Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
Ha nehezen is,de csak megjöttem. A siker nem teljes,mondom amit tudok.Az a baj,hogy ez a kartergáz visszavezetéses dolog nem minden motornál egyforma. (én se tudhatok mindent )

A rendszert kell kitisztítani,te is meg tudod csinálni,csak akarni kell.
A kartergáz egy része ami a felmelegedett olajból kicsapódik, a szelepfedélben gyűlik össze.Először le kell kapni a szelepfedélről, és ki kell tisztítani ezt a két kartergáz elvezető csövet:[kép]
Ezután leveszed az olajsapit, valamelyik megtisztított csövet beleteszed az olajbetöltő nyílásba, rongydarabbal jól eltömíted,és belefújsz erősen.Ha nincs dugulás, a levegő a szelepfedél két csőcsonkján távozik.Ez a rész neked valszeg nincs eldugulva,de nem árt neki ha tiszta.Most jön a neheze. Azért,mert van egy másik visszavezetés is, ami a kartergáznyomást egyenlíti ki a szelepfedél,és a blokk között.(a blokkban lévő túlnyomást vezeti el) Neked ezzel lesz gond,el van dugulva,nem vezetődik el,nő a nyomás,kilövi az olajszintjelzőt, az olaj meg… Sajnos ez a visszavezetés nem egységes, tipusonként is változik, és nem előnyére.
Az enyém szerencsére egyszerű, és jól látható. A blokkról egy vastag cső elvezeti a kartergázt a szelepfedélbe, [kép]onnan meg elvezetődik a fojtószelep alá,ill a fojtószelepházba.( hivatalosan védjük a környezetet,ezért szart etetünk a motorral)Most jön amit már nem tudok.Neked a szelepfedélen nincs olyan csőcsatlakozás mint nekem, (no de akkor hová van visszavezetve,és honnan??) mivel a motorblokkodon se találok egyértemű csati helyet, (hacsak nem más alakú),csak találgatok. Bízok benne,hogy lesz valaki aki tuti tudja.
Segítésképp itt a motorblokkod minden oldalról,jól látható,alá se kell menni.lehet keresgélniFelülről
Előlnézet
Hátsó,tűzfalhoz eső rész
Sebváltó oldal
Vezérmű oldalVan egy sejtésem,tippem,de ezt neked kellene leellenőrizni, hogy jó e ( garázs van pléd is van…)
[kép] A képen a bekockázott részen van egy csőcsatlakozás.Ezt kellene megnézni,hogy az ezen lévő cső nem a szívócsonkba visszavezetett alapjárati kartergáz cső csatija melletti csőcsonkra csatlakozik e. Szerintem ez lesz eldugulva. Más visszavezetési lehetőséget nem látok.
Tisztítás után olajcsere mihamarabb,5W-30as, dexos2 minősítésűt.Ennyit tudtam segíteni.
-
Tikakukac
titán
Lista mindig van, én legutóbb néztem, hogy pont a fojtószelepnél a csövekből 3 cserés lesz, mert repedezettek. Kövi alkalomra ugrik ki az egész, plusz kezdjük beadagolni, hogy kellene lassan egy szívósor repair, meg vízpumpás vezérlés csere és lehet lekapnám a teknőt is kis blokkmosásra és betekintésre
Ez így 150k instant 
-
diegho
nagyúr
Ugye tudod, hogy ezt itt senki nem fogja elhinni a kérdésed és a szervizkönyves kép után?! Szerencsére ott marad...
Erről az olajcserés okosságról van személyes tapasztalatom, amikor elmentem autót venni kb 10 éve. Toyota CarinaE 96-os volt a kiszemelt, a tulaj azzal menőzött, hogy már 5 éve nem cserélt olajat, mert abban még olajat sem kell cserélni annyira kicsi a fenntartási költsége...
-
-
-
sziku69
őstag
Én az F astrámhoz 2 éve vettem egy eredeti GM vonóhorgot a jófogáson, vagy OLX-en. 10k-volt postával együtt. Kicsit helyrepofoztam, lefestettem. Ezt felrakta egy karosszériás, bekötéssel együtt további 8k-ért. Le lett vizsgáztatva, úgy hogy papírja se volt.
-
aero.
veterán
Autója válogatja, néha hoz pár decilitert fogyasztásban is, de nem kell sokra gondolni.
Én múltkor tankoltam először 100-ast az autóba, a fogyasztást sajna nem tudtam nézni, mert feltűnően sokkal jobban szedte a lábát az autó tőle, így inkább rá se néztem a kijelzett értékre.
Igaz, nem egy 1.6 szívó, hanem 2.0 turbó. -
gban
veterán
Pont fordítva, bizonyos szempontból.
Régebben 10 Ft volt a 95 -ös és a 98-as között.
400 Ft-os benzinnél ez 2,5% eltérés volt, vagyis ha 3%-kal jobban eszik az autó, megérte.
Most 300 Ft-nál 15 Ft a különbség (Auchannál legalábbis ennyi volt mostanában, máshol is így alakult?), ez 5% eltérés, de ha csak 10 Ft lenne, akkor is 3,33% lenne.
Vagyis többet kell csökkennie a fogyasztásnak hogy megérje.
De ez csak matematikai megközelítés. -
w333
félisten
Semmivel sem jobb mint a Classic Osram

És még szállítási költség sincs, mivel az Auchanban ugyan ennyibe kerül !
-
KonzolKartel
őstag
Opeléknál inkább több, mint 200e. Hogy teljesen rendben legyen az autó, ahogy hdman is írta 100 körül lenne reális.
Ha lepattogott a festék, és nem csinálsz vele valamit a tél előtt, akkor jó eséllyel rozsdával kezded a tavaszt. Nem kell fényezni, alapozzátok le, és legalább a rozsdásodás le van tudva. -
KonzolKartel
őstag
Sok konkrétum nem derül ki a hszedből. Gondolom a lökhárító sem úszta meg sérülés nélkül.
Fényezés egy elemnél 18-25 közt megy. Kihúzás passz, nem látni mekkora meló, gondolom azért egy 10essel biztos lehet vele számolni. Hűtő(k), mert ha klímás, akkor nem csak egy van. Tippre bontottan 10k körül lehet találni. Lámpát 10k ért már kapsz egy bontott párt. Gondolom a kereszt tartó is cserés, bár ez nem nagy tétel. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

Ez így 150k instant