Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
Na ja több variáció is lehet, de van a - forgalmazó/képviselet - és van akitől veszed. A kettő nem egy - klíma esetében többnyire -, ellenben a garanciát ott kell érvényesíteni, ahol vetted(és nem a képviseltnél),az más kérdés, hogy Ő is szerelte fel. Nem kötelező, de ma már csak úgy nem lehet klímát vásárolni - magánszemélynek -, ezért az a jó és a gyakorlat is az, hogy ahol veszed azok be is szerelik. Tehát amit írtam ezen "alap" esetre értendő.
-
pitiless
senior tag
Akivel én csináltattam a két klímánk szerelését, mindkét esetben hiánytalanul hozták amit kértem. Az egyiket előre kifizettem, majd náluk volt tárolva hónapokig, amíg be nem tudtunk költözni a lakásba. A munkadíjat utólag rendeztem, átutalással. A második klímánkat felszerelték, kb. két hét múlva küldték ki a számlát postán, hogy majd utaljam, 30 napos fizetési határidővel. De nem egy ilyen céggel csináltattam, akinek van egy mobilszámos elérhetősége. Van bemutatótermük, rendes elérhetőségük. A van egy email-em (még ha saját domainen is), de se adószám, se telephely nincs megadva "cégektől" egy biztosítótűt sem vennék.
-
arcitec
addikt
Ha létezik a terméknek fő forgalmazója - úgymond képviselete - (jó pár klíma márkának van, de lehet mindnek) akkor bizonyos esetekben - lehet egy ilyen is az - a képviselettel egyetértésben,annak segítségével, lehet másik garanciális tevékenységet végző céget választani. A karbantartáshoz(garancia feltétele), meg tudjuk "elég" az arra jogosult szerelő általi számla,vagy pöcsét.
Az meg hogy így járt az pech semmi több, igen úgy jó,ha minden passzol, de némi bizalom kezdésnek mindenképp kell.. -
Chaser
legenda
válasz
BoneDragon #32791 üzenetére
Alkalom szuli a tolvajt is ahogy mondjak, az ilyet is, ha o ehhez nem lett volna partner nem tudjak hulyere venni, csak ennyi
Az ilyen ceg egy mocskos troger banda, ezert is ildomos feljelenteni, ha kommentben ok reagaltak meg idiotak is, lejaratjak magukat es nem lattam h a wifi modulrol nyilatkoztak volna, szoval eleg egyertelmu - ha meg egy olah nevu emberke kepviseli a ceget annak kulon geatulalok aki ilyeneket beenged a lakasaba - -
válasz
Csápájev #32789 üzenetére
én ilyen esetben csak attól félek, hogy a garit hogy fogja érvényesíteni?
Félreértés ne essen nálunk windyék csinálták és rendben volt minden... mondjuk én is kifizettem az anyag kötlséget a wifit meg másnap hozták... De ha ennyi bizalom (megrendelő részéről) és gerinc (vállalkozó részéről) nem lehet egy vállalkozóban akkor megb*szta a fene... de sajnos erre megyünk...
Vettünk egy jakuzzit mikor elmentek a beüzemelésről akkor takarításkor vettük észre, hogy sérült pár helyen és van ahol javító filccel javított a festés... reklamáció... majd a 4 hónap múlva esedékes karbantartáson rendbe hozzák (cserélnek takarókat és políroznak) ... most erre várunkkárpótlás plusz 2-3 telefonhívás után 1 15.000 ft-os ezüst patron... Nem merek facebookon anyázni még és később se tudom, hogy merek-e mert 2-5 év garit simán buknám
-
BoneDragon
veterán
válasz
Chaser #32790 üzenetére
Nehogymár ő legyen a hibás. Igen, részben igazad van, mert pénzt adott azért, ami nincs ott. Másrészről mi ez a hangnem? Akármekkora f*sz is az ügyfél mindig neki van igaza és sosem beszélünk ilyen stilusban vele, sehol!. Ráadásul ezek a birkák elfeletkeznek arról, hogy az internet világát éljük és gyorsan elterjed ennek a hire. Mai világban simán csődbe mehet egy cég ilyen miatt...
-
Chaser
legenda
válasz
Csápájev #32789 üzenetére
hát ha annyi esze nincs, h kérjen erről egy dokut, úgy nehéz
vagy személyesen elmenni esetleg és rájuk borítani az asztalt? ha már az elején ez van gart is ütheti
mondjuk nekem mindegy, nem fizettem volna ki, nem lett volna problémám, de ha már van akkor azért próbálnám hatékonyabban megoldani -
Csápájev
őstag
válasz
Chaser #32788 üzenetére
Remélem tesz,nem tudom, csak megosztotta hogy járt.
Egyébként meg azért nem szoktak feljelentést tenni ilyen ügyekben,mert ezzel az egésszel elmegy egy napja,majd a végén 2év múlva születik valami szirszar határozat,hogy megállapították,hogy nem bizonyítható kétséget kizárólag ez vagy az...
Feljelentés,ugyanmár...
Szerintem sokkal jobban betesz a cégnek,ha megírja nyilvános fórumokon és akik olvassák elállnak a vásárlástól.
Ettől neki persze nem lesz wifi modulja,de szerintem egyébként sem. -
Chaser
legenda
válasz
Csápájev #32785 üzenetére
azt mondjuk nem értem, mért fizette ki előre, egy nap múlva hozzátok egy nap múlva kifizetem - pláne ha ismeretlen a cég nekem -
egyszer obis szállítók kevertek be valamit, oké, hozzák, adja a papírt, én meg azzal a lendülettel vissza is adtam, amjd amikor itt lesz a hiány akkor fogom aláírni és akkor fizetek...egy óra múlva hozták ami hiányzott -
Bile Demon
őstag
válasz
Chaser #32781 üzenetére
Toshiba Daiseikai 9 multi.
Nyomkodás: akkor is recseg, ha csak hozzáérek, nem csoda, hogy a hőtágulás közben is csinálja.
Látszólag a helyén van, illeszkedik rendesen mindenütt. Kb. egyforma mindkettő.A kis szobában rosszabb a helyzet, ott csendesen van a venti és 7 fok a hőcserélő. A nagyban légáram is szokott lenni, ott inkább 14-15 fokos.
Annyit tudtam kideríteni, hogy a légterelők rendben vannak, maga a ház van szerintem túl sok részből összerakva.
-
Male
nagyúr
válasz
Bile Demon #32779 üzenetére
Nyomkodd meg, lehet, hogy csak nincs a helyén rendesen... nekem is nyikorgott, mert ennek lecsavarozták az alját felrakáskor, és nem rakták rendesen a helyére.... egyszer megnyomkodtam, azóta, lassan 4 éve nem csinálja.
-
Chaser
legenda
válasz
Csabroncka #32780 üzenetére
sztem nagyon nem, nálam egyik daikin se csinált ilyet, mindkettő nagyon messze van a prémiumtól
Bile Demon
melyik gép ez? -
Csabroncka
addikt
válasz
Bile Demon #32779 üzenetére
Az első időkben igen, aztán ahogy egyre többször van leszedve a műanyag borítás és a használat után nálam 1 év után teljesen megszűnt (Fuji).
-
Bile Demon
őstag
Az normális, ha a beltéri egység műanyag háza recseg-ropog-kattog pár percig be- és kikapcsoláskor? (japán, prémium kategóriás)
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni klíma választásában, egy 20nm-es panel szoba hűtésére.
A szoba déli fekvésű, de a kínálatok sokaságában elveszek.
Elolvastam az összefoglalót is természetesen, de segítséget kérnék tapasztaltabbaktól, hogy
- márka
- teljesítmény
- szervíz/garancia
tekintetében mi a legjobb választás 230-270e Ft között (szereléssel együtt)?
Vidéki beszereléssel kit keressek? -
valakky
aktív tag
Sok esetben én azt mondanám, inkább egy ablakklíma apróhirdetésekből, ha nincs idény, akkor kb. 30 ezer forinttól indulnak, és gyakorlatilag elnyűhetetlenek.
Ha levehetőek az ablakszárnyak, akkor egy átlátszó műanyag lap olyan 10e ft környékéről már a helyére szabható. Nem szép az sem, nem is annyira hatékony, meg hangos is, meg ha több helyiség van, akkor az egyikben fázik az ember, míg a másikban meg 25 fok lesz tőle. Bár most egy konténerirodában egy tök halk Gree-t láttam, tényleg csak a ventiszelet lehetett hallani.
Költséghatékony, van vele macera, mert valamire rá kell rakni és azt rögzíteni is kell, az esztétikába is belerondít, de olcsó szükségmegoldásnak pont jó.
Cserébe nem kell a csövezéssel bajlódni, meg kiöntögetni a kondenzvizet.
Amerikában pl. leveszel a polcról egyet potom 200 dollárért bármelyik szupermarketben, a házak kialakítása olyan, hogy betehető-kivehető a legtöbb helyen. -
spiritex
veterán
Aggodalomra semmi ok. Nem a 2088-as GWP-jű R410a-val működik (mint oly sok más klíma), hanem a 3-as GWP-jű R290-el, illetve -ahogy mondtam- alig kell mennie, olyan gyorsan hűt. Lehet, hogy az is hozzájárul ehhez a hatékonysághoz, hogy a szoba mérete csak 15 nm.
