Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-20 17:39:44

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a Gyakran feltett kérdések szekciót!
A topic célja, hogy segítsen eligazodni a NAS-megoldások folyamatosan bővülő, színesedő piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19017) fogtunder válasza pappzo (#19016) üzenetére


fogtunder
nagyúr

szia,

nem egyszerű ügy, szerintem ezek közül egyik se nagyon ér annyit, amennyibe kerül. talán még a ZyXelért kifizetném az árát, de a TS-431-et és a DS416j-t biztosan hanyagolnám, nagyon gyenge bennük a hardver ennyi pénzért. ha van rá ennyid, akkor már érdemes egy DS416 Playt venni, nem sokkal több, mint a sima 416, viszont sokkal erősebb.

vagy vehetsz egy HP Microszervert, ami ugyan valamivel többet fog fogyasztani, de 55 körül már kapsz, és az összes fenti eszközt körberöhögi. ebben az esetben neked kell felrakni rá oprendszert, de ha tudsz angolul és google-t használni, akkor ez max 2-3 óra pluszt jelent egy dobozos NAS beüzemeléséhez képest.

média kollekcióra szerintem a RAID-5 overkill, ha az épített verzió mellet döntesz, akkor rakhatsz fel OMV-t, a Union File System pluginnel egyként tudod láttatni a különböző köteteken lévő megosztásokat, nem kell keresgélni, a pótolhatatlan adatokat pedig egy időzített jobbal tudod a HDD-ken duplikálni, vagy akár mindegyikre is kimásoltathatod. ha mindenképpen az egészet hubatűrőre szeretnéd, akkor mehet mellé még egy Snapraid, akkor egy lemez kiesést tűrni fog, viszont nem lesz tömböd, ami össze tudna omlani, a legeslegrosszabb esetben is csak annak a lemeznek a tartalmát bukod, ami meghal.

családi képek mentésére én valamilyen felhő alapú backupot ajánlok a lokális helyett, mert ha betörnek és visznek mindent, vagy tűz van, vagy jön Godzilla, akkor is meglesznek a dolgaid, vissza tudod nyerni őket.

I hate morning people. And mornings. And People.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.