- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen a Hőszivattyú is felmerült, de azt mondjak hogy az a klímához képest kettő-háromszor annyi áramot fogyasztana.
pedig a legegyszerűbb tényleg ez lenne, ezt simán “ fel lehetne akasztani “ a meglévő radiátoros fűtésre. De azért mindenképpen meg szeretném hagyni a gázkazánt is. A másik ami a klíma mellett szól hogy azzal tudok hűteni is.
Tényleg nem tudom mit csináljak, ahhoz azért nagy beruházás hogy az ember aztán rájöjjön hogy mégsem jól döntött. Infra kábeles fűtésen is gondolkodom de ugye azzal sem lehetne hűteni és többe kerülne mint a klimatizálás.DithenS: igen, mindenképp Daikinban gondolkodom .
-
Klímaboy
újonc
válasz
FireFox1996 #54294 üzenetére
A név onnan jön, hogy már belebolondulok a klíma ügybe, végre sikerült egy gépet kiválasztani, ezek a maradék/felmerülő kérdések. Nem tudom a válaszokat, de addig ismételgetem a kérdéseket, amíg valaki megszán.
-
zacci
aktív tag
Tudja valaki hogy is van ez a masik Daikin taviranyitoval beallitom az FTXF Sensira klimat, hogy lekapcsolaskor automatikusan szaritson ?
Lehet tudnek ideiglenesen vetelezni akar tobbfele daikin taviranyitot is a muvelet vegrehajtasanak idejere -
Klímaboy
újonc
Sziasztok,
Két kérdéskör:
- Földre vagy falra jobb rakni a kültéri egységet? Földre rakva nagyon porol, ha kavicságyásos kis kertben tudnánk elhelyezni vagy csak betonra lenne szabad? Bogarak, nyest stb vagy netán lopás veszélyezteti a fülére helyezett kültéri egységet?
- Sensira 3.5 lenne a kiválasztott gép. Fűtésre is használnánk (nem kizárólagos fűtésre, hanem az átmeneti időszakokban, de néha nagyobb hidegben is kellene a segítsége. Ha szabadon el tud folyni a kinti egységből a folyadék, akkor bevállalható a fenti fűtési feladatra is -15 fokig? Nem kell fűtött tálca stb.?
A nappali-konyha mérete kb. 35nm.
Nagyon köszönöm előre is.
K.
-
Joltee
aktív tag
Sziasztok! Daikin FTXC35C / RXC35C Sensira "alap" klímáról vélemény? Állandó fűtésre nem használnánk, max. esetenként rövid időre. Érdemes-e pl. FTXF -et választani? Az FTXC35C-t bruttó 245-ért (+szerelés+wifi modul) ajánlották. Ez mondjuk nem tudom hihető-e, mert 283 a legolcsóbb árukeresőn nézve.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
~2014ben is a csoport segített, most ismét aktuális a kérdés. 3 split klímát szeretnék felszereltetni Újpesten június vége előtt, gyakorlatilag bármikor. Tud-e a csoport nekem erre megbízható szerelőt ajánlani, aki addig vállalni is tudja?
-
kardkovacsi
senior tag
Az miért van, hogy a monoblokk hőszivattyúk olcsóbbak mint a két részesek? sokszor egész nagy különbség van köztük.
-
rígel
őstag
válasz
sz.zs. #54285 üzenetére
6 klímánál biztos olcsóbb a levegő-víz hőszivattyú, takarékosabb és komfortosabb is. De napelemre alapozni a fűtést hosszú távon nem lesz mindig "ingyen" ezt is kalkuláld.
Én csak kiegészítésnek használom, pont azért hogy elfűtsem/hűtsem a felesleget, de így is majdnem másfél MWh energiám maradt pluszban. -
DithenS
senior tag
válasz
sz.zs. #54285 üzenetére
Helyedben monoblokkos hőszivattyún gondolkodnék, 3 soros radiátorokkal. Árban nem lenne sokkal több, de akkor tuti jó lesz. Mivel monoblokkos, ezért minden egysége egy rendszerben van, és ha akarod, akkor a melegvizet is tud készíteni, igaz ezzel azért túl kell méretezni a rendszert ami árban is magasabb, de megúszod az elektromos bojler okozta áram emelkedést.
De a klíma se rossz, a kulcsa hogy állandóan be legyen kapcsolva egy adott hőmérsékletre, és több legyen. Neked 6db-ra azért jelentősen javulna a komfort érzeted, mint ha csak 1-2db üzemelne és azzal fűtenéd az egész házat.
ami fontos, ne kínait vegyél, de komolyan. Nagy a huzat hatásuk, hangosak, szeretnek on-off klímaként viselkedni, állandóan megy a karter és csepptàlca fűtésük nulla fok alatt, ami klímánként plusz 70watt a semmibe. Szóval, Japánt vegyél mindenképp, olyant amire itt is azt mondják, fűtésre is jó!
vagy ami nagyon jó, az a Haier Flexis klíma, ez kínai de japán alkatrészekkel, halk is elvileg, árban sem rossz. De én inkább japán vonal, azért csak minőségibb és a supportjuk se utolsó -
Na ettől tartok én is…. Szeretném a gázt
kiváltanigázfogyasztást minimálisra redukálni és helyette a hamarosan felkerülő napelemekkel fűteni amennyire csak lehet. Erre eddig mindenki a klímát ajánlotta mint legtakarékosabb elektromos fűtési módot, de félek tőlé, hogy beszereltetek ~ 2 m forintért 6 db klímát és nem lesz jó a komfortérzetem. -
zacci
aktív tag
válasz
FireFox1996 #54270 üzenetére
Igy is boven tobb infot adtal, mint maga a Daikin, aki meg arra sem vette a faradtsagot, hogy visszahivjon. Troger banda...
Ugyhogy respect neked! -
jukio
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen Mitsubishi MSZ/MUZ-SF25VE klímám.
Ebbe szeretnék beltérit cserélni.
Sajnos MSZ-SF25VE beltéri egységet már nem lehet kapni.
Ezt a beltérit néztem MSZ-FH25VE Deluxe beltéri egység.
Az egyik klímaszerelő srác mondta , hogy ezzel a beltérivel is működne a gép.
Tud-e valaki segíteni ebben a kérdésben? -
theooracy
aktív tag
válasz
DithenS #54272 üzenetére
Üdv. AP 35 kell neked, én is azt mondom. Pont az alulméretezett klíma lesz hangosabb és nagyobb szélzajjal, ha csúcson kell járni neki, hogy tartsa a hőfokot. Az optimális, meg inkább visszaszabályoz és még halkabb lesz. A helyiség felfűtésekor, vagy lehűtésekor meg mindegyiknek van hangja, meg légáramlás is. Nekem egy AP50-es van és most télen simán fűtöttünk vele egy 90 négyzetméteres házat. (December elejétől, január közepéig kellett besegíteni cserépkályhával.) Azóta is azzal fűtünk.
-
roti86
őstag
válasz
skandargra #54278 üzenetére
A Daikint csendesnek mondják, és 400K-ból ki kellene jönnie: FTXC35C vagy FTXC35D (idei modell).
-
válasz
skandargra #54278 üzenetére
LG Silence-nek eléggé halk a kültéri egysége, érdemes lenne egy pillantást vetni rá.
-
DithenS
senior tag
Nekem nincs bajom a könnyűszerkezettel. Állandó fűtés pedig egy új kondenzációs kazánnál is fent áll már, lévén 40 fokos előremenő víznél szükség van erre, a radiátor meg pikk pakk kihűl. Pesten például egy jó 60cm-es falvastagságú tégla lakásban lakok, földszint stb. Ott régi kazán van, radiátorrak. Ki be kapcsol, de amint kikapcsol, a radiátorok kihűlnek és meg is jön a hideg érzet. Továbbá a fal se tartja sokáig a meleget.
Anyám vályog házban lakik, az se jó, nyáron oké mert hűs, de télen folyamatosan fázik benne a lábam, és hideg érzetem van állandóan, hiába van 24 fok. Csak a kandalló mellett jó, amúgy a fal hideg. Nekem ezért jobb a könnyűszerkezet, alapból eléggé öko mániám van. Továbbá nagyon jó beszabályozható a fűtés. Lehetne itt is hőszivattyús radiátoros fűtés, de drága és mivel nem nagy terület, jobban megéri a klíma. De engem nem zavar a folyamatos fűtés, meg mint írtam, BB besorolású, az is az ablakok miatt ez, mert amúgy ha 7 cellás ablak lenne 3 rétegű üveggel, akkor már AA besorolást megkapná, ami majdnem passzív ház kategória. Hamar kihűl, ha nem megy a fűtés az igaz, de pl itt gondolva lett erre. Egy szinuszos inverter az akkumulátorból áramot szolgáltat majd a klímának, így áram szünet esetén is lesz fűtés 2 órán keresztül. De lehetne mondjuk benzines aggregátort is a házra kötni, csak az drágább lett volna. De azért, ha elmegy az áram most sincs gáz, nem lesz kinti hőmérséklet bent
Azért a bútorok, illetve a fal is ad le valamennyi hőt, itt is van tömeg, csak itt a 100 tonna helyett 15 tonna
Plusz ha tégla lakásnál elmegy a fűtés, azt is pótolni kell utólag.
Egyedül nyáron rossz a hőtároló tömeg hiánya, mert klíma az kell, igaz csekély fogyasztásból lehűti majd a teret szerintem:
illetve majd egy fát ültetek ide a ház elé, árnyékot ad és az segíteni fog. -
skandargra
csendes tag
Sziasztok! Viszonylag egyedi szempontú klímaválasztásban szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni:
Túl vagyunk helyszíni felmérésen, ajánlatkérésen, a számunkra optimális klímateljesítmény és ár (3,5-ös kb. 400 000 HUF-ért) belövésén is, viszont itt elakadtunk, ugyanis a szomszéddal nem kifejezetten üdvös a kapcsolatunk és ezt nem szeretnénk egy hangos kültéri egységgel tovább rombolni. A baj az, hogy a hálószoba, ahová tennék a klímát, közös homlokzati falon osztozik a szomszédéval, és a szerelő javaslata, hogy az erkélyablak fölé tegyük azt, kicsit eltolva, kb. 180-200 cm-re a szomszéd hálószobaablakától.
A kérdésem tehát az lenne, hogy ha kiemelt szempont a kültéri egység hangja, akkor milyen klímát ajánlanátok? Persze örülnénk a magasabb műszaki tartalomnak, viszont az eredetileg kiválasztott Gree G-techről az állítólag zajos kültéri miatt beszéltek le.Köszönöm segítségetek!
-
falabu88
aktív tag
válasz
vass1024 #54261 üzenetére
Comfort X-et azért gondoljátok át, panelba ha nem lesz fűtésre használva fölösleges (plusz kb ez az a típus, amiről jót nem olvasni az utóbbi időben).
És ahogy látom a hirdetéseket, már 300 felett telepítik a Comfort X-et, annyiból már kijön bármilyen japán alap gép is (ami kiegészítő fűtésre is jó ősszel-tavasszal). Ha meg ezt a típust ajánlotta a klímás akkor ki kell hívni másik telepítő céget is, mert ott bajok vannak. -
rígel
őstag
válasz
DithenS #54274 üzenetére
klímánál meg minden esetben rosszabb a komfort, mint radiátor vagy padlófűtésnél.
Így igaz, ezért is próbálom lebeszélni azokat, akik fel akarják számolni a vizes fűtésüket, és átállni csak klímára. Persze van ahol rentábilisen jó lehet, de az esetek nagy része nem ilyen.De való igaz, állandó fűtés kell...
Erről beszélek. Tehát rosszabb. Az hogy jó meleg tud lenni, nem a komfortosság mutatója. Míg megy a fűtés. És ha nem működik? Meddig van jó meleg? Légtömörség miatt állandó légcserére van szükség, ami ki is viszi a betolt energiát, és mivel nincs hősugárzó tömeg, csak állandó fűtéssel fenntartható. Nyáron dettó, csak fordítva.Ez a könnyűszerkezetes házak velejárója , igazából nem vitatéma. De nem is idevaló. -
rígel
őstag
válasz
DithenS #54272 üzenetére
A 3,5-ös Mitsuk és Daikinek is nagyon halkak tudnak lenni alacsony fokozaton. Inkább a nagyobbat venném, hangban nem gondolom hogy van észrevehető különbség ha alapon jár, nagyobb fokozaton, meg mindegy.
könnyűszerkezetes háznak kisebb ugye a fűtési igénye, mert nincs hőtároló tömeg amit fel kellene fűteni.
cserébe a hőkomfort jóval rosszabb. Gyakorlatilag állandó légcserét igényel. -
DithenS
senior tag
válasz
feco70 #54271 üzenetére
Igen, csak a 35-ös hangosabb picit, több levegőt mozgat meg, azért gondoltam a kissebre. Itt nem nyeli el a hangot a tégla fal, lévén nincs
A TV és a kanapé közt lenne a falon egyébként. De akkor, ez egy jó típus fűtésre, köszii a választ
illetve a könnyű szerkezetes háznak kisebb ugye a fűtési igénye, mert nincs hőtároló tömeg amit fel kellene fűteni. -
DithenS
senior tag
A Mitsubishi MSZ-AP25VG jó lenne fűtésre? A gyártó -15 fokig adja meg, de elég jó árban lenne. Egy 47nm2 könnyűszerkezetes házat kellene fűteni, ami BB besorolású. Elég lenne, vagy legyen az AP35VG? Vagy egyáltalán jó ez a típus?
illetve, csak 1db-ra lenne keret, illetve a nappali oldalára kerülne fel, szembe meg van a 2 szoba, szóval, oda is be tudna fűteni. De ott éjjelre van termosztátos elektromos radiátor, ha baj lenne. A lényeg, hogy elég lenne ez a teljesítmény?
-
TeeJay
félisten
Benéztem a dobozzal együtt néztem 26kg-nak de tényleg maga a kültéri a D-nél 24kiló már
Kevesebb sor rézcső a kondenzátorban, vékonyabb lamellák és ritkábban rakva máris csökken a tömeg. Kompresszoron is lehet csökkenteni meg a folyadékszűrőn is, és persze burkolaton is de azt majd megnézem élőben igaz nekem még A verzió van és most C leszJa kültéri ventilátor motoron is lehet tömeget csökkenteni
-
zacci
aktív tag
A D az 24kilo
A C 26kilo
Az A 28kiloAz A-hoz kepest mar 4kiloval konnyebb a D.
De vajon honnan vettek el azt a 4kilot?
vekonyabb lemezbol keszul a kasztni ? kevesebb anyag van a radiatorban ?
Bizonyos fem alkatreszeket lecsereltek muanyagra ?
Ezt mar csak az tudja megmondani aki eloben latja szetszedve azeket a belteriket... -
TeeJay
félisten
FTXF35C és D Sensira kültéri 26kilós 0,55kg R32-vel
FTXF35A Sensira még 28kilós volt 0,7kg R32-vel
FTXM35 Perfera 32kilós az tényleg fűtésre való bitang gép 0,76kg R32
FTXP35 Comfora 28kilós 0,75kg R32FTXC pedig majd windy megerősít de ha jól emlékszem Malajziában készül és Gree kompresszoros azért is olcsóbb, facebook csoportban legalábbis ezt az infót kaptam
ezért is éri meg inkább a Cseh vagy Török Sensira-t venni mert az Daikin kompresszor és minőségibb termékrmihaly:
Szerencsére nem így működik a hűtőkör hogy "rátuningolsz" 20-30deka hűtőközeget és máris egy szériával nagyobb géped vanha túl sok van benne az sem jó amúgy
Alapból a Daikin ezeket a hűtőközegeket 3,5kW-nál 10méter rézcsőre adja meg miközben Gree pl 6méterre ad ennyi hűtőközeget és 6méter felett rá kellene tölteni pedig ugyanaz a teljesítmény osztály. Vélhetően a japán gép ebben is jobb hogy +4métert még elintéz a kompresszor simán és csak utána kell rátölteni
Az hogy pár év alatt 2kilóval tudták csökkenteni a kültéri tömegét és 0,15kg-al kevesebb hűtőközeg is elég 10méter csőig az hatékonyság növelést jelent. Amint fent lesz a C-s gép tesztelem az A végűvel és kiderül mennyi az annyi -
theooracy
aktív tag
válasz
vass1024 #54261 üzenetére
Üdv. Én a nappaliba tenném. Simán lehűti a hálószobát is a közlekedőn keresztül és ott nem lesz huzat és zaj. Ha eléri a kívánt hőfokot a klíma, visszaszabályoz és úgy működik tovább, szépen, csendesen. Egy ekkora lakást röhögve le kell, hogy hűtsön, pláne, ha szigeteltek a falak és normális szigetelt ablakok vannak.
-
zacci
aktív tag
válasz
FireFox1996 #54247 üzenetére
koszi a tablazatokat! csak nemi eszrevetel, helyenkent osszekeverted a 35-ost a 25-os ertekekkel
a D-s kulteri allitolag kisebb, de az adatok szerint megsem -
rígel
őstag
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Egy 46m2-es (Beépített terasz nélkül, azt nem szeretnénk hűteni) lakást szeretnénk hűteni panel negyedik emeleten, egy darab Gree Comfort X 3.5 KW klímával (Sajnos ekkora keret).
Kettő féle variácó született:
"A" verzió, hogy a Hálószobába lesz klíma és valamennyi hideg átmegy a többi helységbe, itt esetleg attol tartok hogy megfázunk éjjszaka.
"B" verzió, hogy a Nappaliba lesz a klíma és valamennyi hideg átmegy a többi helységbe, itt esetleg attol tartok hogy nem tudja majd lehűteni a Hálószobát megfelelően.
Nektek mi a véleményetek? Hova tennétek a beltérit? Nekem talán a Hálószobába jobban tetszene.
Köszönöm a válaszokat! -
Mercyyya
csendes tag
Lapradiátoros
-
TeeJay
félisten
válasz
kisbalazs83 #54248 üzenetére
FTXF35A-nak 28kg a kültéri még és abban 0,7kg R32 van SEER pedig 6,21 míg a D-nek 6,50 ha jól látom tehát fejlesztették és 2kg-al csökkentették a tömeget is
Mondjuk az FTXF35C is 6,21 SEER tehát most a D verziótól fejlesztették látványosabban -
DithenS
senior tag
Hát, a padlást mindenképp szigeteld le! Legalább valami kőzetgyapotot guríts le te magad. Illetve ekkora házban indokolt a 4 klíma szerintem, főleg hogy a belmagasság is nagy.
-
Mercyyya
csendes tag
Sziasztok!
Vályog házba (62 cm a fal a legvékonyabb helyen) szeretnénk klímát, nem is a nyári meleg miatt, hanem a téli fűtésszezonra. 90 nm durván a ház, (25.1 nm, 13.8 nm, 8.1 nm, 9 nm, 10.3 nm, 8 nm, illetve van egy 4 és egy 5 nm-res fürdő)
Mindbe kellene 1-1 db klíma? Vagy blokkosítsam le, hogy 2 szobát fűt 1, stb?
330 cm a belmagasság is. Egyenlőre csak számolunk, hogy megérné-e klímásan fűteni, vagy muszáj maradnia a gáznak. Van klímásunk, ő meleg szívvel ajánlja ebbe a házba is a klímát, meg is bízom benne, de nem mentünk bele mélyen a "mennyi kéne és hova" tervbe, illetve abba sem, hogy vajon egy vályog ház esetén jó ötlet-e ezzel fűteni. Van valakinek ezzel tapasztalata? Hamarosan aktuális lesz nagyon a kivitelezés, és nem akarunk semmi hülyeségbe belenyúlni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- Medence topik
- Kuponkunyeráló
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- SkyShowtime
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest