Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38001) koti válasza -ZeeZee- (#37999) üzenetére


koti
tag

Köszi. Igen elcseszik és még keresni is szeretnének rajta. Nagyvonalúan megtehették volna, hogy elnézést a hibázásunkért. Lenyeljük a békát.

Igazából az volt a kérdés, hogy a + 2 napelemhez mennyi kábelre van szükség, hogy hozzákössék a többi napelemhez? Gondolom sorba vannak kötve egy stringen belül és kábel sem kell, mert bedugják a 2 utolsó napelembe.???

(#38002) leslieke válasza leslieke (#37995) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Na, mára visszaállt a normális rend, 228-230V mindhárom fázis.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38003) leslieke válasza koti (#38001) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Semmi extra kábel nem kell, ahogy írod is, a paneleket kötik össze egymással, ahhoz meg ott a kábel rajtuk.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38004) LOTR válasza koti (#37998) üzenetére


LOTR
addikt

ez kb reális lehet, hogy +2 panel mindennel együtt kb +300k

amúgy érdekes, hogy eredetileg a nagyobb inverter mellett 810w-tal még kevesebb panel is lett volna

mod
akkor lehet félreértettem a kérdésed

[ Szerkesztve ]

One Ring to rule them all

(#38005) -ZeeZee- válasza LOTR (#38004) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Erősen túlzónak érzem a "reális lehet" jelzőt. Nem vagyok telepítő, de ha 100k-ból nem hozza ki a panelokat darabját (ebbe benne van a plusz tartó és a rögzítő sín is), akkor valamit nem jól csinál... Először azt hittem, hogy utólag szerelték a +2 panelt, de már látom, hogy egyszerre, ezért szerintem csak nyerészkednek.

(#38006) -ZeeZee- válasza koti (#38001) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Sajnos csak utólag okos az ember, (én legalábbis mindig ;] ), de sajnos az elején kellett volna az invertert tisztázni. Én a telepítőm nyakára jártam (telefonon), amikor szűkszavúan annyit mondott, hogy minden rendben van, ne aggódjak. Nyilván irányításmániás vagyok, de idegesített, hogy nem tudok semmit sem a haladásról. A lényeg: ha nem Te módosítottál, hanem ők önkényesen, és van erről papírod (mondjuk árajánlat, amiben 6kW-os inverter szerepel), akkor talán még egy kis ügyvédemlegetés is bejöhet, hogy jelentős kárt okoztak Neked, mivel nem a megbeszéltek szerint jártak el.

(#38007) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Ennyit ért a 100%-os napelemes pályázat: [link]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38008) koti válasza -ZeeZee- (#38006) üzenetére


koti
tag

Tényleg csak röviden. Beadtam a kérelmet 5-ös inverter és 12 napelemre. Beszélgettem az egyik vezetővel, hogy mi a véleménye, ha 6-os lenne 14 napelemmel. Jobb lenne, de akkor 3 hét elment volna az új beadás miatt. Azt nem akartam így nem lett semmi, de az adminisztráció közölte visszavonták az 5-öst és beadták a 6-ost. Azonnal kértem, hogy maradjon inkább az 5-ös, mert én ezt nem kértem. Utána egy hónapig ment a huzavona végül vissza kellett vonni mindegyiket és újra kezdeni. Júliusban kezdtem!!! Be lett adva újra 6-os 14 napelem. Erre van szerződésem aláírva. Aztán már november 1-én jött az engedély 5-ösre és 14 napelemre. Azt mondta a főnök felteszik az 5-öst aztán majd átvételt követően visszacserélik 6-osra. Aztán észrevenné az EON és tényleg buknék mindent. Így maradt az 5-ös és megtoldottuk 16 napelemre. Erre kellene még ráfizetnem 300 eFt-ot. Már fel van szerelve minden. A rákötést várom. A szerelésnél pedig egyszerre szerelték az egészet.

(#38009) asdf_ válasza Tapsi (#38000) üzenetére


asdf_
veterán

(#38010) LOTR válasza koti (#38008) üzenetére


LOTR
addikt

ha a csatlakozási dokumentáció le lett már adva 5-ösre és így a tervezés is ki lett fizetve, akkor nem biztos, hogy érdemes a 6kw inverterrel foglalkozni

#38005 -ZeeZee-
pedig 2 panel (2x ~400wp) komplett felszerelése számlával együtt jelenleg kb 300k (persze biztosan találhatsz olyat, aki megcsinálja 250-ből, másnál meg lehet 350), azért gyakran itt is igaz, hogy aki olcsóbban dolgozik, annak oka van (és nyilván az sem minden esetre igaz, hogy aki drágább, az jobban is dolgozik)

One Ring to rule them all

(#38011) -ZeeZee- válasza LOTR (#38010) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Én találok 85-115k-ért ilyen panelt. Nem nagyker áron, hanem csak magánemberként. Akkor a nagyker ár alatta van. Ha a júliusi árat nézem, amikor indult, akkor még olcsóbb volt. Ha közben emel árat, akkor mit mondjak arra a kivitelezőre? A nem tisztességes azt hiszem jó szó rá. Szerintem (és azt aláhúznám) itt a sok hercehurca miatt úgy döntött, hogy kifizetteti a plusz munkáját ami a sok beadom-visszavonom-beadom-nemúgycsinálommeg miatt lett neki.

(#38012) snooze válasza LOTR (#38010) üzenetére


snooze
veterán

azt ne feljtsd el,hogy nála ugyanakkor lett volna felszerelve mint a többi,igy nem lenne annyival több a munkaköltség,meg a többi..(utazás,plusz kábel)
ha meg szerzödése van,akkor meg azzal az árral kellene számolni,mint a szerzödéskötéskori..legalábbis nálam igy volt..és igy korrekt..

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#38013) leslieke válasza LOTR (#38010) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Itt nem bővítés volt, tehát az alapmennyiség mellé került fel plusz 2 panel, amiért már sok a 300k.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38014) LOTR válasza leslieke (#38013) üzenetére


LOTR
addikt

kb netto árak legyenek mondjuk ezek:
panel 85k
tartó 15k
egyéb költségek + munkadíj pl 15k

ez brutto kb ~150k/panel
(nem azt mondom, hogy nem lehetne akár kevesebb is, de jelenleg nagyjából ilyen árak vannak)

One Ring to rule them all

(#38015) -ZeeZee- válasza LOTR (#38014) üzenetére


-ZeeZee-
senior tag

Jelenleg. De nem júliusban, esetleg augusztusban, amikor szerződést kötött.

Belegondolva: nem ismerjük a teljes költségét a rendszernek, és előfordulhat, hogy teljesen reális, mert lehet, hogy ez a cég ezt a kivitelezést magas áron csinálta.

(#38016) asdf_ válasza leslieke (#38007) üzenetére


asdf_
veterán

Annyira, de annyira várom, hogy egyszer végre születik egy cikk a témában, amiben nem hemzsegnek a hibák és nem ír komplett marhaságot és nem ismételgeti még most is ezt a szigetüzemes baromságot a kitáplálási stop kapcsán.

(#38017) leslieke válasza asdf_ (#38016) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Ja, olyan nem lesz, mert nem értik.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38018) snooze válasza leslieke (#37995) üzenetére


snooze
veterán

ok,de webes felületen sem találom,ahol lehetne..videot nézve,nekem egy dologgal kevesebb van,és pont az hiányzik,ahol a frissités lenne..link

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#38019) koti válasza LOTR (#38014) üzenetére


koti
tag

Egyet elfelejtettetek, hogy a 2 panel 168 eFt a munkadíj 10 perc a 4 csavar lefúrása. A tartó már fent volt. Mivel 4x1,5 méterrel hosszabb 20 eFt. Mondjuk 200 eFt az összes. De az 5-ös és 6-os inverter között van szerintük 50+áfa. Tehát minusz 60 eFt. Az 140 eFt alatt van. Nem 300 eFt. Aztán valaki hibázott, mert nem a szerződés szerint történt a kivitelezés. Ha gálánsak lettek volna elnézést kérnek és azt mondják 100 eFt.