(#32771) edk
-
válasz
spiritex #32754 üzenetére
csak a villanyórádnak nem mindegy, hogy feleslegesen 3-4-5x annyi levegőt hűt le mint amennyit kellene illetve a bolygónknak ... amúgy tényleg mindegy
Egy split klíma - nálam - az eddigi legnagyobb melegben sem fogyasztott napi 2 kWh-nál többet... úgy hogy állandóan ment hétvégén, míg ha ezt mobil klímával kellett volna hűteni akkor lehet hogy 4-6 kWh között fogyasztott volna ...
2-4 kWh az itthon cirka 80-160 ft között van / nap illetve 640-1280 g CO2 ...
-
valakky
aktív tag
válasz
Berci77 #32764 üzenetére
(#32684) BoneDragon
hozzászólásban írt árakat, 175 ezer volt a Daikin, a Polar meg 140. De lehet, nettó árakat írt.
Szerintem egy ideje a forgalmazók ügyelnek arra, hogy a neten ne legyen árletörés, sőt átestek a ló túlsó oldalára, így valószínűleg a legtöbb esetben nem mérvadó annyira, hogy a webshopokban mennyi a Daikin, Gree és társai.
Érdemes megkérdezni cégeket, hogy milyen árban van náluk és micsoda. Úgy is az a legjobb megoldás, hogy az teszi fel, aki eladja. -
Szaki2
tag
Nekem is MDV van és egyáltalán nem hangos. Igaz, még csak az idén szerelték fel, de csak melegben (pl. tegnap) kapcsoljuk be, felesleges 0-24-ben járatni, mikor bent amúgy is 25 fok van.
-
Chaser
legenda
válasz
kelzsoca #32746 üzenetére
Erezhetoen maskepp jon a belteribol a hideg, ha nem kozel vizszintesen van a lapat, maskepp terul, szariton hagyom, hadd talalja ki szerinte epp h jo, igazabol hangja akkor van mikor integet a legterelo, futeskor kozel fuggobe allitottam es nem foglalkoztam vele, hutes szaritas modban akkor hallom a belterit mikor beindul a legterwlo, es szelhangot general
edk-
En csak linket lattam itt, tokeletesen bevalt a fenti elhelyezes, egyebkent is minimum fokozaton erdemes jaratni ha felfutotte a lakast, nincs nagy legaramlas, es ha gyorsan forog a kerek az csokkenti is a hocserelon levo kimeno leghomersekletet, en igy vettem eszre
Egy halk split es akkor okeMobilklimakrol:
Fentebbit mondta nekem is ismeris, szobat lehutotte, de nem tudta elviselni a hangjat, es a kivezetes melle az erkelyre se kellett kimenni, ugy tolta a hot, par nap utan eldobozolta ( :
Veszhelyzetre nyilvan jo, de a komfortostol messze van - ha valasztani kell h benn 30 fok v zaj, akkor nyilvan zaj - -
arcitec
addikt
válasz
Berci77 #32764 üzenetére
Vegyed a Daikin Ftxf-et.Halk a kültéri,a beltéri sem hangos, profi klímás egyik ajánlata.FTX35J3 elvileg már nincs.(csak nekem
). Nézz körül ,vannak helyek, ahol pl kérjen ajánlatot emailen ,telefonon, én sem listaáron vettem(jóval olcsóbban), de ezen lehetőségeket sokan nem tudják, csak veszik a listaáras magas beszerelési költségen , pedig abból is van afa mentes szerelő,aki jóval olcsóbb tud lenni. Ilyen egy világ ez,résen kell tudni lenni, no meg némi szerencse.Bár most már lehet ha várnál őszig még jobban járhatnál...
U.I: Én speciel a wifit felejteném, még olcsóbb úgy ...
-
Berci77
tag
válasz
Chaser #32737 üzenetére
Mi nem világos? Mondtam, hogy alsó kategóriás szutykot akarok beszereléssel együtt 100-ért? Nem. Mondtam, hogy 20ezren múlik az életem? Nem. Alternatívát kértem lehetőleg nem a javasoltnál drágábbra, elsősorban azért, hogy legyen miből választani, ha esetleg az első nem beszerezhető. Kaptam javaslatot? Nem. Kinéztem árukeresőről a további Daikin típusokat. Leírta valaki, hogy milyenek? Nem.
Akkor tudod mit? Én nem értem ezt most.
Új hozzászólás Aktív témák
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest