Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Megtisztelő hogy próbálsz párhuzamot vonni közöttem és Hayden között, most hogy mondod kezdem úgy érezni hogy "majdnem" úgy tudok motorozni mint Ő.

Viccet félretéve, az én időmnél még nem szabad hátsó féket használni, hisz az a csúsztatáshoz kell. 2 perc alatti időknél kell elővenni a hátsó féket, addig felesleges erre is koncentrálni, mert nincs meg a tudás mögötte hogy úgy használjam ahogy kellene.. Ezt a "nagyok" mondták..
-
tutis
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Ez egy ilyen szakma

Én felvállaltam a sporttal járó lehetőségeket. Mehetnék utcán szabályosan, óvatosan és akkor relatíve kevesebb esély lenne arra hogy összetörjem magam meg a motort. Csak az utcai motorozást nem igazán élvezem. Szerencsémre mindig elég jó estem és a motor is csak csúszott vagy csak eldőlt, szóval csak minimális esztétikai hibái vannak..1-2 évig még biztos űzi fogom a sportot, jó lenne egy 2:05-ös szintet megfutni hringen addig. Az alattit meg csoda lenne megfutni.. Az a baj hogy nincs ki tanítson, magamtól találom ki a dolgokat, de néha elég rossz irányba megyek.. Pl olyan keveset mentem idén pályán, hogy az utcai fékezést használtam pályán, azaz mindig ráléptem a hátsó fékre is.. Persze hogy úgy táncolt a motor alattam mint a vadló.. Jópár körnek kellett eltelni ahhoz hogy ne tapossak a hátsó fékre, bár nem volt olyan köröm hogy valamelyik féktávon ösztönből rá ne tapossak a hátsó fékre..
Szóval ha nem gyakorol az ember, akkor nem igazán tud fejlődni, én meg idén kb 3x voltam pályán. Na de majd jövőre.. -
Djuree
félisten
akkor rutinos "eső" vagy
hát én többet nem szeretnék, 1 bőven elég volt, még sok is. de azt mondják aki nem esett az el fog előbb utóbb, és az nem is motoros, jah meg 2 féle motoros van, aki esett meg aki még nem 
nem is magam féltem, hanem a motort. én már olyan vagyok mint a terminator, mindenem sérült, minden bajom van, ennél többet ha már sérülök ott már nagyobb gebasz lesz
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mindenhová

-
tutis
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
A durva hogy úgy mentem ki ringre hogy még jó volt a gumi, sokkal többet ki kellett volna bírnia. De most jut eszembe, szerintem lágy keverékű a gumi, majd megnézem...
-
tutis
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Toom hogy nem vagyok penge meg a gázkezelésem is lehetne jobb sokkal, de itt a gumi volt a ludas, majd lefényképezem, nulla mm a profilja oldalt, úgy lement mint a pinty.. Mondjuk van benne egy kicsi a gázreakcióval is, de az szerintem elég kicsi százalék..A jobb állapotú gumi körökkel ezelőtt kibírta, a lekopott már nem..
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Csak szeretek talalgatni na. Elobb meg az volt a baj, h pang a topic

-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ja ez igaz de amikor mar 4-5 eses van a ruhaban akkor kezd gaz lenni

-
stifi
senior tag
ehhez képest az én motorom fossá tört..
mondjuk én nem bukógombát használok hanem kifizetetlen biztosítási papírokkal mentem fel pályára.. kuplungkar, váltókar, indexek, tükör, fejidom, oldalidom, dekli - ezekre mind van a tavalyi balesetem óta egy függő kifizetésem, csak még pereskedünk a picsával aki elütött...amit saját zsebből kell megoldanom az csak a farokidom, meg talán a hátsó index.. szerintem veszek egy tartalék bontott idomot ezt meg fennhagyom pályázni, és kész is van.
de jövőre én is körbegombázom a vasat, meg veszek rendes csizmát és kesztyűt.. fasznak jó ez a hetekig lábadozás otthon, még csak szerda van de unom már magam itthon...
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hat mi vagyok en hogy csak a video alapjan eldontsem?

Ez a gazkezeles tipikus hiba, ide oda billeg a suly elore hatra ilyenkor. Ettol meg azert foghatott volna az elso gumi. Egy jol bemelegitett dunlop slick eleg nagy hulyesegeket is kepes toleralni meg lapra gontott motornal is.
De amugy valoban olyan mintha nem lenne eleg suly az elejen, amikor visszarakja a gazt, akkor kitolja az elejet. Viszont ez az evjaratu gixxer hires arrol hogy szereti ha magasan fut az eleje. Persze ehhez a atuljat is meg kell emlelni... De persze az is lehet egyszeruen csak fos volt az elso gumi es nincs mit elemezgetni ezen a videon

-
tutis
addikt
válasz
KoVee84
üzenetére
A motornak szinte semmi baja, bukógomba elhajlott de azon csúszott végig, azt ki kellett aplikálni de megoldottam, deklivédő gomba is jól védett, a kormányvégsúly is megfogta jól a dolgokat, lényegében kicsit kapott az idom, de azt már elvittem javítani, bukógombát kell újat vennem, a kipuff már úgyis össze volt baszva, az nem érdekel, kamera megúszta az esést, bukó már karcos volt az se nagyon érdekel, ami bassza a csőröm az az új bőrruha.. Na de hát fel kellett valahogy avatni

-
stifi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
szerintem ennek high side is lehet a vége, ha a hátulja megy ki. nem figyelted hogy kell csinálni kecskeméten? mutattam!

-
zsolt19900
őstag
látom az írásaitoknál emlegetitek a fokozatszám kijelzőt, nehéz azt megcsinálni?
-
tutis
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem cibálom én, 1x csukom el hogy ne legyen sok, de utána visszatérek a stabilizációs gázra, a többi vidit ha megnézed a csatornámon ugyanilyen, a fordulatszám szinte nem is változik, ennek inkább csak hangja van, de erőben szinte semmi változás nincs, nem tol annyit a motoron hogy ki kell csúsznia akár lapon a keréknek.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Ilyenkor lement a suly az elso gumirol? Geometriahiba van, vagy egy pilota altali megjobban eloreterheles megoldja?
-
yodamastah
őstag
Ejj mindek rancibalod osszevissza a gazt lapon
Ranyitod, elcsukod, ujra ranyitod es elmegy az eleje... de te erezted mekkora terheles valtasok voltak, szoval ha kicsik, akkor azert meg fognia illett volna a guminak... fordulat se volt valami magas... na mindegy ennel nagyobbat soha ne ess 
-
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
itt a videó a bukásról

-
Ferdzsoo
addikt
Totál el vagyok képedve.
Osztrák - olasz határmentétől nemmessze - Timmelsjoch hágó napi közel 800!! motoros és ennek a 70%-a BMW motor. Régi és új is, és a BMW-k a 40%-a 1200GS.
Komoyan ha nem saját szememmel látom, nem hiszem el...
Hihetetlen ez a BMW fanatizmus.
Viszont azt is hozzá kell tennem hogy meglepően több a Ducati, KTM, és Triumph jár erre mint úgy álltalában. (Most láttam először élőben multistrada-t.)
Japán gépek főleg a Honda, iszonyat ritka. Az pedig hogy mindenki olyan szinten ésszel és lassan közlekedik hogy már hihetetlen is számomra, itt teljesen alap dolognak számít.
Viszont senki nem int senkinek.
-
Djuree
félisten
jónak tűnik, de ezt elvileg mobilos app is tudná amiben van giro. mondjuk írtad hogy próbáltad és nem működött.
nekem van szivargyújtó csatim, tank, ülés alá be a 2 vezeték és rá az akksira, plusz be a biztit amit adtak hozzá. igaz így állandóan kint van a 12V, de baj nem lehet mivel esőbiztos (próbáltam), és ha mégis zárlat van ott a bizti.
fokozatkijelzőm is van, simán meg lehet oldani a dolgot
-
tutis
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Power one, a jobbik verzió, talán a CUP, de nem ismerem a michelint pontos megjelölés szerint..
-
tutis
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Toom, soha többet michelin. Jó volt addig míg tapadt, csak semmi nem mutatta hogy elfogyott a széle.. Mondjuk az eleje hamarabb gatya lett mint a dunlop hátsó...
-
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem, kanyar közepén kb, inkább már a kigyorsítási részen, bár még nem volt teljes kigyorsítás..
-
yodamastah
őstag
Mert michelinnel mentel..
Pirelli az ment volna odebb oszt kesz. Dunlop meg nem csuszott volna el
De a dunlop is olyan hogy ha megcsuszik akkor megy odebb az eleje. Bar nem olyan lagyan csuszik mint a pirelli, de csak akkor vag ki hirtelen ha hirtelen terheles valtas eri... pl erolteted be fekkel huplis reszen es amikor kihagy a futomu, megall a kerek... Persze ha tul van dontve a motor, es olyan a geometria, akkor be tud csuklani az eleje, es akkor minegy milyen a gumi elesel (ha nem tudod vosszatolni az elejet hogy tapadjon) -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Geometria es gumi fuggo a dolog, meg attol is fugg mennyire tapad jol a palya. Dunloppal meg sose csusztam egyszerre 2 kerekkel, vagy az eleje vagy a hatulja csuszkalt, attol fugg epp a kanyarban hol mit csinaltam. De Kopott pirellivel/metzelerrel mar sokkal konnyebben osszejon a 2 kerekes csuszas. De nagyon joinudulatu ez a ket a gumi, tok jol lehet vele korcsolyazva menni.
-
doc
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
az alapja egy 3 iranyu doleserzekelo szenzor (ebbol en csak egyet fogok hasznalni, bar lehet hogy ha mar ugyis ott van, bekotom a maradek ket iranyt, es lesz benne G-erzekelo is). a kerdes az, hogy az erzekenysege eleg jo-lesz e a finom szogmereshez, anelkul hogy tul sok 'zavar' kerulne bele, ezt majd tesztelni kell...
lesz egy 2x16 karakteres LCD kijelzo es ket gomb a kezeleshez/kijelzeshez
meg ha mar ugyis osszerakok egy ilyen ketyeret, lesz benne levegohomerseklet-mero isaz aktualis dolesszoget nyilvan siman ki is lehet iratni a kijelzore 'realtime' de ez a vegleges verzioban biztosan le lesz tiltva (kanyarban ne nezegesse senki a pici kijelzot ahelyett hogy a kanyarkijaratot figyelne...)
a lenyeg viszont az, hogy el lehet inditani a 'felvetelt', ami utan EEPROM-ba menti a dolesszog valtozasait, illetve a maximum dolest mindket iranyban kulon eltaroljaszamitogepre kotve a rogzitett ertekeket ki lehet olvasni, majd irok hozza egy kis programot ami grafikusan meg is jeleniti
csak lusta vagyok befejezni

meg jo lenne ha lenne szivargyujto-csatlakozom, akkor nagyon egyszeru lenne az aramellatas, de most igy osszel mar nem fogok ezzel szenvedni, majd megoldom egy 9V-os elemrol, aztan tavasszal meglatjuk (a motor elektromos rendszeret nem nagyon akarom megbontani ha nem muszaj)
meg gondoltam arra is, hogy utananezek hogy ra tudnam-e valahogy kotni a valtonal levo szenzorra, akkor lenne egy kalap alatt fokozatkijelzom is

-
tutis
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Szép, nekem fele olyan dőlésszöggel már ki is csúszott az eleje, bár ott a gumi fogyott el meg michelin volt...Jövőre csakis Dunloppal fogok menni, abban még sose csalódtam..

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Mivan akkor ha beszallsz a kanyarba semlegesen, es tuldontod a gumit?
Hirtelen csuszik, vagy jelez valamennyit, vagy be lehet loni ugy, h mindket kerek csusszon? -
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
nagyon komoly....már a fizika határait súrolja. egyébként annyira kíváncsi vagyok én mennyire döntöm be, jó lenne valami fotót csinálni valami hegyi úton, mivel én nem pályázok, hegyekben döntögetek csak, persze ott nem merem annyira azért.
-
yodamastah
őstag
válasz
Djuree
üzenetére
Persze.. nem olyan veszes ez, lehet vagy 48-50fokos dontesi szog. Egy jo palyagumival es utcai sportmotorral 58-60fok koruli szogek is mennek (GP meg boven 60 fok felett
)Michal Filla D211Gp-n (o tartja hungaroringen a palyacsucsot):
Azert azt ne feledjuk hogy lapon van a motor, meg nagyon keves a jo koridohoz...
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
és ez még innen feláll?

-
F1DO
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Hihetetlen mit bírnak ezek a gumik.. mégcsak olyan nagyon nem is ül ki a nyeregből..
Szerintem azért egy kicsi azon is múlik hogy ránézésre úgy 60 Kg körül lehet a pilóta és nagymotoron ül, csúcs futóművel, szóval ne essünk abba a hibába, hogy ilyen gumit felrakva ezt utána lehessen csinálni akármilyen másik motorral.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
mindenki szerel a következő hétvégére, azért nagy a csend

-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Kösz, ezzel csak még jobban elbizonytalanítasz, hogy mit vegyek

-
NINJA_V
tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Pirelli Corsa III ?
-
törölt tag
motorral jottem dolgozni! motorral jottem dolgozni!

igen, korai igy a szerviz elott. de a gep eddig is napi hasznalatban volt es lajtosan csavargotam befele. hat... szerintem felesleges 4000 alatt a fordulatszam-mero. eleg lenne egy kicsi sarga lampa h meg alatta vagy a hasznalhato fordulatszam-tartomanynak. kicsit bizonytalanabb motor, mint az ace. remelem ez csak a telok miatt van. osszevissza allitgathato az elso futomu, igyexem majd vmi gyari beallitast varazsolni ra, ha esetleg az eddigi tulajok mar jatszottak volna vele. soxor erzem ugy kanyarokban, mintha a feneke balra huzna. pedig egyenesen, egynyomon fut, hatsokerek csavarjai sem lazak. lehet a fejemmel van baj. alapjarat melegen kicsit ingadozik, de azt sem mindig. karbiszinkronban eddig nem gondolkodtam, lehet nem is az kell neki. reszterhelesen szamomra gyenge, de gondolom ez normalis.
van egy csomo sebessegem, dehat kell is: a majdnem 90LE az csak 11.500-nal jelentkezik (olajcsere elott a fene sem fogja addig elforgatni), szoval kell gepeszkedni vele.
a klasszikus 3.5-os automata kocsikat nem olyan folenyesen hagyja ott lampanal, mint ahogy en azt elkepzeltem
szoval szokni kell. kis penz, kis moci
-
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
ja, de azért én megértem őket, én is elkezdtem valahol. Talán idén jutottam el oda, hogy több embert előzök meg, mint ahányan engem. Jelzem ehhez elég a 48.8-as idő
Persze itt már lábtartó és fékpedál is leért. 
-
yodamastah
őstag
Szombaton a turamotoros szekcionak igy kellett volna tolni.

-
mocsanisi
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem akarom patikába hozni, akkor nagyon sokat rá kéne verni. De menni megy, nem is rosszul, max. ha nyekken a maradék alkatrészeket eladom és még akkor se buktam túl sokat rajta

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mocsanisi
üzenetére
160 olcsó érte.
nem tudjuk az állapotát, de ezek már öreg motorok nagyon, rá lehet locsolni az ezreseket.
abbó a szempontból jó, hogy ha nyekken, akkor csak 160 van oda.ha top állapotra akarod hozni az zsilliárdokba kerül. belpiacos. egy izzót nem lehet normlis áron kapni hozzá.
de sztm told be Pistihez. Bár most az én motorom van nála szanaszét
-
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
olcso volt, ismeros technika, viszonylag karbantartott. igazibol zx7r-t szerettem volna
de nincs garazsom es a parkolasi kultura is kicsit hanyag, szoval oszinten sajnaltam volna kinthagyni egy jobb allapotu/dragabb gepet.Djuree:
ha ezt tudom, inkabb keresek masik motort
Integra:
kellemes gond
eleinte az idojaras eldonti helyettem -
mocsanisi
senior tag
Persunak írtam privátba, de rájöttem hogy minden véleményt szívesen fogadok. Annyi magyarázat hozzá hogy István a motorszerelő.
"Viszont beszéltem Istvánnal, hogy lenne egy ismerősömnek egy Bandit 250-ese eladóba, és mivel kinézett magának egy R6-ot sürgős lenne neki, így mivel ismerős, meg sürgős nyomott áron át tudnám venni. Ez azt jelenti hogy 160.000-be átvehetném, viszont lánc tuti cserés, gondolom lánckerék is, hátsó tárcsa vállas. Amúgy napi használatban van, amiről tudok hogy egyszer egy kocsis rányitotta az ajtót és eldőlt, így a tank horpadt de van hozzá neki egy másik gyári. Szóval azt beszéltem Istvánnal hogy majd ránézne, mert ha maga a motor jó állapotba van, kuplunggal sincs gond, stb., akkor jó lenne suliba járkálni meg városba, néha meg túrázgatni kicsit. A kérdésem hogy szerinted érdemes egyáltalán átvinni Istvánhoz, vagy veszett ügy az egész? "
-
.mf
veterán
Nem tudom, hogy láttál-e már ilyet élőben, de nem olyan vékony az. Olyan kb. hüvelykujjnyi vastagságú, ahogy emlékszem.
Régóta vadászom én is, néha képesmotoron feltűnik egy-egy teljes szett 50k-ért, de már aznap el is viszik. Síboltokban sajnos nem láttam a csak hát- és mellvértet, hanem csak a teljeset, de az a motorosbolti 100-120k helyett 86-ért is volt. Az ebayről a hát+mell 160-180 GBP, erősen gondolkozok rajta...Ali: ennek teljesen más a rögzítése, és a kettőt nem is tudod úgy összerakni, mint ahogy az a Harnesseknél van (Harness Flite a mell+hát, H Flite Plus ezen felül váll, valamint H F Adventure még az alkar is). Nézd meg a képeken, látszani fog, hogy a Harnesseknél a hát és mellvért alul körbe össze van tépőzárazva, valamint a vállnál is vastagabb a pánt, és tépőzáras, hogy a váll protektorát rá lehessen kapcsolni.
-
NINJA_V
tag
Hm, ezeknel az utes elnyeles a lenyeg, ertem azt mondjuk egy protectorra meroleges iranyu utesnel, cross pancel azert mas, ott van kemeny reteg, kovek ne verjenek szet, agak meg a kormany ne szurjon at stb
, en sajat tapasztalatbol annyit tudok mondani, hogy amikor az acerbis pancelommal levettem a kormanyt, azt hittem kiszakad a tudom
, de igazi bajom nem lett, de nem vettem jo neven.
Masik hogy neztem az uj 2012es protectorokat, felprobaltam stb, annyit fejlodott hogy az nem igaz, eg es fold. Van mar rajtuk normalis lengoborda vedelem , leatt brace-hez alakitva mind, es egyebek. Legszivesebben kidobnam a mostanit
Amugy most az egyik legfullosabb cucc RXR. Dh-hoz meg boardozas-hoz lett kifejlesztve de van mar mx is, levegovel kell felfujni...[link] crash test: [link]Hat azert a golyoallo mellenyek is rengetet fejlodtek, mar nem olyan mint a regi kis fem szelvenyes, selyembol meg istentudja mibol vannak, testorok mar ing alatt hordjak szinte nem is latod, es .50 meg se kottyan neki.
-
Integra
titán
válasz
Djuree
üzenetére
sajnos az nekem is megvolt, de akkoriban fogalmam sem volt ezekről a dolgokról, csak döngettem lefelé a jános-hegyen egy szál bicajos sisakban.. kész csoda, hogy még élek.. ez van, fiatalság, bolondság.. megvolt, túléltem, örülök

ma már kicsit komolyabban veszem ezt az egészet, mindegy, hogy motor vagy más sport. -
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
én bicajjal estem sokat, volt hogy percekig nem kaptam levegőt, mert mellkassal a kormányra estem, akkor milyen jó lett volna egy ilyen cucc.
ALI_G: persze, ha kemény, merev az autó eleje, akkor az energia megy tovább, és előbb utóbb oda ér ahol elvesztheti a lendületét, átadhatja másnak, a legpuhább ponthoz ér, hozzád
ha meg a kocsi eleje törik, mint a harmónika gyűrődik, ott felemészti az energiát, hozzád nem sok ér el. ez a tankoknál az impulzus lövedék elmélete, nincs benne robbanóanyag, csak egyszerűen szétüti a tankban a személyzetet, a tankban meg nem tesz nagy kárt... -
ALI_G
veterán
válasz
Integra
üzenetére
A keménynél jobb az amelyik törik. Régen azt hitték, hogy minél merevebb egy autó eleje, annál jobban véd. Aztán rájöttek, hogy ha rommá törik az autó, akkor élve szálnak ki az emberek, még ha egyben marad, akkor csúnya belső sérüléseket szenvednek (vese leszakadás, stb.) A kemény anyagok, csak a pont szerű ütések ellen védenek, de a tompa, mint mondjuk egy gumifal vagy motorkerékpár, jobban szétoszlat egy puha/zselé szerű anyag. Itt a hangsúly az erőbehatás szétoszlatásán van és egy ilyen mellvért is hatalmas területen tudja szétoszlatni azt a 200 kg-os motort (mondjuk ha 2 méterről esik rád parittyaként, akkor mindegy). A hatalmas mondjuk az, hogy egy 10 cm^2-es felületet 6x-os felületre oszlat szét, ami 1/6-od erőbehatás négyzetcentiméterenként.
-
Integra
titán
ez amit mondasz, a klasszikus iskola a protektorokban. régesrégen bizonyított tény, hogy az energia elnyelés a lényeg, nem az amit a szemnek eladnak. ezek a soft technológiák teljesen új történet, nem fogják egyik napról a másikra az emberek fejében megváltoztatni azt amit egy életen át tanultak, láttak, hogy a kemény a jó. nem, nem az, nem az a legjobb, van már jobb is.
több száz kilónyi vasat szerintem ez sem állít meg természetesen.. de nem is arra tervezték, hanem arra, hogy elesel, megúszod. nekem bevált, mind a gerinc, mind a mellkasi részt teszteltem már élesben. karcolás nélkül megúsztem, de még csak nem is fájt semmim sem. az viszont fájt nagyon, ahol ez nem volt..
ha apámon lett volna ilyen mellkas védelem, mikor elvitték az elejét, akkor nem verte volna szét a mellkasát, szegycsontját, mikor ráesett a kormányrúdra.. valszeg nem fájt volna neki 2 hónapot, csoda, hogy megúszta.. persze azóta sem hajlandó felvenni ilyet motorozáshoz... -
F1DO
senior tag
válasz
NINJA_V
üzenetére
Erről a mozzanatról direkt van is egy kilassított vágás a MAN TT3D filmben..
(Ahogy a csávó csak úgy mindenféle rögzítés nélkül betesz a ruha alá elölről egy ilyen - Forcefield - védő'pajzsot'.)Egyébként nekem azt esik nehezemre elhinni, hogy ilyen pajzsvastagságon számottevő védő réteget tudnának kialakítani... Még ha kevlárból, vagy valamilyen kemény anyagból lenne, akkor azt mondom ok, legalább nehezebben fogja felszakítani, vagy megszúrni a motorost azon a testtájékon, de nagy ütődéstől nem tud védeni, az ütés energiáját nem lehet hatékonyan elvezetni ennyi anyagból azt gondolnám. (pl a golyóálló mellények is egy lövés esetén rohadtul megütik az embert, annyit segít hogy elakad a lövedék a kemény anyagban, nagyon hirtelen lassul le a sebessége és nem üti át / nem hatol be a testbe. Attól az ütődés még baromira nyomot hagy.
Lásd amikor a nemrégi balesetben ráesett a motorosra a saját motorja. Szerintem nincs olyan védőöltözet, ami több száz kilónyi vas ilyen mérvű ütését kivédené..Amiért mégis érdemes viselni az az, amiért olyan az élet amilyen.
Néha centimétereken, pillanatokon, dekagrammokon múlhat... (ez a sosem lehet tudni téma..) -
Integra
titán
nicky landolt.

-
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
úgy méretre ahogy néztem elég kicsinek tűnik, persze élőben kéne látni. de bőrruha alá meg beférne, egy nagyobb meg nemigazán fér el már, vagy kényelmetlen lenne.
az a hátvédő biztos jó lehet, meg el is fér. van a forcefieldnek valami kombinált is, hát és mellkasvédő úgy tudom, az lehet a legjobb. -
Integra
titán
válasz
Djuree
üzenetére
mi az a kb semmi? a védelme?
talán a létező legjobb a védelme amit ma piacon kapsz, amiket linkeltél, egyikre sem cserélném le a forcefieldem, az is biztos.. nem a védelemmel van a baj itt, hanem azzal, hogy laza a felfogatása, elcsúszhat a testen, még bőrruha alatt is, ez egy szükség megoldás, de messze van az ideálistól. csak tudod a zolinak már van egy új gerinc protektora és ezért keres külön felerősíthetőt mellkasra, mert nem akarja eladni és megint egy új kombináltat venni.
Extreme Harness Flite (L2) - ez az ideális megoldás. ezt viszont ennyiért kapod.. és nem kellene a bőrruháját sem lecserélni, beférne vele alá. -
vakondvok
tag
Jó reggelt,
Tudtok ajánlani Pesten eredetiségvizsgáló szervizt/helyet/akármit?
Ezt a 15500. Ft-os díjat ott helyben, vagy esetleg ilyen okmányirodás csekken kell előre befizetni? Gondolom olcsóbb nincs, ha ez ilyen illeték díj, igaz?!
Sürget az idő, mert letelik a 15 napom 4.-én és tök jó mert 5.-én kapok fizut
-
törölt tag
nyah, yzf600 lett. 20k km, vadiuj gumak, eredeti lanc, lanckerek. egyszer csuszott. eleje-hatulja puha. labtarton neha reszel valami, valszeg lanc v elso fogaskerek. a heten viszem foladekcserekre es atnezesre. az elmult 10k km-t 5 ev alatt varosban toltotte, sok inditassal, rovid tavok. na majd meglatjuk.
-
stifi
senior tag
én pénteken a tesztmotor tréningre szoktam járni havi 1x.
a legutolsó alkalom vasárnap volt és akkor nagyon sokan voltunk, 2 csapat indult (lassú + gyors) és 2 motor után volt 1 gokart.
azért ez még mindig jobb arány mint a 3 gokart 1 motor vegyesen
de alapvetően ha komolyan akarunk pályázni, nem hétvégén kell menni a lecsóba :\
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Gaming notebook topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Arc Raiders
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS routerek
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ugye milyen jó érzés?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)