Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Asszociációs játék. :)
- MárkaLánc
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Emeletre tennenk klimat (3.5 KW) A haz tetoterbeepiteses, ezert macera lenne behuzni egy uj kabelt, sajat kismagszakitoval. Viszont az emelet sajat koron van, mennyire "szabad" ratenni a klimat erre a korre? Az Emeleten nincs amugy semmi nagy fogyaszto, sot kb semmi (csak lapma, max kesobb lesz egy tv) Ha szukseges, persze a kismegszakitot csereljuk.
Leirasok alapjan 3.5kw-ig eleg a 3x1.5 os kabel, arrol viszont nem irnak, mehet-e massal egy korre.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Sokszor felmerül ez a kínai klíma - japán klíma kérdés, ami nem is lenne igazán kérdés, ha nem lenne egyenlő az alacsonyabb árú klíma - magasabb árú klíma kérdéssel. Egyelőre a kínai berendezések olcsóbbak, és az alacsonyabb áruk vonzóvá teszik a magasabb árú japán termékekkel szemben. Ráadásul az alacsonyabb ár érv mindig kézzelfoghatóbb és azonnalibb dolog, mint a minőség, hosszabb élettartam, kisebb meghibásodási arány, stb. érvek.
Sokan abba a hibába esnek, hogy egy vagy két ismert gépből általánosítanak. A szomszédnál tíz éve működik a 60 ezres noname kínai készülék, tehát amit a sok klímás mond, hogy ne vegyünk olyat, az átverés, be akarnak csapni, hogy vegyük tőlük a drágát, mert azon ők milyen nagyot kaszálnak. Ebben is van némi igazság, a drágább gépen - ha ugyanazt a százalékot számítjuk - több a haszon forintosítva, mint az olcsón. Ezzel szemben viszont az olcsót könnyebb eladni, tehát egyáltalán nem biztos, hogy üzletileg előnyösebb helyzetben van az, aki a drágább terméket forgalmazza, mint az, aki az olcsóbbat.
Lehet, hogy már leírtam ide, hogy az utóbbi 2-3 évben már igen jelentős százaléka az új telepítéseinknek a gépcsere. Idén már ez az arány 30 százalék fölé kúszott, sőt talán a negyvenet is eléri. Magyarul, az új gépeink már nem szűz helyre kerülnek, hanem olyan lakásokba, ahol már volt klíma, de az meghibásodott, elavult, gazdaságtalanná vált a javítása, stb. ezért újra cserélték. Ezek a régi gépek kb. 10-14 évesek, úgyhogy ebből, ezeknek a számából már le tudom nagyjából mérni, hogy az olcsóbb kategóriájú kínai klímák várható élettartama hazánkban, az itteni klimatikus viszonyok és felhasználási szokások mentén kb. 10-14 év. Azért írom, hogy kínai, mert egyelőre még csak ezek kerülnek nagy számban cserére. Az idei szeonben száz leszerelt berendezésből egyetlen egy volt japán márka, és az sem a meghibásodás miatt került le a felról, hanem már olyan csúnyára volt sárgulva, hogy az ügyfél nem akarta tovább nézni. Azt gondolom, hogy ez a várható élettartam nem rossz, de félek, hogy ez csökkenni fog. Egyrészt, ezek a készülékek még nagyrészt fixfordulatos, kapillárcsöves adagolású egyszerű - sok esetben csak hűtős - szerkezetek voltak, és ezeknek pont az egyszerűségük miatt hosszabb élettartamot jósolok, mint a mostani, lényegesen több elektronikát tartalmazó, bonyolultabb készülékeknek. Másrészt a felhasználás módja is sokat változott, a berendezések jelentős részét már fűtésre is használják, sokat akár egész télen át. A fűtésüzem radikálisan csökkenti az élettartamot, hiszen ebben az esetben már nem komfort felhasználásról, hanem inkább ipari felhasználásról beszélünk. Lényegesen gyorsabban nő az üzemóra-szám, így csökken az élettartam.
Klímaválasztáskor tényleg lehet dilemma, hogy vegyünk kínait, aminek általában több a szolgáltatása, "csilivilibb" mint a japán márkák készülékei, olcsóbb - vagy halgassunk a klímásra, és vegyünk japánt, mert arra azt mondják, hogy jobb minőség. Ráadásul egy csomó klímás megesküszik akár a gyermekei életére is, hogy pl. a Gree vagy a Midea is olyan minőséget képvisel, mint pl. a Daikin vagy a Fujitsu. Ilyenkor tényleg érdemes a lapok mögé kicsit bekukkantani. A Gree hazai képviselete pár évvel ezelőtt hozott egy kockázatos döntést, ami mára komoly piaci előnyhöz juttatta őket. Megszabták, hogy az internetes felületeken milyen minimum árral jelenhetnek meg a termékeik, így az árgépen, árukeresőn nem volt mód és most sincs arra, hogy elinduljanak az árak lefelé. Ezáltal az értékesítő cégeknél jelentősen magasabb haszon csapódott le, mintha Mideát, LG-t, Daikint vagy Samsungot árultak volna. Ez a haszonkulcs ráadásul csak felfele tudott elmozdulni, ha a Gree-ből egyre többet értékesített valaki, akkor még nőhetett a realizálódott haszna. Szépen el lehetett hagyni mindenféle más márka értékesítését, és az adott szerelő vagy cég akkor járt legjobban, ha mindenkinek Gree-t adott el vagy ad el ma is. Akit érdekel, az meg tudja nézni a Gree importőrének cégadatait, hogy milyen jelentős növekedést értek el az utóbbi 3-4 évben, amit nem csak a jelenleg tapasztalható általános konjunktúra eredményezett, hanem a fentebb leírt üzletpolitika következményeként felduzzadt viszonteladói potenciál. Erre csak rásegített, hogy a Gree gépek a Daikinnal történt összesimulás következtében tényleg a legjobb minőséget hozzák a kínai márkák közül, így a szerelők nem vállalnak különösebb kockázatot abban az esetben, ha Gree-t ajánlanak.
A fentiek ellenére én még mindig tartom magam ahhoz, hogy ha nincs jelentős - mondjuk 15 % feletti - árkülönbség, akkor érdemes a japán márkák közül választani. A meghibásodási arány, a csendesség, az élettartam még mindig ezek mellett szól és tíz-húszezer forintot mindenképpen megér.
A jelenlegi Hisense gépeket nem ismerem. Pár évvel ezelőtt sok gond volt velük, vezérlőpanel hibák sora valamint nagyon hangos fütyülő inverter, amikre emlékszem.
A Fisher magyar cég márkája, eleddig a Midea gyárban készültek, a minőségük kb. olyan is volt. Úgy hallottam, hogy talán ők is a Gree-től rendelik újabban a gépeiket, tehát lehet, hogy mostmár érdemes, ha árban is jó, a Fishert is számba venni.
-
veterán
Nálunk lassan 2 éve van fent a 3 FTXP20 klímák, amiket ti rajtatok fel. Ez idő alatt simán az időszak 80%ban ment a halószobai tehát valós, hogy a fűtésre is használt klímáknak sokkal több üzemidőt kell kibírniuk... Remélem azért így is el fognak menni 10+ évig :)
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
Köszönöm a normális kommented
klima vásárlásra felszereléssel 310 em van .
De mivel a klima lesz a fütés is ezért fontos a fütés is .Fisher nordic120 klima 238.-
Hisense silentium 3.5 felszerelve 310.-
Daikin klimát kérdeztem egy klimástól azt irta "felejtsem ell fütésre" (FTXB35C)254.-
na már most teljessen meg vagyok zavarodva ....
Hisenséről volt irás itt :https://pcworld.hu/okosotthon/hisense-silentium-legkondi-teszt-elegans-okos-halk-klima-250840.htmlVan egyátalán A+++/A++ gép ami japán és ebben az ársávban van , és jó fütésre?
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam klíma javítási topicot, ezért ide írok....Adott egy Dimarson DMR 30 GW 4 split klíma. Nem egy mai darab, de eddig szépen tette a dolgát. Kb. 1 hete viszont meghibásodott benne, mivel nem hűt megfelelő módon. A külső ventilátora mintha kicsit akadozna és egy kattogó hangot hallok működés közben. A belsővel nincs semmi baj. Kondenzvíz szintén kb. 1 hete nem jön belőle.
Természetesen tisztába vagyok vele, hogy nem létezik "távgyógyítás", de akik egy kicsit értenek hozzá, azok szerint mi lehet a hiba és ennek milyen anyagi vonzata lehet Budapesten (7. emeleti lakásról beszélünk)? -
vampire17
addikt
Ha a klima villasdugos, de en direktbe szeretnem megoldani az lehetseges?
A kepen jelolt helyen van egy kotodoboz (jelenleg uvegtapetaval lefedve, lefestve) az lenne az otlet, hogy a kotodobozt kivagjuk es onnan viszunk aramot a klima belterinek. A belteri (a fekete ketet a kepen) eltakarna mindent, nem kell festeni, meg semmi. (a kulteri resz a fal kinti oldalan lenne)
Szerinetek ez megoldhato?
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
-
fecke78
senior tag
Ha nem fisher és nem hiense .
Akkor ez jó lehet Mitsubishi HR35VF? -
TeeJay
félisten
válasz Csabroncka #33167 üzenetére
akkor ott tényleg gazdagok laknak
itt felénk alig van minőségi klíma
ha már Gree-t látok meg is lepődök,
legtöbb helyre MDV, Midea, Whirlpool, Syen, meg a noname vackok mennek
de arról is tudnék fotózni egyes helyeken milyen mekkelek féle szerelések vannak
kint lóg vagy 3méter cső sehol lefogatva, szigetelés nincs rajta
nagyon gázMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
a_tesz
Korrektor
Nekünk az elődje van, de az is -10-ig fűt elvileg, mi mégsem fáztunk a -22-ben sem, és a tálcafűtés sem hiányzott. Igaz, sokat olvaszt fűtés üzemben, de így is korrekt fogyasztással lehozta a tavalyi szezont
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Danex
addikt
Sajnos, amúgy a kevésbé tehetős vásárlók, se olvasnak utána mit is vesznek.
Én azon lepődtem meg, hogy sok ismerősöm még mindig mennyire luxusnak tartja a klímát. Mármint értem nem olcsó, de koltekezéseik alapján beleférne.
Tegnap is 30fokban pokereztunk este 9kor... Már volt minden bajunk.
Kb ahhoz tudnám hasonlítani mint egy SSD a gépben, hogy el lehet lenni nélküle, de teljesen más élmény vele.
-
-
macskajancsi
aktív tag
válasz macskajancsi #33057 üzenetére
Sziasztok, erre esetleg valaki...?
[ Szerkesztve ]
coito ergo sum...
-
Weyoun_aliga
csendes tag
válasz Flashcash #33169 üzenetére
A hisense nem noname, csak Magyarországon aránylag új szereplő.
Amúgy övé a Toshiba és a Sharp is.Alacsonyabb árban én még a Vaillant gépét sem tartanám rossznak.
Ha tényleg kevés a keret.
https://www.vaillant.hu/fogyasztok/termekek/climavair-exclusive-vai5-oldalfali-legkondicionalo-egyseg-27969.html -
edk-
őstag
válasz Weyoun_aliga #33181 üzenetére
A Toshiba TV-üzletágát vette meg a Hisense.
A linkelt Vaillant úgy néz ki, mint egy Gree Amber, csak a Comfor X távirányítójával.
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
edk-
őstag
Az Ambernél 50 ezerrel olcsóbban talán megéri a Vaillant a rövidebb jótállás ellenére.
[ Szerkesztve ]
-
Weyoun_aliga
csendes tag
Nem hinném, hogy a vaillantnak szüksége lenne a kínaiakra.
Főbb tevékenysége:
A Vaillant csoport termékei a fűtésre, a szellőztetésre és a légkondicionálásra vonatkoznak. A társaság így teljes körű beszállítóként helyezkedett el. A Vaillant fõbb sorozatában falra és padlóra épített kondenzációs kazánok, napenergiás rendszerek melegvízhez és melegítéshez, hõszivattyú-technológiák, alacsony energiájú házak szellõzõrendszerei, vezérlési technológia, gáz- és elektromos vízmelegítõk, légkondicionáló rendszerek, radiátorok és kapcsolódó szolgáltatások. -
edk-
őstag
válasz Weyoun_aliga #33185 üzenetére
Megnézted a készülékek fotóit?
Valamint lehet egy cég vezető a kazánokban, ha klímákban nincs szakértelme és gyártóműve, így megéri kiszervezni azt a területet.
[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
kihivtam egy klimás céget kiváncsi leszek neki mi lesz a tanácsa
-
őstag
válasz macskajancsi #33180 üzenetére
Rögtön csöpög, vagy több órás maximális üzem után? Mert pl. a saját LG is szokott néha csöpögni, ha sokáig hajtom maximális teljesítményen. Ilyenkor valószínű a hőcserélőről lekapja a vízcseppeket a venti, és hátul lecsordogál.
-
windy
tag
A Vaillant nem gyárt lakossági splitklíma berendezést. Amit Vaillant néven lehet kapni, az Gree gyártás.
A Hisense nem új Magyarországon. A Klímaáruház már ezelőtt 15 évvel is forgalmazta ezeket, sajnos alacsony minőséget képviselt, elég hamar abba is hagyták az importját. Most megint elkezdte valamelyik cég hozogatni be,de szerintem van jobb alternatívája. Az importőre alig három éves egyszemélyes kft, három bejelentett fővel...nincs szervízük, nincs logisztikájuk, stb. Ennél azért több kell, hogy egy márkában megbízzunk.
-
macskajancsi
aktív tag
válasz Casoli #33189 üzenetére
Nem rögtön, egy fél óra után kb, de csak ha bent rendesen meleg van.
Ha nem annyira, akkor később.
Gondolom ha meleg van, akkor a felső hőcserélőn hamarabb csapódik ki a kondenzvíz.
Próbáltam a ventit is alacsony fordulaton járatni, de ekkor is elkezdte egy fél óra után...Ez a tippem nekem is, hogy lekapja a vízcseppeket a venti, mert rossz irányba (egyenesen lefelé, nem a tálca felé) kezd el folyni a fenti hőcserérőről, majd onnan csapja a hátfalra, meg az arcomba.
coito ergo sum...
-
fecke78
senior tag
Ha van itt klimás akkor (sértödés nélkül) lenne pár kérdésem ?
A felszerelés miért kerül ugyanannyiba ha egy régi helyére kell felrakni , értem ez alatt nem kell átfurni a falat , illetve van konzol is ?
A leszerelt régi klimát pénzért szedik le valahalol meg ingyen ?
Mi lesz a régi klimával ? Kidobja ? Megjavítja , eladja ?
Illetve miért drágult meg ennyire a felrakása a klimának mert azért 60-65 ezer forint azért nem aprópénz
Mondjuk az is igaz amikor én rakattam fel 2008 ban akkor is 50 ért rakták fel -
tibibi
őstag
válasz Weyoun_aliga #33185 üzenetére
Pedig ez egy gree gyártás,ezért lehet kipróbálom a daikin nagyon elszállt az árakkal....
közben látom Windy is írta,nekem jelenleg 4 klímát kellene felszereltetnem.Nem mindegy ,hogy 1.2m vagy 700k.[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz fecke78 #33192 üzenetére
Nem vagyok klímás, de szerintem a konzol ára lejön... már ha azt hagyják fent. A lyuk vagy jó, vagy nem az újhoz... a beltéri furatai meg tuti nem jók, sőt, extra kínlódás, hogy ne essen egyik sem fél centire az újtól.
60.000... ezért két ember dolgozik 2-3 órát, remélhetőleg bejelentve, adózva. Ha leosztod, az 10-15.000 / fő / óra, ebből lejön a munkáltatói járulékok, marad a dolgozónak bruttó 5 - 7.500 Ft / óra... ez már eleve nem egy elszállt összeg ( itt volt a vízvezetékszerelő, a régi óra helyére felcsavarta az újat 5 perc alatt, 20.000, és még számlát sem adott ). Ebből persze még le kell vonni a kiszállást, a szerszámok amortizációját, a későbbi esetleges garanciális gondok költségeit (mert azért az költség akkor is, ha a gyártó adja az alkatrészt, meg valami kompenzációt még a munkára is), a fogyóeszközöket, felhasznált alkatrészeket (cső, kábelcsatorna), és akkor még a cégnek mindig nulla profit maradt... ha ezt mind levonod, és nettót nézel, akkor talán 1-2.000 Ft / óra jut annak aki ott izzad... szóval nem érzem, hogy sok lenne az a 60.000-es klíma szerelés.
-
fecke78
senior tag
Figyu ,magam kereskedelemben dolgozom .saját válalkozás , és én adok is valamit a pénzért .értsd üzlet ,termékkel. De szerintem ez rohadt sok , persze a klimás szerint meg kevés ,a vizeseket meg ne is mond rohadt rabló mind , na és a gázszerelök ..... 😀lölö
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
TE lehet , hogy nem érzed, csak az aki fizeti a 60eft-ot és az még alsó hangos ár.... No és azt még kihagytad,hogy 3m-en felül +5eft/m ha nem több akár és ha kell akkor nem +1m kell rá. Ott mi a költség! A gépet is kihagytad mert azon is van haszon akár nem is kicsi... Szóval .... U.I Igen, a vízvezetékszerelők, azok aztán tudnak Tény, hogy a kereslet/kínálat aránya tolódik az ár javára felfelé ... lásd a Daikin klímák drágulását ...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
valakky
aktív tag
válasz fecke78 #33192 üzenetére
Kb. a pofátlanság lenne, meg nem is szoktak. Egy kültéri levétel szokványos helyen olyan 10-15 környékén mozog (feltéve ha nem kell magasban végzett munka), vissza/felrakás 15-20 környékén.
Beltéri felrakás a kiépített rendszerre megint olyan 15 ezertől.
De a levétel megoldható házilag, ha meg működik, visszaszivatni a kültéribe elég egyszerű a gázt, ha meg döglött akkor általában azért a piaci értéken nem, de kb. 7e környékén a gázt beszámolják. Persze ki is lehet eregetni, csak nem elegáns, és utána le lehet kapni házilag.
Egyébként a beltérit is kis kézügyességgel fel lehet rakni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest