Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Daffni2 #32192 üzenetére
2,5-es, nincs túlméretezve 16-7-8 nm - nem tudom pontosan az alapterületet - a szoba ahol van, standard 2,65m belmagasság, de ezen kívül hűti a pár nm folyosót és konyhát is - amikor nem használjuk - , dk-i fekvés, reggel 6- 14-15 óráig tűző napot kap a szoba és konyha vége, 3. emeleten
pár órát hagytam a klímát gondolkodni 21 fokos target után, nemrég lebontottam a burkolatot
makulátlan belső, ahogy legutóbb is volt, de:
ugyanúgy büdös, savanyú szag jön a bekötőnyílásból, ahol becsatlakozik a tálca a kondenz csőhöz
a tálcában 1-2mm víz áll mindenhol - pontosabban nem tudtam megmérni, kicsi a hely, én meg nagy vagyok -
nemrég bekapcsoltam a hűtést, enyhe savanyú szag jön a klímából, nem erős, de a semlegestől messze van
- sztem szaglásommal nincs baj, ma a sparban húspultnál büdöset éreztem, gondoltam már hallucinálok, de megint megcsapott, szóltam a pultos hölgynek, óóóó azt mondja ez sajnos megszokott, valahol megáll a húsok leve, ma már takarította, de teljes fertőtlenítés szokott segíteni pár napig...faca' -szóval ha van bátor jelentkező, aki lekapná a klímájáról a burkolatot, akár daikin, akár bármilyen gyártótól, és megnézné a csepptálcában pár óra hűtés kihagyás után van-e benne víz, illetve a bekötőcsonknál érez-e kellemetlen szagot, azt megköszönném - hűtés leállítás után se keringetés, se szárítás, se fűtés, semmilyen funkció ne menjen, fültisztítóval csekkoltam a tálcában a vizet, csináltam videót, majd feltöltöm -
kelzsoca
mai fejlemények...fentebb_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Petyuska111
tag
Lehet, hogy tényleg van összefüggés a méretezés, ill. még inkább a használat gyakorisága alapján ezzel a szagbeáramlással. Nappaliban nálam folyamatosan megy (3,5kw), kb. napi 15-18 órát (van amikor 24 órát nonstop), nincs is gond. A hálóban (2,5kw) alapvetően nem megy, mert azt is lehűti a nappaliból átszivárgó levegő, éjjel meg nem tudnék klíma mellett aludni, így most csak kb. heti 1x, de van hogy csak 2 hetente 1x van bekapcsolva nálam, lehet hogy ezért van fura szaga időnként (de nem mindig, csak a leírt esetekben). Jó kérdés, hogy akkor miért vettem a hálóba is, nos azért, mert lesznek majd olyan meleg napok, amikor ott is menni fog nap közben, ha 10 nap, akkor 10, végigkínlódni az is sok, arra az évi 10 napra tetettem oda is, ami persze 5 év múlva már lehet hogy 25-30 nap lesz... A Daikin távon melyik a szárító funkció, a ventillátor diagrammos? Nem ami a levegőt szárítja, hanem ami a beltérit, a belsejét? Vagy van erre valamilyen spéci beállítás, érdemes azt használni, hátha úgy nem lesz rossz szaga?
-
Chaser
legenda
itt a video - a lamellák teljesen tiszták, csak nem tudott vele mit kezdeni a kamera olyan közelről -
ahogy látszik, a réz csövekről csepeg a víz a tálcába, de legalábbis vizesek, más minden száraz volt a csepptálcán és ezen kívül
- nem dártvédör' van a hátam mögött, valszeg túl közel volt a mikrofon ( : -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
arcitec
addikt
válasz Chaser #32203 üzenetére
Helyenként a lamellák közt az a hártya szerű az mi? Most ezek után úgy tűnik, mintha nem folyna onnan el megfelelően a víz ... Szerintem nem kellene annak ennyire nedvesnek lennie.. Szinte úszik a vízben .. De hogy nem száraz az tuti ..
