Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Gergő170
üzenetére
kérnék papírt a hirdetésben leírt cserélt alkatrészekről első körben. ha nem tudják igazolni akkor felejtős. pont azokkal van a legtöbb szopás amiket leírtak.
ezen felül utoljára 180.000-nél volt cserélve gyertya+trafó. lelkiekben felkészülnék ezek cseréinek költségére esetleges vásárlás után, vagy megegyezni velük hogy cseréltessék vásárlás előtt.de ami inkább engem aggaszt az az olajcsere periódusok. egy turbó benzines motornál 25-30ezer olajat cserélni már necces, nyilván ez a futásteljesítmény sem megszokott egy turbó benzines motorhoz. gondolom valami céges szaladgálós autó volt.
a fele ennyit futottak kb 10%-al kerülnek többe, sokat kérnek ezért -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Gergő170
üzenetére
nekem ilyen van, igaz kicsit öregebb de jóval kevesebb km-rel. nagyon szeretem a bajai ellenére is. egy aránylag jól karbantartott példányt találtam és a kezdeti bosszankodás ellenére így 2 év alatt kb. csak kopó dolgokat kellett cserélnem. topikban rákeresel a nevemre akkor több infót találsz
gondos gazdás példányt kell kifognod, különben tényleg szopás van vele.
vigyél magaddal egy olyan embert aki ténylegesen ismeri a típust, különben belefuthatsz tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe, főleg ilyen futásteljesítménynél.
itt már nagyon kérdéses a vezérlés csere, kettőstömegű+kuplung, M32-es váltó állapota, szelepfedél membrán él-e még, szívósor membrán él-e még, turbó öntvény állapota, turbó olaj felvivő cső eltőmődöttsége, trafó+gyertyák(irridiumos), ajtók aljában megáll a víz és elkezd belülről rozsdásodni.ha 180-ig volt vezetve és a maradék 40-ről nincs semmi infó én nem erőltetném
-
ncc1701
veterán
válasz
Gergő170
üzenetére
Megértem a nézőpontod.
Meg ha nem kell sokat váltogatni, akkor tök mindegy is.Ja, a hagyományos halogénlámpás verziók szerettek beázni, mert ezek a mókás mérnökök egy darabon a foncsor, és a búra közötti szigetelést olyan anyagból csinálták meg, ami elporlad az uv hatására idővel. Bontóban csak angol lámpa van, de kis pénzért fel lehet újíttatni a komplett lámpát.
-
ncc1701
veterán
válasz
Gergő170
üzenetére
Tudom javasolni az insigniaclub.hu oldalt amúgy a tapasztalatokról. Ez a videó jó bemelegítés lehet.
Én ekkora autót nem vennék benzines mocival, de a bomba tipp az az 1.8 benzin. Bár el nem tudom képzelni, h ez 10L alatt egyen.
Dízel esetén meg a szokásos, ennyiért 200-250ekm-t futottat lelsz (ha nem tekert). Itt már jöhet egy kis turbó felújítás, kis üzemanyagrendszer felújítás (magas nyomású szivattyú, porlasztócsúcsok, stb). És itt nem az autót akarom szidni, ilyen a dízel technika, ennyi méternél bármilyen gyártónál megvannak ezek.
Én a sajátról tudok nyilatkozni, ez a20dth, ez 160 pacis 2.0 dízel, kombi. Ha nem kergetem illegális tartományba, pályán-országúton elvan 6L alatt. Város 7.5-8.5L. Viszont érdekességképpen egy izzítógyertya legutóbb a bárdiban lett volna 97eft, listaáron. Utángyártott nincs. Az a20d-s motorokra jellemző az olajfelszívó cső tömítés gond, azaz ha ez elöregszik (valami észlény gumi tömítés tett forró olajba), akkor falsot szív, és kenés problémák miatt csúnya motor felújítás lehet belőle. Megelőzése könnyú, egy lengyel srác gyárt hozzá aluminimum tömítést, bele kell rakatni, vagy a gyárit cseréltetni 4 évente. Típushiba még a víz kiegyenlítő tartály repedése, bontóból 7-8eft egy egészséges tartály. Néha kirepedhet a turbó utáni levegő cső, az is 50eft körüli pénz. Szűrők is drágák, meg úgy eleve minden hozzá. Ha ezekkel megvagy békülve, akkor fasza kocsi, nagy, kényelmes, takarékos is tud lenni. És nem utolsó szempont nálam, h jól néz ki, ezért szerethető.
-
ncc1701
veterán
válasz
Gergő170
üzenetére
Árából ítélve A insignia lenne.
Ha van rá mondjuk évente fél millád, amit mosolyogva rátapsolsz, akkor mehetünk tovább.
Érthetetlenül, de 5-ös, 7-es bömbi árban vannak az alkatrészek hozzá. Viszont a kombi az 5m hosszú, tettem már be hátra 2db 2m-es matracot is.
(Enyém egy 2012-es insignia A, 2.0 dízel, 160 paci, automata váltó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Lite 256GB Graphite Megkímélt állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest