Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
seolwon
tag
-
F.N.
tag
válasz
betyarr #53144 üzenetére
Bár teljesítményt nem írtál, de ha fűtés nem játszik,
akkor az Ftxb simán nyerő lehet.
Ne ijedj meg tőle, hogy az még R410a hűtőközeggel működik,
itt a fórumban is többen szereltették ősszel a Fujitsu LTCA modelljét,
ami még szintén evvel a gázzal megy.
Az R32 csak és kizárólag a környezetre gyakorolt kisebb hatása miatt
terjedt el az utóbbi 2-3 évben, nem azért mert jobb. -
baloghgabor
aktív tag
válasz
7Heads Drago #53143 üzenetére
Nem igazán tudom, egy konvektorral milyen gond adódhat? Ha jól számolom az öreg klíma fogyasztása talán a fele lehet, mint a konvektorral lesz. (mostanság sok nulla© körüli, párás idő van, szegény fél óránként olvaszt), automata ventilátoron nem hajlandó normálisan fűteni, vagy turbó, vagy max ventilátor fokozat, magasabb hőmérséklet beállítás kell neki, hogy ne fagyjak meg mellette. Na és vajon meddig bírhatja még? Szerelő közel-távol nincsen. Az új klíma ára és a plusz fogyasztás talán nem sokkal lenne kevesebb, mint a konvektoré lesz, ami mellett talán nem fogok fázni. 5 év garancia alatt még ha történik valami, akkor postázom és jön vissza. Addig meg marad a fatüzelésű, vagy ha működik még a klíma. Lehet jön még az a világ persze, hogy már csak a fatüzelés lesz, már, akinek van, persze.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
daikinból melyik a legajánlottab? a régi ftxb sorozat,a sensira vagy a comfora.fűtés nem igazán lesz vele.az ftxb sorozatút most megkapnám viszonylag baráti árban,szereléssel együtt br. ~270-ért.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
baloghgabor #53138 üzenetére
Nekem is volt konvektorom. Most van normális Mitsu klíma. Én nem raknám a klímát a konvektor alá. Főleg hogy a konvektorral is elég sok a gond és mindenképpen drágább vele fűteni, mint klímával és hűteni meg nem is tudsz vele.
Ez a költség kérdés meg: nyilván a jelenlegi energia árakat számolva. De mi lesz ha mindennek felmegy majd az ára? Itt van a nyakunkon a választás... tartok tőle hogy utána lesz itt is változás. -
nVIPER
senior tag
Sziasztok.
Hűtő / fűtő klímát szeretnék, lakásba. Mitsubishi klíma lenne a kiszemelt elsősorban. Tudtok ajánlani vkit aki korrekt munkát végez és Miskolc sem esik nagyon ki helyileg?
Köszönöm! -
rmihaly
tag
Ezek alapján én látatlanban azt mondom hogy megfelelő lehet a 3,5-es is.
Megjegyzem hogy mekkora területre elég a 3,5kW az a szigeteléstől ill. hőterheléstől függ.
67m²-re is elég lehet, de a klíma és másik helységek/távoli pontok között lehet 2-3 fok különbség.
Javasolt hogy menjen a klíma folyamatosan nyáron így nem melegszenek fel a benti tárgyak és "csak" a levegőt kell hűteni amit könnyen megtesz. -
dAnky
aktív tag
válasz
rmihaly #53137 üzenetére
Igen van redony is es sotetito illetve foggony is. 3 retegu ablakok 15 cm szigeteles tegla falak. Elotte a 30nm2 terasz az fedett csak mikor megy le a nap akk tud besutni de maximum akkor behuzzuk a sotetitot. Akkor egy 3.5 kila elbirna a 67nm2el? Mert neten ugy olvasgattam h a 3.5 klimak olyan 50nm2ert birnak max huteni
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
rmihaly #53135 üzenetére
Köszi, közel egy évtized alatt megéltem sokmindent a klímával már és elfogyott az erőm, türelmem sajnos. Kiszámoltam, ha felkerült volna mégegy klíma, az közelít a fél millióhoz szereléssel (ha lett volna olyan elszánt, aki vállalkozik rá egyáltalán), ami azért qrva sok pénz. Most rendeltem egy 1.5 Kw-os infra+konvekcios elektromos radiátort, ami csupán a kis szobát (14m2) fűti éppen csak mellettem. Néha attól mehet a kis Fujitsu is ha bírja, de mellette sokszor fázok már. (javítani meg értelme nincs, meg lehetetlen is ugye). Lehetne számolni a plusz klíma és az öreg klíma fogyasztását, plusz ha felkerült volna az újnak az árát is, ami rengeteg pénz. Ez a konvektor 82 ezer, nyilván nem megy egész nap, így elviselhető a villanyszámla is. Pláne, hogy csak a kisszobában leszek és a konyhában pazarlom a rengeteg fát, ami összegyűlt nemrégen (tudom elvileg annak is lenne ára). Olyankor lesz komfortosabb mindenhol, nem úgy, mintha lenne ott is egy új klíma. Számításaim szerint 5-15 év alatt érné utol a kettő költsége egymást. Akkor meg fene tudja élek még vagy a klíma is?!
-
rmihaly
tag
Nem tudom, hogy egy telibe napozott helység klimatizálása mekkora klímát igényel, de gondolom van azért valami árnyékolás (redőny, reluxa, függöny).
Itt a fórumon nem szoktuk ajánlani a 3,5kW-osnál nagyobb klímákat lakásba mert a nagyobb általában hangosabb, nagyobb légmozgást okoz.Javaslom hogy nézze meg egy klímás, mert a benapozástól függően más más megoldás lehet célravezető.
Akár egy árnyékoló előtető építése is nagyban javítaná a klímát úgy hogy egy jóval kisebb teljesítményű gép is komfortosan tudná tartani a belső hőmérsékletet. A lényeg hogy a nyári nap ne érje közvetlentül az üvegfelületet, azon átsütve, ne tudja melegíteni a belső felületeket. -
dAnky
aktív tag
válasz
rmihaly #53134 üzenetére
Nagyon koszonom a segitsegedet. Igazabol a lakas 67nm2 es minden szobabol kilehet menni az erkelyre igy emiatt eleg nagy ablakok vannak es delutan totalisan besut a nap. Gondolkodom itt hogy most egx 3.5os klima elbirna e hogy eleg lenne vagy kellene egy 5kwh? A 3.5 ugy jo lenne h az a szoba amit nem hasznalunk az zarva lenne mondjuk akkor mar csak 50nm2 korul kellene hutenie. Ennek orulok h a gyerekre nem lehet artalmas :) amiatt gondoltam a midea brezze valtozatat mert elvileg az picit sem nyomja be a levegot senkire barhova is teszem. Viszont kicsit dragabb mint pl egy fisher klima ami viszont nagyon szep egy antracit szinben
-
rmihaly
tag
válasz
baloghgabor #53128 üzenetére
Szia!
Eléggé jól összefoglaltad a klimás fűtés velejáróját.
Ha elektromos fűtésben gondolkozol a klímán és a hőszivattyún kívül nincs más normális megoldás.
Elektromosban ne is gondolkodj, mert iszonyat drága az üzemeltetése.
Nekem két klíma van napi 16-20kWh fogyaszt úgy napi 0fok átlaghőmérsékletig, és van mellé 1db elektromos betétes (600W) törölközőszárító kb 40fokra állítva napi 6-8kwh fogyaszt. Ehhez jön hozzá az egyéb fogyasztásom ami átlag 5-6kWh.
A 600W-os radiátor egy 4m²-es fürdőben éppenhogy tudja tartani a 22-23C-t. (Ablak szigetelése pocsék, és a fal sincs szigetelve).
A klímák meg 50m²-en tartják vígan a 23C-t.Én személy szerint monoblokkos hőszivattyún gondolkozom. Ha a lakás hőigényéhez illő teljesítményű gépet veszel nem lehet vele sok gond.
Persze írod hogy már nincs kedved, időd foglalkozni vele, de úgy vélem, ha egyszer össze van szerelve egy ilyen rendszer, nem kér sok gondoskodást. A hajdu hpaw hőszivattyúnak nagyonjó magyar leírása van kis utánajárással akár saját magad is be tudod üzemelni*
* ilyenkor ugrik a gari, de mint írtad a klímához se tudtad a szakit kirendelni... -
rmihaly
tag
Szia!
Inverteres klíma leszabályozva kb 16C-os levegőt fúj be. Ha nem vagy a légáramlatban szinte meg se érzed.
Ilyen kis területre - feltéve ha nincs egész napos benapozás, sütés főzés - elég egy 2,5-es klíma. Ezek csendesebbek (általában) és kisebb légmozgást csinálnak.
A lényeg hogy lehetőleg tartós tartózkodásra használt területre (kanapé, ebédlőasztal, ágy gyakran használt ülőhelyek) ne fújon a klíma.
Babának nem lesz baja attól hogy a lakásban jó idő van :) -
dAnky
aktív tag
Sziasztok! Tudtok nekem olyan klimat ajanlani ami lehut egy 45 nm2 teruletet? Ami fontos lenne hogy van egy 1.5 honapos babank es o is bent tartozkodna tehat celszeru lenne olyasmi ami azert nem jon rank kozvetlenul. Emiatt ha lehet a nappaliba tennem de ha nem ajanlott akkor inkabb a haloba es onnan hutenem a nappalit is. Illetve mi a velemyetek klima a baba melle? Sajnos en nagyon nem birom a meleget es mindig is klimas helyen laktam, jelenleg most koltoztunk be az uj lakasba es itt meg nincs klima jelenleg de szeretnek ha ajanlott baba melle is :) koszonom elore is
-
ponsz
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az idő egy klíma beszerzésére, Fujitsu asyg12 kpca-ra esett a választás amire 340k árajánlatot kaptam szereléssel együtt. (Debrecen)
Ajánlottak Nord Nubian New Age 3.5kW 326k-ért szereléssel együtt. Inkább hanyagolom.
Gondolkozom még a Panasonic TZ 35 WKE-n
Kiegészítő fűtésnek használnám kb 40-45nm-en átmeneti időszakban, -10-ben úgyis röffen a gázkazán.
Annyi kérdésem lenne a szakikhoz, hogy maradhatok-e nyugodtan a fujinál?
Köszi!
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Klímavásárlás előtt állok, két típus maradt fenn.
Gree Comfort X GWH12ACC-K6DNA1F
Midea Xtreme Save MG2X-12-SPMelyik ajánlanátok a kettő közül, és melyiket miért igen/nem?
Köszönöm!
-
Strezi
őstag
Amelyik neked jobban tetszik, és találsz hozzá szakit aki hozza és felszereli. Ez klímánál részben bizalmi téma is. Lásd lentebb, idővel sok kis probléma össze tud adódni egy rossz összképpé.
Szerintem fűtésre használt gépek esetén a karbantartásokat max a gari időig érdemes elvégeztetni, fizetni. Utána két-három üzemi hét után egy beltéri szűrő tisztításnál (porszívó, ki sem kell venni a szűrőt), nem kell több ha amúgy nincs gond. -
baloghgabor
aktív tag
Azt hiszem lemondok a klímás bővítésről. Közel egy évtizedes klímás tapasztalat után el kell engednem a témát. Szerettem volna komfortosabb életet élni, de ez ma a XXI. században, vidéken még úgy látom nehezen kivitelezhető (mint a televízió a hatvanas években tanyán). Anno lett egy Fujitsu LECA klíma a kis szobában, ami tette is a dolgát. Néha nem úgy, ahogy elvárható lenne, és a hibás telepítés okán, talán a barbár karbantartás is közrejátszott, de ma már inkább küzdelem vele, mint jó. A ház másik felében a Fujitsu LTCA még dolgozik, csak hát mivel egyedül vagyok, így majdnem fölösleges fűtenem ott. A ház középső részére szerettem volna egy normális klímát szereltetni, de sajnos nem fog menni. Lett volna használt, de nagyon jó állapotú, de lemaradtam róla. Lett volna más beszerzés, jó áron, de két hónap alatt sem ért ide. Azután lett volna szerelő, csak nem fog ideérni soha. Aki meg jönne, egynyári klimás, köszönöm, de inkább az udvarba sem engedem be, elég volt anno belőle! Szóval marad valami más megoldás, ha szeretnék a komforton emelni, vagy legalább tartani. Valami más, elektromos fűtés, ami ha kiszámolom, nem lesz annyival drágább sem. (az évek alatti küzdelem a klímákkal, takarítás, karbantartás, könyörgés, hogy bárki ugyan jöjjön már, hiszen igaz budapest 200km, de Szeged csak 30, de ez nem fér bele sokaknak sajnos). Az árakról meg nem is beszélve, nemcsak a bekerülési, de szerelési és karbantartási, kiszállási költség is sokkal több. A nyugalmamról meg nem is beszélve, hogy nem kell hónapokat várni, hogy egyáltalán szóba álljon velem olyan, aki valóban ért a klímákhoz, nemcsak manuálisan odarakja a helyére. Arról nem is beszélve, hogy sokszor pont akkor kell olvaszt, amikor a fürdőből belépek, vizesen, majd megfagyok és várjak arra, hogy elkezd majd dolgozni nagy kegyesen percek múlva, amikor már éppen úton kellene lennem. Az össze-vissza fűtés, zaj és légáramlás még csak valahogy, azt megszoktam részint, mivel ezzel járna. De a többihez már öreg vagyok, elengedtem ezt a témát....
-
F.N.
tag
Szia !
Megtudod mérni a kifújt hűvös levegő hőmérsékletét ?
Szerintem szobahőmérséklet felett lehet valahol 5-10 fokkal,
de mivel testhőmérséklet alatt hűvösnek érzed a légáramlatot,
szerintem az zavar Téged.
Japán klímák nagyon jól letudnak modulálni a helyiség hőveszteségére,
de sajnos ilyenkor már hűvösnek érezheted a kifújt levegőt,
pedig 0,6-0,8 kW-al még fűt a berendezés.op26tom
165 kW ? Lakásba vetted, vagy egy üzem csarnokába ? -
Al Brandy
tag
Nem automata üzemmódban használod? Mert akkor fűt és hűt felváltva. Velem nyomatékosan közölte a Mitsut telepítő mester,hogy ne használjam ebben az üzemmódban,mert sokat fog fogyasztani. Szigorúan télen fűtés,nyáron hűtés,automata soha.
Te írtad a múltkor,hogy multis egységed van,és megbízhatatlanul működik? Valószínűleg az ennek az oka,hogy a több auto, vagy eltérő üzemmódú beltérid meghülyíti a kültéridet. Nekem is MSZ-HR beltérim van,igaz szólóban, de az vagy hűt,vagy fűt,vagy pedig lekapcsol. -
Veron
addikt
Szeretném újra felhozni az alábbi témát.
Adott egy Mitsubishi MXZ-3HA50VF + MSZ-HR25VF kombó, amit ad-hoc fűtésre használok kb. 1 órát naponta. Azt már megszoktam, hogy ha bekapcsolom, akkor percekig nem tudom állítani a ventillátort és a lamellákat. Erre azt írtátok korábban, hogy olyankor magát fűti fel. Oké.
De miért van az, hogy a felfűtés után, meleg levegő fúját után random hűvöset fúj egy ideig, aztán újra meleget?
Egyébként azt vettem észre, hogy appon keresztül vezérelve hamarabb engedelmeskedik, nincs benne sokszor több percnyi delay - amit én a felfűtésnek, meg önkontrollnak tudok be.
Ez így oké? -
op26tom
csendes tag
Igen, legutóbb egy Mitsubishi hr25vf klímát hoztam. 🙂
152.000 forintért sikerült megvenni. 🙂
160-165 kw-ig tud leszabályozni fűtésben. Véleményem szerint a Daikin Sensirának egy megfelelő alternatívája lehet. 🙂 -
Kátai
senior tag
Romániából vásárolt már valaki klímát?
-
feco70
senior tag
válasz
Miklósbácsi #53112 üzenetére
Semmi rosszat nem tudok írni róla, tényleg halk, és marha meleget nyom ha kell. Talán annyi, hogy mínuszokba azért volt a kültérinek valamennyi szélzaj. De ennél gombnyomásra vissza vesz a hangjából a kültéri, bár és ezt soha nem használom.
-
Egr61
újonc
Bocs, félrement...
-
Egr61
újonc
válasz
Angel2014 #53107 üzenetére
Elnézést, nem fogalmaztam érthetően. A kérdés az lenne, hogy ha főleg fűtésre használnám a klímát, akkor a parapetes beltéri jobb megoldás e a hagyományos fentre szerelt beltéri egységnél. Továbbá, a két japán versenyző közül melyik lenne a befutó, a fenti igények mellett.
-
Hauptmann
veterán
Lényegében lassan az első telen vagyok túl az LTCA-val. Bevált, teljesen jó a klímás fűtés nekem.
-
Angel2014
addikt
-
Egr61
újonc
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. Családi ház főfűtését szeretném megoldani klímával, 3x3,5 kw. (Fürdő, kisebb szobák infrapanel.) Eddig gáz cirko volt radiátorral, de egy évvel ezelőtt letérdelt, és horror költség lenne mindent az új szabályok szerint újra telepíteni. A ház 1984-ben épült, 30-as poroton, perlites vakolat, később új nyílászárók, nikecell szigetelés 5 cm. Födém 20 cm kőzetgyapot szigetelés. Mindenképp japán cuccot szeretnék, Daikin vagy Mitsubishi. Mivel a fő felhasználás a fűtés lenne, mi a véleményetek a parapetes beltérivel kapcsolatban? A wifi is fontos lenne, mivel még 6 évig külföldről vezérelném...köszi...
-
rmihaly
tag
Szia!
De az a leolvasztás. Csak így 24 órás skálán a rövid idejű változások nem látszanak.
Itt egy 2órás
Itt 570W-ról kapcsol át leolvasztásra, lemegy 100W-ra (ez a tálcafűtés), felpörög 680W-ra, onnan kikapcsol. Mivel a szoba hőmérséklete nagyobb mint 21C, ezért nem kapcsol vissza a fűtés, csak akkor amikor 19C-re hűl a szoba. Akkor nyomatja 1kW-al magát és visszaszabályozza magát 590W-ra.. -
F.N.
tag
válasz
rmihaly #53102 üzenetére
A 6 fok alatti tartományban az 3db hőfokra való leállás, majd
erősebb indulás, illetve 3db leolvasztás ?Inverteres létére elég érdekesen működik.
Bár az az igazság, hogy az új Perferám, ami viszont nagyon profin
modulál a hőmérsékletek függvényében, a mostani enyhébb időben,
viszont a hideg levegő hatással tud zavaró lenni.szerk.
Közben rájöttem nem lehet leolvasztás,
mert akkor a tüske után is lenne leállás. -
rmihaly
tag
Sziasztok!
Bekerült a klímám elé egy Shelly Plus 1PM eszköz. Ezzel meg tudom nézni klíma teljesítményfelvételét.
Nos a Nord NWH12QC, K6DNC4C beltérivel a csatolt kép szerint működik (elvileg egyezik a Gree GWH12QC típussal)
Az inverteres működés, hogy azt mondjam nem az igazi.
Tbeállított 21C (kb 23C-t tart). Hőmérséklettartással nincs különösebb gond.
Ami szembe tűnik, hogy:
- 15-20 percenként felpörgeti magát. Olvasztásnál/fűtésnél volt hogy 1600W-t vett fel (nem ezen a képen).
- 6fok alatt rá-rá kapcsol, 6fok felett folyamatosan 230W körül megy, de kb 1 óra elteltével 600W->15W között ugrál.Ha kb 400W körül menne akkor is tudná szerintem tartani a hőmérsékletet, de néha megküldi magát. Amikor felpörög, 55C körüli levegőt fúj ki.
Persze lehet, hogy a lakás hőszigeteletlensége miatt van ilyen nagy difi a teljesítményfelvételben, de nem túl jó a programja.
Kb a hőmérsékletemelkedéssel fordított arányban kellene szerintem változnia a teljesítménynek. -
Miklósbácsi
tag
válasz
lockdown90 #53098 üzenetére
Szépen el lehet mellette aludni a csendes üzemmódban. Persze vannak igen érzékeny emberek, akiket egy lepke is zavarhat éjjel. Ez nekik sem jó, de nem tehetnek erről - ahogyan a Sensira sem tehet, pedig tényleg csendes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Abus Viantor sisak
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest