Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10701) Degeczi válasza ANOka (#10700) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mert csak te tudod, pontosan mire használnád - azt nem ismerve hogyan tudná más megmondani? Általánosságban mindenesetre kényelmesen elég egy J1900, vagy N3510 gép.
Itt többnyire nyugodtan bevállalható a használt is, mert kis fogyasztású, alig melegedő prociról van szó, gyakran csak pár hónapos, még bőven garos példányokról amiket a nappaliban használtak médiajátékosként. De persze nem túl drágák újonnan sem.

(#10702) ojb válasza ANOka (#10700) üzenetére


ojb
tag

Lassan két éve ketyeg a Domoticz (és természetesen a szükséges környezete) egy 26$-os S905W TVBox-on [ekkora] terheléssel... Dedikált használat mellett nincs szükséged "erőmű"-re.

[ Szerkesztve ]

(#10703) mekkGyver


mekkGyver
aktív tag

Mindenkinek a saját igényei szerint érdemes választani. Főleg pénztárca és lakás méret kérdése. Mert ha nem lenne az, akkor egy szerver szoba lenne az ideális egy tucat Xeon procis géppel pl. Mivel én családiházban lakom, és a körülmények engedték, lekábeleztem a pincébe a hálózatot, ott szépen elfér egy rendes asztali gép szünetmentessel és a klíma is ideális.10 éve még fő szempont a családi fotók / videók tárolása volt, arra elég volt egy régi celeron gép, ma már az i3 / 8BG RAM is néha belaggol, és a Gigabit hálózat is előfordul, hogy szűkös.
De az, hogy "elég", az informatikában nem létező szó szerintem. Aki még csak először használ SSD-t, annak a 10mp Windows betöltés hyper gyorsaság, de aki NVME meghajtóhoz szokott, annak kín szenvedés az a "sok idő". :D

Ja, és van akinek elfogadható az, hogy hetente,havonta újra kell indítani a szervert... nekem nem.

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#10704) fo_di válasza Degeczi (#10696) üzenetére


fo_di
őstag

klíma-mqtt-bridge alatt mit értesz? mert én is gondolkodok, hogy nyárra ki kéne erre is valamit találni

(#10705) Degeczi válasza fo_di (#10704) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nekem Gree van, ahhoz ezt használom dockerben.

(#10706) fo_di válasza Degeczi (#10705) üzenetére


fo_di
őstag

ja értem, nekem Samsung klímám van, így ez nem a legjobb, az IRremoteESP8266 könyvtárral szemezek, hogy ki kéne próbálni

(#10707) LouiS22 válasza Bubukain (#10699) üzenetére


LouiS22
veterán

Igen. Tudom... De nem a NASA marsaszállását kell számolnia :D

Domoticzhoz tökéletes és elketegyeg mellette egy Mosquitto is vidáman.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10708) LouiS22 válasza ojb (#10692) üzenetére


LouiS22
veterán

Ez stimmel, ám a fejlesztés Linuxon történik, pont a fejlesztő írta pár napja, hogy a windows változatot emiatt hanyagolta is mostanság, plusz nagyságrendekkel kevesebb user használja win alatt, így ha valami spéci problémád van, a megoldás sem érkezik két percen belül.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10709) kovyhun


kovyhun
tag

Sziasztok!

Orvibo eszközöket használ valaki?
Füstérzékelőt szeretném a hub-ra csatlakoztatni, de csak nem akar menni. Van esetleg valami trükkje?

"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

(#10710) LouiS22 válasza kovyhun (#10709) üzenetére


LouiS22
veterán

Szia!

Erősen lebeszélnélek arról, hogy wifis eszközt használj füstérzékelőként, de legalábbis az életed ne akard erre bízni.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10711) Chal válasza LouiS22 (#10710) üzenetére


Chal
addikt

Ezt kifejtenéd? Nem kötekedésből, tényleg érdekel, mert nekem sincs még, és még nem döntöttem, hogy milyet vegyek. Végigpörgettem a lehetőségeket:

- nincs füstérzékelő -> ez a legrosszabb
- van, de csak sípol/csipog -> nem hallja senki, ha nem vagyunk itthon
- van, sípol/csipog + valamin jelzést ad valaki(k)nek -> na innét bonyolódik a dolog

A wifis nem fog jelezni, ha a tűz már elpusztította a wifi AP-t :) A Zigbees/Z-Waves a mesh miatt működhet még de a hub ott is egy erős SPOF. Viszont egyik se fog jelezni, ha már nincs áram. Hozzáteszem: nekem a mesh nem releváns, mert Unifi wifi-m van (több AP-vel), ahol szintén van mesh. Jó lehet még a riasztórendszerekre köthető megoldás, mert ott van szünetmentes táp az akku miatt, de az ugye szintén leéghet. Ugyanakkor szünetmentes a wifi AP-kre is implementálható (főleg ha POE-sek), talán könnyebben és egyértelműbben is, mint egy Zigbee vagy Z-Wave mesh-re, ahol ki kéne találni, hogy éppen "ki kivel van" + ott a hub is.

Internet kijárat (drótos/optikás szolgáltató + failover mobilnet) lepusztulását nem teszem bele a képletbe, mert az mindegyik megoldásnak kell, hogy infót kapj a tűzről.

Illetve riasztórendszer mellett szólhat még, ha valakinek hasonló távfelügyeleti szolgáltatása van mint nekem: le van pakolva egy toronyra a faluban egy 433Mhz-s nagy nyereségű antennájuk, a riasztóhoz pedig saját fejlesztésű adómodult adnak. Így az egész rendszer alternatív módon jelez át nekik, nem kell hozzá áramszolgáltató, internet, és telefon/mobilszolgáltató sem. Esetemben talán erre a rendszerre kellene vennem érzékelőt, mivel amúgy IP kimenete is van, így az átjelzésben is lenne redundancia (433-on a távfelügyelet felé is megy, IP-n pedig felém).

Valamire nem gondoltam?

[ Szerkesztve ]

(#10712) vampire17


vampire17
addikt

Picit off...

Gondoltam kiszedem valahogy az idokepes automatakabol (pl ez: https://www.idokep.hu/automata/omme_heves) Az adatokat (egy kis wget/grep komboval :) ) es alkotok belole valami jo kis scriptet, de erre tudatosult bennem, hogy az oldalon az ertekek kepkent vannak font....OK ertem en, hogy adatvedelem, de ez mekkora kicseszes mar...

(#10713) LógaGéza válasza Chal (#10711) üzenetére


LógaGéza
addikt

Az elég baj, hogy ha csak akkor jelez a tűzjelző, ha leégett a fél ház...
Ezek optikai szenzoros érzékelők, a legalapabb füstre is jeleznie kell. Ha a házban valami kigyullad, az jobb esetben füstöl mielőtt lángra kap (a spontán öngyulladás elég ritka), és itt már jelez az érzékelő, amikor vígan megy még a riasztó/UPS, ha még áram által indukált tűzről is van szó.
Melóhelyen már attól bejelez, ha csukott ablak mellett kezdünk kábelekre csatlakozókat forrasztani. Más helyszíneken mindig kérünk el takarót az érzékelőkre, mert egy kézi pákával is simán be lehet indítani. Gondolom tudod mekkora füstöt tud engedni egy ilyen forrasztás. :)
Riasztóközpontoknak általában van relébemenete, direkt tűzjelzőkkel összekapcsolása, de akár egy zónának is fel tudod venni, amire folyamatos felügyeletet állítasz be, és ha szakad a zóna, azonnal riaszt, GSM modul (vagy távfelügyeleti) meg jelez. Ugye ha leég a kábel, azt is szakadásnak érzi, de mint fentebb írtam, akkor már rég jeleznie kellett előtte.
Kicsit túlparázod a dolgot szvsz. :)

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#10714) dieselgti válasza vampire17 (#10712) üzenetére


dieselgti
csendes tag

Ha megkérdezed mondtam volna :D Már 5 éve mentem a lakóhelyem adatait képekben.

(#10715) LouiS22 válasza Chal (#10711) üzenetére


LouiS22
veterán

Jézusom, te az atomháborúra készülsz? Ezt nagyon túlgondoltad :)

Mondjuk még lehet egy olyan, olcsó megoldás is, hogy minden szobában van hőmérő, és a szervereden beállítasz egy figyelést, hogy mondjuk 40 fok felett küldjön riasztást.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10716) LouiS22 válasza vampire17 (#10712) üzenetére


LouiS22
veterán

MIért adják neked ingyen, amikor pénzért is megtehetik? :D

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10717) Chal válasza LógaGéza (#10713) üzenetére


Chal
addikt

Kicsit túlparázod a dolgot szvsz

Nem parázok én semmin, csak elmélkedek, illetve szeretek tudatosabban vásárolni :) A riasztót azért hoztam fel, mert tudom hogy működik, viszont nincs mindenkinek. Irodaházakban levő tűzvédelmi rendszerekhez meg nem hasonlítanám, mert olyat nem szeretnék kiépíteni itthon. Pár kritikus pontra tennék szenzort, és ennyi.

LouiS22: ha már csináljuk, akkor csináljuk rendesen. Ugyanannyiba kerül megcsinálni úgy is, hogy több lehetséges forgatókönyvre ad választ, akkor miért ne? Pl. nem véletlenül hoztam fel a távfelügyeletes szolgáltatómat. Nekik azért elég jó tulajdonságuk a 433Mhz-s átjelzés, és pont ugyanannyi az éves díj akkor is, ha füst esetén is jelez nekik a rendszer, meg akkor is ha nem :)

[ Szerkesztve ]

(#10718) jedie82


jedie82
csendes tag

Sziasztok.
Régebben volt aki érdeklődött growatt inverter adatainak integrálásáról domoticzba, egyszerűen.
Ezt találtam, ki is próbáltam, jól működik.
A php fájlban ott a leírás lépésről-lépésre.

Chal: Nálam is unifi AP-k vannak +1

(#10719) kovyhun válasza LouiS22 (#10710) üzenetére


kovyhun
tag

Ez egy kicsi hétvégi ház, élet nincs veszélyben, mert ha kint vagyok észlelem a füstöt, egy légtér az egész.
Nem wifis hanem zigbee, bár gondolom mindegy.
Az internet wifis, de mobilnetre vált ha azzal gond van + szünetmentesen van a rendszer. A ház sziget üzemű napelemes rendszerről üzemel, nagy amperok szaladgálnak ezért is az elővigyázatosság.
Régebben kérdeztem távjelzésre képes füstérzékelőt, de nem kaptam tippet, így ez lett, több mint a semmi.

"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"

(#10720) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, más is találkozott azzal, hogy ha áramszünet miatt indul újra a domoticz, akkor nem használható addig, amíg ki nem adom a reboot parancsot?
Konkrétan villanyszerelés után még 2x húztam ki a kanócot belőle és folyton egy értelmezhetetlen oldal jött be a helyén a rebootig.
Mi lehet a baja?

Jelenleg a legújabb béta fut nálam, mert csak az támogatja rendesen a xiaomi dupla kapcsolókat, egy raspberry pi zero w-n.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#10721) LouiS22 válasza Zirowe (#10720) üzenetére


LouiS22
veterán

Első tippre az értelmezhetetlen oldal a böngésző cache-ből visszaolvasott ikonok lesznek. Nem ismerem a zero w-t, de első olvasásra olyan, mintha az eszköz nem kapna induláskor elég naftát. Gyári tápot használsz hozzá, vagy valami sajátot? Utóbbinél érdemes lenne megnézni a gyárilag hozzá adott/ajánlott.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10722) vampire17 válasza LouiS22 (#10716) üzenetére


vampire17
addikt

Igen, de az adatot ingyen latom, akkor mar nem mind1, hogy en olvasom, vagy a gep? :)

(#10723) Degeczi válasza vampire17 (#10722) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ha a géped olvasni tudja, akkor bárki másé is, és ellenőrizetlenül tudnák fölhasználni az adatokat más weboldalakon.
Mondjuk a koponyeg.hu-n elvileg van API, hátha tőlük lehetne szerezni.

(#10724) spider23


spider23
aktív tag

Üdv! Van egy shelly 1 beépítve kb 5 hónapja. Egyik napról a másikra megadta magát, nem elérhető. A villany le fel kapcsolása után az oldala bejön a böngészőn pár másodpercre, de utána megint eltűnik és nem elérhető. Így alaphelyzetbe sem tudom állítani. :( Ezek ennyit bírnak? Mit lehet vele kezdeni? Tasmota került rá az elején.

(#10725) mekkGyver válasza spider23 (#10724) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Erről beszéltem! :D
Nem biztos, hogy ez a gond, de az ilyen táp nem mikrokontrollerhez van kitalálva. Jó esetben csak a puffer kondit kell cserélni. Ha a zener dióda pusztul, akkor füst is lessz! :U

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#10726) Zirowe válasza LouiS22 (#10721) üzenetére


Zirowe
nagyúr

2A-s mobiltöltő és usb kábel, saját tápja és kábele sosem volt, csak a lapkát rendeltem anno.

Oks, köszi, ránézek egy másik táppal.

Amúgy, ha már úgyis feljebb szóba jött az, hogy milyen hw lenne ideális a domoticz számára, bár én most tök jól elvagyok a zero w-n, de azért néha érzem, hogy kevés benne a nafta.
Viszont gondolkodom egy legalább 2 lemezes nas beszerzésén, valószínűleg egy zyxel 326 lesz a befutó, azon futtatható rendesen domoticz, mqtt és a többi finomság anélkül, hogy a többi funkció (smb, torrent, dlna) megakadna?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#10727) mekkGyver válasza Zirowe (#10720) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Az áramszünet miatt (nem üzemszerű leállítás) megsérülhet a fájlrendszer, amit utána a rendes leállítás rak rendbe. Csak egy tipp.
Tegyél rá egy aksit, és akkor nem kell tartani ilyesmitől.

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#10728) mekkGyver válasza Zirowe (#10726) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

A Zyxel-t jól gondold meg! 512Mb RAM?! Ha DLNA, esetleg Plex is szóba jön, akkor... de te tudod.

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#10729) mekkGyver válasza Zirowe (#10726) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Én inkább vennék egy picit többért egy J3455 alapú ITX-et, és az tuti megfelel minden ilyenre..

[ Szerkesztve ]

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#10730) szjoci


szjoci
őstag

Aki cc2531 adaptert használ zigbee2mqtt-vel: lassan egy hónapja jött ki hozzá új fw, minap vettem észre. Eddigi tapasztalatom alapján lényegesen jobb lett a jelerősség, érdemes felrakni :K

(#10731) Degeczi válasza Zirowe (#10726) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A Zyxel jó NAS. NAS - és nem házautomatizálási központ, arra felejtsd el, rossz ötlet.

(#10732) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Köszi, akkor a nas-os domo kilőve. :)

Utolsó kérdés, ha már így belejöttem, broadlink rm3.
Ez alapján csináltam, mintha az első csatlakozáskor látta is volna, de azóta nem tud csatlakozni a domoticz hozzá.
Az adatok megfelelőek.
Mi lehet a baja?

2019-05-17 11:14:24.483 Status: (RM3) Started.
2019-05-17 11:14:27.365 (RM3) Update 0:'Off' (RM3 - Import)
2019-05-17 11:14:27.365 (RM3) Connecting to: 192.168.1.11:b44XXXXX
2019-05-17 11:14:27.502 (RM3) Device Number begin to : 2
2019-05-17 11:14:27.319 Status: (RM3) Initialized version 4.0.0, author 'zak45'
2019-05-17 11:14:27.323 Status: (RM3) Entering work loop.
2019-05-17 11:14:27.645 Status: dzVents: Error (2.4.18): Discarding device. No last update info found: {["description"]="", ["switchType"]="Selector", ["rawData"]={"Off"}, ["id"]=82, ["deviceID"]="", ["batteryLevel"]=13, ["timedOut"]=true, ["data"]={["icon"]="Light", ["usedByCamera"]=false, ["levelVal"]=0, ["levelActions"]="||||", ["hardwareID"]=1819898963, ["levelOffHidden"]=true, ["unit"]=255, ["_nValue"]=0, ["protected"]=false, ["maxDimLevel"]=100, ["hardwareName"]="RM3", ["hardwareTypeValue"]=94, ["levelNames"]="Off|WebStart|Generate|Import|Clear", ["_state"]="Off", ["hardwareType"]="Broadlink RM2 with Kodi Remote"}, ["signalLevel"]=1701602643, ["subType"]="Selector Switch", ["switchTypeValue"]=18, ["changed"]=true, ["lastLevel"]=255, ["lastUpdate"]="", ["name"]="RM3 - Import", ["deviceType"]="Light/Switch", ["baseType"]="device"}
2019-05-17 11:14:27.365 Error: (RM3) Error Connecting to Broadlink device....192.168.1.11
2019-05-17 11:14:32.199 (Nest) Thermostat (Nest fűtés)
2019-05-17 11:14:32.228 (Nest) Temp + Humidity (Nest Nappali)
2019-05-17 11:14:37.343 Error: (RM3) Error Connecting to Broadlink device....192.168.1.11

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#10733) vampire17 válasza Degeczi (#10723) üzenetére


vampire17
addikt

Sztm a koponyeges is fizetos. Viszont, most elkezdtem irni egy unofficial "API"-t koponyeghez, ha olyan allapotban lesz, akkor megosztom.

