Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11025) Degeczi válasza Peter.70 (#11022) üzenetére


Degeczi
nagyúr

x86 alapú Gigabyte Brix-et használok, mert 10-11 dockert futtatok, amihez a Raspberry fixen 1 GB memóriája nagyon kevés. De ha csak Home Assistant / MQTT futtatásra kell, arra bőven elég (de a háttértár ne SD kártya legyen, mert gyorsan megdöglik a sok írástól)

A telefon launcherében egyszerűen egy könyvjelzőt raktam ki az otthoni szerveremre (a nálam is változó IP miatt DuckDNS-en keresztül van mindig aktuális url): a Home Assistant felülete tökéletesen reszponzív, jól újraméreteződik a telefon kijelzőjéhez, mintha csak dedikált alkalmazás lenne (bár van az is fejlesztés alatt, de nincs rá szükségem)

Arra, amit szeretnél, beválik pl. Xiaomi Gateway, mert az jól integrálható bármelyik otthonautomatizálási rendszer alá, a vezeték nélküli hő- és páratartalom szenzorai pedig nagyon pontosak és sokáig üzemelnek (tavaly február óta használok majdnem egy tucatnyit, és nemrég kellett az elsőben cserélni elemet). Fűtésvezérlésre a(z elemtakarékosság miatt) ritkás jelentéseik miatt nem igazán jók, de monitorozásra tökéletesek.
De ilyesmikről rengeteget olvashatsz a topikban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.