(#38020) LOTR válasza koti (#38019) üzenetére


LOTR
addikt

kicsit kusza már nekem ez a történet, de a munkadíjat nem úgy kell érteni, hogy +1 panel + xy ft munkadíj
a különböző méretű (vagy panelszámú) rendszereknek különböző munkadíja is van (pl. egy burkoló is m2 alapján szokta meghatározni a munkadíjat)
minél nagyobb a rendszer, úgy az 1db panel rögzítésére/telepítésére eső munkadíj is alacsonyabb lesz (részben ez is az oka annak, hogy minél nagyobb a rendszer, annál alacsonyabbak az 1kwp-re eső fajlagos költségek)

persze lehet jófej a kivitelező, de nagyobb rendszert az alkalmazott dolgozóknak is több időbe telik telepíteni és ők is fizetésért dolgoznak

One Ring to rule them all

(#38021) leslieke válasza snooze (#38018) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

A SUN2000 app jelezte a frissítést, amikor azzal felléptem az inverterre. Webes felületet nem használom.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38022) judek


judek
tag

Sziasztok!
SE2200H inverter bemeneti DC áram max 6,5A. Ez manapság tud működni? hisz a ma kapható legkisebb 380-400Wp panelek kb 11-13A Impp.
Vagy működik csak lekorlátozza a teljesítményeit?

(#38023) ssarosi


ssarosi
tag

Az EON távleolvasási portál csak nálam mutat értelmezhetetlen adatokat?
A hó eleji mérőállásokat jól tudom exportálni xls formátumba, de a napi éjféli adatok teljesen értelmezhetetlenek. Valamikor régen néztem meg utoljára, akkor 2022.08.20-ig kértem le az adatokat, az még jó volt.

(#38024) llacee


llacee
őstag

Sziasztok!
Szeptember eleje óta van elfogadott csatlakozási tervem 8kw huawei inverterrel.

Van esetleg valakinek olyan vállalkozó ismerőse, aki ennek a kivitelezését el is vállalná (Otthonfelújítási sem lenne rossz)?

Az utóbbi 2 hónapban próbálkoztam mindenkivel, de semmi csak igéretek.
Huawei vagy esetleg fronius gen24 vagy deye is szóbajöhet...

(#38025) senki68 válasza judek (#38022) üzenetére


senki68
senior tag

Semmi köze hozzá. SE rendszernél a panelok nem az inverterre vannak kötve, hanem az optimalizálóra, és az optimalizálók állítják elő a stringfeszültséget, és áramerősséget.
SE2200HDWave inverter stringfeszültsége 380 volt max bemeneti árama 6.5 amper ez összesen 2470 Watt.
Azt kell megnézni mennyi az opti bemeneti áramerőssége és azt kell igazítani a panelhoz.
Most már csak "S" optit érdemes feltenni, S440 bemeneti áramerősség 14.5 amper.
A kimenete meg 15 amper max.

(#38026) senki68 válasza koti (#37998) üzenetére


senki68
senior tag

Érdekes helyzet.

Ha korrekt a cég, akkor feldobja anyagárban azt a +2 panelt. Grátisz munkadíj nélkül, mert ha már ott van és tólárazva felrakta a rendszert simán belefér az a +30 perc amennyi ideig tart a felrakása.
De úgy látom eléggé fillérbaszó, az ilyet kerülni kell messzire.

Tehát van egy árajánlatod, azon tételesen rajta van, mi mennyibe kerül Anyag.
Amúgy jelenleg 70485 Ft-ért kapható /55.500+Áfa/ ez a Risen panel. Bárkinek , nem nagykerben.
A tartó árát meg elosztod 14-el kijön egy panelra eső tartó így simán kiszámolható mennyi esik 2 panelra. /Amúgy megsúgom filléres, mert szinte a hulló anyagból megvan /.

Tehát ez az anyagár.

A munkadíj már kérdéses mert abba beletartozik az inverter felszerelése kábelezése is.
Amúgy lehetkWp-ra számolni jelenleg 50-80 ezer Ft közt van 1 kWp nettó.

Az egész nem több 200 ezernél, de mondom egy korrekt telepítő biztos nem kérne érte munkadíjat, csak a 2 panel anyagárát.

Ezek után én már azt is megkérdezném, hogy a solarweben az inverter hozzáférés tulajdonjogát megkapod e, vagy csak vendégként regisztrálnak be.

(#38027) senki68 válasza Tapsi (#38000) üzenetére


senki68
senior tag

Tehát.
Panelt nem lehet állandó árnyéknak kitenni / mindennap visszatérő/optimalizáló nélkül, mert garanciavesztéssel jár. Ez tény.

Ha azt mondom csinálj SE rendszert egyből megtérülési oldal jön be. Ami egy külön történet, mert ha ezt a megtérülést előadod egy froniuszosnak egyből azt mondja, miért nem trabantal jársz?

Ha nem akarsz egy optimalizált normális rendszert, akkor maradj a froniusnál.
Magát az árnyékos panelt elég jól lekezeli a DPM de úgy , hogy kikényszeríti a bypass dióda bekapcsolását és kiveszi a termelésből. Froniusos szerint ugyanannyit termel mint egy optimalizált, engem erről még nem tudott meggyőzni.
Ahogy a DPM lekezeli végül is nem rossz megoldás.
De itt is bejön a képbe, hogy ne szedd külön az árnyékos panelokat egy igen rövid stringbe, hanem legyen egy jó hosszú stringbe és ott jobban lekezeli..

Azért azt is hozzáteszik, /persze a maguk igazához igazítva/ hogy nem jó ha árnyék éri "10-15 óra között" / szerintem ez is tájolásfüggő/ mert az erős sugárzásban károsodik a panel!
Tehát pont azt amiról pár napja vitáztunk, hogy panelt állandó árnyéknak kitenni nem lehet, mert a bypass diódát nem erre találták ki. És ezt tudja az SE és tudja a Fronius is, csak pont úgy kommunikálja, ahogy az ő rendszerét igazolja.

Egy biztos, ha magamnak véletlenül froniust raknék fel amiben lenne 2-3 árnyékos panel tuti 1 stringbe kötném.
De magamnak biztos csak SE rendszert tennék fel, még akkor is, ha az utcában nem lenne árnyék. Sokkal többet tud azon kívül amit egy átlagembernek mondanak, "ha árnyékos akkor SE".

(#38028) senki68 válasza llacee (#38024) üzenetére


senki68
senior tag

Engedélyed megvan, szerezd be az anyagot, és 1-2 hét felteszik a tetőre. Nem olyan bonyolult ez.

(#38029) llacee válasza senki68 (#38028) üzenetére


llacee
őstag

Szerintem sem bonyolult, de mégsem csinálja meg senki.
Az eredeti kivitelező 2 hónapja a telefont nem veszi fel
Deye inverter ami beszerezhetőbb azzal sem kb itt budapesten és környékén nem találok olyan brigádot, akivel megbeszéljük és felszereli.

(#38030) judek válasza senki68 (#38025) üzenetére


judek
tag

Szuper. Köszönöm a választ :R

(#38031) senki68 válasza llacee (#38029) üzenetére


senki68
senior tag

Ha megvan az anyag tudok küldeni egy csapatot aki felteszi.
Deye inverter beszerzésben is tudok segíteni
Akár még tartószerkezetben is.

Viszont hogy oldod meg, hogy nem az engedélyezett invertert szereled fel?

(#38032) Caranita válasza llacee (#38029) üzenetére


Caranita
aktív tag

Én is tudok, korrekt áron, szépen dolgozó csapatot.

Én mindent magamnak intéztem, kivéve a felrakást, arra kijöttek 2 héten belül, és 2 nap alatt felrakták.

(#38033) senki68 válasza llacee (#38024) üzenetére


senki68
senior tag

Most is hirdetnek raktárról huaweii invertert.
[link]

(#38034) asdf_ válasza senki68 (#38033) üzenetére


asdf_
veterán

Csak a "kicsit" vastagon fogó ceruza felárát kell megfizetni :(

(#38035) senki68 válasza asdf_ (#38034) üzenetére


senki68
senior tag

Igen, de ha szeretne még beleférni az OFT-be, akkor lehet megéri.

(#38036) asdf_ válasza senki68 (#38035) üzenetére


asdf_
veterán

Hát, ha én OFT-s lennék, akkor nem váltságdíjat akarnék fizetni egy ilyen inverter eladójának, hanem jól pofánverni :D Értem persze, másfél milla múlik rajta, de akkoris... :U

(#38037) mufflika


mufflika
tag

Sziasztok ,, mit mondanak a szakik, nem tudjátok honnan tudom, hogy az egyik panel nem működik? Ezt lehet valahonnan tudni, vagy nyomon követni? Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#38038) Rekro


Rekro
aktív tag

Sziasztok!

Az elműnél egyszerre van bent a 3 fázis igénylés és a HMKE igénylés(A HMKE októberben lett beadva a 3 fázis 1-2 hónappal korábban) és a héten kaptunk egy emailt. A lényege kb ez az emailnek:

"A jelzett műszaki igények párhuzamosan nem kezelhetőek együtt, de együttesen igen.
Kérjük, a fentiek figyelembe vételével szíveskedjen írásban megerősíteni, hogy a két műszaki igény közül melyiket kívánja elsődlegesen lefolytatni, majd a választott műszaki igény megvalósulását követően szíveskedjen a hátrébb sorolt műszaki igény igénybejelentését megismételni. Abban az esetben ha a műszaki igényéket együttesen szeretné megvalósítani a HMKE igénybejelentő nyomtatvány második oldalán szíveskedjen az igényelt teljesítmény alatt feltüntetni a bővíteni kívánt Amper értéket."

A jelenlegi helyzetben ez az újra beadás nem hangzik túl jól, találkozott valaki már ilyennel, hogy érdemes ezt most intézni?

Köszi

(#38039) edeleny válasza leslieke (#38021) üzenetére


edeleny
őstag

ModelSUN2000-6KTL-M1
Software versionV100R001C00SPC141

Se a PC-n, se az App-ban nem találok firmware frissítést. Nálam lenne a hiba, vagy ennyire láma vagyok?

Valyon mi lehet az Inverter Wlan jelszava?

[ Szerkesztve ]

Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

(#38040) snooze válasza edeleny (#38039) üzenetére


snooze
veterán

link ha a telepitö nem változtatta meg,akkor 00000a

Fusion Solar alkalmazásból kijelentkezve, a telefont repülő üzemmódba téve az alkalmazás jobb felső sarkában a 3 pöttyre bökve felugrik 5 lehetőség, a legalsó a „készülék üzembe helyezés”.
Ezt kiválasztva az inverter QR kódját beszkennelve kérem jelentkezzen be telepítőként.
A telepítői felület jelszava „00000a”.
Ha nem működik ez a jelszó, akkor a csatolt leírás alapján reset-elje ki a jelszót.

videó link, 3perc 18s-nél lesz a beállítás menete.

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#38041) leslieke válasza snooze (#38040) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Ennél lehet egyszerűbben is. SUN2000 appal felcsatlakozni az inverter wifijére (ehhez ott kell lenni mellette), majd belépés a 00000a jelszóval, ha a telepítő nem változtatta meg. Appon belül felugrik a firmware frissítés, ráböksz, kivárod (kb. 5 perc), inverter újraindul és kész a frissítés.

#38039edeleny

Nekem SUN2000-5KTL-M1 van, appbe belépés után azonnal jelezte, nem is lehetett továbbmenni addig. Ha sikerül, akkor hétvégén megnézem, hogy a SUN2000-8KTL-M1 kér-e frissítést.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38042) snooze válasza leslieke (#38041) üzenetére


snooze
veterán

ezt irtam le..😊😊😊

GO Gunners!!!

(#38043) leslieke válasza snooze (#38042) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Te a Fusionsolart keresztül írtad, én a SUN2000 appot, meg QR olvasás..szvsz nem egyforma a kettő.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#38044) peternac


peternac
tag

Budapest 22. ker, volt ELMŰ terület
holnap jönnek órát cserélni, örülés van :DDD
kérdés: MVM-be mikor menjek be átállíttatni a számlázást?
nekem azt mondták az EON ügyfélszolgálaton, hogy várjam meg, hogy az MVM kiküldje az óracsere miatti elszámoló számlát, aztán majd utána
a szomszédnak azt mondták az EON ügyfélszolgálaton, hogy az óracserekor kapott papírral is már be lehet menni az MVM-hez
mi az igazság?
---
az idővonal, ha valakit érdekel:
09.02-án indította el a napelemes cég az ügyintézést, adta be az igényt
az MGT 11.05-én jött meg, közben telepítve lett már a rendszer
az MGT után gyorsan a maradék papírok is be lettek küldve
11.10-én megjött az elosztói ELMŰ-s jóváhagyás, aznap készre is lett jelentve email-en
11.14-én bementem az EON-hoz a készre jelentős papírokkal és ott helyben aláírtam
11.17-én hívtak, hogy másnap jönnének órát cserélni
látszik, hogy az MGT-re várás tartott nálam is a legtovább, ill. ki tudja mennyit kellett volna várni, amíg kiküldik a készrejelentés után a szerződést
itt elég sokat lehet gyorsítani, szóval ha van erre lehetőség, akkor menjetek be szerződést aláírni a készrejelentős papírokkal
Budapest, volt ELMŰ, más területen talán más a folyamat

(#38045) Andras6800 válasza peternac (#38044) üzenetére


Andras6800
senior tag

Hello,

nekem 1 éve MVM is ezt mondta.

Miután megjött az elszámoló, utána felhívtam az MVM-et és átrakattam éves elszámolásra magam.

Ahova be kellett menni az az EON ügyfélszolgálat, hogy hamarabb menjen a szerződéskötés, és így az oracsere.

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

(#38046) edeleny válasza leslieke (#38041) üzenetére


edeleny
őstag

Kevés neki a 6 karakter a telóm azt írja adjak meg legalább 8 karaktart.
Próbáltam: 0000000a nem jó

Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.

(#38047) mlaci01


mlaci01
tag

.

[ Szerkesztve ]

(#38048) asdf_ válasza mlaci01 (#38047) üzenetére


asdf_
veterán

Számlán: Mérési pont azonosító

(#38049) peternac válasza edeleny (#38046) üzenetére


peternac
tag

az inverteren rajta van egy címkén a default jelszo: Changeme
tehát ez kell az inverter altal sugarzott SUN2000-XXXXX wifire való csatlakozáshoz
majd az alap telepítői jelszó a 00000a
mindkettőt érdemes megváltoztatni és jól megjegyezni

(#38050) mlaci01 válasza asdf_ (#38048) üzenetére


mlaci01
tag

Köszi, közben megtaláltam :)
Vajon meddig tart, a jóváhagyás ?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.