Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
UberMutant #10929 üzenetére
De jó, megint eszembe jutott a redőny, neki kéne állnom, de félek tőle mint a tűztől.
1) Semmit nem vettem még, se redőnyt, se redőny motort se shellyt.
Ha beépíttetek egy távirányítós redőnyt, akkor azt Shelly-vel lehet okosítani, vagy a kettő együtt nem megy, mert pl Shelly alapból nem ad naki áramot?2) Bármilyen motorral menni fog, ha jól értelmezem 2 channel, FEL és LE, visszaolvasva látom valahogy lehet benne látni, hogy hol van épp a redőny, ezt motor adja le, vagy Shelly-t konfigurálom, hogy pl motor sebesség 1m/10sec, és ha 1,5 méter magas akkor 15 másodperc "LE"nél leáll, 10másodpercnél 66%nak írja?
Esetleg készített már valaki közületek egy jó leírást hardveres részhez is?
-
Lecseréltem az elpukkant alkatrészt illetve biztonságképpen vettem egy másik tápot (1,05A-est) ... Üresjárati feszültsége a régi tápnak (27-30 volt között mozgott azonos bejövő feszültséggel 238 volt) az új 29 volt feszt produkál...). Egyáltalán nem melegszik az új feszültségszabályzó... Arra gondolok, hogy lehet hibás lett volna ami gyárilag rajta volt?
Véleményem a Tiao Smart Opensprinkler Piről... forrasztás közben egyből feljött a réz réteg a nyákról... nem tűnik túl minőségi nyáknak... De nem szakadt el így rá tudtam forrasztani újra az alkatrészt...
Openpsinkler Kérdés:
Szerintetek a 4 körömből hogy tudnám párban kezelni a 2-2 kört amivel a füvet locsolnám? Neten találtam megoldásokat:
- több master szelep: de nem tudom beállítani az eltolásukat, hogy mennyi ideig legyen az egyik meddig a másik master...
- elvileg beállítható hogy ne egymás után "játsszon le" köröket, de akkor meg nem tudom, hogy tudom belőni, hogy 1-es 2-essel menjen párhuzamosan a 3-as a 4-essel...
- programok kialakításánál nem tudom, hogy számít-e a zónánál beállított párhuzamosság vagy sem ezt még nem teszteltem... vagy programnál egyből együtt indul az összes megadott szelep? (nem hiszem, mert akkor akár 8 szelep is indulhatna együtt) -
Degeczi
nagyúr
válasz
mekkGyver #10941 üzenetére
Így van! 5V-os Arduino Mini is teljesen jó, $1.33-ért darabja, a CAN bus adapter $1.18 (de az RS485 illesztőnek még $0.3 sincs darabja), szóval nem tétel egyik sem. Még mozgásérkélőből is akad itthon régen Arduino-hoz beszerzett filléres SR501, amiket így végre föl tudok használni. A buszrendszer miatt a kábelezés sem lesz nagy összeg, hiszen elég egyet körbevezetni, nem csillagpontosan. Persze, h idő-energia - dehát részben pont erről is szól az egész: ez egy hobby, amivel szívesen tölt időt az ember!
Nálam a plafon kőzetgyapottal kitöltött gerendái alatt gipszkarton a borítás, a padlástérben pedig további gerendákra fektetett vastag OSB lapok képezik a padlót, külön rögzítés nélkül = azokat félretolva könnyen lehet kábelezni tehát a szobákat fölülről megtámadva, csak kb. 30 centis szakaszokon kell majd a falba marni az ablaknyílások felső szegélyéig (ahol meg nem fontos az elrejtés, pl. mellékhelyiségben valszeg egyszerűen falon kívüli kábelcsatornával)
Zigbee-es érzékelőim is vannak - és továbbra is lesznek jópár helyen, hiszen pl. mosógép- vagy szárítógép-, de hűtőgép ajtóhoz sem fogok kábelt vezetni, de valszeg az ajtókon is maradnak a vezeték nélküli megoldások.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
LouiS22 #10940 üzenetére
Ha valakinek van rá lehetősége, hogy mindent kábelezzen, akkor nincs annál üzembiztosabb, biztonságosabb és stabilabb megoldás. Ő azt írta, hogy "szobánként" egy nano, az filléres dolog, a zigbee árából még a szenzorok is kijönnek, és táp meg úgyis kell (ha valaki nem akar játszadozni elemekkel). Az idő és energia meg - hidd el - hosszú távon megtérül, legalábbis nálam mindig így volt. Gyakorlatilag olyan hálózatot akar létrehozni a házban, mint amit az autókba szokás építeni. Főleg ha a CanBus lesz a nyerő. Bár én nem költenék a transzkóderekre, ilyen bitrátánál meg kábelhossznál sokkal jobb és olcsóbb a sima RS kommunikáció.
Azt mondjuk halkan megjegyezném, hogy a soros kommunikáció igen érzékeny a hálózati impulzusokra, jól el kell különíteni az erős áramtól így nálam megbukott a kábelezős megoldás...
-
LouiS22
veterán
válasz
Degeczi #10936 üzenetére
félve kérdezem, hogy ami időt ebbe beleölsz, meg forrasztgatás, nano árai, stb.... Ennyiből simán veszel zigbee-s megoldást is. Persze akkor nincs a kihívás meg minden. Én pl. irtóznék attól, hogy mindenféle kábelek cikázzanak az ablakaim környékén, hát még kihúzva hozzájuk egy usb-s táp.
-
válasz
LouiS22 #10934 üzenetére
Nem is értem hogy miért ne menne, az msata egy sima sata ssd, 2.5"-ös doboz nélkül, meg más csatlakozóval (mini-sata, mint ahogy azt a neve is mutatja), a PI-nek fogalma nincs róla, hogy msata vagy sata eszköz van rákötve.
malnabokor: szóval ha amúgy nincs semmi baja annak az ssd-nek, akkor nyugodtan használd, persze megfelelő átalakító kelleni fog hozzá. De egyébként ha komolyan gondolod az egészet, akkor nem árt valamilyen redundánsabb és nagyobb erőforrással rendelkező megoldást választani. Szóval x86, valami raid, stb., nyilván az egekig lehet fokozni, de minél több dolgot bízol rá, annál inkább fontosabb, hogy ne egy tanulásra szánt mini arm-os board feleljen az egész rendszerért, amivel adott esetben fűtést/hűtést/világítást/riasztót/stb.-t vezérelsz.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
mekkGyver #10926 üzenetére
Pont most gondolkozom én is azon, h átalakítok pár filléres vacak (csak nyitásról impulzust küldő) 433-as nyitásérzékelőt vezetékesre, és szobánként egy-egy Arduino nano-val megoldani az összes ablak nyitásérzékelését.
A kábelezéshez vmilyen buszrendszer lenne ideális (ahogy említed, a tápot is központilag megoldva): és valóban az RS485 az egyik lehetőség, de akár CAN bus-szal is meg lehet oldani egyszerűen - szerintem rendelek mindkettőhöz alkatrészeket, aztán majd kiderül, melyik válik be jobban. -
LouiS22
veterán
válasz
malnabokor #10927 üzenetére
A xiaomi zigbee-s hőmérséklet/páramérő csak bizonyos százaléknyi változás után riportol, ezért ha percenkénti ÉS tizedpontos adatsor kell, akkor nem ő lesz a nyertesed. Egyébként remek kis eszköz. Az gondolom nem újdonság, hogy a yeelight és az ikea okosizzó is csak akkor kapcsolgatható fel telefonról, ha az asszony nem nyomta off állásba a mezei villanykapcsolót (ha ezek mögé is teszel shelly-t, akkor nem szóltam
).
-
LouiS22
veterán
válasz
UberMutant #10929 üzenetére
semmi baja nincs az msatának, egy remek x850 aliról, és röhögve megy a pi vele.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Sanyi.il #10932 üzenetére
Hivatalosan elvileg nem: "(Media alarm) is currently available in the U.S, U.K, Australia, Singapore, Japan, Canada, Spain, France, Germany, Italy, India"
-
Sanyi.il
aktív tag
Sziasztok! Hogyan lehetne rábirni a Google Home-t, hogy reggelente a Rádió 1 műsorára ébresszen?
-
Coolby84
tag
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra és eddig külföldi Smartthings fórumot és facebook csoportot bombáztam amatőr kérdéseimmel, de most itt is kérek segítséget, hátha.
Használok Shelly wifis vezérlőket világításhoz nagy sikerrel. Saját appból és Smartthings-be integrálva is szuperül működik. Smartthings-be ezzel a device handlerrel sikerült tökéletesen integrálni: https://github.com/dgasparri/SmartThingsPublic/blob/master/devicetypes/shelly/shelly2.src/shelly-as-switch.groovy
Aminél viszont elakadtam, hogy betettem egy Shelly-t a kapunyitóm vezérlésébe is, annyi, hogy itt a vezérlőnek egy rövid zárást kell csinálnia, ami alapján a kapu nyílik vagy csukódik, ezt Shelly appban be lehet állítani, hogy auto off legyen 0,5sec, működik, mint az álom. A gondom, hogy nem értek hozzá és nem tudom, hogy a klasszik kapcsoló Shelly devicehandler-t hogy tudnám átalakítani erre a funkcióra (beépíteni egy auto off parancsot vagy hasonló).
Tud ebben valaki segíteni?
(Szeretném a végén az összes Shelly-m Smartthing-sre integrálni, mert a tervem, hogy a végén ActionTile-t üzemelek be tableten)
Köszönöm előre is
-
UberMutant
őstag
válasz
rpi ból a 3b+t vegyed, ne a 3ast.
rpihoz szerintem SSD jobb, ha nem vered a garast. egy 2.5 colos ssd 6000 ft, ne szórakozz az msataval
a shelly 2.5 pedig 1 shelly 1 redőny. -
mekkGyver
aktív tag
válasz
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
Korábban már kaptam tanácsokat itt, és most jutottam el odáig, hogy kicsit komolyabban belefogjak a lakás okosításába, így előre is köszönöm szépen a tanácsokat!
Ami nálam elsődleges szempont lenne, az a stabilitás (néhány napja/hete volt itt téma, hogy a RP3 mennyire megbízható?), valamint az Amazon Alexa-val való együttműködés. (És egy valami nem jöhet nálam szóba, a hardvermódosítások, ugyanis életemben nem volt a kezemben forrasztópáka, és se közeli, se távoli családi-ismerősi körben sincs ilyen készülék).
Jelenleg van 3 Xiaomi Aqara door/windows sensor, 4 Xiaomi/Aqara smart button, egy Xiaomi bluetooth temperature/humidity sensor, egy EU Gateway (de van egy kínai is tartalékban), egy Yeelight Ceiling light a konyhában, valamint pár Yeelight izzó, és ezek dolgoznak együtt. Ezen felül egy szobában van 5 IKEA és Philips Hue izzó egy Echo Show 2 társaságában, itt az utóbbi a zigbee-s izzók központja.
Ami az elképzelésem lenne, és ezeken a területeken okosítanék, viszont eddig minden csak saját ötlet, és szívesen veszek tanácsokat, más elképzeléseket:
Redőny: az itt kapott tanácsok alapján Shelly 2.5 jönne szóba. 2 szobában összesen 2 ajtó és 2 ablak (2x 1 ajtó és 1 ablak egymás mellett) redőnyének vezérlését oldaná meg, vagyis, ha jól gondolom összesen 2 Shelly elég lenne (mert két áramkörös), és az sem gond neki, hogy nyilván az ajtóknál jóval többet kell „tekertetnie”(?). Ablakon kívül lenne, a redőnydobozban, vagy mellette kábelcsatornában. Viszont belülről meg kellene oldani ezek irányítását, de csak telefonról vagy Alexával menjen (nincs most semmilyen kapcsoló bent).
Légkondi: van egy kültéri egységhez csatlakozó két „buta” Samsung MH020FVEA két szobában. Itt két Broadlink RM mini 3-al oldanám meg az irányítást jobb híján.
Fűtés: nincs központi termosztát, 3 radiátor van a lakásban, ezekhez Tado eszközöket gondoltam.
Világítás: a jelenlegi káoszban dobnám a wifis izzókat, és IKEA zigbee-s eszközöket használnék (ahol nem lehet megoldani, ott pedig Aqara relayre gondoltam.
Szenzorok: (ajtó/ablak nyitás, hőmérséklet, páratartalom, mozgásérzékelés) és kapcsolók: eddig bejöttek a Xiaomi/Aqara zigbee-s cuccok, maradnék mellettük.Központ:
Hardver szempontjából eddig tetszett a RP3, viszont az itt elhangzottak alapján kicsit elbizonytalanodtam, de nem ismerek más alternatívákat. SD kártya helyett beszerzek SSD-t szívesen (van egy elfekvő 32GB-os mSATA SSD, az nem játszik?). Szoftveresen nézegettem a Home Assistant-ot és OpenHAB-ot, az előbbi szimpatikusabb lenne, azonban az OpenHAB-ot mintha egyszerűbb lenne Alexával összedrótozni. Nem vagyok programozó, de leírások, YouTube tutorialok alapján el szoktam boldogulni, de az egyszerűbbet preferálom. Az elején írtam a stabilitást; jó lenne, ha áramszünet stb. után magától helyreállna a rendszer, valamint csak akkor romlana el, amikor én elrontom (user error), mert nem örülnék, ha hirtelen reggel nem tudnám feltekertetni a redőnyt, felkapcsolni a lámpát, stb.
Zigbee-s eszközök vezérlése: szeretném saját hardverrel megoldani, kihagynám a buliból a Xiaomi Gatewayeket. Ha jól olvasgattam, kell egy Zigbee USB stick/dongle. (Minél kevésbé terhelném a routert (egy mezei TP-Link Archer C2 AC750), a két Shelly-n, 2 Broadlink Mini 3 és Yeelight Ceiling light-on kívül mást nem aggatnék rá.). Összességében, aminél csak lehet, zigbee-t használnék, vagyis az izzóknál (IKEA) és szenzoroknál/kapcsolóknál (Xiaomi).
Nos, jó hosszú lett, de kb. így tudnám összefoglalni, hogy mit szeretnék, és mi az eddigi elképzelés. Mit tanácsolnátok, hardver-szoftver területén mi lenne „nekem való”?
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
layerke #10924 üzenetére
Igen, RS485 ma is az egyik legjobb / legolcsóbb megoldás, ha lehet vezetékelni szabadon. Központnak viszont inkább valami PC / Mikroszerver / Régi ProLiant ... de valami megbízható és szünetmentes gép. Ha még a táp is a kábelen megy... akkor ennél stabilabb megoldást még ipari technikával sem nagyon tudnál építeni.
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
Adam8499 #10916 üzenetére
Iránymutatásként: félprofi eszközöket tudok ajánlani, amit mi is használunk ipari körülmények között. Mi a Beckhoff cég termékeivel dolgozunk (német-osztrág anyacég miatt), de a Wago PLC moduljai is ugyanazt tudják, és ugyanúgy is néznek ki. Mivel sínre szerelhető moduláris egységekből épül fel, szinte minden megoldható vele, kompatibilis akár Arduinoval is. Igaz, hogy nem Sonoff árkategória, de inkább százezres tétel, mint milliós, és nagyon megbízható kész megoldás.
De a válasz a kérdésedre: Igen, simán megoldható Sonoffal, ha az üzembiztonság nem annyira szempont. Kell egy okosan kiépített (és monitorozott) Wifi hálózat (ami másra is jól jön), arra meg csatlakozhatnak az ESP alapú eszközök bármelyik szenzorral kiegészítve.
-
layerke
aktív tag
válasz
Mysensors-zal meg lehet oldani vezetékes megoldással RS485 alkalmas rá. El tudod vinni tápot is az egységeknek, nincs kimaradás rádiós kapcsolatban, mivel nincs ilyen. Olcsón megoldható, működőképes. Egy raspberry pi jó neki hostnak, domoticzot felpattintod rá, tökéletesen tenni fogja a dolgát.
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Gh0sT kolléga leírása alapján sikerült megcsinálnom a BlackBeanControl scriptes történetet. A parancsaimat is menti, valamint parancssorból tökéletesen mennek. Viszont a Domoticz-ba nem tudom beadni parancsként. A rendszer egy OMV Debian. Az intézkedésnél őt írom: "script:///home/tony13/domoticz/BlackBeanControl/BlackBeanControl.py - klimabe". Mit rontok el? -
ojb
tag
válasz
Most valószínűleg sok fórumtárs egyet nem értését fogom kivívni, de én az alábbi megoldást alkalmaznám, abban az esetben, ha a helyiségeket és a szinteket nem lehet csillagpontosan összekábelezni:
- Input oldalon: "buta" 433MHz-s hő és páramérők, amik stabilan 35 vagy 60 másodpercenként adnak.
(Tehát nem takarékoskodnak az olcsó AAA elemmel és így azt kb fél évente cserélni kell.)
Az ajtó - ablak állapotának a figyelését elsősorban ESP8266-al és reed-del oldanám meg ott, ahol van ~230V.
(pl ablak esetében, ha van az elektromos redőnymotor miatt villany) Ahol nincs oda szintén valami jobb 433MHz-es door-sensort alkalmaznék.(Természetesen négy állapot küldőset.)
- Output oldalon kizárólag visszacsatolt vezérlésben gondolkodnék. (Vezérlés pl ESP8266-al Ventilátorok esetében teljesítmény mérés alapján visszajelzés küldése. Zsaluk esetében végállások visszajelzése, vagy akár szögállások visszaküldése is, amennyiben szükséges.)
A hőmérők jelét RTL-SDR-el és rtl_433-al venném ill dolgoztatnám fel. A door sensor-okat vagy natívan (ESP) vagy RFLink-en ill.RFBridge-en (433) keresztül kapcsolnám a vezérlő központhoz. -
Adam8499
újonc
válasz
LouiS22 #10918 üzenetére
Igazad van, ezért írtam, hogy valami ipari megoldás lenne a legjobb, de az most nem fér bele... amúgy egy jelenleg is működő legtechnikat optimalizálnék, szóval semmi extra/életveszély/fustelvezetes/tűzveszély nem játszik, azt meg a biztosítót nem érdekli....
Az alap a hőmérséklet figyelés lenne.... ami alapján optimalizálnék (inditok ventit/ nyitok zsalut) akár manuál ( jelenleg is kapcsolóval kapcsolom), akár automatikusan mondjuk ez lehet akár wired megoldás is ( gondolom van I/O eszköz amit lehet pl HA-ba integrálni
-
LouiS22
veterán
válasz
Ha jól vettem ki, akkor ez valami ipari telep (gondolom gyár, szerelőcsarnok, tökmindegy). Sajnos leírtad, hogy nem akarsz erre milliókat áldozni. Ne értsd félre, abszolút nem flame-et indítanék, de! Gondolom ezen a helyen értéket termelsz, pénzed van belőle. Egészen biztosan tákolni akarsz, csúnya szóval fillérbaszni? Feltételezem az ingatlanon van biztosítás, és amit elérni akarsz (légtechnikai zsaluk mozgatása) okkal történik. Namost, a xiaomi gateway, sonoff és társai egészen biztosan NEM kompatibilisek a biztosítókkal, Mabisszel, semmivel sem
Jópofa olcsó játékszerek, de komoly értéket (pláne akkorát, ami a tiéd) biztosan nem bíznék rájuk. De ez csak a saját véleményem.
Bónusz: ha itt tényleg komoly a cél (nem derül ki, hogy mi miért történik, de nem is tartozik ránk), a wifit mint olyat felejtsd el: addig jó, amíg van, de ha nincs, máris b*szhatod. A zigbee/z-wave jó irány lehet, de a felhasználás pontos ismerete nélkül tényleg nehéz bármit is mondani. Megkockáztatom, hogy ide valami vezetékes megoldás lenne a legtutibb.
