Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53701) pjen válasza windy (#53700) üzenetére


pjen
félisten

:) +1

[ Szerkesztve ]

(#53702) Nagya21 válasza windy (#53700) üzenetére


Nagya21
addikt

Ott a pont Windy.
De azért ezek a nyári max hőmérsékletek a meteo mérőállomások jól szellőző, árnyékos dobozában értendők, nem az aszfaltos benapozott lakótelep kellős közepén, ahol lazán mérhetünk 40°c is.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#53703) PROTRON válasza Nagya21 (#53702) üzenetére


PROTRON
addikt

Továbbá ahogy írja is, összetett kérdésként kezelendők. Tehát az hogy adott napon 34 fokos maxot mérnek, az még nem elegendő adat. Mert ha reggel 8-tól hétágra süt a nap, és már 9-től megvan a 30 fok, ami délre eléri a 34-et 2 órán át és még este 6-kor is 30 fok van, az a lakásban előálló hőmérséklet szempontjából nem összehasonlítható azzal az esettel amikor mondjuk 13 óráig végig borús esős idő van 28 fokal, majd 13-14 között ki süt a nap, a hőmérő felmegy 38 fokra, majd utána megint beborul és ismét 28 fok.
Ehhez még az átlagos napi középhőmérséklet sem elegendő adat.

Jobban bele kell menni, hogy hány órányi hétágra sütés volt, milyen szélerősséggel, etc...
A többi rész nagyon igaz, ugyanaz a 24 fok teljesen más képet fest attól függően milyen ruhában van az illető,, mármint nem csak annyi hogy hosszú gatya, hanem milyen anyagú az a hosszú gatya, meg hogy homeofficeban kin van-e a dereka vagy sem. :D

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#53704) kisfakir


kisfakir
csendes tag

Sziasztok!
Nekem is klíma beltéri elhelyezéssel kapcsolatos kerdésem lenne.A rajzon zöld színnel jelöltem a 2 db beltéri tervezett helyét.A nappaliban lévő fixnek tűnik(az 1.sz szobában nem szeretnénk felszerelni,oda elég lesz ami átjut a nappaliból,remélem).A nemrégiben tárgyalt,hasonló helyzet áll fenn:előszoba/folyósós rész telepítendő beltérivel.A lényegi kérdés,ha az némileg a plafontól lejjebb kerül,akkor a két pici szobába(2.-3.sz.),nyitott ajtóknál,erósebben be tud áramolni a levegő,azokat feltételzhetően lehűti(?).Ha viszont szeretném,hogy a konyha,étkező felé is érkezzen a "hideg levegő"úgy,hogy becsukom a korábbi két ajtót,akkor elképzelhetőbb,hogy kikapcsolna/leszabályozna az eszköz,még mielőtt mondjuk a fürdő részig elterülhetne a "hűvős"?Ha így lenne,akkor a pirossal jelzett hely mennyire jobb elhelyezés vajon?Ez esetben a konyha,étkező,talán a fürdő megfelelőre hűthető lenne,viszont a két szobába(2.-3.sz) nem nagyon jutna a hűtésből?
A lakás panel,61m2,10cm külső szigeteléssel,műanyag ablakokkal,keleti fekvésű konyha,nappali,3db nyugatra nező félszoba(leginkább haló).A rajzom nem cm pontos,de kb.arányos.
Tudom,az ideális az lenne,hogy mindhárom szobába,nappaliba,konyha-étkezőbe, kerülne beltéri,vagy a légcsatornazható megoldás is jó lenne,csak ezek jelentősebb költségek,és amúgy sem szeretnék ágyúval verébre lőni,csak hűtés lenne a cél.GREE Pulse 3.2-ben gondolkozom.

(#53705) kisfakir


kisfakir
csendes tag

Kifutottam a szerkesztésből... :)

(#53706) TeeJay


TeeJay
félisten

Klíma tisztító vegyszer témakör :
Deep Clean, Coilex, Frionett, JAB, BIONOXE, Best Acid?
Kinek melyikről van tapasztalata?
Ezek ha jól láttam lúgosak, a Deep Clean PH12, a Coilex PH9,5 a Frionett PH10,9
Jöhet tapasztalat :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#53707) Rivaul


Rivaul
addikt

Sziasztok!

Gázzal fűtünk, de szerettünk volna több lábon állni, ha szükség lenne rá valami miatt. A nappaliban van 4 éve egy Gree Lomo Plus 3,5-es klíma. Ezt szeretjük és hűtésre nekünk elég is. Nem akarunk nagy hidegeket mert picik a gyerekek. Most a két szobába lett pénteken 1-1 Comfort X 3,5-es. Ezek már téliesítettek ugyebár. Viszont a Lomo még csak simán fűtés képes. Amennyiben télen használni kellene, úgy nem lesz nyűgje? Vagy ajánlott vele valamit csinálni hogy bírja az állandó üzemet? Egy félig zárt, szélvédett teraszon van, ott mindig pár fokkal melegebb van mint kijebb a szabadban. Lecserélni nem szeretném, mert nem túl sok üzemóra van benne.

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#53708) TeeJay válasza Rivaul (#53707) üzenetére


TeeJay
félisten

Comfort X van apámnak meg öcsémnek is, hangja azért lesz ha kint hideg van és fűteni kell.
Az meg hogy téliesítve van egy tálcafűtés semmi több
Ha fűtésre tervezett klímát akarsz azok dupla méretű kondenzátorral vannak szerelve, több hűtőközeg van bennük, azok tudnak valamit :K
Midea Oasis, Fisher Nordic, Gree Amber Royal és a többi sok jó fűtésre való klíma

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#53709) Strezi válasza kisfakir (#53705) üzenetére


Strezi
őstag

Nappali átellenes sarkába, lefele a folyosóra fújva egy, valamint a déli sarokra a szobába tennék, ágy fölé, külső falra.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#53710) Rivaul válasza TeeJay (#53708) üzenetére


Rivaul
addikt

Persze, tudom hogy ezek nem azok a droidok :D Elsősorban a gáznál maradnánk. Tehát nem volt cél kiváltani a fűtést. Emiatt nem szerettünk volna többet költeni. Ezeket ahogy láttam, egész jó áron kaptam. 240/darab kompletten beszerelve, nem gányolva. Kis túlzással a duplája lenne az említett klímák darabja. De szükség esetére lettek. Ami a lényeg, hogy ha kellenek akkor tudnak üzembiztosan fűteni. A Lomo esetén nem tudom mennyire gond a csepptálca meg ahogy olvastam kartel fűtés hiánya. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!

(#53711) marcusa válasza kisfakir (#53705) üzenetére


marcusa
addikt

Szia!
Hányadik emelet, hol lennének a kültéri egységek?
A nappali megoldás jónak tűnik, ott a tőle jobbra lévő ablak mellé/alá mehet egy kültéri, de az előszobai beltéritől hogy gondoltad a csövezés elvezetését annak a kültérijéhez?

:-)

(#53712) kisfakir válasza Strezi (#53709) üzenetére


kisfakir
csendes tag

A nappali alapvetőleg jó ötlet,hogy fújja az előszoba felé,de sanszos,hogy a kanapén is kapnánk belőle.Ezért is, ill. külteri elhelyezése,+nem nagyon szeretnénk a TV mellett egész éven át nézegetni,döntöttünk a rajzolt helynél.A 3.szoba(déli) is érdekes elképzelés,lehet,mivel nagyon pici szoba, "túlhűtőtt"lenne,viszont legalább valóban a lakás közepe irányába fújna.A két szobával szembeni verzió nem működne?A tippeket amúgy köszönöm!

(#53713) kisfakir válasza marcusa (#53711) üzenetére


kisfakir
csendes tag

3.emelet.A nappalinál az erkélyajtó mellé ,és a konyha ablak közé,külső falra kerülne a kültéri.A másik lépcsőházban is oda raktak egyet.Artisták lehettek,de pont aznap otthon voltam,nem használtak darut,alpint.Az erkély csak kilépő,gyakorlatilag egy párkányra lehet lépni,oda azért nem kerülhet(volt aki odatette,nem szép,gondolom zajosabb is stb.)Az előszobai trükkös,a lapostetőre kerülne a kültéri,a csövezés pedig a strangon le,vagy a szellőzőként jelölt(1.szoba D-K -i sarkában)de igazából funkció nélküli(valamikor ki tudja minek tervezett,kéményszerű) részen jönne le.Ezek azt jelentik,hogy plafon/födém vastagsaga+2.6m belmagasságú 4.emelet+ott a plafon/födém szintén beszámolandó+tetőszigetelés,majd onnan mondjuk+50cm hóhatarnak elegendő tartó állványra helyezés,vagy az említett szellőző/strang kéményszerűen téglaból épített építményen klíma taróval elhelyezve.Lakás beltéri és a kültéri távolsága függőlegesen kb. max 4m,csőben nyilván több.Cseppvíz nappaliból kültéri felé menne,fűre csöpögne,az előszobainál pedig a strangba,bűzzáróval a lakás lefolyójába érkezne,elméletben.

(#53714) mjani1172 válasza kisfakir (#53713) üzenetére


mjani1172
addikt

Na kíváncsi leszek ki szereli fel és mennyiért.
Nekem nemrég szerelték, és amikor szó volt az emeletről, már mondták hogy nem.
Kb 15 céggel beszéltem, es csak egy vállalta el.

(#53715) Strezi válasza kisfakir (#53713) üzenetére


Strezi
őstag

Az a gond, hogy nem csak úgy kell gondolkodni hova fújja a hideget, hanem arra is hogy honnan tudja elszívni a meleget. Ajtókkal szembe fujatod le, akkor szobák tetején maradni fog a meleg, lent meg hideg lesz.
mai inverteres klímákkal a túlhűtés már csak rossz beállítás vagy elhelyezés kérdése. 23-25 fok, autó vagy legkisebb venti megoldja. Fontos a folyamatos üzem, nem délután ötkor kell elkezdeni komfortos hüvöset csinálni öt óra öt percre, félkor meg lekapcsolni 😉

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#53716) Pet84


Pet84
tag

Helló,

milyen légkondit ajánlanátok aminek vízszintesen állítható a lamellája távszabályzóval is? 3,5 KW teljesítményűt keresek.

Nasenscheidewandverkrümmung

(#53717) vtechun válasza Pet84 (#53716) üzenetére


vtechun
veterán

Mitsubishi AP35

(#53718) lockdown90 válasza vtechun (#53717) üzenetére


lockdown90
senior tag

az MSZ/MUZ-HR35VF mar nem ajanlott?

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S

(#53719) windy válasza lockdown90 (#53718) üzenetére


windy
tag

Annak a függőleges lammellái (vízszintes légterelés) nem motorosak, így csak manuálisan tudod állítani, távirányítóról nem.

(#53720) Pet84


Pet84
tag

Köszi a válaszokat, ez a Mitsu igencsak jónak tűnik.
Egyébként nem értem, ekkora felárat elkérni a motoros terelés miatt nagyon durva... Gondolom más gyártóknál is ez a helyzet.

Nasenscheidewandverkrümmung

(#53721) cdl


cdl
senior tag

Na fiuk, a hétvégén belekóstoltam a klímás szakmába.
Lecserélésre kerül a régi LG Art Cool egy Sensirára.
Mivel olyan 20 000 forintos munkadíjat olvastam a régi leszerelésére, gondoltam megy ez Nekem is :)
Belekerült 3-4 órába simán. A kültéri még csak, csak ment.
De a beltérinél vakartam a fejem rendesen, hogy merre van előre.
A neten nem találtam telepítő leírást, így a fejvakarás ment rendesen.
De csak sikerült, a gáz a kültéribe visszaszívatva, megy az apróra.
Hűségesen szolgát, semmi bajom nem volt vele.
Legközelebb lehet, hogy kifizetném az leszerelés árát, megérdemlik a szakik.

(#53722) vtechun válasza Pet84 (#53720) üzenetére


vtechun
veterán

Közel sem csak ennyi a különbség a 2 klíma közt. Tudtommal a HR az a legalja a Mitsubishinek. A MSZ pedig már egy tűrhető középkategória talán, de windy jobban meg tudná mondani :) nekem MSZ35 lett 7-én felszerelve, abszolút észrevehető a ház fogyasztásán, napi 5-6 kWh-val eszik kevesebbet a ház, mióta ez kiváltott egy 2 kW-os fűtőpanelt. Úgy, hogy 1-1,5 fokkal melegebb is van a nappaliban. Összesen, több helyiségben fűt, 35 négyzetméter körül.

#53721 hogyan tudtad visszaszívatni a gázt? Mennyiért lesz eladó? Nekem nagyon bevált a most 10 éves LG E12SQ (full alapgép lehet). Lehet még tartaléknak is jó lenne :)

(#53723) Nagya21 válasza kisfakir (#53705) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Én a nappaliban a folyósóval szembe raknám a klímát.
Több nap alatt a hideg szépen elterül az egész lakásba.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#53724) windy válasza Pet84 (#53720) üzenetére


windy
tag

Az MSZ-HR-es gép a Mitsubishi gyártó alapkészüléke, alap szolgáltatásokkal, igen jó minőségben, igen jó-ár-érték arányban. Az MSZ-AP készülék egy lényegesen extrább gép, nagyon jó energiahatékonysággal, Wifivel, stb. Nagyon tartós gép, szerverhelyiségekbe is ajánlják, 0-24/365 nap kihasználtsággal. Természetesen az ára is magasabb, de még mindig jóval olcsóbb, mint pl. a Daikin Perferája, aminek a tudása hasonló.

(#53725) Pet84 válasza vtechun (#53722) üzenetére


Pet84
tag

Jogos, rosszul fogalmaztam. Inkább arra gondolok hogy ezt a feature-t nem kapja meg az olcsóbb változat, pedig nem hiszem hogy annyira drága dologról lenne szó.

Nasenscheidewandverkrümmung

(#53726) rígel válasza Pet84 (#53725) üzenetére


rígel
őstag

De ez már marketing. Csomagkapcsolás. ha fontos neked ez az extra, akkor vedd meg a drágább gépet. Igaz a felárért kapsz extra fícsörökett, jobb energiahatékonyságot, és minőséget, de végülis neked ezek nem kellenek.
Ugyanez van autók extrázásánál, megy úgy általában minden műszaki cikknél.

(#53727) Tony21 válasza Pet84 (#53720) üzenetére


Tony21
tag

Tényleg jó, november 10 óta fűtök 60nm-t egy ilyennel. Megy folyamatosan és csendben.

(#53728) vtechun válasza Tony21 (#53727) üzenetére


vtechun
veterán

auto ventillátoron használod az MSZ-AP-t?

(#53729) Tony21 válasza vtechun (#53728) üzenetére


Tony21
tag

Igen, rábíztam a dolgot, sosem csinált szélvihart.
Igazából a 23 fokot kell tartania, de mivel sosincs kikapcsolva (kivéve a két alkalommal történt szűrőtakarítás és egy nagyon meleg októberi nap) így lazán megbirkózik vele.
Most is ugyanezt venném, de jó, hogy akkor vettem, mert olcsóbb volt :)

(#53730) windy


windy
tag

Ha valaki fűtésben gondolkodik, van jelenleg 3-4 szett Mitsubishi MSZ-FH25-ös gépem alkalmi áron. Egészen kuriózum gép, baromi jó adatokkal ...

(#53731) baloghgabor


baloghgabor
aktív tag

😪

bégé

(#53732) kisfakir válasza Strezi (#53715) üzenetére


kisfakir
csendes tag

Valóban ezen nem járt az agyam,mármint az elszívandó levegőn...Csak a távozó hidegebbre fókuszáltam.Jó,hogy felhívtad rá a figyelmemet,köszönöm!Így át kell gondolnom az egész eddigi koncepciót.

(#53733) kisfakir válasza Nagya21 (#53723) üzenetére


kisfakir
csendes tag

Most,hogy kezdek megvilágosodni,és már ketten is ezt a pozíciót ajánlottátok,el kell gondolkodnom,köszönöm!Sokáig nem lehet filózni,mert mindjárt itt a nyár :) .

(#53734) kisfakir válasza mjani1172 (#53714) üzenetére


kisfakir
csendes tag

Arra én is.Egyet hívtam,de a 3.emelet megemlítesél jelezte,nem igen mennének a kollégák ilyen "magasba",hacsak az nem erkélyre felszerelendő kültéri.Megértem,meglátjuk(az árat is).

(#53735) kalapacsolok


kalapacsolok
senior tag

Sziasztok! Szerelő Syen Muse klímát javasolt. Kevés információt találtam erről, van valami tapasztalat? Megbízható, jó, vagy gagyi és nem javasolt?

(#53736) TeeJay válasza vtechun (#53722) üzenetére


TeeJay
félisten

Hűtés módra kapcsolod, megvárod míg hideget fúj, utána elzárod a folyadék csőnél a csapot (vékonyabb cső mindig), figyeled mikor nem fog a beltéri már hideget fújni, még vársz egy percet és a gőzcső csapot is elzárod (vastagabb cső) majd klímát leállítod. Így vissza lesz terelve a kültéribe a hűtőközeg

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#53737) cdl válasza TeeJay (#53736) üzenetére


cdl
senior tag

Pontosan. Egy halk szisszenés volt a hollander megnyitásakor, szóval jól sikerült a művelet. Vtechun, írok majd.

(#53738) mrmft válasza windy (#53730) üzenetére


mrmft
senior tag

Az AP es a Zen - EF szeria kozott azon kivul, hogy a Zen design es +10% arban, mi a tenyleges kulonbseg? Adatok alapjan a Zen halkabb, mas erdemit nem fedeztem fel.

(#53739) n@p@lm


n@p@lm
őstag

Sziasztok!
Annak idején windyék pattintottak fel 2 db klímát (FTX35KM/RX35KM).
Azóta is minden faja velük, több éve ellátják a hűtést-fűtést hibátlanul (mondjuk a műanyag alkatrészekkel van gond (törött), de ezt leszámítva működnek :) )
Ismerősömnek keresnék klímát.
Melyik most az ajánlott modell hűtésre/fűtésre (ár/minőség alapján).

(#53740) TeeJay válasza n@p@lm (#53739) üzenetére


TeeJay
félisten

Főleg hűtés és néha fűtés? Akkor FTXF35C is mehet akár

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#53741) Nagya21 válasza n@p@lm (#53739) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Keresd Windyt, ha neked jó volt, akkor a havernak is jó lesz.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#53742) n@p@lm válasza TeeJay (#53740) üzenetére


n@p@lm
őstag

Nincs főleg, is-is (50 %-ban megosztva, másik fűtés nem nagyon lesz).
Nagya21 : valószínű ő lesz, de jó lenne tudni konkrét típust.
Windy esetleg javasolhatánál valamit :)

(#53743) windy válasza mrmft (#53738) üzenetére


windy
tag

Az AP modernebb.....függőleges lamellamozgatás, DC ventimotor....

(#53744) mrmft válasza windy (#53743) üzenetére


mrmft
senior tag

Koszonom.

(#53745) Al Capone


Al Capone
tag

Sziasztok!
Sorházba szeretnénk két klímát az emeletre, egyet a hálóba, egyet a dolgozóba. Volt kint a szerelő, egy-egy 3,5 kW-os klímát ajánlott. Ő a Mideát javasolta, egy haver, aki klíma értékesítő volt korábban pedig a Fishert. De konkrétumot nem tudok, és iszonyat választék van, főleg ha nem csak ezeket a márkákat nézem.
Szeretnek egy ár/érték arányban jót, valami megbízhatóbb minőséget. Fűteni nem szándékozom vele, viszont jó lenne, ha wifi-s lenne. A háló mérete 17nm, a dolgozóé 16 nm.
Tudnátok ajánlani egy-két konrét terméket, hogy melyek lennének jó választások? Max 280 körül szánnék darabjára.

(#53746) mrmft válasza Al Capone (#53745) üzenetére


mrmft
senior tag

Normal belmagassag melle, plane ha van szigeteles es szigetelt ablak 2,5kW boven sok ekkora alapteruletre. Megkerdeznek egy masik telepitot is...

(#53747) Al Capone válasza mrmft (#53746) üzenetére


Al Capone
tag

Hát ettől tartottam én is.. Szigetelés van, műanyag ablak jövőre lesz, de most sem olyan rosszak.

Viszont a kérdés továbbra is fenn áll. Tudnátok ajánlani egy-két típust? :)

(#53748) DoItYourself


DoItYourself
addikt

Hűtés, de nem légkondi témában, láttatok már ilyesmi mennyezeti hűtő-fűtő paneleket?

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#53749) feco70 válasza Al Capone (#53747) üzenetére


feco70
senior tag

Daikin FTXF20C / RXF20C Sensira
Fujitsu ASYG07KPCA / AOYG07KPCA Eco

[ Szerkesztve ]

(#53750) Winne


Winne
nagyúr

Sziasztok,

Új építésű, könnyű szerkezetes házba szeretnék hűtő fűtő klímát két darabot. Már megvan a helye, be van csövezve, szeretnék valami ajánlást, amit nyugodt szívvel vehetek és infót, hogy mit kerüljek.

130nm nettó hasznos alapterület, akkor lenne fűtve vele, amikor már a villanykazánnal nem érdemes, de mégis kell valami meleg.

Köszi!

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.