Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- MárkaLánc
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph2012
senior tag
Nektek a légkondi távirányítóján nincs SLEEP gomb? Ez mit csinál?
-
feco70
senior tag
Kipucoltam a mókuskereket amennyire tudtam, és nagyon jó lett. Nagyon el tud koszolodni. Sajnos nem férek rendesen hozzá, de veszek egy gőztisztítót, majd azzal adok neki
-
bugenvilea
újonc
Sziasztok!
Klímavásárlás előtt állok, az alábbi két típusról van valakinek valamilyen tapasztalata/véleménye? Nehéz a döntés..
- Gree Comfort X GWH09ACC-K6DNA1A
- Mitsubishi MSZ-HR25VF / MUZ-HR25VFKöszi
-
pjen
félisten
válasz bugenvilea #32657 üzenetére
Én a mitsut venném.
-
vzsryl
nagyúr
válasz bugenvilea #32657 üzenetére
Ilyen Mitsum van. Halk, jól teszi a dolgát és japán. Egyértelműen ezt ajánlom.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Bile Demon
őstag
Sziasztok!
Valójában már megvan a légkondi, de nem találtam alkalmasabb topicot.
Toshiba RAS-2M18U2AVG-E multi kültéri + 2db Daiseikai 9 RAS-M10PKVPG-E beltéri.
Egy 20m2 és egy 10m2 szobát hűt. Ezzel a részével nincs is baj.1. A kültérihez ez a fehér színű párazáró külső burkolatú hőszigetelt rézcső megy ki, ez UV álló hosszútávon, vagy kellene rá extra védelem? Másoknál be szokták tekerni valami szigszalag szerű cuccal, de nálam csak a csövek vannak + hozzá kötelegelőzve az MTK kábel.
2. Mennyire gond a kompresszornak, ha nem vízszintesen van felszerelve a kültéri? Kb. 5mm-el lejjebb van a jobb konzol? (elfúrták + a kültéri 45kg súlyának a nagyobb része pont a jobb konzolt terheli)
3. Ha mindig hagyom, hogy kikapcsolásnál a automata félórás szárítás lefusson, akkor mennyire kell tartanom attól, hogy bebüdösödik?
Bruhe
-
odipapa
senior tag
válasz Csabroncka #32654 üzenetére
"...Az aktiválási időszak alatt automatikusan beállítja az alvás közbeni hőmérsékleti görbét..."
Erre gondoltál?
Szerintem ez csak egy félrevezető marketing duma.
Egy gombbal lehet egy értéket beállítani, amikor is semmi más nem történik csak lekapcsol a készülék.
Én legalább is ezt tapasztaltam. -
odipapa
senior tag
válasz Csabroncka #32663 üzenetére
Nem tudom így van-e, de sok értelmét nem látom.
Viszont csendes, és éppen csak "leheli" a hideget "quiet" beállításnál, úgyhogy lehet mellette aludni nyugodtan. -
edk-
őstag
Ti mit használtok a kondenzcső végén szűrőrács gyanánt? Én most gézt kötöttem oda cérnával, miután kiszedtem egy-egy madárfészeknyi szénát (vajon milyen állat hordta bele?) a két csőből, de az nem valami szép.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Peti N95
aktív tag
Sziasztok. Ma felkerült egy midea Blanc klíma, és küzdök a wifis alkalmazással. 1-2x működik, kinti benti hőfokot is mutatja, mégse lehet vezérelni, csak nagyon ritkán. A készülék jelzi a wifit, az alkalmazás meg hogy online, mégsem jó★Huawei Mate 10 Pro★Samsung Galaxy Watch 46mm★GSX-R 600★Peugeot Jet Force C-tech★
-
Peti N95
aktív tag
válasz Gömbike #32669 üzenetére
Ez elkeserítő! 4 alkalmazással küzdök, egyiksem hajlandó működtetni ezt a szart! Van egy fele ennyibe kerülő kínaifos klímám, kb 1 perc volt telepíteni, párosítani, és azóta is hibátlanul vezérlem a holdról is. Ez meb b@szik menni.
★Huawei Mate 10 Pro★Samsung Galaxy Watch 46mm★GSX-R 600★Peugeot Jet Force C-tech★
-
Elektrosokk
addikt
válasz Peti N95 #32668 üzenetére
ez milyen alkalmazás ? a Mide Air-t próbáld meg, én azt használom. (a betükészlet megtévesztő volt)
(#32670) Peti N95 beszerelés óta használom... ok, közben látom user error
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Peti N95
aktív tag
válasz Elektrosokk #32677 üzenetére
Igen, megoldódott, már megy rendesen a upc modemmel is. Köszi mindenkinek!
★Huawei Mate 10 Pro★Samsung Galaxy Watch 46mm★GSX-R 600★Peugeot Jet Force C-tech★
-
AliasB
senior tag
Üdv. 19nm.es szobába 2.6kw-os klímát szeretnék 120ezer alatt. Milyet érdemes venni? Kinéztem árukeresőn 2 whirlpoolt. Mi a különbség a SPIS és a SPIWnél? Ezek mire utalnak?
Járj nyitott szemmel.
-
paler
aktív tag
válasz Elektrosokk #32677 üzenetére
[ Szerkesztve ]
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
paler
aktív tag
válasz Elektrosokk #32682 üzenetére
De mi a különbség a két app között?? Szinte csak a nevük más
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
BoneDragon
veterán
Üdv!
Kaptam árajánlatot készülékekre:
Polar SO1H0025SDA
Polar SIEH0025SDX
Bosch Climate 5000 9000BTU
Bosch Climate 8500 9000BTU
Daikin FTXB25C+RXB25CTermészetesen a Daikin a legdrágább, másik két márkánál ahogy nézem a nagyobb eltérés a Wi-Fi, legalábbis én ennyit látok belőle.
Legolcsóbb Polar 139, Daikin 175ezer.
Megér ennyi felárat a Daikin a Polarhoz képest? Vagy a Bosch is jó? Mint márkát szeretem, itthon is van pár termékük, de klimájukat nem ismerem. Vélemények? -
vzsryl
nagyúr
válasz BoneDragon #32684 üzenetére
Egyértelmű Daikin. Nagyobb árkülönbséget is megérne. A többi versenyző mind kínai csoda. Én 70k-s felárral vettem japánt a kínaihoz képest, és megérte.
-
arcitec
addikt
válasz vzsryl #32686 üzenetére
És mi alapján mondod azt, hogy megérte? Mára már a kínai csodák akár jobbak is lehetnek. A japán márkákban is előfordulnak hibásak hidd el, tapasztalom,legyen az Fujitsu,Daikin ... tök mindegy. A spórolás meglátszik ... Alap kérdésekben koncepcionálisan jobb a japán, de mint fentebb írtam csodák már pedig
nincsenek .. U.I Látok különböző helyeken kínai csodákat és nem is hallani , hogy megy. Állítom sok halkabb mint egy japán "csoda" ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
vzsryl
nagyúr
válasz arcitec #32687 üzenetére
Kínaiakkal szinte csak negatív tapasztalatom van (Gree, LG, Fox, Fisher stb..), és az alkatrész ellátásuk sem kielégítő. Japánokkal pont fordítva tapasztaltam, beleértve az enyémet is. Ez alapján mondom.
-
Chaser
legenda
válasz arcitec #32687 üzenetére
mondjuk a hatásfokát azt nem látod meg azt sem tudod milyen arányban hibásodik meg, 5 év múlva van-e hozzá még alkatrész
megnézném azt a kínai csodát, ami az ftxf-nél halkabb, de mondjuk japánt is, lehet van ettől is halkabb persze, de esetek többségében észrevehetetlenül dolgozik_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
valakky
aktív tag
válasz AliasB #32679 üzenetére
Max dizájn különbségek takarhat.
Ha megnézed az árgépek értékeléseket a Whirpool klímáknál, azért vannak ott problémák.Régebben úgy emlékszem, árulták 5 év garanciával, ha kijelölt cég szerelte be, de már egy ideje 1 + 2 év jár rájuk, azaz csak a kompresszorra jár 3 év. Ráadásul az jobbára emag és extreme digital (a kettő egy ideje ugyanaz) annyi fogyasztóvédelmi ügyük volt már, külön-külön is, mint égen a csillag. Fene tudja mi a beltartalma, ha megy, akkor persze megy, ha kifogod a hibaszázékot, akkor meg csak a szívás van vele. Én hanyagolnám.
Ha már nagyon árérzékenyen vásárolnál, akkor láttam árukeresőn még Tosot-ot, elvileg 3 év gar, Gree gyártmány. Inkább az.
Meg esetleg Hisense Eco Easy van 130-tól, 3 év garral, illetve +10-ért 5 évre kiterjesztve.
Mondjuk érdemes lenne utánanézni, hogy mire terjed ki a 3 és 5 év, de szerintem mindenre, nem csak a kompresszorra.
Régi, de mostanában több piacon is feltörekvő kínai gyártó, a magyarországi forgalmazó 3 éve van a piacon, szóval hogy 5 év múlva lesz-e, az érdekes kérdés. Jelenleg semmilyen feketelistán nincsenek, fogyasztóvédelmisen se. Van bemutatótermük is.
A Silentiumot láttam ismerősnél élőben tavaly, iszonyat halk, tényleg az aljánál állva semmit nem hallottam belőle, a szellőt viszont éreztem, ránézésre jó anyagminőség, de fura dizájn, és emiatt elég komplex felépítésű a beltéri.[ Szerkesztve ]
-
teszt345
tag
Én [lábszelep (visszacsapószelep) szűrőkosarat] használok (azt rakattam fel a kondenzcső végére). Csak a kosarat, nem az egész szelepet. Természetesen nem reklám akar lenni, szerelvényboltokban általában lehet venni többféle méretben.
[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz vzsryl #32689 üzenetére
Már megbocsáss, nem kötekedésképpen, csak érdekel, hogy honnan ez a fene nagy tapasztalat? Na már csak azért, mert elég határozott a véleményed. Először azt gondoltam, hogy klímás vagy, aztán azt találtam, hogy 3 hónapja van egy Mitsubishid, elötte pedig két évig tipródtál, milyen klímát vegyél. Ennek ellenére most azt írod, hogy tapasztalatod szerint nem jók a kínaiak és problémás az alkatrész ellátás. Míg a japán az jó, és van hozzá alkatrész. Ez tapasztalat. Ezek szerint a Mitsuhoz már kellett alkatrész? De nemrég szerelték fel. Akkor mégsem jó?
Nekem pl van egy Gree és egy Daikin. A Gree kültéri elég hangos, a beltéri mellett simán alszom, nem hallom ( néha pattog a gagyi műanyag ), a Daikin ECONO+fenyőfa néma kívül belül, beltéri magasabb fokozatban tud hangos lenni, kültéri mindenfajta trükközés nélkül is sokkal halkabb, mint a Gree.
Családban szintén egy Daikin és egy Gree klón. Az egy picit hangosabb környék, így egyiknek a kültérijét sem hallom, a klón is nagyon csendes ( csendesebb, mint az enyém ), a beltérik is nagyon csendesek, úgy a japán, mint a kínai.
Nekem ez a tapasztalatom. Egyelőre nem morfondírozom az alkatrész ellátáson, mert nem érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz luckyman #32694 üzenetére
alkatrészállátás nálam sem mérvadó - azért jó tudni, h elvileg sokáig biztosított, és elvileg gyorsan -
ami kívülről továbbra sem látszik, az a hatásfok
fenyőfánál még halkabb is tud lenni a daikin, az a durva
néhány napja szárítás funkcióval kísérletezem, első 1-2 napbann lehetett hangosabb, azóta már fenyőfa mód alá szabályoz, lapátot állítja ha úgy gondolja h kell, meg a mókuskerék sebességét is, és első napokban durvább hideget tolt mint 22-3 fokos target, azóta viszont már nem - gondolom magasabb lehetett benn a páratartalom, akkor még nem volt mérőm mikor el kezdtem hosszabb távon kipróbálni ezt a módot -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
valakky
aktív tag
válasz BoneDragon #32684 üzenetére
A Polar egy címkézett Gree, saját impőrtőrrel.
Bosch egy címkézett kínai, ki tudja kivel gyártat és milyen minőségbiztosítást követel meg.
Beltérik ebben az árban legjobb esetben is olyan 25 dB körül vannak, azaz nem ágy felett egy hálószobában a legtöbb embert nem zavarják, kültérik, ha nem a szomszéd ablaka mellé rakatod, akkor szintén nem problémásak.
Innentől kockázati tőke, hogy kifizetsz-e 35k körüli többletet egy olyan jóval kisebb hibaszázalékkal jelen lévő márkára, mint pl. a Daikin, amihez általában, ha meghibásodás adódik, beszerezhető alkatrész is, és csendesebb kívül-belül és valamivel nagyobb a valószínűsége, hogy elmegy 15 évet.
Garancia időn túli nagyobb javítások, főelemek, vezérlőpanelek cseréje meg hiába van hogy van alkatrész, kb. gazdasági totálkár a japán esetében is. Kínai meg egyéb tömegtermék esetében meg pont, hogy sanszosabb, valahonnan túrnak egy bontottat óccsóért.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
-
Chaser
legenda
válasz valakky #32696 üzenetére
a bosch midea v gree ha jól rémlik, és ha jól rémlik a wp se gyárt klímát, talán ők is az előző kettőt adják el
mindenesetre support rész biztos jobb a japánoknál, és azért annyival nem drágábbak a belépő modelljeik - tartósságot meg úgyis csak a bennfentesek tudják -
kb olyan ez mint az oled, mindenki lg panelt használ, osztán' születnek ebből jobb és rosszabb végeredmények is, mint az lg-nél, aki a panelek gyártója_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vzsryl
nagyúr
válasz luckyman #32694 üzenetére
Saját lakáson, saját klímából ez az első valóban. Ennek ellenére laktam máshol is, nyaraltam is és hovatovább dolgozom is, ráadásul fedett helyen, ahol vannak klímák. Ehhez hozzájön, hogy tudatos vásárlóként mielőtt megveszek valamit - főleg drágább holmit - előtte rengeteg információt gyűjtök, sőt még a vásárlás után is. Így ezeket összevetve kialakult egy kép a klímákról, meg sok-sok más dologról is.
A saját tapasztalatom a kínai klímákkal sokkal rosszabbak, mint a neten olvasottak, de ezt mindig mellőzöm, és inkább a konszolidáltabb véleményemet írom le. Csak, hogy ne legyen nagyon légből kapott, amit írok, pl. a munkahelyem a 4 db Gree klímából felváltva döglik meg valamelyik, és mindegyik nyáron (télen nem azzal fűt a cég). Elhiheted, hogy a kollégáim is és én is többször kaptunk két oldalú agyf@szt miattuk, amikor kint árnyékban 35-40°C van, benn pedig örülünk a 30°C-nak... A többi tapasztalatnál tönkremenő klíma nem volt, de mindegyik hangos volt (LG, Fox, Fisher stb.), és néhány funkciójuk nem működött (LG).
Erre rájön az a dolog, hogy beszélgettem már néhány telepítő céggel, akik közölték, hogy milyen klímákhoz tudnak sokáig supportot nyújtani gond nélkül, és furcsa módon japán márkákat soroltak fel, pedig volt amelyik ennek ellenére kínait javasolt, mert sokkal olcsóbb (meg gondolom az volt épp raktáron).Ezenkívül meg sokaknak meg kéne tanulni azt az igazságot, amit Csabroncka fórumtárs írt: "nem szabad illúziókba ringatni az embernek magát, hogy a 100e-res klíma ugyanolyan minőségi értékű tartós háztartási gép, mint a 2x, vagy 3x drágább "hasonló" paraméterekkel rendelkező"
Ezt annyival egészíteném ki, hogy ez nem csak klímákra vonatkozik, hanem kb. minden másra, amit meg lehet vásárolni. Igen, a luxus termékekre is, mivel azok a luxus mivoltukból kifolyólag érnek többet, pl. drágakő bevonatos telefon, vagy 100%-ban kézzel készült karóra stb...[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz Chaser #32698 üzenetére
Apósnál még mindig egy kb. 15 éves (de lehet több) dimarson van fent, a fáskamra műhelyében. Igazából kettőt vett, egyet oda, egyet a házba, mennyiségi kedvezményt is kapott. Maga rakta fel őket, a rászisszentem szisztemmel... Klímás szakembert egyik se látott.
Viszont ha nem tévé szerelő lett volna ifjúkorában, meg utána nem híradástechnikában helyezkedett volna el, mikor indultak a kábeltévé szolgáltatások, meg szintén megoldóemberes ismeretségi köre se lenne, akkor már egy sem menne... 5-6 évig ment a házban lévő, 7-8 évig a fáskamrás. Aztán utána ment a cserélgetés a donorból, meg ellenállások, trafók, kondik cseréje, meg házi kotyvasztás... De nagyon büszke rá, hogy még mindig életben tudja tartani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest