Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53601) DUB Inc. válasza pjen (#53600) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Nekem is 20+ éves rendszerem van lemezradiátorokkal, rézcsövekkel. 60-70 fokos vízzel szauna lenne a lakásban, 35-45 fokos víz bőven elég. Szerintem aki ennyi klímát bepakol egy lakásba és kínlódik velük, vegye fontolóra a hőszivattyús fűtést. Írom ezt úgy, hogy évek óta fűtök klímával, most meg hőszivattyúval.

(#53602) pjen válasza DUB Inc. (#53601) üzenetére


pjen
félisten

Miért kinlódnék a klímával, az 5 klíma szinte észrevehetetlenül fűt.. Szembe szomszédom most csináltatta meg a kondenzációs gáz fűtést a cirkó kiváltására. Mellette 5 klima van csak hűtésre. Nem minde ki szereti ha a klíma lefújja a fejét.

[ Szerkesztve ]

(#53603) TeeJay válasza F.N. (#53592) üzenetére


TeeJay
félisten

Majd ha fent lesz a helyén össze fogom hasonlítani a 2 éves FTXF35A és a friss FTXF35C-t mert mindkettő 3,5kW-os, érdekel kondenzátor méretben van-e eltérés. Mivel panelban lakom kb fűtésre sosem lesz használva, hűtésre meg akkora teljesítmény van benne hogy 24 fokon kb alapra leszabályozva fog végig menni. Pont azért veszem a második klímát hogy a lakás többi része ne egy klímával legyen hűtve 20 fokon maximum ventilátor mellett hanem mindkettő 24 fok alap járaton fog menni :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#53604) DUB Inc. válasza pjen (#53602) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Miért? Amiért írnak ide az emberek. Zajos, szarul telepítették, itt meleg, ott hideg van stb. Félre ne érts, nem támadni akarom a klímás fűtést mert én is fűtöttem vele sokáig és még néha most is be szoktam durrantani. Relatíve olcsón lehet vele megvalósítania fűtést, keveset is fogyaszt, hűteni is lehet vele. Az árnyoldala a folyamatos zaj (mértéke változó, mint ahogy a toleranciaszintünk is), az állandó takarítás, karbantartás. 1-2 klíma esetében ez még elviselhető, de 4-5 klímánál azért már meló. El sem tudom képzelni, hogy fali telepítés esetében, főleg, ha szarul telepítik, akkor milyen hangok járhatják át a ház szerkezetét, és a szomszédok is biztos boldogok. Persze ezt is meg lehet szokni. Ráadásul 4-5 normális klímából kijön egy elfogadható hőszivattyú, amely még kevesebbet is fogyasztana. Nálam a hőszivattyú alig eszik többet (100 nm padlófűtés), mint az 1 Panasonic klímám...

(#53605) pjen válasza DUB Inc. (#53604) üzenetére


pjen
félisten

Ha padlófűtésem lenne már holnap vennék egy hőszivattyút, de nincs.

(#53606) "Zoli" válasza DUB Inc. (#53604) üzenetére


"Zoli"
csendes újonc

Sajnos nem mindenhova lehet hőszivatyút telepíteni, így sok esetben marad a mini hőszipka.
Nekem egyébként nem zörögnek, halkan teszik a dolgukat.

(#53607) waveson


waveson
tag

Nekem is alapvetően hűtésre kellettek, de a Sensira nagyon jól képes fűteni ésszerű határok között (valódi -15 fokban gondolom nem a legboldogabb már :D).
DUB Inc: pont az volt a cél, hogy több, egymástól független fűtésem legyen, nem az, hogy még egy központi legyen, ami már most is van (cirkó!). Biztos jó megoldás a hőszivattyú is, abba nem merültem bele. De jelenleg nálam ez a vegyes megoldás (klíma+cirkó) nagyon jó, mert naponta 1-2x kapcsol be a cirkó, a fűtésem napi pár száz forintból megvan! :)
De nem is ez a lényeg, hanem hogy elegendő mennyiségű klíma már igen halk és komfortos tud lenni, míg ha a kelleténél kevesebb van, okozhat komfort gondokat.

[ Szerkesztve ]

(#53608) DUB Inc. válasza "Zoli" (#53606) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Nem hangosabb 1 hőszipka, mint 4-5 klíma kültéri (ami szintén hőszipka). Nekem a 8kW-os hőszivattyú zaja kb. mint a PAnasonic 3,5-es klímámé...

(#53609) DUB Inc. válasza waveson (#53607) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Zónákra lehet bontani a központi fűtést is... Mondom, nekem is van több és tudom mivel jár pro és kontra. Szerintem 1-2 klímánál még oké, de ÉN nem szórnám tele a házamat 4-5 klímával, az tuti. Csak akkor, ha nincs más megoldás (se gáz, se hidraulikus rendszer kiépítve stb), mert akkor viszont jó és gyorsan kivitelezhető.

(#53610) pjen válasza DUB Inc. (#53608) üzenetére


pjen
félisten

Nálam nem lenne gond és Nálad sem.De aki most kezdi annak a hőszipka mellé még pár klíma is kell. Azért egy jó hőszipka kompletten 3 milka körül van. Ahol bent van a gáz meggondolandó, a kéménybélelés+ kazán 1 milkából kijön.

(#53611) cdl válasza pjen (#53605) üzenetére


cdl
senior tag

Nekem alul az van, de inkább kazánt cseréltettem. Meg lehetett volna csináltatni, de sokkal több pénz és idő és munka. Nem gondolom, hogy megérte volna.
Ma megvettem a harmadik Sensirát, még volt C-s. Egy 16 éves LG-t fog váltani, így átmeneti időben fűthetek majd avval is. Nem tudom elhasználni a napelem termelését teljesen,így gazdaságosan használom el a pluszt.

(#53612) DUB Inc. válasza pjen (#53610) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Nem kell egyből Zubadan hőszipkában gondolkodni, olcsóbb megoldások is vannak (pl. Hajdú monoblokk 1-1,3 milláért). A gáz, ha bent van, akkor egy jó kazánnal kiváló megoldás, de az nem hűt, a hőszipka igen. És a gázkazán nem üzemel napelemről...

(#53613) pjen válasza DUB Inc. (#53612) üzenetére


pjen
félisten

Ez a hőszipkás hűtés nem annyira szimpi nekem, főleg ha a padló fűtés csöveiben megy. De mint írtam nekem radiátor van. A napelem se terem ingyen és a ház fekvése se ideális.

(#53614) DUB Inc. válasza pjen (#53613) üzenetére


DUB Inc.
aktív tag

Ki az a hülye, aki padlót hűtene? Erre a feladatra fan coilokat szoktak használni, de csak fűtésre a radiátoros rendszer is megteszi. Én hűtésre meghagytam a klímát. Értelmezd már légyszi amiket írok, ne csak szeleteket ragadjál ki belőle. :) Ha nulláról indítasz se gáz, se központi, akkor minden nyűgjével (mert ugye az van neki) jó megoldás a klíma fűtésre. Ha viszont van kiépítve fűtésrendszer, akkor ÉN nem tartom jó megoldásnak 4-5 klímával megoldani a fűtést, inkább kis átalakítással annyi klíma árán (4-5 használható klíma sem olcsó ám) egy hőszipkát telepítenék. Bocsánat, telepítettem is. Fogyasztásban kevesebb, hőérzetben sokkal jobb, és csak 1 kültérit kell hallgatnunk... A napelemet csak azért érintettem, mert akinek van, annak pláne nem a gázt érdemes égetnie...

Még egyszer leírom, nem ördögtől való dolog lemezradiátorokra hőszivattyút kötni.

(#53615) pjen válasza DUB Inc. (#53614) üzenetére


pjen
félisten

Egyébként ha már itt tartunk, hűtésre a plafont és a falakat csövezik teljesen új építésnél.+ fűtésre is kiváló megoldás. Én nagyon jól tudom mennyi 5 fűtő klíma, 9 ève volt 300000K / darab.+ szerelès. Èn meghagyom az 5 klímát fűteni és valószínűleg kibéleltetem a kéményt és beállítok egy kondenzációs kazánt is.

(#53616) cdl


cdl
senior tag

Egy szakmai kérdésem lenne, hátha belefutott már valaki:
Lekerül majd a régi LG klímám, R410-es gázzal volt töltve.
Ezt úgy néz ki le tudom szakszerüen szerelni, evvel nincs gond.
Viszont helyette a Daikin már R32-vel lesz feltöltve.
Maradhatnak e a rézcsövek és az elektromos kábelek?
Levegővel ki tudom fújatni őket leszerelés után, ha kell.
kb 8 méterre lehet a kültéri.
Természetesen nem Én fogom a telepítést csinálni, de kíváncsi vagyok az itteni tapasztalatokra.

(#53617) pjen válasza cdl (#53616) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem ha a cső átmerők megfelelőek akkor gond nélkül, hiszen a gazt vissza szívják leszereléskor. Elektromos bekötésben se hiszem, hogy nagy különbség lenne. A véglegest úgyis a szerelő mondja meg.(én nem vagyok az).

[ Szerkesztve ]

(#53618) cdl válasza pjen (#53617) üzenetére


cdl
senior tag

Ilyenek merültek fel bennem:
az a pár csepp olaj okozhat problémát, ami benne maradhat?
16 éve rakták fel, elöregedhet a cső?
Megnéztem az új telepítéseket, ugyanaz a csövek átmérője és a kábelek keresztmetszete is.

(#53619) Lazy válasza cdl (#53618) üzenetére


Lazy
csendes tag

Szerintem ezeken ne spórolj, cseréljenek ki mindent zsír újra, az ilyen használt dolgok mindig bosszúságot okoznak, és a végén lesz egy csere meg egy rakás plusz költség.

(#53620) maroni válasza cdl (#53618) üzenetére


maroni
aktív tag

Szia, szerintem a réz csöveknek semmi baja max a szigetelést kell újra cserélni a kondenzvíz elvezető az szinte biztos csere a vezetékek attól függ hogy a szigetelés milyen minőségű!

(#53621) RandomName


RandomName
aktív tag

Sziasztok.
Látott már valaki Yamato optimum klímát? Egy ismerősnek kifolyóra lenne szüksége a kültérihez. Ha van felajánlás, akkor szivesen dobok fel rá HA hirdetést..

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001

(#53622) F.N. válasza cdl (#53618) üzenetére


F.N.
tag

Cseréltesd ki a csöveket is.
16 éve még nagy valószínűséggel R22-es rendszer lehetett.
A csövekben maradt olaj, ( a hűtőközeg visz magával valamennyit )
valószínűleg ásványi olaj, az R32 meg Polyolészter olaj,
nem csípik egymást, behabosodik.

(#53623) pjen válasza F.N. (#53622) üzenetére


pjen
félisten

Írta, hogy R410. :)

(#53624) F.N. válasza pjen (#53623) üzenetére


F.N.
tag

Sorry, nem olvastam vissza a kezdő hozzászólásig.
Akkor viszont nem feltétlen kell kicserélni a csöveket.

(#53625) fanci


fanci
tag

Sziasztok!
Gree lomo plus 210000 ft, Gree x comfort 280000ft. Fűtésre ősszel és tavasszal lenne használva max 1-2 hétig, télen csak akkor ha véletlenül gond lenne a gázfűtéssel(vagy ha az oroszok elzárják a gázt) . A kérdés hogy kell e nekem az x comfort vagy bőven elég a lomó plus is? Az árkülönbség viszont nem tul nagy, az x comforttal kapnék valami plust azonkívűl hogy télen használhatóbb? (Valahol olvastam hogy a téliesítet klímáknak hátrányai is lehetnek bizonyos területeken)

[ Szerkesztve ]

(#53626) bajnokpityu válasza fanci (#53625) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Midea xtremesaver?
Olcsóbb ezektől és sztem jobb.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#53627) fanci válasza bajnokpityu (#53626) üzenetére


fanci
tag

Klimásnál csak mdv meg gree van.Sajnos. Ja, meg nord, az mennyire jó márka?

[ Szerkesztve ]

(#53628) cdl válasza F.N. (#53624) üzenetére


cdl
senior tag

Nagyon köszönöm a válaszokat.
A telepítő mondja ki a végső szót úgy is, de okosabb lettem

(#53629) bajnokpityu válasza fanci (#53627) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Mdv a midea budget márkája. A nord meg a greeé.
Ezekből egyértelműen gree. De nem egyszerűbb klimahoz keresni klímast?

Midea.hu oldalon van tok jó térképes kereső.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#53630) Nagya21 válasza fanci (#53625) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!
Gree Pulse, (nekem az előző klímához képest) halk, könnyen takarítható.
1 nyarat hűtött, teljesen O.K.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#53631) TeeJay válasza fanci (#53627) üzenetére


TeeJay
félisten

MDV-t felejtsd el
Gree klónok már inkább jobbak
Nord, Syen, Polar, Fisher vagon márka mind Gree klón persze Fisherből nem minden, valami Midea belső náluk

pjen:
R410a az 50% R32 + 50% R125 keveréke

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#53632) mjani1172 válasza bajnokpityu (#53626) üzenetére


mjani1172
addikt

Nekem két klímás (egymástól független) nem volt elájulva a mideától. Az egyik ezt mondta: "Hamar zörgős lesz."

(#53633) pjen válasza TeeJay (#53631) üzenetére


pjen
félisten

Így van. Nekem is ezt mondta a 2 évvel ezelőtt takarító klímás. Én panáim R410 de mondta, hogy nem gond a gáz.

(#53634) MC Pite válasza mjani1172 (#53632) üzenetére


MC Pite
veterán

Akiktől ajánlatokat kaptam, szintén nem nagyon preferálták (kivéve azt a telepítőt, aki 99%ban mideázik). Anyámnak gyorsan olcsón Mission2 ment, azt megteszi, de nyáron került fel, nincs vele sok tapasztalat.
Sajna nehéz egzakt infót összeszedni...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#53635) pjen válasza mjani1172 (#53632) üzenetére


pjen
félisten

A velem szemben lévő házon volt 3 Midea most ősszel raktak még kettőt. Buda Klíma.A tulaj elégedett velük. A szomszédjánál egy Midea hőszipka van, kb 2 hónapja üzemel. Az utcára nem hallatszanak ki. :)

[ Szerkesztve ]

(#53636) mjani1172 válasza pjen (#53635) üzenetére


mjani1172
addikt

Persze,én nem mondom hogy rossz, csak leírtam amit hallottam.
Nekem ha jól megy, pénteken raknak fel két Syen-t mellettem van 2 Midea , majd összehasonlítom, kíváncsi vagyok én is.

(#53637) Jenne válasza cdl (#53618) üzenetére


Jenne
senior tag

Szia!

Nálam is hasonló volt a helyzet. A haldokló 13 éves régi Midea klímánkat cseréltetjük most szombaton. Rejtetten van elvezetve a csövezés, azaz a beltéri egységtől kezdve a szobában végig a szekrénysor mögött megy el a kábelcsatorna ki az erkélyre, nem is látni semmit. Ezért gondoltam, hogy talán nem kellene bontani/kiszedni a régi csövezést és megfelelne a régebbi csövezés. Átmérő mértek azonosak az új klíma csöveivel és nálam is még az R410-es gázzal van töltve a régi klíma. Négy klímás adott ajánlatot, ebből három új csövezést vállalt csak, mondván - és talán igazuk is lehet -, hogy a telepítésre hogy vállaljanak úgy teljes garanciát, ha a régi csövezéssel telepítik az új klímát? Csak egy klímás mondta (jó nevű országos cég egyébként), hogy maradhat a régi csövezés, de azt az új klíma telepítése előtt ki kell mosniuk/takarítaniuk. Valami ipari technológiáról beszélt, majd utána kiszárítani nitrogénes (?) gázzal. (remélem jól mondom, mert nem értek ehhez) Na ennek viszont van plusz költsége, 35 ezer + ÁFA!!!
Ez a klímás cég adta egyébként messze a legmagasabb ár ajánlatot is a négy közül, 86 ezerrel többet (plusz még ehhez a cső áttisztítása) ugyan arra a klímára és csövezés hosszra (9,5 méter) mint akik most szombaton reggel jönnek telepíteni.
Pénteken délután kezdhetjük kipakolni a szekrényeket hogy el tudjuk majd húzni a kábelcsatorna hozzáféréshez. Lesz nagy felfordulás az már biztos. :O

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#53638) Spirit


Spirit
őstag

Szeretnék egy kis 12m2-es dolgozószobába klímát rakni, mert ugyan a ház egésze hűtött, azonban ha játékra kerül a sor 2 gépen, meg lehet pusztulni még télen is.
Ami fontos lenne:
-hűtés 2,5-3kW között.Nagyobbra szükség sincs és a hálózatot sem szeretném feleslegesen terhelni, inkább lassabban hűtsön le meleg szobánál.
-halk működés
-elegáns, design-os, kecses megjelenés
-tartósság

Pofára gyakorlatilag csak egy játékos maradt, a Gree U-crown pezsgőszínű 2,7kW-osa, de mivel a fűtésre nincs szükségem, így a múlt heti 460e ft-os árán is ki voltam már akadva.
Nagy levegő, legalább csendes, elektromos betáp pont kiépítése szépen...jöhet a klíma. Viszont azóta még feljebb ment az ára. A mostani 520-550k-nál már elgondolkoznék milyen alternatívák lehetnek, amiket ajánlotok is.

Válaszotokat előre is köszönöm.

(#53639) Tony21 válasza Spirit (#53638) üzenetére


Tony21
tag

Akkor már olcsóbban vennék egy japánt, tartósság és halk működés pipa, design meg egyéni preferencia kérdése ...

(#53640) vtechun válasza Spirit (#53638) üzenetére


vtechun
veterán

Egy Mitsubishi AP25-öt rakatnék a helyedben.

(#53641) Polllen


Polllen
nagyúr

Sziasztok!

Elektromos radiátort szeretnék kiváltani egy helyiségben, ~35m2, ha a fűtés fő szempont, a többi csak extra, akkor a lenti háromból melyiket érdemesebb megvenni?

Adott keretből ezek jönnének ki beszereléssel:
- Daikin FTXF35C / RXF35C Sensira
- Midea MGP2X-12-ME-SP Xtreme Save Pro
- Gree GWH12ACC Comfort X

A Daikin tetszene a legjobban a megbízhatósága miatt, de erre azt mondták a boltban, hogy a hidegebb telek alatt érdemes figyelni a jegesedésre, mert nem a fűtés a fő profilja. Szóval lehet, hogy nem mindig tudom használni. Alapvetően ez nem lenne baj, mert a radiátorokat értelemszerűen nem szedem le, de az már macera, ha folyamatosan figyelni kell rá, nem csak használni. (És itt nem az évi mondjuk 1-2 szervizre gondolok.)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#53642) Hauptmann válasza Polllen (#53641) üzenetére


Hauptmann
addikt

Valóban, a Sensira nem igazán fűtésre való.

(#53643) F.N. válasza Polllen (#53641) üzenetére


F.N.
tag

Ha nem hálószoba, akkor a Gree Comfort X a legjobb ár/érték arány.
Bár alapjában véve a Daikin klímáit preferálom, de a Sensira -4 és +4
között elég rendesen jegesedik. -10 körül már általában elég száraz
a levegő, hogy kevés jég képződjön, de sajnos elég buta a leolvasztási
metódusa, 30-50 percenként akkor is olvaszt ha nincs is jég rajta.
Nálam egy szezont fűtött egy A-s és egy szezont egy C-s Sensira.
Mindkettő teszt példány volt, megvoltam vele elégedve, de a leolvasztással
nem tudtam megbarátkozni.
A Mideát Én mellőzném.

(#53644) Polllen


Polllen
nagyúr

Köszönöm a válaszokat! :R

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#53645) windy válasza Polllen (#53641) üzenetére


windy
tag

Nem kell rá odafigyelni, ez eléggé butaság. A Sensira is és a többi gép is leolvaszt, nem fog elfagyni egyik sem. Minden klíma jegesedik a 0°C körüli nyirkos hidegben, ez törvényszerű, nem márka vagy tipusfüggő. Az más kérdés, hogy a Sensira kültérijében nincs fűtőszál, tehát a kondenzátum elvezetésénél kell odafigyelni, de ez a telepítő feladata. A Greenél és a Mideánál is jobb gép....

[ Szerkesztve ]

(#53646) DoItYourself


DoItYourself
addikt

Sziasztok,

létezik olyan parapetes klíma családi házba, aminek a csövezése a helyiségek mennyezete fölött vezethető? Fafödemről van.
Daikin katalógust végiglapoztam, de a standard splitek között mintha nem lenne ilyen, csak az álmennyezetbe szerelhetőkben van szivattyú, ami kinyomja a kondenzvizet. 4-5 helyiségről lenne szó, két kültérivel, ha megoldható.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#53647) windy válasza DoItYourself (#53646) üzenetére


windy
tag

A parapetes gépekben nincs kondenzvízszivattyú, tehát vagy klön szivattyúval lehet megoldani a vízelvezetést, vagy gravitációs módon. A mennyezeti kazettás gépekben van szivattyú, meg némely légcsatornásban.

(#53648) DoItYourself válasza DUB Inc. (#53614) üzenetére


DoItYourself
addikt

Bocs az értetlenkedésért, hogy megy ez a hőszivattyúval való hűtés? Lemezradiátoros fűtésem van, a nappaliban és a fürdőben a visszatérő ág padlófűtés.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#53649) Nagya21 válasza Spirit (#53638) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!
Gree Pulse-t nézd meg.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#53650) Polllen válasza windy (#53645) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ha ilyet választok (és hajlok rá) a felszerelésnél mire figyeljek, hogy rendesen meg legyen csinálva?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.