Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Annyi is volt? Én úgy emlékszem, hogy mióta elindult, ugyanúgy 25k volt, mint a fedettpályás egynapos, csak az OBB tavaszi akcióban volt 10k-val kevesebb ez is, 15k. Idén tavasszal elmentem volna az akciós dirt trackre, de vagy nem volt nekem jó időpontban vagy hely nem volt, vagy addigra (márc.) már nem is volt dirt csak fedettpályás, már nem emlékszem.
-
ALI_G
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Szerintem rossz helyre építik.
A szlovákok a szlovákia ringre járnak, esetleg hungaroring, a magyarok a szlovákia ringre, hungaroringre, a dunántúl pancsira jár, meg az osztrákok is. Miskolcra csak a közeliek járhatnak, mondjuk Debrecennel bezárólag, de ukrán motoros társulatokról még nem hallottam, talán Románia? Ott se hiszem, hogy a hegyekes vidéken sokan pályamotoroznának, inkább cross.
Balatonring felejtős, meg amúgy sincs itt akkora piac. Egyáltalán melyik pálya rentábilis? Kakucsringről úgy tudom, hogy nem. Szlovákiaringre biztos sokan járnak, mert olcsó. Ettől még nem biztos, hogy pluszosak is, de mivel még újak, ezzel nem is lenne baj. Hungaroringen is sírtak, hogy épp, hogy megéri üzemeltetni (tipikus szoci park lehet, mert nyilván lehetne jobban is üzemeltetni csak egy normális menedzsment kellene). A többi épp hogy létezik szerintem. Kecsóring hétvégén tele van, hétköznap üres.Motoros pályát tényleg lett volna értelme építeni, ha ide tudják hozni a motogp-t, superbike-ot.
-
Integra
titán
safety hungary hírlevél: 1 napos dirt track tréning 28rugó... ezzzzigen, ez nem volt ennyi régen, én 10rugóért csináltam.. masszív áremelkedés

-
Xero
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Jó lenne csak:
1. Azért a hossza az igencsak szűkös. Ha már pénzt raknak bele, akkor legyen kellően hosszú, hogy hozhassanak rá versenyeket.
2. Mire ez elkészül már nem is fogok itt élni.
3. Ez a sok VIP meg mit tudom én mi kiemelése kissé zavaró számomra.
4. Ha az első pont teljesülne, megnéznék egy F1-et a Red Bull és a Toro Rosso szereplésével a Hell Ringen, ahol Bomba-t árulnak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Daywalker
addikt
Hát rohadtul ideje lenne már egy normális pályának idehaza. Esetleg motogp-re vagy superbike-ra is alkalmassá tehetnék, ha már a Balatonring nem jött össze. Illetve jó árakkal simán konkurálhatna a mogyoródi kommunista porfészekkel. Már bocsánat...
-
ALI_G
veterán
Ti is így szálltok fel a motorra? [link]

-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Az se normális aki utasnak száll be
Meg az az R1 is hogy néz má ki
gumi?!
Ez a moto journal vicces szokott lenni, de kár hogy nem angolul beszélnek
-
KoVee84
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Ez de szar... 
-
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi az árakat, infókat!
-
ujskodas
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Szerintem az egész video nagyon jó.
-
yodamastah
őstag
[link] Csak az oldalkocsis resz miatt
Egy ilyennel tuti falnak mennek az elso kanyarban 
-
Integra
titán

-
Topiccsendőr
addikt
ha nyomtatható fóliára lenne szükséged, akkor itt egy árlista. az MPI 1005 nek 4 530 a nm ára, persze erre még rámegy a nyomtatás stb.
ha plotterel vágod, vagy meg se vágod, csak becsomagolod vele a motort akkor az avery 900 as a jó választás.
árlista
4 295/nm azért barátibb a 3m nél ha bay ha nem
és a legjobb, van belőle metál szín is. -
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
igen, csodálkozom is, hogy persu hagyta szó nélkül...

-
vlevi
nagyúr
Szó volt itt korábban a 100 lovas korlátról.
A fagyi visszanyal, mondhatnánk, mert nemhogy arról van szó, a bevezetésén gondolkodnak, hanem épphogy a franciák is el akarják törölni. -
Xero
nagyúr
-
ALI_G
veterán
2006-os hornet: [link], ez után 2007-ben jött ki egy új design-nal, ami már nekem se jön be.
Csak ajánlani tudom utcára, minden napos használatra. Nagyon agilis, bár a köves útról nem kell vele lemenni
Azért én jártam vele Romániában pár helyen, túléltem 
Jártam vele párszor mátrában, csomaggal, utassal. Voltam vele párszor kecsóringen gyakorolni és a végén már volt akinek én adtam a kört
Ja, és pont eladó

-
Xero
nagyúr
Azt hiszem meg vagyok győzve a Hornetről.
Én is azon merengtem, hogy csillió darab van belőle Európában, így egyszerűbb a dolgom minden szempontból.A kezeléstől pusztán azért félek, mert a pálya és a közút azért nagy kettő az én világképemben.

V2 valamiért pedig nem szimpatikus. Az én fülem már ráállt a sor4-re.

(#15969) ALI_G: A világon semmi, csak úgy rémlik, hogy utána jöttek a "hegyes orrúak". Az pedig simán csak nem tetszik.

-
.mf
veterán
Sztem: a pacik száma mindegy. Ültél már litergixeren is, nem? Tudtad kezelni azt is, nem? Nahátakkor.
Belpiacost itthon ne. Végeredményben többet fogsz rálocsolni (alkatrészek), még akkor is, ha valami csoda folytán egy jó állapotút találnál, bár ez inkább csak a mesében létezik, az ide hajóúton már jó eséllyel kikezdte a rozsda, itthon pedig a drága alkatrészek helyett gányoltak rá valamit, ha elromlott.
Ha gond a gép testessége, akkor mondjuk egy ER6 (vagy ER5)? Esetleg egy V2-es gép, mondjuk SV? -
alvaro
senior tag
Szerintem semmi különös. Célravezetőbb lehet olyan motort választani, ami elterjedtebb errefele, a Hornet meg nem annyira ritka, mint a belpiacos dolgok. Mondom én, a 4 évig gyártott BMW-vel
(A blokkja viszont örök, majd' 20 éve gyártják ráncfelvarrásokkal, csak mindig máshol
)Mondjuk a többi említett 600-as se feltétlenül kuriózum, csak a 400SF belpiacos. Pedig olyan kawaii

Nem baj, most már van kisköbcentis sor4-em játszani a télre, csak azt a Toyota csinálta
-
Xero
nagyúr
Egy kis tanács kellene. Illetve tanácstalan vagyok.

Szóval van nekem egy motoros pályafutásom, ami 99%-ban ilyen-olyan zárt pályán született.
Viszont tavasztól közúton is akarok szarvat húzgálni, ráaádsul végre saját motortét, ennek megfelelően jogosítvány is lesz hozzá végre.
Eddig ezek voltak alattam sorrendben:
-Babetta
-Pannonia
-Suzuki GSF 400
-Suzuki GSX-R 600
-Suzuki GSX-R 1000Elsőre egy GSX-R 600-as vagy CBR600F ugrott be mint lehetőség, de aztán racionalizáltam tovább. Utcára és újrakezdésnek (4 éve nem ültem motoron fél óránál tovább) mindenképpen valamivel kezelhetőbb, kevésbé sérülékeny kezesebb gép kellene. Az is szempont volt, hogy normál használat mellett is kicsit közelebb legyek a kormányhoz, mivel egy síbalesetből kifolyólag a bal kezemet nem tudom teljesen kinyújtani (van egy jó 15 fok deficit).
Tehát tegnap a töprengés során eljutottam oda, hogy négy henger naked (ha borítom akkor ne repkedjen a műanyag) és klasszikus forma kell. Ebből pedig a következett a Honda CB400 SF Vtec II-III és Revo. A gond csupán annyi, hogy ezek Japán belpiacosak tudtommal, így elég nehéz jó állapotút vadászni itthon vagy belátható távolságra. Szóval bevillant mint alternatíva a 2006 előtti Honda CB600F Hornet is. Itt a gondom az, hogy nyilván testesebb gép és közel kétszer annyi paci húzza. Pályára nem nagyon akarom úgysem vinni, arra hozzáférek egy 1000-es gixxerhez, az utcán pedig nem tudom, hogy mennyi gondom lenne vele. Ami mellette szól, az a nagyobb választék.Szóval most itt tartok a gondolkodásban, és hátha kicsit jó útra tudtok terelni.

-
Integra
titán
-
tutis
addikt
válasz
Tomate
üzenetére
Jaja, utána kérdezősködtem meg olvastam mit hogyan kell, elkezdtem csiszolni is már az idomot, de még az elején vagyok nagyon, de mivel itt a tél lesz időm csiszolgatni

A fújást apósnál oldom meg, neki van fasza pisztolya, már fújtunk vele gsr gyári farokidomot, szuper minőséggel...De már előre látom hogy nem egy leányálom ez a fényező szakma, van szopás vele elég..Tényleg az előkészület az egyik legfontosabb, ha nincs lecsiszolva rendesen utána nem lesz jó a végeredmény, szerencsére nekem lényegében mindegy milyen lesz a végeredmény, mert pályaidomról van szó. Igaz számít nekem is hogy szép legyen, ha már 1x rajta ülök mutasson is valahogy.. -
Tomate
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Ezek kisebb dolgok voltak amiket fényeztem, amivel nem feltétlenül kell fényezőhöz rohangálni. (mint pl a hátsó sárvédő) Ezeket a dolgokat amiket írok sok év alatt tapasztaltam meg és a szívások is szép sorban jöttek elő mindig. Szeretem ha a munkám olyan amilyen és utána szívesen nézek rá és nem az jut az eszembe, hogy baszki de kár, hogy ott az a megfolyás. Így legalább már ha kezembe veszek egy flakon festéket nem az az első kérdésem, hogy ezzel mit csináljak? Kisebb dolgokat szépen le tudok fényezni itthon is, és sokkal költséghatékonyabb. (ha lenne kompresszorom, kamrám, pisztolyom) szó nélkül megcsinálnám a tankot is én magam, de azért az egy nagyobb feladat. Azt csinálja meg a profi fényező annak szépnek kell lennie. Ha mindig elrohantam, volna fényezőhöz, kevesebb pénzem maradt volna és most nem lenne a birtokomban az a kis tudás ami most van. Voltam amúgy annó fényezőnél, Simson tankot vittem. Azt mondta 15e és én viszem a festéket. Akkor mondtam, hogy meg tudom csinálni én is

-
Tomate
veterán
Nem tudom mennyire vagy járatos a fényezésben de a lényeg, hogy pormentes helyen csináld, melegben, sokszor kis rétegben (mert ha egyszer megfolyik utána sz*pás) és ne sajnáld az előkészítő munkát. (polír papír, szórórgitt, alapozó) Ha gyárilag kevert színt veszel valami normálisabb minőséget, ne köpködje a szórófej a festéket. Ha kevertetsz az mindig jó minőségű lesz. Lehet, hogy tudod ezeket de ezek alap dolgok. Azért mondom mert én az összes szop* faktort végigjártam szinte ebben a műfajban és nem kellemes.
-
tutis
addikt
válasz
Tomate
üzenetére
jaja, nem flancolok, én fogom fújni ha festeni kell, lényegében magam megoldok mindent, nem adok én pénzt másnak erre.. Eddig volt hogy airbrush-os fújta, de olyan gány munkát adott ki legutóbb hogy nem is viszem hozzá többet, holott ingyen lefújná, mivel megállapodtunk hogy újrafújja az idomokat.. De inkább megtanulom én hogy kell csinálni, mivel úgyis lesz még fényezve eleget az az idom, fogok én még hemperegni

-
Tomate
veterán
Mondjuk én a fényezést fényezővel kalkuláltam. Én is le szeretném fújatni a tankomat ezzel a sárgával, de fényezővel. Aki minimum elkér 15e-t úgy, hogy a festék még volt 3e és az alapozást én csinálom majd itthon.
Mondjuk pályaidomot nem biztos, hogy annyira agyon kell glancolni. Jó körülmények között otthon is meg lehet azt fújni szépen. -
tutis
addikt
válasz
Tomate
üzenetére
Hát azért a fényezéstől nem biztos hogy olcsóbb, a színen múlik minden milyet akarsz fújni, jelen pillanatban mivel az alapozó munkát így is úgy is meg kell csinálnom, a fényezés olcsóbbnak tűnik mert ott már csak a színt kellene megvenni, az meg kb 15ezer ft lenne pluszba, de ha a fólia is kijön 20 alatti árból akkor a fóliát választom..
-
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem akarok 3m-et venni, csak azt tudtam eddig mint minőségit, de ha tudsz mondani Avery árakat vagy elérhetőséget hol is tudnék venni akkor veszek azt, nekem mindegy milyen márka, lényegében olcsón akarok jót venni

Amúgy azt se tudom mennyi anyagot kellene vennem, szerinted bénázásokkal együtt hány méter x hány méter kellene egy komplett pályaidomra? -
Tomate
veterán
Korábban lefóliáztam már hasidomot is ugyan ezzel a fóliával. [link] [link]
Én tőle vettem. Ha kell az elérhetősége vaterán kívül meg tudom adni. Van neki több szín is. Oracal márkájú a fólia. Ha megnézed a hasidomot az az első próbálkozásom ilyen fóliázással. Nem egy ördöngös dolog amúgy. Hőlégpisztollyal pedig kis melegítés után is már jól nyúlik könnyen fel lehet vinni. A szélei is jól ragadnak. Szerintem jó anyag. Bár mint írtam kezdő vagyok és nem ismerem milyenek vannak még, de nekem eddig sikerült használnom.
-
Topiccsendőr
addikt
Lehet, persze.
Semmi ertelme 3m nek. Avery 1005 ost hasznaltunk ilyesmire, (lehet azota valtozott a neve) de itt nem a folia anyaga a meghatarozo, hanem a ragaszto. Azt meg sem a 3m se semelyik nem tudja meg jol meg csinalni. Egy bizonyos nyujtasnal nem marad meg tartosan az anyag feluleten. Ha elfogadod a tanacsom veszel averyt sokkal olcsobban, mert nulla a kulonbseg. Dolgoztunk az anyaggal, volt h idehozta a fonok hollandiabol a foliagyarto fejeseit megmutatni h eppen nem sikerult kikeverni a ragasztot normalisan mert mindenhonnan jon fel, vakartak a fejuket, kifizettek az anyagot szajhuzva es leleptek. Sajnos ez egy olyan dolog amit csak tapasztalattal tudsz meg

Szoval nem hiaba tanacsolom azt, amit. -
tutis
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Gyári idomot könnyű lesz mivel szétszedhető, pl nekem a gixxernél komplett szett vagy 30 darabra szedhető, na de a pályaidom összesen nekem 5 részből áll, eléggé kell majd trükköznöm hogy mindenhol jó legyen, sok hajlítás, stb van benne, főleg a fejidom..Mondjuk még az aelején vagyok, most csiszolom az idomot, komótosan haladok, ezévben csak a csiszolás és a füllerezés lesz csak meg, utána jön majd a fóliázás.. Ha nem jön be, akkor lefújom színre, bár a fólia most jobban érdekel, remélem sikerülni fog..
Persu: Fóliát lehet lakkozni?
Itthon azért lényegesen drágábban a fólia, kint 3m x 1,22m kb 16ezer Ft-ja jönne ki, itthon szerintem minimum duplája..
-
Topiccsendőr
addikt
Nem javasolnam a bayes rendelest, mivel nalunk ugyanugy beszerezhetoek nagyon konnyen ezek az anyagok. A 3m vagy avery vagy oracal anyagnak is megvannak a "gagyi" (sik feluletre csak) foliai, es semennyivel nem jossz ki jobban. Mondom egy gagyi foliat veszel ezres alatt/nm.
Annyit kell mondani az eladonak, h domboru feluletre akarsz, es mar vagja is mint a meterarut. -
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Okés, értem, a fóliát ebayről rendelem, nem 3m eredeti hanem kínai vacak lesz, rendeltem egy kisebb darabot és próbafóliázás lesz belőle, ha beválik akkor ez lesz, ha nem akkor marad a festék..
-
Topiccsendőr
addikt
Foliaztam mar be k6 os 600 as gsxr telibe ketszer a demeter domonkosnak, az egyiket valamelyik kiallitasra is vitte, es ott kellett folytatnom a szopasok miatt de mar csak a rajtszamot elore
szoval telleg tud szopas lenni, hopisztolyos a dolog., de egy jo foliaval nem lehetetlen.
Altalaban a ket szint ugy szoktak ha igenyesek, h a ket szinnek van egy atfedese, 5 mm kb.
Erre gondoltam, csupan ennyit kell egymasra rakni a talalkozasoknal. ha nagyon gyorsan kell, akkor persze ez el szokott maradni es olyan lesz amilyen
de az sem gaz, 1 m errol nem latszik.
A sarga szinnel egy nagyonpicit veszteni fog az arnyalatabol fekete alap eseten, de az sem veszes. -
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hát az a tervem hogy lefóliázom az egész pályidomot (mári szopóág az ötlet) és ráadásul kétféle fóliával (fekete/narancs)
A kétféle fóliát akkor úgy érted egymáson, hogy lefóliázom totál naranccsal, majd fekete fóliát ráfóliázom ahova akarom? -
Topiccsendőr
addikt
Ket eltero szinu folianal ugy szoktak csinalni, h sajnos az egyik rajta van a masikon. A fedesuk nagyon jo, meg az 50 mikron alattiaknak is, persze ezek viszonylag dragak. Ki kell szamolni, h melyik eri meg jobban, illetve mennyire nagyok az igenyeid, szitazas, digitalis nyomtatas, vagy akar folia fujas, mert a sok folia egymason nagyon meghatarozza szinek szamat. En eddig 3 al dolgoztam ami a legtobb volt, vektoros grafikaknal draga, vekony folianal nem volt gond, meg domboru feluletekre is ra lehetett rakni. Persze kellett ugyeskedni, de ennyi. Grafika fuggo a dolog nagyban.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tomate
üzenetére
Jól néz ki! Fekete-sárga mindíg oda....sz

"Színkeverős srác mondta, hogy nem takar olyan jól a sárga sötét színre"
Nagyon jól mondta. Neked pedig szerencséd volt, hogy fehérrel alapoztál, nem középszürkével, mert ez a köcsög szín azt sem képes elfedni, és ocsmány zöldes színben átüt alóla a szürke... -
tutis
addikt
válasz
lujo10
üzenetére
Én sem ismerem a típust, de ha abból indulunk ki hogy egy másik, drágább felnyithatóbb sisakjuk is csak 2 pontot ért el a sharp törésteszten, akkor eléggé necces lehet a sisak.. Bár sokan fikázzák a sharp töréstesztjeit, de az tény hogy minden sisakot ugyanolyan módszerrel vizsgálnak, így azért van igazságtartalmuk az összehasonlításoknak..
Én felnyitható sisakot nem is igazán vennék, mert vagy fel van nyitva és akkor szart se ér ha pofára esel, ráadásul egyensúlyozni kell a felnyitott részt a fejeden, vagy le van csukva, de akkor meg olyan mint egy sima zárt sisak.. -
Tomate
veterán
A hátsó sárvédőt "hegesztettem" meg az elmúlt hétvégén.
1# Elég egysíkú volt.
Ilyen:2# Köztes állapot.
Színkeverős srác mondta, hogy nem takar olyan jól a sárga sötét színre, ezért érdemes valami világos színnel átfújni előtte. Fehér alapozót vettem.3# Majd a végeredmény:
Kikevertettem a színt + a lakk majd a fólia. -
ALI_G
veterán
TT onboard: [link], kívülről is brutálnak látszik, de belülről látszik igazán hogy élet és halál között mennek, végig.

-
ALI_G
veterán
A superzoneban tenyleg, de mindig varialnak. Egyebkent fogyaszto megtevesztese es felrevezetese cimen sok kkv-t megbirsagoltak amikor ez divat volt, igy. azota joval kevesebben merik eljatszani hogy kiraknak egy magaasabb arat. ossze kelll hasonlitani az arat mas boltokeval es latszik hhogy mennyire akcio. Szerinted a sidi csizma amit 20% kedvezmennyel vettem csak atbaszas? Vege lett az akcionak es ismet 94k az ara. Kerestem ebay-en, stb., meg dragabb.
-
tutis
addikt
Ezzel csak az a baj hogy én egy elég neves banknál dolgozom, túléltem eddig minden évben a leépítéseket (tavaly kb 500 embert küldtek el), rengeteggel tartom a mai napig a kapcsolatot, diplomás emberek, akár 20 éves munkatapasztalattal is, akár igazgató posztról távozott is, többszörös diplomás is, és rengetegük nem tud elhelyezkedni tudásához méltó állásban. Hidd el, nincs az Ő fejükben semmi gond, ne hidd azt hogy Te vagy az a kivételes ember a világon aki megfelelően gondolkodik, és megdolgozott azért amije van és ahova eljutott..
MBA-s diplomás nem egy van közöttük, mégis munka nélkül van. El szeretném hinni hogy mennyire igazatok van, és nem kell ide szerencse meg ismeretség, simán besétálsz egy álláshírdetésre, megmutatod a papírjaidat, és máris aláírhatod a munkaszerződést..De sajnos a valóság amit látok nem ezt mutatja. Olyan emberekről is beszélek akik olyan állásból küldtek el akár 15 év munka után amiről Te álmodozol. De ezek a leépítések se mindig az értelemről szóltak, sok évben csak számított hogy hogy helyezkedel, nem a munkád érdemi része...Ja és mivel más banknál is van rengeteg ismerősöm, ez sajnos nem egyedi sztori, máshol is vannak érdekes dolgok..A pénzügyi munkaerő bajban van, többszörös túltelítettség van..Ráadásul aki azt hiszi hogy kifele lábalunk, hát sajnos nem így van, magyarország egyre nagyobb bajban van pénzügyi téren, a befektetők viszik kifele a pénzeket, az itt megszerzett hasznot más térségekben fektetik be,stb.. tudnék mesélni de felesleges, szerintem ti is tudjátok..
Persze van olyan ember is akinek bejön az élet, jó állása van és hamar elhelyezkedik bárhol, de a nagy többségüknél nem így van. És még1x mondom, hidd el, nem mutogatnak ők a szomszéd kertjére vagy nőjére.. -
lujo10
aktív tag
A kérdés még mindig ugyanaz lenne.
-
stifi
senior tag
ez szerintem is csak egy indok amivel nyugtatják magukat azok akiknek nem sikerül valami.
pedig általában a saját portáján kéne rendberaknia a dolgokat sok embernek... de egyszerűbb kifogást találni.én is nehezen helyezkednék el a sima diplomámmal, a munkatapasztalatommal viszont bárhol a szakmában. mondjuk sokat is dolgoztam ezért, és végigjártam pár év alatt a ranglétrát. itthon sokan elakadnak az elején (hiányzik a kitartás, az ész, de a szerencse is) és feladják, aztán egy egész életen át ebben a "szomszéd kertje zöldebb" mentalitásban élnek.. innen nem is lehet sehová eljutni, ha mindig csak másra mutogatunk, meg irigykedünk arra a seggnyalóra aki 1 hónap alatt eljutott oda ahova mi 10 év alatt sem..
én szerencsés vagyok, mert az ilyen embereket le se szarom, nem vagyok rájuk irigy.. majd el kell hogy számoljanak a lelkiismeretükkel idővel, én bármikor el tudok számolni a sajátommal - nekem ennyi pont elég is

-
-
Djuree
félisten
válasz
KoVee84
üzenetére
nem értem ha van jó nyelvtudásod miért nem mész ki?
én nem beszélek jól angolul (pedig jól megy írásban), csak ezért nem megyek. itthon sem keresek rosszul, de kint 2-3x ennyit keresnék. de lusta vagyok angolul tanulni, elkényelmesedtem itt nagy jó dolgomban az a nagy büdös igazság 
-
Daywalker
addikt
-
KoVee84
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Nekem van egy rendszermérnök főiskolai diplomám, meg lesz egy közgazdász egyetemi (+angolt és a németet elég jól kenem) "oszt csókolom", nem tervezek soha többé tanulni az életben. Ráadásul elég jó helyeken dolgoztam/dolgozok, szóval ha ezzel nem vesznek fel itthon valami fincsi vezető-középvezető pozícióba, akkor dobbantok külföldre.
Az MBA-t pedig azért hoztam fel, mert az én ismeretségi körömben igen jó pozícióban dolgoznak azok, akiknek van. Ha lenne rá felesleges pénzem, akkor talán belevágnék.De javaslom lépjünk túl ezen

Integra, szívemből szóltál!

-
Integra
titán
válasz
Djuree
üzenetére
nézd, az alapvető felsőoktatási képzéshez az mba-nek nem sok köze van. én is kitörölhetem a szie-s papírommal a valagam, nem abból élek, hanem a tapasztalatomból, abból, hogy másoknak problémát oldok meg és bűzlök az élet tapasztalattól. és már ebből is nagyon jól meglehet élni. persze kell a megfelelő mentalitás és hozzáállás is. de egy mba papírnak azért nagyon van értelme, aki teheti, csinálja meg, mert újabb kapuk nyílnak meg. ha már ilyen papírt csinálsz, akkor poziban sem az alja melót csinálod, ez már menedszment szint sokszor. és igen, mo-n is megfizetik. simán hétszámjegyű a fizud ilyenkor. nem azt mondom, hogy nélküle nem lehet megcsinálni, elérni, mert ellehet. de külföldön meg eleve ez sokszor a belépőkártya, mert nemzetközi papír. a fizu arányok meg természetesen azonosak mba esetén is.
-
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
akkor ez tényleg komolyabb. viszont nálunk megfizetik ezt? pl. én azt vettem észre hogy olyan mind1, hogy fősulit vagy egyetemet végeztem, nincs különbség semmiben, nem fizetik meg jobban aki 5 évet tanult és nem 3-at. sőt hiába lenne mester diplomám, azzal sem érnék többet. pár év tapasztalat sokkal többet jelent. külföldön ez valszeg nem így van.
-
Integra
titán
válasz
Djuree
üzenetére
nem, nem így van. aki ilyen mba papírral rendelkezik, ott komoly tudás van mögötte a legtöbb esetben. ezt a nagy vállalatok pontosan tudják, és legkésőbb az első napon bizonyítanod is kell. nem osztogatják ingyen, ez nem a magyar felsőoktatás. nagyon nagy pénz van benne, komoly karrierrel. ilyet csak azok csinálnak akik valóban komolyan is gondolják, mert piszkosul nehéz és sok az anyag. nem véletlenül van az, hogy leginkább már sok éve dolgozó, tapasztalattal rendelkező emberek mennek ezekre a képzésekre. kell egy bizonyos fokú érettség ahhoz, hogy sikeresen megcsinálja az ember.
én azt látom, hogy mindenki, aki ilyen jogsival rendelkezik, komoly állást tölt be nagyon jó pénzért, messze, messze az átlag felett. és stabil. -
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
miért nem így van? vannak ilyen területen dolgozó/tanuló ismik, én ezt szűrtem le abból amit velük beszélgettem ilyen témákról. én mondjuk mérnök vagyok, nem annyira vagyok otthon a témában, de azért nekem is van némi ilyen irányú ismeretem. persze az semmi ahhoz képest aki ilyen iskolát végez el.
-
lujo10
aktív tag
Bukócsere előtt állok, a kiválasztott egy AIROH Helmet AR300-as lenne. Valakinek van tapasztalata vele, hogy mennyire komfortos. A gyógyszerelgurulós eseteket kivéve nyugodt 110-130-as tempóval járok.
-
yodamastah
őstag
-
stifi
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
ezek szerint a te károkozód nem vitte el a végsőkig az ügyet, mint az enyém... bár már én is csak a papírra várok és jöhetnek az új idomok

-
vlevi
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Hát, elvileg jövőre ZÉPKÁTYÁVAL lehet majd sportevékenységre is költeni a pénzt, pl. sporteszköz, pályabérlet... Kíváncsi lennék a pénztáros arckifejezésére, amikor 4-500 ember összedobná a kártyájáról a pénzt egy hungarorringni pályanapra.
Sporttevékenység az is, meg pályabérlet is 
-
tutis
addikt
Én szoktam vásárolni, protektormellényt. stb így vettem, ezek adókötelesek, azaz év végén a személyi jövedelem adóbevallásba kb az érték 30% pluszba be kell csengetni..
Kerékpár boltokat kell keresni amelyik forgalmaz protektorokat is, azok kapcsolatban vannak az egészségpénztárakkal.. Én a bringaboardnál vásároltam, őket tudom ajánlani.(amúgy vettem én már egészségkártyára telefont, kamerát, bukógombát is
) -
ALI_G
veterán
Ebből kiindulva, lennie kell: [link] BTW ha ejtőernyőt lehet venni, akkor csak vehetek már rajta pályagumit is!

Ha a boltban adnak számlát EP nevére, címére, akkor biztos lehet, akkor talán az a helyes kérdés, melyik motoros boltnak van szerződése EP-akkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.... meg az euroring is hosszabb