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Chaser
legenda
válasz arcitec #32204 üzenetére
"- a lamellák teljesen tiszták, csak nem tudott vele mit kezdeni a kamera olyan közelről -"
szerk:
értsd másképp:
a fókusz a csepptálcán volt, lamellák fókuszon kívül, ezt produkálta
de mivel éjszakára lekapcsolom, és holnap is megnézem, csinálok arról külön videót[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Kb.40 négyzetméteres helyiségbe gondoltunk klímát venni.
Valami megbízhatót és nem túl drágát.
Milyet javasoltok?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
pjen
félisten
válasz Kezdő vagyok #32206 üzenetére
Sajnos a kettő eléggé ellentétes opció.Szerintem hívjál klímást,mit ajánl.
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok
Ismeri valaki a Gree GWH12QB-K6DNB8I típust? Van a távirányítón wifi gomb (pittyen is a gép ha benyomom), de sehogy se tudok csatlakozni rá a Gree+ alkalmazással. Van egyáltalán benne wifi?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Chaser
legenda
válasz Csabroncka #32209 üzenetére
nem beszélgetni szeretnék, hanem rájönni hol a defekt a klímánál
attól, h a csodaszereddel nekiesek, még nem fogom tudni, h 1-2mm víz áll-e a tálcában vagy sem másoknál, és azt sem, h másnál van-e szag a kondenzcső bekötésénél
részemről nem kozmetikázni szeretek, hanem megkeresni a hiba forrását, majd aztán kozmetikázni
körbekérdezem pár ismerőst, csináltat-e az éves takarításon túl egyebet, zömében a válasz az, h nem, és nincs büdös, szóval a kiváltó okot szeretném megtudni, majd utána ráérek csodaszerezni, de ha az meglesz, nagy eséllyel nem kell csodaszer sem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
TaaT
nagyúr
válasz PowerBuldog #32208 üzenetére
"Van egyáltalán benne wifi?"
Nyisd fel az előlapot és nézd meg. (szemből állva a beltéri jobb oldalán van) [link]
Jófogásról vetted?
Give them hell Ukraine!
-
Csabroncka
addikt
válasz Chaser #32210 üzenetére
Még egyszer és utoljára leírom neked! Fujitsu klímám van tökéletesen beépítve a Pannon Klíma által. Júniustól-Augusztusig tartó időszak alatt havonta van a klíma fertőtlenítve, mert kell és büdösödne. Ennek az az egyszerű oka, hogy sokszor 4-5 napon keresztül is 0-24 üzemben van használva.
Még mielőtt bárki írná, hogy nála is be van kacsolva egész nyáron, itt arról beszélek, hogy 5 napon keresztül megállás nélkül teker a kompresszor, a szellőztetés idejére sem kapcsolom ki!
Ki kell takarítani megfelelő fertőtlenítő szerrel, és a probléma megoldva!
Ennek semmi köze ahhoz, hogy Daikin a márka, vagy rosszul lenne beépítve, vagy, hogy mennyit fürdessz.......
Az, hogy nem kell takarító szer nagyon tévedsz! Rendszeres használat mellett iszonyú mennyiségű por, zsír és piszok ragad a tálcába, lamellákba, mókuskerékre. Nem véletlen nálam évente egyszer teljeskörűen a Pannon klíma takarítja a garancia miatt átgőzölve, átkefélve, kiöblítve.
De itt van kikerestem neked a fényképes hozzászólásaimat régről:
egyik
másikSzóval ahelyett, hogy megrendelnéd a klímatisztítót várj, legalább tovább büdösödik és erősödik a szag...
"in medias res"
-
Elektrosokk
addikt
válasz Csabroncka #32212 üzenetére
nálam június 6.-án szerelték be, és azóta összesen 3 alkalommal volt kikapcsolva. az is az első héten.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Csabroncka
addikt
válasz Elektrosokk #32213 üzenetére
... és a kompresszorod 0-24-ben teker a 3 kikapcsolást kivéve - talán most is
"in medias res"
-
pjen
félisten
Nálam is most volt a Pannon karbantartani,átgőzölték egy Karcher gőztisztítóval.+Havonta egyszer én át szoktam gőzölni egy Lux gőzgéppel ami egy másik kategória.Semmi szaga nincs pedig ötödik szezonban hűt- fűt.Ja és minden éjjel kikapcsolom,télen is
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
ezt én teljesen megértem, ha több ismerős csak az évi karbantartást kérné, és nem lenne gondja a szaggal - direkt a gyengébbik nem képviselőit kérdeztem meg, akik nem fognak nekiállni otthon klímát tisztítani -
a klma belseje makulátlan, nem tudom másképp mondani - mivel pár hónapos, nem is csoda -, por volt a szűrőkön, semleges szaggal, mikor pénteken jött a szaki és megnézte, kimostam és tisztaamennyiben a talált víznek nem kellene ott lennie, meg is van a hiba forrása, ezért érdekelne másnál mi van a tálcában
folymatos üzemnél semmi gondot nem tapasztaltam, akkor van gond mikor leáll órákra, fél napra, másik lakásban 18 fokos targettel ment két hétig a kmv, semmilyn rendellenes szag nem volt a lakásban, azzal csak ennyi hűtési tapasztalatom vanés megint csak azt tudom mondani h görögország, én nem szoktam kímélni a midea klímákat ( : soha nem éreztem hasonlót sem, turnus váltáskor vagy nyaralás közben nem futottam még össze egyszer sem klíma tisztító brigádokkal vagy mondhatom a sarki kis boltot, ahol szintén tolják a klmát ezerrel, zöldségek miatt éjszaka is, havi max 1x mennek kitakarítani, és nincs büdös...
másik lakásban 1,5 szezont fűtöttem, utolsó tavaszi kötelező szerviznél sem találtak semmi "dudvát", az klíma pedig dolgozott rendesen, miközben lakásfelújítás volt végig
-
addikt
válasz PowerBuldog #32208 üzenetére
A regisztráció sikerült?
A lírás szerint pedig van benne.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
Chaser
legenda
válasz Csabroncka #32217 üzenetére
te igen, több ismerős meg nem, és nincs büdös náluk
az egyik aluljárós boltban kb 3 hete kérdeztem a kislányt a régi mitsuról, h most mennyire gyakran takarítják? ugyanúgy havi egy mint télen, ott meg kb hetente kellene a rengeteg por miatt
kismillió igénytelen ember jár be, és nincs büdösesetlegesen csak "eltussolod" a hiba okát, amivel valóban megszűnik a hba, de a kiváltó ok az nem
-
valakky
aktív tag
Érdekes ez a szag téma. 2007 telepítésű samu felszerelés után pár héttel már tolta ezt a pállott nedves szagot, miután kikapcsolt a hűtés/kompresszor és csak a levegőt keringtette. Van belőle 2, a másikból nem jött. Cserélve lett egy jungfraura, 2012-ben, az is dettó. Lekerült a régi samu a kondiszobába, na ott azért akad jóval pálottabb szag, és ott semmi büdös nem jön belőle.
Szóval kétlem, hogy vajsav meg akármi. Szerintem nem megfelelő csövezés-telepítés, de ezt ugye értelmetlen megbeszélni a telepítőkkel, kifogásokban és mellébeszélésben mind jó volt eddig. -
addikt
válasz PowerBuldog #32221 üzenetére
Akik felszerelték, tőlük kellene megkérdezni,és reklamálni,mert a leírások szerint kellene,hogy legyen benne.
"Aki ad,az nyer"
-
TaaT
nagyúr
válasz PowerBuldog #32221 üzenetére
Vatera, most vettem én is mert az enyémben sem volt. 5999ft
Give them hell Ukraine!
-
feco70
senior tag
Írjátok már meg milyen gőzőlőtök van?
-
arcitec
addikt
válasz valakky #32222 üzenetére
Ez egy érdekes történet, a havi tisztítás csak azért nem feltétlen autentikus számomra - független attól , hogy állítólag hatásos - ,mivel sehol semmi,senki, nem írja elő. Nálunk sem, igaz nem is megy 24-ben.A porfogót ( mert nem nevezném szűrőnek ) azt lehet esetleg havonta letisztítani. Az úgynevezett "csodaszer" meg hát nem is tudom , lehet hogy a legjobbak közé tartozik, na de az ára is az.
Egyébként kár, hogy a "büdi" témára eleddig még egyetlen klímás szakember sem szólalt meg.[ Szerkesztve ]
-
feco70
senior tag
A multkór írtam, szoktátok takarítani a kültérit? Nekem nagyon koszos volt, sok nyárfa virág, stb
-
Chaser
legenda
válasz arcitec #32229 üzenetére
pontosan erről an szó, mivel anno már végigkérdeztem pár boltot klímás fűtés tapastalatról, nem derrogált ( : megkérdezni hűtésről, havi tisztítás ott van, ahol egyébként hetente kellene, legközelebbi kis bolt 20m-re tőlem, csak az évi 1-2 tisztítás van náluk, fűtenek is a klímával, és nincs kellemetlen szag
de lehetne sorolni, a legeldugottabb kisboltokig, ahova a legigénytelenebb emberek is bejárnak, és nincs büdös év 1-2 tiszítással
szóval akinél havonta kell ott már szerintem valami disznóság van, és a havi tisztítás/fertőtlenítés kozmetikázzaautóról is volt szó, semennyire nem voltam képben kljmákkal mikor vettem, nem tolta a hideget, elvittük szakihoz, próbázta, nem ereszt, feltötlötte, használtuk, azóta már nincs meg, de amíg megvolt 1,5-2 év alatt nem volt bele fújva semilyen csodaszer, és nem volt büdös
újabb tesztüzem, éjfél előtt negyedórával kilőttem a klímát, ablak egész éjszaka nyitva volt, kellemes benn az idő, reggel akartam, de várok késő félutánig és megint megnézem a burkolat alatt mi fogad 15-16 órával a leállás után
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #32242 üzenetére
csakviccvót' ha kellene vennék, de csúnya lenne már, ha gőztisztítóval kellene rendszeresen bohóckodni, h ne legyen büdös a klíma, a kmv egyszer látott olyat, lehet nem olvasta h büdösnek kell lennie ha nem havonta találkozik vele
-
arcitec
addikt
válasz Daffni2 #32245 üzenetére
Hát igen, ahogy most jobban megnézegettem őket, jelentősen drágultak a korábbi 3-4 évhez képest.Hűha, ennyit romlott a fizetőeszköz... A tavaly beszerzett klíma is , ha mai áron nézem, 100-200eft-al drágább lenne a 2 db, minimum...
Rolly Pontos infód van róla, mert nem találtam,hogy kínai lenne, az hogy Kínában van gyártva az egy dolog.. Ha minden igaz a Volvo is kínai, de az csak Volvo, nem eredendően kínai találmány, nem mindegy.
Azontúl már ők is fejlődnek, lásd Huawai ...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz arcitec #32244 üzenetére
a B&D már 2008-2009 óta nem német Kínaiak megvették a brandet és full kínai tudtommal... Amúgy ha csak klíma tisztításhoz kell akkor elég egy gőzpingvin az meg már 10-20e körül is elérhető , csak azzal kicsit kényelmetlenebb dolgozni mert nincs olyan hosszú csöve illetve ami nekünk van annak a kialakítása miatt a cső is forró így könnyen megégetheti magát aki használja...
Nekünk SC4 Karcher van ... de éves nagytakarításkor minden csempe felületre is ezt használjuk... -
kelzsoca
félisten
válasz Chaser #32243 üzenetére
A folyamatos szellőztetés miatt én most elgondolkoztam hővisszanyerős szellőztető beépítésen, használ valaki esetleg egyszerűbb mono egységet?
-
Elektrosokk
addikt
válasz Csabroncka #32214 üzenetére
nem tudom hogy mennyit teker, csak leírtam hogy használom. Remélem nem gond.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Synology NAS
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest