Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bacus

őstag

válasz Topiccsendőr #155858 üzenetére

A "mind jó"-t értheted szó szerint, nincs különösebb kehéje egyiknek sem, ha megkapja a 10e km-ként a kötelezőt, 20e km.-ként a kardán is a karbantartást.

Egy időben a rendőrség próbált olcsóbb alternatívát, talán yamahákat vettek, de nem váltak be, az RT-k hosszú távon kevesebbe kerülnek és alkalmasabbak a célnak.

A légolajosok még száraz kuplungosok, ott van egy nagy költség, amikor azt cserélni kell, akkor ott az elég drága. A légolajos GS-ek (és ebből gondolom az RT-k is) 150-200e km között kérik ezt, ami pár éve még fél milliós költség volt.

A bmw-k szervízdíjai amúgy drágák, átlagosan mondhatom, hogy 150e Ft / év (évi 11-13e km futás mellett, nem wallisnál). Ebben van néha 1-1 csapágy, fékbetét, olajcsere, gyertyacsere, szöghajtás olaj csere, kardán zsírzás, légszűrők, olajcsere. Ezt mind el lehet végezni otthon is, akinek van helye és kis hozzáértése, az a feléből-negyedéből bőven kijön.
    A bmw visszahívási akciója miatt élettartamig cserélik a kardánt kérdés nélkül 60e km.ként. Az enyémben 75e-nél cserélték (akkor jött ez a visszahivás), most 105e km van a motorban, még 30e és mehetek wallishoz cserére.

Kupec-t egyébként mindenkinek is ajánlom, minőségi cuccokat hoz be nagyker árakon, kabát, sisak, csizma, stb. Én decemberben csizmát vettem nála, nagyon kényelmes, nagyon passzentos és talán végre az első ami vízálló is lesz. A többiben is állt a víz mondjuk :D.

A mogorva szaki, az mogorva szaki. Tőszavakkal válaszol, ha épp válaszol, egyáltalán nem lehet vele beszélgetni, a műhelyből elzavar. Én pl ezért sosem vittem oda, mert Dunaújvárosban van, mi a tökömet csináljak ott, amíg leszervizeli a motort? Sétáljak 6 órát? És persze lebasz, hogy ha lát egy nem gyári légszűrőt, olajszűrőt, stb.

Új hozzászólás Aktív témák