Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1131) mzolcsi válasza agyarka (#1065) üzenetére


mzolcsi
csendes tag

Sziasztok!

Most már van bizonyíték is. Szóval, volt szerelés az óradobozban és plombabontást kellett hozzá. Mindent hivatalosan csináltattunk. Majd a szerelés után pár nappal jöttek az E-ON-tól felszerelni az új plombákat. Adtak egy jó hosszú blokkot a szerelésről. Azon rajta van az új leolvasás dátuma. Abban igazatok van, hogy az ügyintéző nem volt a helyzet magaslatán és az ad-vesz mérő felszerelésének évfordulóját mondta éves leolvasásnak. De azóta megint voltam az ügyfélirodában és célirányosan rákérdeztem és már ténylegesen ezt mondták.

Tehát:
A piros 1-el jelölt részen az a blokk van amit az ad-vesz mérő felszerelésekor adtak az E-ON-s emberek. Ezen az a dátum látható (2018.10.29) ami egyezik a piros 3-al jelöttel (ami a legutolsó E-ON-s számlán is van és évek óta október végén volt éves leolvasás).
Azonban a mostani plomba felszerelésről adott blokkon már a 2019.04.30 szerepel. Tehát ez az új leolvasás dátuma. Tehát mégis csak megváltozott az éves leolvasás.

Azért április 30 és nem az új óra felszerelési dátuma az új idő, mert április 30-ra sikerül beüzemelniük a távleolvasást

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.