Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
Valami kisebb kéne... max 250-es. Lavirozni városba jó lenne.
Holnap is belvárosba kell mennem délelőtt és már tökre nincs kedvem a 250kg-s nagy döggel bejönni ebbe az időbe.yodamastah: valahogy nem tudom megszokni azt a szar súlyelosztást, könnyű elejét, a mostani sónehéz nagymotorhoz képest.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ha már téma...

Javaslatot szeretnék kérni tőletek motor, hogy esetleg mik jöhetnének szóba. A cél minél olcsóbban agglomerációból bejárni BP-re ( 30km oda és 30 vissza), akár télen is ha nincs hó.
A következő paraméterek lennének:
- Árban a lehető legolcsóbb, de nem baj ha régi és lassacskán ezt azt rendbe is kéne tenni rajta
- alkatomhoz 186cm/110kg
megfelelő erő, 100-as utazó jó lenne
- alacsony fenntarthatóság, 4 liter alatti fogyasztás
- mindegy milyen márka, milyen típus, lesz.rom. Ha japán azért nem baj.
- nem kell szép legyen
- robogó nem...Mik azok a típusok, amin a fenti szűrőn átmennek?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Agostino
üzenetére
Ez nem ellentmondas. a valtos resze el van tulozva. semmilyen hangrol nem lehet megallapitani altalaban, hogy mi, ez teljesen korrekt, de a valto egyaltalan nem kuka, ha dobalja. Az lehet valtovilla, vagy csak az a ket fogaskerekpar, amelyiknel dobalja a sebesseget.
DZs
Akkor az 535 a kiszemelt gondolom. Ilyen idos motornal sok minden lehet, valoban a karburator a legerzekenyebb pontja, mint altalaban az amugy regi, karburatoros motoroknal az etanolos benzin miatt. De ez akarmelyik karbis japannal szabaly, hogy egy valag penz a tomites, a membran, vagy barmi hozza.
A szelephezag csavaros, jol hozzaferheto, ezeket nem szoktak elhanyagolni, de ha egyszer belegyogyult a benzin a karbiba, akkor random folyhat. Otthagyni nem hinnem, hogy ezert ott fog, de ilyen idos motort egy bizonyos rahagyassal kell venni, azaz megvenni es mindent megvizsgalni vetel utan, ami nem jo, cserelni. Ezutan lehet belole egy teljesen megbizhato motor csinalni belole.
mivel a vasarloretege nem az az adrenalinvadasz gixeres, nem hiszem, hogy ne lehetne jot kifogni belole. -
Czimby
addikt
Én elengedném a dolgot, hacsak nem szeretsz otthon bütykölni vagy ezt másnak megfizetni.
Egy ilyen idős motornál már elő fognak jönni dolgok,
korából adódóan is, és mert kishazánk nem a járművek rendszeres karbantartásáról híres.
(Örülhetünk ha megvan a rendszeres olajcsere, olyanok mint fékfolyadék, hűtőfolyadék a legtöbb ember számára nem cserélendő... Telóolajat is akkor kap a motorok 90%-ha már enged a simmering.)
Ezeknél a régi gépeknél a karbi hatalmas (anyagi) meglepetéseket tud okozni.
(Érdemes utánajárni mennyi egy felújítószett a konkrét típushoz vagy egy komplett karbi.)
Szóval ha veszel egyet és egyből ráköltöd az árát még egyszer akkor lehet belőle egy viszonylag megbízható motor ami nem fog otthagyni az út szélén.
Nagyon-nagy szerencsével találhatsz egy jót is, de mindenképp olyannal menj nézni aki ismeri a konkrét típust!
De én inkább vennék pl egy Honda Hornet 600-at(2003 utáni már elég jó de még karbis, 2007-től injektoros). Vagy egy Suzuki SV 650(2003 utánit) -
Agostino
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
most már csak megnéztem magamnak, ki ez a dodor, hogy ennyien emlegetik. számomra sunday driverként mondott néhány jó gondolatot az a pár videó amibe belekattintottam, de a videó minősége ezzel a folyamatosan rázkádó kamerával hosszútávon nehezen elviselhető. a motorszerelés online szösszenetében meg éppen önmagának mondd ellen. az első felében előadja, hogy csilingelő hangról nem lehet megmondani, mi a motor baja és különben is minenki hülye, fél perc múlva meg teljes magabiztossággal rávágja, hogy ha kidobálja a gép sebességet, akkor kuka a váltó. ami lehet is, elhiszem, de most akkor...? szóval maradok a revzilla meg a fortnine anyagainál ha motoros téma érdekel, a srácnak meg jobbulást.
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
Motorvásárlás előtt állok. Napi 2x60km ingázásra kellene az M2-n. 600ccm-ig nézelődök. Nagyon tetszik a Yamaha Virago, de ezek már 25 év felettiek, és én nem ismerem motornál a kort. (Az autókkal tisztában vagyok.)
Kérdésem az, lehet belőlük megbízható motor, ha mindent cserélek, amit kell, vagy vének már, és sosem lesznek jók.
Köszönöm a tanácsokat! -
válasz
Daywalker
üzenetére
Sajnos sok a "kényszervállalkozó", aki mindenhez(is) ért.
Én inkább megcsinálom magamnak. Ha szar is, magamat szídom, de legalább nem fizetek érte. Viszont általában jó szokott lenni. Kicsit lassabban, de megcsinálom.
Persze villanyhoz nem nyúlok, azt nem szeretem...
meg a fűtéshez...de vizet már kötöttem anno, azóta is jó, asztalos munka, üveg(kitanultam a szakmát tizen év alatt), burkolást kevésbé csinálom, vakolást is kevésbé, de glettelés, festést igen...
Szóval amit tudok, magamnak....és nem azért, mert spórolok, (na jó, kicsit azért is), hanem mert nincs szakember, aki ráérne...
Aztán apósom, sógorom, egy két cimborám, besegítenek, ha kell. -
Daywalker
addikt
válasz
The.Biker
üzenetére
Sajnos tavaly én is rafutottam a csöcsre a vállalkozóval, ami burkolót hozott. Drága és szar is lett. De legalább önérzetes volt, szóltam neki, hogy szar, és erre meg volt sértődve. Utána meg ki is akartak festeni. Mondtam vegyen egy kifestőt, azt festegesse, mert itt aztán hozzá nem nyúl többé semmihez. Jött egy másik festő, csak 3 hetet vártunk rá, de kiváló lett, fele annyiért, mint amit az első mondott.
-
válasz
Daywalker
üzenetére

Vállalkozó? Uram Isten!
Akik megbízhatóak és értenek a szakmájukhoz, 1 évre tud időpontot adni...a másik vége meg jön azonnal, mert ráér, nincs melójuk...Vajon miért? ..olyan is a munkájuk... a szomszédom most esett át ilyen traumákon, melyeket "ács-tetőfedő", "burkoló-kőműves" brigádok okoztak neki.
Szóval igen, igazad van. -
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi, ezen most így reggel nagyon jót nevettem :DD pedig szomorú dolgok ezek. Tegnap pont azt akartam irni, csak aztán felbemaradt, Hogy itthon lehetetlen jó motoros lapot találni, mert mindegyik nyom valami király bölcsességet, egy pár előítéletes megállapítást, csak azt nem tudjuk meg hogy milyen a motor. Néha beletalalnak azért és sikerül egy-két jobb írást is összevakarni, de mindig hianyerzetem van. Persze lehet azt mondani, gyere köcsög, csináld jobban, de én csináltam, igaz más téren, de jól ismerem a magyar piacot, meg mindig ott tartunk, hogy te teszel szivesseget, hogy a szarjukrol irhatsz, ami ha szar, akkor fel vannak háborodva. Itt, ez az ország sosem lesz normális, főleg most, hogy elszalltak a bérek és nincs munkaerő, megjelentek ezek a nagyon önérzetes "vállalkozók" akiknek ha megmondod, hogy szar amit csinál, akkor inkább megsertodve távozik ahelyett, hogy jól megcsinálná - akkor is, ha kifizeted. És persze jól megszedik magukat a szar munkájukkal is. Na valami ilyesmi a motorimportőr is. Borzasztó állapotok vannak.
-
Khaosz55
addikt
Én a Pannónia ringen voltam oktatáson. Nagyon élveztem úgy érzem sokat tanultam, és úgymond biztonságos körülmények között. Ezt a közúton autók között kanyaroktatást én sem értem. Szerintem sem biztonságos veszélyezettel másokat. Mondtam magamba szerintem ez is addig fog tartani amíg nem lesz valami baleset valamelyik résztvevővel.
Szerintem az ilyen oktatásnak megvan a maga helye. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"na mutasd meg a motorommal, mit tudsz" Telibe lőtted a dolgot pont erről beszélgettünk múltkor faterommal is, hogy nem az a kérdés, hogy összefogja e valamelyik résztvevőnek csukni a motorját majd én megmutatom mit tud a motorod ha elég faszagyerek lennél hozzá, hanem a mikor a kérdéses.
Ezzel együtt sajnálom az, hogy nem csípem a stílusát != azzal, hogy megérdemli e valaki vagy nem a gatyát...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Az igazi regi iskolas magyar-vadkelet-balkan gyorsasagi motorozast nyomja, azt a rendszervaltas utani furcsa atmoszferat, amit nagyon sokan nem eltek tul ezeken a motorokon. a szteroidok a gyurotermekben, meg a hatalmas bolcsessegek, amik ott elhangzottak, amikor nem eppen agyra gyurtak, scooter-feherre szokitett hajak, amik altalaban elbaszott sargara sikerultek, rettenetes fos muanyag zenek, homofobia, rasszizmus, olyan szintu beszukultseg, minden szinten, es olyan eroszak, ami csak a charles bronson- bosszuvagy filmekben volt jelen, az a hatalmas eletvagy, amikor esz nelkul vettek az emberek a motorokat hitelre, mert egy kalap szar, ami volt itt korabban, senkinek nem volt bejelentett jovedelme, mindenki nyomorgott a szintjen, de amugy minden belefert ami motor volt, vagy ruha, vagy amivel a statuszodat a vilag tudomasara akartad juttatni. hiszen csak egyszer elsz, es ugy akarsz elni, mint egy bugris, vagy valakinek a kocsogje? :D
ezt mind tulelni az muveszet.
Egyebkent rettenetes szarok a cikkei, amik nagyon... hogy fogalmazzak. Informacio hianyosak a terjedelmuk ellenere. Intellektus valahogy nem fer bele. hiaba egy motorrol akarsz olvasni, a dodorrol fogsz vegulis olvasni. Nem azt fogod megtudni, hogy milyen a motor, hanem hogy van nalad egy ember, aki jobban tud.
A stilussal nekem nem lenne bajom, ha nem faradnek el a tartalmon. Kuldjon el a kurvaanyamba sok olvasoval egyutt, csak egy het mulva olvasol valami olyasmit, amivel az elozo velemenyevel homlokegyenest mast allit, es bebizonyitja az ellentetet annak, vagy ha nem is, annyira magabiztos, es annyira extrem, szelsoseges, hogy csak neki lehet igaza vegulis, mert vitatkoznal egy ilyen dologgal, ami akkor lejon a betukbol? Dehogy vitatkoznal. A video formatum ezert sokkal jobb.
Szoval mindenfele nagykepuseg nelkul, egyszeruen elfaradsz, ha elolvasod. Es nekem amugy sincs annyi energiam, hogy az arcomat akarjam eltemetni olvasas kozben.
Mindamellett utcan biztosan megbaszna, terepen is. Palyan is biztosan. Gyalog is megbaszna. Ettol fuggetlenul ez a felig legalis oktatas, raadasul utcan. Amik elo szoktak ilyenkor fordulni, "na mutasd meg a motorommal, mit tudsz" nem egy balesetmentes oktatas iranyaban tesznek lepeseket sem a resztvevok, sem a szervezo. -
zgospel
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
Kakucson van bármi egyáltalán amiért szólnak vagy amit elmondanak pályára felhajtás előtt?
Szerintem kb biciklivel is tekerhetnél körbe a motorosok között, akkor is valami vendég előbb jönne szólni mint egy ott dolgozó, hogy nem kéne
Egyébként Hungaroringen is a lassú csoportban 2:30-as köridőknél olyan csaták mennek néha, hogy életveszély. Nekem is volt már ott valaki beszúrt féktávon de úgy hogy közben kiszorított oldalra is, nem maradt semmi hely, az volt a rohadt nagy mázlim hogy aszfaltozott bukótér volt úgyhogy volt hova kimenekülni.
Az is nagy kedvencem volt amikor Euroringen egy Ducati 1098 olyan kéken füstölt, mintha 2 ütemű lett volna, húzta a masszív füstöt mindenkinek a pofájába fél napon át...
Nagyon sokan felmennek a pályára csak előtte senki nem mondta el nekik hogy mik az írott és íratlan szabályok
-
Daywalker
addikt
válasz
Khaosz55
üzenetére
Kifejezetten nem bírom dodort. Meg ha igaza is van (pl a múltkor kiakadt a Suzuki importőre) de a stílusa akkor is borzasztó. Amit még végképp nem értek, miért kell közúton kanyaroktatni amatőröket, ahol bármikor lehet az íven egy kis por egy kis odalöttyent gázolaj, aztán meg is van a takarózás. Nem beszélve a forgalomról. Teljesen agyament baromság, de gondolom azért is a horvátoknál van, mert itthon basztatná érte a yard.
-
Khaosz55
addikt
Hétfőn-kedden voltunk barátnőmmel Horvátba motorozni a 8-as úton. Kedden a 8-as úton Sveti Jural-nál felmentünk a szerpentines mellékútra és megálltunk fotózkodni kb 3 km után. Aztán láttuk ott mentek el Dodorék a kanyaroktatásos srácokkal. Intettünk, bólintottak ők is. Mi mentünk vissza a 8-as útra Seline felé aztán haza mert mára esőt mondott..
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jah 3 éve volt. Emiatt is (meg mert sokan voltak) próbáltam türelmes és óvatos lenni, mégis rosszul ítéltem meg egy ilyen szitut. (csávó mondjuk tényleg mocsok lassan ment és sikerült pont rossz ütemben elém motoroznia)
Szépet hemperegtem, de nem volt semmi. Szereltem fél órát, gumimelegítő vissza és mentem tovább.
-
Micsurin
nagyúr
Láttátok? Dodor stílusa azért hagy kívánnivalót maga után de most marhára sajnálom, kíváncsi lennék mit művelt / mi történt.
-
Czimby
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Azért az se semmi, hogy nem szólt rá senki, hogy hajtsa be a tükröket vagy legyen leragasztva.
-
Czimby
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Akkor nincs mese ha kell a tapadás sűrűn kell cserélni.
Utolsó két hátsó gumim D211 E volt, de 2000Km után sajnos a szélük lement nullára. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Ugyanez talan 2 eve sikerult ha nem tevedek
-
yodamastah
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
Pirelli/metzeler SC1-2, K1-K2, D209/D211 ezekkel sokat mentem utcán (90k km körül). ezekkel lehetett keményen tolni. Ezeket merem ajánlani. De mással nincs saját tapasztalatom hogy milyenek gumimelegítő nélkül. Ha mindenáron bridgestonet akarsz, V02nek az R11 felel meg.
-
yodamastah
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Attól még hogy az előtte haladóval akadt össze, lehetett ő a fasz, . Ne ítélkezz. Ilyen szopások bárkivel előfordulhatnak. Legutóbb múlt hét vasárnap én is estem egy k*rvanagyot kakucson. Nyélen mentem amikor elém kacsázott egy lassú (el akart engedni tükörből), és meg kénytelen voltam kimenni a fűre hogy telibe ne verjem. Nyilván magamat hibáztattam, mert nekem kell jobban vigyáznom amikor tele a pálya lassúakkal.
-
Czimby
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Jó, hogy pályagumikról beszélgetünk amikor abbahagytam a pályázást
Szerinted mi legyen hátra?
Racetech RR K3, RS11, TT vagy valami más ötlet? -
Tamás9x
őstag
Lehet, hogy egy hülye, de szeretnék én annyit tudni mint Ő
De a felével is megelégszem.
-
yodamastah
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
D209 óta nem sokat változtattak az első gumin szerintem (KR106nak megfelelő D-k). A Racer az teljesen más gumi, az olyan pirellis.
Első guminak SC3 superbike az jó még az utóbbi évekből. Nagy hőmérséklet tartományban jó, és stabilabb a szerkezete mint az SC1, jobb féktávon és jobb a visszajelzése, de tapadásban majdnem hozza azt amit az SC1 (Valójában SC1.5 kéne a neve legyen, mert az 1-2 közt van keménységben). Mindemellett sokkal tovább bírja.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Iden en mar beraktam a 2020 ig eltavozo celebek koze. De most egy kis idore megint megjon az esze, ezzel kitolta egy idore a dolgot.
-
vendingo
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Tanulópénz. Lehet ezek után chopperre vált

Inkább iratkozzon be egy kanyar tréningre. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azon én is. Amennyit állatkodik, egész jól bírja

-
Czimby
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
A Kr106 első kb ugyanaz mint a 212 PRO első tudtommal(Csak ugye utóbbi kapott mintát),
a Racer-ek viszont már butítottak hozzájuk képest, az nagy csalódás volt.
Nekem is van vagy 6db V02 Medium/Soft ha esetleg valaki ki szeretné próbálni a slickes pályázást. Én egynapos guminak mondom őket, de igazából simán kibírnak 2 napot 10 menetet is. -
Geresics
addikt
-
Czimby
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Jaja
Na ilyen kéne nekem mintával.
Lehet kipróbálom az RS11-et vagy a Racetech RR K3-lehet még hasonló.
Dunlop TT-t is jó lehet de az elég friss, nem sok infó van róla.Elől neked is a Kr106 volt a befutó?
Én D212 Pro 3-al mentem, ez volt olcsón Alen-től
-
yodamastah
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
2.5mm az új luk mélység, szóval 0mm-nél még messze nincs elkopva
Ettől függetlenül mire a lukak eltűnnek, addig is nagyon sokat bír. Tartósság/széttéphetőség szempontból jelenleg a bridgestone V02 hátsó a legjobb. A Soft hátsó szinte mindenhova jó (5-60fokos aszfalthőmérséklet között mehet), sokat bír, nehéz széttépni és nem drága. -
Czimby
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Azért ilyen jó a V02-mert iszonyat anyagvastagság van benne, mint a régi angol gyártású kr108-akban volt. Kíváncsiságból kettévágtam egyet.
Amikor 0-n van a pötty rajta, még 4mm kopó gumi van a hordozó gumirétegig és csak az alatt van a szövet(Kb 5-6mm a pötty alja-szövet táv)!!! Ezért van olyan jó tartása még akkor is amikor már nullán van.
A Pirelli meg kb 2-3mm a pötty aljától a szövetig... -
yodamastah
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
Nem nagyon van még egy olyan pályagumi ami olyan jó kopás szempontból mint a V02 medium. A V02 nagyon jó még a soft is nagyon sokat bír. És egészen végig jól tapad, nem zuhan a tapadás mint pirellinél. Esetleg a keményebb dunlopok bírnak még ennyit, de ezekkel én nem állatkodnék utcán. Ha gyárilag mintás kell akkor R11 a mintás megfelelője a v02-nek.
Viszont.
A Rosso Corsa II szélein SC3 keverék van. Ahova ez nem elég közúton az a tempó nem hiszem hogy közútra való. Persze lehet fasza időben pályagumikkal 150el a könyököt húzni az aszfalton szerpentinen, de a fórumos haverok közül volt aki több darabban végezte amikor egyszer nem adta ki. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Czimby
üzenetére
Masodik m7rr garniturat taposom, kb 12 000 km alatt. Jah, mondhatjuk, hogy 6000 et elmegy, de ugy, hogy svajci tura is benne van gyokkettovel.
A mostanival ketszer jottem haza. Ez 2x kb 700km oda egy seggel, es vissza 700. kockas is lett tole. Sportguminak egyaltalan nem neveznem, szerintem nem tapad annyira jol, mint egy sportgumi, de egy tisztesseges kompromisszum utcara. Az oldalat nem tudom elkepzelni, hogy barminek elobb elkoptatod. -
zgospel
őstag
válasz
Czimby
üzenetére
Mit jelent nálad a tartós és a hamar elkopik km-ben kifejezve, úgy nagyjából?
Ahogy olvasom te többet vagy lapon mint egyenesen, az S22 meg a Corsa 2 pedig arról szólnak inkább, hogy a közepük tartósan bírja a sok egyenesfutást, a szélei pedig az alkalmankénti csapatáskor minél jobban ragadjanak, aminek az ára a kisebb futásteljesítmény.
Hagyományosan a Michelin gumik szoktak a tartósabbak közé tartozni, de tapasztalatom csak Road 5-tel van az újak közül, az meg nem annyira sportgumi.
-
Daywalker
addikt
válasz
üzenetére
Végeztem anno, amikor a kawa fékkel szívtam. Persutól kértem el az indikátorórát. Már nem tudom mennyit ütött, mert évekkel ezelőtt volt, talán elő tudnám keresni a videókat, ha még megvannak...valahol jó mélyen. De szemmel igen jól látható volt - ennek ellenére levizsgázott kenés nélkül, ha nem csal az emlékezetem. Elvittem Simáékhoz, ők mondták, hogy 0,1 a határ, de gyakran 0,2-re csinálják és az is oké. Mondjuk ez szegecselt tárcsa, valamennyi mozgása van. Leírtam a kawával a kálváriám, nem ismétlem meg. Ugyanakkor a robogón már olyan hullámos volt a hátsó, hogy rossz volt nézni, azért cseréltem le, mert az előszeretettel teszi tönkre a nyereg gumiágyazást és nincs hozzá pótalkatrész (Tokico...) csak komplettem a nyereg. Ennek ellenére nem érződött.
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Közútra(szerpentinezni) keresek valami jóféle sportgumit.
Csak jó időben 23fok felett és esőt nagyon nagy ívben kerülve motorozok.
Valami olyan gumit keresnék ami hasonlóan viselkedik mint a Bridgestone V02 Medium Slick, az tartós is volt és jól is tapadt. Sajnos a Dunlop 211/212 marhagyorsan kopik...
Vágott slick kizárva, mert már ki vannak tanítva a rendőrök mit kell nézni.
Bridgestone S22-vel van valakinek tapasztalat, hátha hasonlít a V02-re valamelyest.
Corsa2-ről azt írták a németek, hogy hiába extra tartós középen a szélei hamar elkopnak,
az a baj, hogy nálam a Dunlopokkal is ez a helyzet középen még 4mm a széle meg kopásjelzőn.
M7RR-t mondták sokan, csak kérdés, hogy a friss S22-nem-e jobb nála. -
csongi
veterán
válasz
Daywalker
üzenetére
Eladta :)
.
Nah nem emiatt.
Amugy sikerult egy tracsa fekbetet komboval megoldani a dolgot.
Lacirim:
Gaz :(. Elmeletileg nem lenne szabad, de lehet egy hirtelen lehules meghuzta. Alapbol anyag hiba, vagy anyag faradas?
Csak lehetosegek. De a hiba hatart 2 szazaddal lepi at. -
Daywalker
addikt
válasz
üzenetére
Bocs, nem néztem a videót mobilon reggel - most már látom a tárcsát.
Ha nem éreztél semmit, akkor minek cseréled? Minden tárcsa hullámos lesz valamennyire a használat során (hol ezért, hol azért), de amíg nem üt akkorát, hogy érzed, vagy bukik meg a vizsgán, addig teljesen felesleges cserélni. Teljesen felesleges pénzkidobás, persze ha van, akkor hajrá...BlackPriest: Mire gondolsz, miért ne lenne? Vannak márkaszervizek és van pár megbízható nem gyári szerviz, aki ért az Apriliához: pl. abonyban van egy szerelő, vagy Pesten az Eleven Motor.
mod: Közben geresics leírta. Az én RSV-met is még Telegdy Zoli adta el, ismeri a motort
-
Geresics
addikt
válasz
BlackPriest
üzenetére
Eleven Motor régen szakszerviz volt, és Telegdy Zoli még a mai napig is nagyon képben van az Apriliákkal kapcsolatban (konkrétan km-óra revíziókról tudtam vele beszélni, míg mások vakon voltak mindennel, ami elektronika)!
Minden más dologra ott van Abonyban Polyák Laci, aki minden Apriliával meglehetősen képben van! -
BlackPriest
őstag
aprilia sxv-nek van itthon bármilyen szervizháttere?
-
törölt tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Mire is gondolsz most pontosan? Én nem is éreztem semmit, csak a fékpadon a fékhatás volt hullámzó, mint a tárcsa, amit ha megnézel a feljebbi videón jelenleg "vizsgálunk"
Meg miért keserednék el amikor itt az új tárcsa, csak kíváncsiságból építettünk egy indikátor órás szerkezetet és ennyi mért adat jött ki (?)
Nem úszó nyereg, nem szegecselt tárcsa.
#110528 csongi ez a tárcsa még nem volt levéve soha,#110527 persuader
motorszerelő szerint is ki lehet hozni közel nullásra esztergába fogva finom ütésekkel. indikátor órával pontosan be tudtam határolni mettől meddig tart a görbulet
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát ez gyönyörű
-
zgospel
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
3 havonta új plexi? Nem tudom mióta van meg, de mivel a 10 nem mai darab, gyanítom hogy már vehettél volna egy új sisakot a plexire költött pénzből
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Rpha 11 nel remelem mar megoldottak az rpha 10 plus-nal elofordulo folyamatos plexi torest. En 3 havonta cserelem a plexiket.
nem lattam, hogy vastagitottak volna az anyagon a zarnal, amugy egy bogar eltalalta nemetautopalyas sebessegnel az egyik szellozomet, az azonnal el is tort belul. Nagyon jo ara van, de ugy latom elertem a hatarait. -
Daywalker
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Ácsi! Nem mondtam, hogy vegyél, hanem onnan indult a beszélgetés, hogy a Lazert kihagyod - gyanítom mert azt gondoltad, hogy szar. Erre mondtam, hogy van nekik drágább kategóriás sisakjuk, ami nem szar. Ad 2: Nem régen kifutott, hanem most futott ki idén, mert valamikor tavasszal még néztem és fent volt a Lazer oldalán. Tehát nem tudom milyen 8-10 évről beszélünk
Ennyi ideje beragadt sisakokat nem is lehetne ennyiért eladni...
Ad 3: Én sem most vettem, hanem úgy 4-5 éve már kb, amikor még nem volt kifutott az Osprey - és akkor is akciósan, nem ennyiért, nem itthon. -
zgospel
őstag
Egy pillanatnyi kihagyás erejéig ultrabalfasz voltam, elcsúsztam és a kavicsos felület összecseszte az egész jobb oldalát. Pedig nem volt egy nagy esés, műszakilag a kormány hajlott el enyhén meg letört az index. Esztétikailag meg GTK mert a váz és a hengerfej is összekarcolódott. A lábfejemet bevertem a kormányba ahogy repültem át, a csizma elején persze semmiféle védelem, az estére bedagadt majd kiderült hogy letört a tetejéről egy darab. Szerencsére hamar meggyógyult az.
A lelkemnek fáj a legjobban ez az egész
5 év alatt ez volt az első bukásom. Azt reméltem hogy sose lesz szükségem rá, de még jó hogy kötöttem cascót... a szívem szakadt meg amikor felkeltem és ránéztem a motorra.(#110514) Daywalker bármennyire is jónak mondod, 120 vagy 170 ezret egy már rég kifutott sisakért biztos nem adnék. Két példa ami hirtelen eszembe jut:
- 120-ért vadiúj HJC RPHA 11
- 170-ért vadiúj Shoei NXR
Akciósan ki lehet fogni kevesebbért is, és aktuális modellek. Azért 8-10 év alatt a sisakok is jelentőset fejlődnek. -
csongi
veterán
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tom milyen motorról beszélünk, csak annyit tudok, hogy nem szegecselt a tárcsa, ebből következtettem, hibásan - vagy ő mondta hibásan. Viszont ha szegecselt a tárcsa, akkor sem igazán érezni.
-
zsolti_20
senior tag
Udv emberek! Szeretnek talalni egy nagyon jo foleg vizallo angliai idojarayra egy motoros kesztyut,ha letezik ilyesmi. Ha nem akkod milyen motor kesztut tudnatok ajanlani foleg csapadekos idojarasra? Arban maximum 50-60ezer ft korul gondolkodok. Megmeztem parat es vannak 20-30ezer ft-ert is de nem tudom mennyire maradnak el a dragabb tarsaiktol.
-
Geresics
addikt
válasz
canniball
üzenetére
csak annyit mondok: oda kell menni, kézbe kell fogni. Az XT kinézetre sokkal kívánatosabb volt nekem, egész addig, míg kézbe nem fogtam. Ahogy leveszed a polcról már nyikorognak. Az XT már felhúzás előtt úgy nyikorgott a kezemben, mint öregapámnál az ólajtó, a Rumble csak mikor felhúztam. Utóbbi legalább felnyitott állapotban képes 3-4cm-t(!) tágulni a fejeden!

De mondom, menjetek el, nézzétek meg, fogjátok meg, mert ezt úgysem hiszi el senki különben!

-
szilchi
őstag
válasz
The.Biker
üzenetére
Üdv.Nekem egy 750-es Monster van,2000-es évjárat.Másfél éve van meg.Előélete ismeretlen,Yamaha kereskedésből vettem,ahol beszámították.De eddig annyi hiba volt vele,hogy kellett egy új indexkapcsoló mert a régi szétment.Meg most nyáron megrepedt a hidraulikus kuplung csöve és nyomta ki vékony sugárban a folyadékot.Szervízbe egyszer volt,akkor a kötelező cseréken kívül kapott új vezérműszíjakat.Amióta megvan,kb 5-6 ezer km-t mentem vele gond nélkül.Bár jövőre váltok egy nagyobb Ducatira,de még nem döntöttem hogy helyette vagy melléje jön a másik gép.Nekem bejött eddig a márka.
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mivel ez nem tű pontos így, ezért inkább több az mint amit írtam.
Holnap jön az új tárcsa, megnézem az mit tud. -
ath
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
én nem vagyok elájulva a shark-tól. s700s van, erős középkategória. szellőzés nem sok, szerintem a plexi sem elég sok pozícióban állítható, illetve kicsit zajosnak tartom (bár ez lehet azért van, mert a gixer minden levegőt pont a nyakamra-fejemre tol). a napszemüvege viszont jó.
-
törölt tag
0.12mm
Nem tudom látni e a videót:
( ha már megújult ez a rákos fórum, nem lehet beszúrni videót ? )
-
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
-
dellfanboy
őstag
válasz
Tamás9x
üzenetére
hehe- tornado bukom volt a kiskorosi utan ,asszem 2000-ben vettem es meg a klasszikus 2 muanyagbol volt 'osszeragasztva' kb2 merettel volt nagyobb es irto fos volt, a csat rajta kb mint az iskolataskamon. csupan azert eltem tul azt az idoszakot mert nem buktam abban a sisakba. igy visszagondolva a kinalat ami most elerheto kb aranybanya. ezerszer jobb bukokat lehet mar venni. felnyithatos bukok kozt annyira nem vagyok otthon de megneznem a nolan kinalatat ott szokott 1-2 jo ar ertek aranyu deal lenni, ill 1hsz
-
Tamás9x
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ha már van egy mit kerüljek csoport akkor könnyebben próbálok, MT kihúzva

Daywalker: Mindenféleképp próbálni szeretnék. MAx a már felpróbált és jó bukót netről beszerezni, ha akkor az árkülönbség. Tornado a jelenlegim... így a leggagyibb is jobb szerintem már ennél. autópálya kilőve. még 1-2 évig.
-
Daywalker
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Egyetértek dellfanboy hozzászólásával. Így nem lehet bukót venni, hogy kinézem a weblapról, hanem fel kell próbálni. Ha sokat autópályázol, akkor füldugó egy halkabb sisak ellenére is ajánlott. Pinlock alap, ha más nem, legyen előkészítve, ez a minimum. Sőt, én ma már microlock zárasat sem vennék, csak dupla D-t, bár tudom, ez sok olcsóbb sisak esetében lehetetlen. A drágább sisak általában jobb minőségű anyagokból van kívül (jobb héjszerkezet, könnyebb) és belül is (tartósabb párnázás), így a tapasztalatok alapján mindenképp drágább kategóriában nézelődnék. Amúgy külföldről (DE, UK) néha ki lehet fogni egészen jó, kifutott darabokat is, új árának töredékéért...(melyek amúgy újak, 0 km-esek). Érdemes ott is nézelődni.
-
Chris0321
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Tudtommal pont a felnyitható bukók nem a csendességükről híresek.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Tamás9x
üzenetére
az, hogy nalad hangos/csendes az fejformadtol is fugg. lehet x-nek A buko halk, masiknak tok mas.
pinlock-ot nem hanyagolnam. svsz alap,
jah es lehet, hosszutavon a dragabb buko lesz az olcsobb. en mt bukot nem vennek.
az, hogy sok emberen latod nem gondolnam, hogy azt jelenti hogy jo.. inkabb penztarcafuggo. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem igazan jo pelda. A 996-ot az S4R el tudod egy kalap ala venni, az kapta meg a blokkjat.
-
Tamás9x
őstag
Még mindíg a bukósisak témán rugózok, Már vannak akciók... mik azok amiket igencsak kerülni kellene?
HJC ISMAX2 vajon miben kiülönbözik a frissebb HJC C90- től.
MT Atom SV Neon nagyon gagyinak tűnik, de rengeteg emberen látom.
Scorpion EXO 920, magát a márkát ismerem de a 920, vajon csak a márkát fizetném, és kapnék egy alacsonyabb minőséget mint pl egy MT atomnál?
HJC RPHA 90 tetszik, de már túl magas az ára...
Amit szeretnék, mosható belső, több állású napszemüveg akár fokozatmentes is, és csendes. Pinlock nem feltétlen, mert tudom szabályozni a párásodástVan esetleg valami miylen bukósisakot vegyek topik? Vagy fórum ehhez?
-
yodamastah
őstag
válasz
The.Biker
üzenetére
Öreg HD és Ducati. Szerelni szeretsz-e? Mert ha igen akkor nyugodtan kezdj bele
Nem elitélendő a dolog, kollégám két öreg ducati (748/996) mellet egész szép tudást szedett össze. Legutóbb már a 996 teljes blokk felujitását megcsinálta (csapágyas lett). De az tény, hogy szerelni jobban szeret mint motorozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Gitáros topic
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robogó, kismotor
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- AKCIÓ Dell Latitude 5420 - i5 1145G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

megfelelő erő, 100-as utazó jó lenne

De két kereke van.