A cel:

koponyeg.py -c <varos_neve> -m <mqtt_server_cime:port>, etc...

Az adatokat mqtt topicba fogja dobni.

Meg gondolkodom rajta, hogy legyen-e pl domoticz specifikus (idx, svalue, etc....) vagy univerzalis es mindenki utolag "gyurja" meg, pl node-red-el.

Jelenleg itt tartok:

- homerseklet
- hoerzet
- varos
- legnyomas
- UV
- paratartalom
- szel

meg hatra van a parameterezhetoseg (jelenleg a scriptbe kell irni a varos nevet, illetve minden adatot omlesztve ad vissza) es a teljes mqtt integracio.

Ha esetleg van, aki majd akarja hasznalni, az jelezze (hogy tudjam, kb hany embernek fog kelleni, vagyis mennyire erdemes kinlodni vele... :) )

jelenleg aktualis adatokat ad, de ha ilyen formaban kesz lesz, lehet hogy elorejelzest is fog tudni...

[ Szerkesztve ]

(#10734) Degeczi válasza vampire17 (#10733) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Sztem az előrejelzés számít igazán, hiszen az aktuális adatokat úgyis tudom saját szenzortól.

(#10735) vampire17 válasza Degeczi (#10734) üzenetére


vampire17
addikt

A kulonbozo napokra (12 napos) az elorejelzes sztm megoldhato (bar meg nem tudom pontosan, hogy hogyan...), az orara lebontott mar problemasabb....

[ Szerkesztve ]

(#10736) spider23 válasza mekkGyver (#10725) üzenetére


spider23
aktív tag

Nem tudom mi lehet a gond, de addig kapcsolgattam hogy most meg helyre jött. Már vagy 2 órája hibátlan. Hmm

(#10737) mekkGyver válasza spider23 (#10736) üzenetére


mekkGyver
aktív tag

Mert a bootolás, wifi kapcsolódás valamivel nagyobb áramfelvétellel jár. Ha ezen túljut, akkor már működik (egy ideig). Ha fagyogat, szét kell szedni és megnézni, nem púpos-e a kondik "sapkája".

Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.

(#10738) N.otorious válasza Zirowe (#10732) üzenetére


N.otorious
senior tag

Üdv.! Mobilról eléred a nest termosztátot? Esetleg wifin kell hozzá beállítani valamit? Mert én valamiért nem tudom távolról vezérelni, de az előző napi beállítások mindig szinkronizálódnak...

tudatlanság, ellenőrzés hiánya, figyelmetlenség ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#10739) LouiS22 válasza Zirowe (#10726) üzenetére


LouiS22
veterán

USB kábel és mobiltöltő között is rendesen van különbség, nézd meg másik kábelekkel, illetve töltőfejjel is. Ha jól emlékszem, a pi 3A-es fejet ajánl gyárilag.

A NAS+domo kombót meg felejtsd el, hiába Linux az alapjuk, sosem lesz ugyanaz, mint a raspbian, csak szopni fogsz vele.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10740) Degeczi válasza LouiS22 (#10739) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A Pi3 szériához igen, 2.5A-es tápot ajánl a gyártó, de a Zero-khoz 1.2A-es is megfelelő. Amúgy a jó kábel is fontos valóban, de a Zero kis áramfölvétele miatt ott az sem annyira kritikus mint egy nagyobb típusnál.

(#10741) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Kipróbálom majd egy másik fejjel, kíváncsi vagyok az eredményre.

N.otorious : csalóka a nest adat a logban, mert csak most vettem fel, miután kikapcsoltam nyárra a fűtést, szóval aktív használatról még nincs tapasztalatom.

Megjöttek viszont a sonoff touch kapcsolók.
Egyelőre csak a 2ch-es jött meg, rögtön rá is ment a tasmota.
Most úgy van bekötve, hogy az egyik ágra van egy lámpa kötve a másik pedig üresen és az vezérelne egy sonoff touch basic-re kötött ledet.

Mqtt-t beállítottam neki, kapott client és topic nevet, domoticzon beállítottam az mqtt plugint, így egyből látszódik és idx-et is kapott.
Beállítottam egy dzvents eventet az üres kapcsolóra (1es), ami működik tök jól, viszont ha a kettes, bekötött kapcsolót nyomom meg, akkor bekapcsolja a rákötött lámpát és az 1es ledjét.
Ha nincs semmi programozva az 1esre, akkor az nem kapcsol semmit, a 2es pedig csak a rákötött lámpáját.
Mind a két kapcsolónak más idx-e van, mi lehet a bajuk?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#10742) IG55


IG55
senior tag

Nemrég frissítettem a Domoticzot a 10717 verzióra, nem működik a log funkció a különböző eszközöknél. A dashboardra dob, ha rányomok.

(#10743) IG55 válasza IG55 (#10742) üzenetére


IG55
senior tag

Sorry, csak egy clear browsing data kellett.

(#10744) Zirowe válasza Zirowe (#10741) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Megoldva. :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#10745) kleinguru


kleinguru
addikt

Sziasztok!

Használ valaki több helyen HomeKitet:F

Otthon is van egy Homebridge szerver és anyuéknál is.
Otthon ráadásul van egy AppleTv4K is, amin keresztül ugye elérem a cuccaimat távolról is, nem csak a helyi hálózaton.

Be lehet azt állítani, hogy adott lokációnak megfelelő otthon vezéreljem (Siri)? Most kapcsolgatnom kell kézzel, ami nem annyira kényelmes. Helymeghatározást engedélyeztem a HomeKitnek.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#10746) vampire17


vampire17
addikt

Tudtok olyan push appot mint a pushbullet pl, amivel ertesiteseket lehet elfogni, de ingyenes? Fontos lenne, hogy IFTTT/Node-Red-el mukodjon.

A cel az lenne, hogy olyan modon juttassak el Node-Redbe adatot IFTTT-bol, hogy ezert ne kelljen portot nyitnom.

A pushbullet erre jo lenne, de a havi szaz uzenet nekem keves lesz.

(#10747) Chal válasza vampire17 (#10746) üzenetére


Chal
addikt

Pushover? Én évek óta használom nagy megelégedéssel. Nem tudom, hogy out of box van e IFTTT/Node-Red -ben támogatás, de meg lennék lepve ha ne lehetne gyorsan és könnyen megoldani, sima http get api-ja is van.

Szerk.: bocsi, azt elfelejtettem, hogy nem teljesen ingyenes, platformonként fizetni kell az alkalmazásért egyszeri 5 USD-t. Csak már annyira rég kiperkáltam, hogy elfelejtettem :) Ennyit röhögve megér szerintem. A fizetés tényleg platformonként értendő, tehát ha egy másik családtag mobiljára felteszed az appot, és egy olyan accounttal loginolsz be rá, amivel mér kifizetted az 5 USD-t, akkor megjelenik a device saját ID-vel, és külön tudod kezelni, azaz küldhetsz rá olyan üzenetet amit csak ő kap meg.

[ Szerkesztve ]

(#10748) LouiS22 válasza vampire17 (#10746) üzenetére


LouiS22
veterán

Az gondolom megvan, hogy az IFTTT ingyenessége miatt nem garantált, hogy az üzenet realtime el is fog jutni? Nem tudom, hogy mennyire létkérdés, de ezzel azért számolj.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#10749) fo_di válasza vampire17 (#10746) üzenetére


fo_di
őstag

node-red-contrib-ifttt ez nem jó neked arra, hogy ifttt adatot node-redbe hívj? vagy ez a flow, ami nem webhookkal, hanem sima http requesttel csinálja

(#10750) vampire17 válasza LouiS22 (#10748) üzenetére


vampire17
addikt

Igen tudom, viszont az adott servicve csak ifttt-n tud triggerleni. Unofficial api-val kerhetek allapotot, de az ugye keres, nem pedig trigger... (ha pl fel ora alatt egyszer triggerel, akkor nincs ertelme percenkent allapotot kernem)

(#10749) fo_di : contrib_ifttt csak output tud lenni.

A Flowt azt megnezem, de ott is az a gond, hogy leker...

Most olyan iranyba indultam el, hogy telegram csoportba "beszel" az IFTTT. Ez idaig ok. Letrehoztam egy sajat botot, aminek az uzeneteit tudom "fogni" node-red-el. Most mar valahogy a ket botot kene osszehozni...

Viszont lehet vakvagany, mert ugy todom, ket bot nem beszelhet telegramon....

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.