-
fo_di
őstag
válasz
Kérdés, mennyire kell finom felbontás akár időben, akár hőmérséklet/páratartalom függvényében.
A xiaomi szenzorok mivel elemről mennek, takarékosan küldenek adatot, ha jól látom az interneten, ez azt jelenti, hogy ha a páratartalom 6%-ot változik, vagy a hőmérséklet 0.5 C-t nő/csökken, akkor küld adatot a hub felé (akkor viszont mindent). Ha elég stabil a hőmérséklet/páratartalom, akkor ritkán küld adatot, erre fel kell készülni. El kell dönteni, hogy mekkora pontosság kell neked. Az ajtó/ablak szenzorok elvileg instant jeleznek, amint kinyílnak/becsukódnak. Ami még szempont lehet az elemes működéssel, hogy időnként elemet kell cserélni bennük, tehát ha nehezen elérhető helyre teszed őket, ezzel lehet problémád.
Ha Xiaomi eszközökben gondolkodsz, és valami vezérlést akarsz rábízni, akkor mindenképpen saját hub kell, nem a kínai szerver (vagyis Home Assistant vagy Domoticz, egy CC2531 stick vagy CC2530 modul antennával és Zigbee2MQTT).Saját hubbal megoldható az is, hogy elindítsd a ventilátorokat, zsalukat, ha elég jó felbontású az adat, amit kapsz, akkor egy valami relé kell, amit a hubodhoz tudsz kötni (okoskonnektor, Shelly, Sonoff, alkalmazástól és igénytől függően), meg kell írni a szabályokat és menni fog.
A Xiaomi szenzoroknál azt is figyelembe kell venni, hogy ha túl nagy/túl tagolt a környezet, akkor Zigbee repeatereket is kell leraknod, ráadásul a CC2531 eszközszám-limitének is a közelében lennél kb 20 eszközzel, ami szintén extra stickeket kíván.
Ami biztos, hogy ha visszajelzés is kell pl arról, hogy elindult-e a ventilátor, megy-e, stb, akkor az RF nem járható alternatíva.
Másik lehetőség a saját hubba valamilyen házi szenzorok integrálása (pl. ESP8266-ok precíz és kalibrált hőmérő modulokkal/relékkel, stb.)
-
Adam8499
újonc
Sziasztok!
Iránymutatást szeretnék kérni, hogy merre induljak:
Adott 2000m2 2 szinten (kb 30x30 m)
Első körben szeretnék hőmérséklet adatokat (kb 15 ponton) log-olni/alarm-okat beállítani, valamint 4-5 ajto/ablak állapotát figyelni.
Második körben a hőmérsékletek függvényében ventilátorokat és légtechnikai zsalukat mozgatni.
Tudom ehhez már ipari megoldás dukálna, de nem akarok milliokat erre áldozni.... szerintetek ez megoldható sonoff/Xiaomi vagy más hasonlo eszközzel?
köszi előre is!
-
takacska
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi gw-hez hozzáadtam egy aqara wireless relét, működik is rendesen. A gw-t beraktam domoticzba, az is rendben, de a relé nem látszik. Rosszul csinálom, vsgy egyébb korlátja van?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mexbacsi #10906 üzenetére
De Basic Sonoff-ról beszélsz, önmagában ahhoz nincsen távvezérlő, hiszen az csak wifis. Ezért szükséged vmilyen átjáróra is. Ha az egy 433-as Rf Bridge, akkor igen, a legtöbb 433-as távvezérlő használható. Akár falra ragasztható kapcsoló is. "Igényes"-nek mondjuk egyiket sem lehet nevezni, de használhatóak.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Mexbacsi #10904 üzenetére
Az Ikeás cucc Zigbees, tehát egy Zigbee gateway-re (és persze saját otthonvezérlési közrpontra) van szükséged a kettő összekapcsolásához. Egyébként végtelenek a lehetőségek, de minden attól függ, milyen rendszert építesz magadnak. Ha semmilyet, akkor csak a Sonoff Rf bridge és vmilyen 433 MHz-es nyomógomb játszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Politika
- Fűnyíró topik
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest