Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka26
nagyúr
Kicsit más ez a Dell a régi ASUS-om után. Köszönöm a topikban kapott összes segítséget!
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
Elhatároztam, hogy veszek egy dell 27 colos monitort!
Két monitorba gondolkozom.
Vagy egy u2713hm vagy egy u2713h.
Ha jól tudom annyi a különbség, hogy az egyik csak 16 millió színt tud, még a h 1 milliárdot, és hogyha összeadjuk az mst, és az input lagot, akkor a h gyorsabb 3-4ms-el.
Az a kérdésem, hogy van e még különbség?
Egyébként észre lehet venni szemmel, hogy az egyik több szint tud mint a másik??
És ha megveszem a h-t akkor ahhoz kell vennem színkalibrálót??
Előre is köszi! -
I3EI\ICE
aktív tag
Egészen szembetûnõ különbség van a két monitor színkezelése közt, de nem annyira az árnyalatok száma miatt, inkább a lefedett színtér nagysága miatt. Kalibrátort nem érdemes pusztán egy saját monitor bekalibrálása miatt venni. Pár ezresért bekalibrálják Neked az ajánlott üzletekben is, csak vidd Magaddal a videokártyát, amin használni fogod.
-
SSJmeszes
senior tag
Hát igazából nem tudom eldönteni..
Játszok én vegyesen mindennel.. amennyit! Tehát pl BF3 Online is szoktam játszani.
De most például itt van a SimCity is amihez nagyon hasznos tud lenni egy szép nagy monitor.
Így azért kicsit tanácstalan vagyok.. TN panel szóba sem jöhet egy IPS panel után.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
Acheron
őstag
válasz I3EI\ICE #31754 üzenetére
Még úton van - holnapra ér ide. Igen, én is roppant kíváncsi vagyok a benyomásaimra
Szépen beállítom majd egymás mellé a 970P -vel, és alaposan megvizslatom.
Azt még nem tudom, hogy fogom kalibrálni, kalibráltatni, de muszáj lesz valamit bütykölni, szeretném kihasználni az adottságait, ha már vannak. Ennyit megérdemel ez a monitor, azt hiszem.
A másik, amit a múltkor linkeltél, azt hiszem megvan még.
Köszönöm a tanácsaid!A többi hozzászólónak is köszönöm a segítséget, amit itt kaptam, kiemelném Nyugdíjas és Isual szakértő hozzászóllásait
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Acheron #31760 üzenetére
Elvileg ahol kalibrálnak van nVidia és ATi is. Szerintem felesleges elvinned bárhova is a géped.
Megmondod mit használsz, és azzal a gyártóval kalibrálják. Nagy különbség nem lesz. Mi több semmit sem fogsz észrevenni.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
I3EI\ICE
aktív tag
-
Armando_19
őstag
Olvasgatom a topikot, és nem tudom eldönteni, hogy ti mi alapján döntitek el, hogy kinek válaszoltok és kire tojtok magasról. Én csak 2x kérdeztem ugyan azt 2 nap alatt, sőőt, olyan hosszú körítéssel írtam... De láttam, hogy mások is ugyan úgy járnak mint én. Írjátok ki, hogy DELL fanatikusok csevegős topikja inkább..
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Armando_19 #31766 üzenetére
Szerintem vegyél LGt.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
stranger28
addikt
Csak egy első hozzászólást kellett volna átfutnod hozzá, not bad.
-
I3EI\ICE
aktív tag
Rossztól kérdezed.
Ha az őszinte egyéni véleményemre vagy kíváncsi, akkor egyértelmű igen a válaszom. De én egy "szakmai szempontból helytelen" rajongással viszonyulok a nagy színtérű kijelzőkhöz. Ráadásul az U2713HM egy olyan kivételes monitor, amely annak ellenére hogy nem wide gamut-os, jócskán meghaladja az -én ízlésemnek fakó- sRGB színteret. Szerintem legbiztosabb mód a számodra leghelyesebb döntés meghozására az lenne, ha megnéznéd a két monitort egymás mellett iker módban. Mindjárt utána nézek, hogy akad-e valamilyen eddig el nem hangzott szempont, ami miatt az egyik, vagy a másik ajánlhatóbbnak tűnne számodra... -
Armando_19
őstag
válasz stranger28 #31768 üzenetére
Ez vonatkozik rám:
II. kategória: Itt legtöbbször 23-24"-es túlárazott TN-es LED-es monitorféleségek vannak. Véleményünk szerint nagyon itt nem lehet mit tenni, gyűjteni kellene még egy keveset és akkor már minőségi monitort is vehet az ember, IPS panellel. Lássuk be monitort nem rövid időre szoktak vásárolni és sokkal több időt töltünk a nézésével, mint akármelyik hardverünkével, legyünk igényesek ezen a téren (is). 50k alatt van egy-két 21.5"-es, 23"-es IPS-es LG, valamint 50k körül mozog a Dell U2212HM, illetve ilyen kerettel tanácsos szétnézni hardveraprón hátha talál az ember egy még garanciás IPS paneles monitort ebben az árkategóriában (jellemzően mindig van 1-2 ilyen eladó darab). Gyakorlatilag ilyen kerettel TN paneles monitort venni elég nagy mellényúlás.
Gondolom te is erre gondoltál csak az első hszt kellett volna elolvasni címszó alatt. Mikor lett ez frissítve?
De itt én sehol nem látom oda írva, hogy 50.000ft alatt csak az LG IPS monitorai a jók. Vagy tévedek?
Felsoroltam 3 típust, kérdeztem, nem kaptam választ. EddigNem kötekedni akarok természetesen.
-
El Kebir
őstag
érzés alapján... mindenki arra válaszol amire akar!
kb annyi jogod van számonkérni a fórumozókat, mint amennyit fizetsz nekik a segítségért......jópénzért helyszíni kiszállást is lehet kérni...
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
stranger28
addikt
válasz Armando_19 #31770 üzenetére
Nem az vonatkozik rád, pont te írtad. Az ajánlott/elmegy márkás leírás vonatkozik rád. Lényeg az, amit Nyugdíjas írt. Meg, hogy most már bambiba kerül a hozzászólás mutatása.
[ Szerkesztve ]
-
Qadron
tag
válasz El Kebir #31771 üzenetére
Attól még amikor az ember fejére tojnak, ha valamit kérdez, miközben ha más megemlít egy DELL-t, vagy IPS-es egyéb monitort és máris nyalják falják, az azért kicsit kirívó...
Mély tisztelet a kivételnek.. Mái napig nem tudom, hogy van-e PWM mentes monitor LG-ből, vagy akár samsung PLS monitorból. Rendes tesztet nem találok, németül meg nem értek bocs (itt a prad-ra gondolok)
-
petata
őstag
válasz Armando_19 #31770 üzenetére
Ha vegigolvastad (volna) az elsot, maris tudnál valaszolni a saját kerdesedre. Ott van a vegen, szep, vastag betukkel, kozepre helyezve.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Qadron
tag
válasz stranger28 #31774 üzenetére
Nem a gúnyolódásod érdekelt elsősorban, de legalább kaptam választ egy hozzászólásra...
A kérdés továbbra is fennál.
-
stranger28
addikt
válasz Qadron #31776 üzenetére
Engem meg az nem érdekel, ahogy fröcsögöd a hülyeséged a Dellről. LG-ből nem tudok PWM mentesről, mert leszarják szvsz. De lehet hülye vagyok persze. BenQ már csinált, rá is írta 400-as betűkkel, hogy PWMfrí.
Ha meg a TN-nel kapcsolatban van bajod, az pláne hülyeség, mert le van írva az elsőben, ráadásul betűvel.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz Qadron #31773 üzenetére
Igen, és?
Legyél te az aki utána jár a dolgoknak és megkeresi az infót, tapasztalatokat és itt közzéteszi ingyen másoknak... ez egy fórum, az ingyenes tanácsadásra nem kötelezhetsz senkit, kérdezni lehet, választ talán kapsz (ha szépen kéred és pontosan megfogalmazod, akkor nagyobb eséllyel)
Első dolog az kellene legyen egy ilyen fórumon, hogy tisztában legyél azzal, hogy itt mindenki a drága idejét ingyen adja másoknak, az hogy ki kapja, az az ő saját egyéni ügye, ahogy pénzt se lejmol normális ember, úgy fórumon se követelőzik... és nincs de. (semmi alapod nincs semmilyen "de"-re)
...és most nagyon konstruktív voltam.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
fatallerror
addikt
azért nincs válasz sokmindenkinek mert ott van abban a kva 1 hsz-ben
aki meg idejön h 20 ezerért fhd legalább 23"-es monitort akar az meg józanodjon ki
nem értem h miért nem képes ez az oldal arra h kiemelt hsz legyen az 1. és itt lenne elől a makiknak, elég elavult szerkezetű ez a fórum
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
I3EI\ICE
aktív tag
Nem találtam érdemi eltérést, talán csak annyit az elhangzottakon kívül, hogy a HM alig több mind felét fogyasztja. De mivel a mérethez képest elég energiatakarékos mind a kettő, ezért ez sem tűnik érdemi különbségnek. Ha szereted az élénk színeket, és futja a H-ra, szerintem érdemes lehet azt venned, de továbbra is javaslom, hogy próbálj leszervezni egy iker módos összehasonlítást (Monitorguruéknál szerintem megoldható egy telefonon egyeztetett időpontban).
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz Qadron #31773 üzenetére
Mái napig nem tudom, hogy van-e PWM mentes monitor LG-ből, vagy akár samsung PLS monitorból. Rendes tesztet nem találok, németül meg nem értek bocs (itt a prad-ra gondolok)
Azért nekem egy idő után megfordulna a fejemben, hogy ez nem lehet véletlen"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Qadron
tag
Hirtelen de sokaknak van ideje választ írni! Az elején bőven elég lett volna egy igen, vagy egy nem..
De köszönöm a választ és a konstruktív megfogalmazást.
-
titán
válasz Qadron #31783 üzenetére
Az, hogy itt senki nem tud ilyen monitorról, nem jelenti azt, hogy nem is létezik. De mivel mindenki tisztban van ezzel a dedukcióval, ezért senki sem merte azt írni, hogy nincs, hátha téved. Szóval csodákat ne várj. De tőlem is megkaphatod: ÉN nem tudok ilyen monitorról.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
superg
senior tag
Üdv!27-es ips monitort keresek.Igazából 2 dolog lenne a legfontosabb,hogy le lehessen rendesen szabályozni a fényerőt (mondjuk úgy 40cd/m2 alá)meg hogy ne az a durva matt coating legyen rajta mint pl a U2412m-en.
Dell U2713Hm, ennek állítólag light matt a bevonata ,kérdés mennyire light az a matt?.Kisebb felbontásban van ilyen,vagy muszáj lesz 150K-t kiadnom? -
zack
nagyúr
válasz superg #31785 üzenetére
A választás a tied. LG 80k-ért, vagy Dell 150k-ért. A Dell anyagában jobb, forgatható, több az extra, de magas a felár. Ettől függetlenül jó választás lehet.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
sebkri25
tag
Sziasztok!
27es fullhd ips kategóriában a dell s2740l és az lg ips277l-en kívül van valami újonnan kijött ajánlható monitor? -
balpis
őstag
SZiasztok!
A Dell U2913WM-el van valakinek esetleg tapasztalata? Képminőségben hogy viszonyul pl. a 23"-os társaihoz?
ezt a leírást találtam róla, eszerint lehet, hogy jó választás lenne pl. fotók piszkálásához (LR, PS). mostani 20"-os 16:10 kicsi, de főleg horizontálisan. A kezelő felületet ki lehetne oldalra tolni rendesen.
Eddig egy kétmonitoros rendszerben gondolkoztam, de lehet, hogy egyszerűbb lenne egy ilyen "nagyobbacska"?notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Pet_i
senior tag
Erre valaki: [link] ?
Köszönöm! -
Smithy87
senior tag
Sziasztok! Egy sima HD monitorra kérnék tőletek ajánlatot. Vagyis az 1333*768 as példány és környéke. max 30k lenne rá ha létezik használható ebben az ársávban. Előre is köszi
-
Isual
veterán
válasz balpis #31790 üzenetére
Biztos. S a 2913 képminőségben jobb pl egy U2312HM-nél, a 2412-vel van pariban Nyugdíjas korábbi megnyilvánulásai alapján. Jó cucc lenne az neked.
(#31785) superg:Light AG van a 2713HM-en, s nagyon kellemes is emiatt a képe. Meg úgy amblokk egyben van az a monitor, én mindenképp azt venném, ha a WQHD felbontása nem jelent problémát. Ha sok a felbontása - mert igazából ez adja a felárat az LG-hez képest, akkor LG vagy S2740L - ami meg tükröződik, de piszkosul.
(#31792) sebkri25: Nincs. Az általad említett LG és Dell közül kéne praktikusan döntened.
(#31749) Pet_i: Nemigen van személyes tapasztalat a monitorral - cáfoljon rám, akinek de. Ennyiért szvsz netre, munkára jó vétel lehet. Kicsit drágábban egy 21.5"-es LG IPS jöhet még szóba, ha belefér.
(#31794) Smithy87: Ha játszik használt, akkor az aprón van fent 30k-ért egy Dell 2209WA (16:10, 1680x1050, IPS panel, kitűnő panel és válaszidő, input lag), bp-i eladótól. Én arra mocorognék a helyedben!
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
-
evans123
csendes tag
A NEC EA244WMI monitorról vélemény? Nagyon kevés info van róla a neten a száraz számokon kívül. Egyik külföldi fórumban eléggé lehúzták ami alapján aligha éri meg a +40k-t a u2412m-hez képest.
-
Isual
veterán
válasz evans123 #31798 üzenetére
Hol húzták le? A 22-es tesóról én csak jót olvastam, mondjuk nívós teszt meg egyikről sincs sajnos. Ha plus 40k-t nem is feltétlen ér az NEC, de azért vannak benne kellemes extrák a Dell-hez képest, csak épp a tényleges képminőségéről tudunk keveset...
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest