Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- MárkaLánc
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz arcitec #32600 üzenetére
magyar jogszabályok szerint te a kereskedővel vagy jogviszonyban, nem nagykerrel, vagy gyártóval, majd a kisker meccsel nagykerrel/gyártóval, neked ahhoz semmi közöd, akitől vásároltál oda szól a gar, és neki a kötelessége megoldani, olyankor necces, ha telepítő és a forgalmazó cég nem ugyanaz, de ez ritka
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
edk-
őstag
válasz Chaser #32601 üzenetére
És a kereskedőnek kell kiküldenie szerelőt: ,,A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.''
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
LanyUs
senior tag
válasz Fantomas80 #32594 üzenetére
Én is vesszőt jártam az első telepítővel. Többet felé se megyek. Szerencsére egyre többen kerülik... Majd ránéz más a többi gépedre is és annyi...
Egyre több helyen látom az 50 cm-es flexi cső két szélén történő kötegelését, a közepe meg szépen belóg
-
arcitec
addikt
válasz Chaser #32601 üzenetére
Szerintem meg csak téves az eszme. Bármit veszel garanciális esetben, visszaviheted a boltba- de azt is csak bizonyos esetekben- nagy többségben meg van adva erre az esetre a szervezek elérhetősége.Ha veszek pl egy autót bármelyik márkaszervizbe vihetem.Vagy akár hűtőgépet , had ne soroljam a klíma sem egy fétis készülék,mint ahogy itt foglalkozna vele egyesek(nem rád értem)
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
valakky
aktív tag
válasz Fantomas80 #32594 üzenetére
Ha nem tőle vetted, akkor tényleg nem az ő gondja.
Ha meg igen, akkor viszont egy éven belül vagy, a jótállás az ő feladatköre, mint kereskedőé, megoldjatja hogy felveszi a kapcsolatot a hivatalos szervizzel is, illetve keresheted te is, ha van ilyenje az adott márkának. a légkondik esetében általában azért nem jellemző, hogy kiterjedt hivatalos szervizhálózattal rendelkeznek a különböző márkák.
mivel helyhez kötött berendezés, ezért a javítás helyszíni, és elméletileg nem a te költséged.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz arcitec #32605 üzenetére
az, hogy nem ismered a jogszabályokat, még nem azt jelenti, hogy vesszőparipa' ( :
nem érdekes, milyen szerviz lehetőségek vannak megadva, az _opcionális_, nincsenek bizonyos esetek, nem kötelezhet rá egyik kisker sem hova vidd, te, ha úgy döntesz, vihetsz egy notebookot hivatalos szervizbe is, de ha úgy döntesz, beviszed a boltba ahol vetted, majd ők intézik a szervizzel a többit_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Jam.
aktív tag
Sziasztok!
3 oldalfali klímát szeretnék, elsősorban fűtésre használnám őket. Meg is voltak a kiszemelt modellek, 1db Fujitsu LTCA 12-es és 2 db LTCA 09-es modell személyében. A klíma szerelő azonban próbálna lebeszélni róluk a 410-es hűtőközeg miatt és javasolná helyette a Panasonic NZ35 és NZ25 modelljeit, amik állítása szerint fűtésre még jobbak is.
A 410-es hűtőközegnek rám nézve milyen negatívumai lehetnek? Illetve a hűtőközegen túl, valóban jobbak lennének a Panasonic modelljei? -
Chaser
legenda
x idő múlva megszüntetik a forgalmazását az r410-nek, tehát ha után kell tölteni a hűtőközegnek, nem fogod tudni - nyilván meg lehet oldani ettől független -
már én is r32-set vennék, de nem félnék r410-től sem ha jó a gép
ha igaz, h az r32 egyáltalán nem káros az ózonrétegre, akkor is r32-t vennék, de ezekből mi igaz, mi nem, sztem a jóisten' sem tudja
az említett panákat nem ismerem, de mivel etherea, biztosan nem rossz, nekem egy bajom van velük, a két év gar, kb bármelyik japánra 3 van alapból, olcsóbb modelleknél is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
edk-
őstag
Én megnézném a helyedben a Pana TZ35-TKE-1 és TZ25-TKE-1 modellt is. Hasonlítsd össze az NZ-vel, megéri-e az árkülönbség. Nekem nem érné meg.
Egy helyen ezt írják a Pana jótállására: 60 hónap teljeskörű; garanciafüzet szakszerű kitöltése + évi 2x számlával vagy munkalappal igazolt karbantartás
Ez téves?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
annak járj utána, fűtésre használva is él-e a 10 év gar - mitsunál, daikinnál is ki lehet 10 évre terjeszteni a gart, ahogy fujinál is, de ott mindig kavar van, h mi van fűtés esetén -
meg ugye nem mindegy, mennyi az évi kötelező szerviz, ami fűtés esetén évi kettőt jelent_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Fantomas80
tag
Igen tőle vettem meg ő is szerelte fel tavaly. Csak idén még 2db-ot felszeretem volna szerelttetni. Kértem tőle árajánlatot de ő a Gree-t ajánlgatta. Mindenképp azt szerelt volna fel egy 5KW os meg egy 3.5 KWos Daikin Sensirát. Szerinte Mitsubitsi az gyártson csak autókat kb ugyan ez a Panasonic is szerinte. Mindegy bele egyeztem adott egy hónap múlva időpontot hogy mikor jön felszerelni.
De csak nem nyugodtam mindenfélekép inkább Japánt szerettem volna. Ekkor kértem árajánlatot a Panonklímától. Akiknél kicsit kevebb összegbe belefért egy 5KW os Mitsubitsi meg egy 3,5 KW os Daikin Sensira.
Ő neki meg jeleztem nem kérem egyik klíma felszerelését sem. Még itt is több mint 3 hét volt hátra a felszerelési időponthoz képest. Nem mondanám hogy az utolsó pillanatban jeleztem. De gondolom meg sértődött
Egy Kiskunfélegyházi szerelő egyébkéntGooglemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
edk-
őstag
válasz Fantomas80 #32619 üzenetére
Akkor az ő kötelessége a garanciális javítás. Ha nem hajlandó -> békéltető testület. Persze lehet, hogy nem érdekli. Akkor marad a polgári per.
-
Chaser
legenda
-
Male
nagyúr
válasz kelzsoca #32626 üzenetére
Gondolod még vannak ilyenek ennyi év után? Nem egy bonyolult szerkezetek ezek. Illetve pont a régebbi gázzal van sok év tapasztalatuk már, az újjal könnyebben kijöhet még valami, a régivel nem sok esély van meglepetésre. (Kicsit úgy gondolkodok ezzel, mint az autóknál... hogy egy típus legutolsó példányai a legjobbak, mert addigra mindent kijavítottak ami kiderült, míg az új modellnél eleinte még könnyebben vannak hibák, amik a gyártás előtti tesztelésnél nem jöttek ki.)
Nekem pont Fuji LTCA van, amit a kérdező tervezett, lassan 4 éve megy, semmi hibát nem tapasztaltam, ha most vennék biztos ezt venném újra.Danex: Nálam még úgy volt a kitétel, hogy "kizárólagos fűtésre" használt klíma esetén nem él a 10 év. Akkor rákérdeztem a szerelőnél, hogy ezt naplózzák, vagy hogyan állapítják meg... azt mondta egyszerűbb: ha a lakásban nincs más fűtési rendszer, akkor nem él a 10 év, ha van, akkor kiegészítő fűtésnek minősül, és él.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nemrég akkora monszun volt nálunk, inkább lekapcsoltam a klímát, nem lehetett átlátni az esőfüggönyön, nem bánom, hogy benn voltam és nem kinn mászkáltam éppen ( :
-
Danex
addikt
Dikk, aztán GDPR tájékoztatás volt-e erről?
-
Fr3eWar
őstag
Pjen használ Nordic Ethereákat elvileg évek óta fűtésre.
Amit korábban írt egy kolléga, a TZ35 modellek nem Nordic kialakításúak, ezért olcsóbbak is. (plusz kompakt kialakítású).Én sima XZ50VKE-t vettem, de még nincs felszerelve, így csak megelőlegeztem a bizalmam a Panába.
-
ph2012
senior tag
Panasonic FZ35-UKE légkondi távirányítóján van a SLEEP beállítás és ezt lehet beállítani: 0,5h-1h-2h-..-9h-0,0h (törlés)
Ez mit csinál? Nem értem. Elmagyaráznátok?
köszi
-
SSJPiotr
csendes tag
Valakinek van tapasztalata szellőztető/páramentesítő légkondikkal? (Pl ururu sarara vagy esetleg valami megfizethetőbbel?)
-
LXI-skorpio
csendes tag
üdv.
Köszönöm ( Chaser )
-még egy kérdés : Cascade Bora 3.5 KW-os klimánál hgy van a WI-FI kapcsolat ( hogy tudom a WI-FI-t beállítani > telóról inditani a klimát ha nem vok otthon < )
skorp.
-
Chaser
legenda
a monszunnak? szóltam neki ( :
LXI-skorpio
nem ismerem, valahol biztos leírja a gyártói oldal, távoli hozzáférést keress, alapesetben csak wifiről kommnikál a modul a routerrel, amikor kilépsz a hálózatból, akkor jön a távoli hozzáférés, daikinnál azt külön engedélyezni kellett, akkor már a routerrel kommunikál csak a modul, a telefon meg rajtuk keresztül a serverrelszerk:
vagy a serveren keresztül a modullal ( :[ Szerkesztve ]
-
veterán
Közbe magam megnyugtatása miatt kölcsönkaptam egy EMOS fogyimérőt, de hasonló értéket dobott mint a Voltcraft mérő, elhanyagolható a különbség. Érdekes amúgy hogy az FTXB35C-nél a min áramfelvétel az adatlapon 290W-nak van írva, de ha már a szoba le van hűtve akkor 110W környékét fogyaszt, ha meg leáll a kompresszor akkor 10-20W környékét egy kis ideig.
Érdekes hogy a gyártó miért nem a valós adatokat adja meg az adatlapon.iPhone 13 Pro Max
-
lacy027
tag
válasz jozsi252 #32637 üzenetére
Daikin klíma áramfelvétel, saját tapasztalatok.
Ha 30+ fokban is 110W-ot fogyaszt, akkor annak valóban nem 1.3 kW hűtőteljesítmény a minimuma.[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Jelenlegi lakásunkba van egy Gree GWH18KG (comfort plus volt a neve asszem). És már tavaly nyáron is előjött az a nyűgje ami most is, hogy huzamosabb használat alatt nem folyik ki a kondenzvíz a lamellák közül, és elkezd kegyetlen zavaró hangokat adni. Leghalkabb fokozatban is számomra zavaróan hangos, de ha megtelnek a lamellák, akkor ilyen susogó fújtató hangot ad, pont olyan mintha széllökések érkeznének, és a fák lombjait meg meg csapkodnák. Átrakom FAN üzemmódban, akkor egy idő után kidolgozza a folyadékot, és utána 1-2-3 óráig megint "csendes" már amennyire tud az lenni. Ilyennel találkozott valaki?
Folyás nincs, tehát az elvezetés rendben van, de egyszerűen nem hajlandó kicsöpögni a kis lemezek közül a víz, és így elálja a huzat útját, és mindegy, hogy minimum vagy maximum ventin megy.
-
veterán
válasz Csabroncka #32638 üzenetére
Igen azt tudom hogy a nagyobb melegbe nő meg neki. Majd kíváncsi leszek rá hogy augusztusba mi lesz a helyzet.
lacy027
Ráadásul ez 3.5kW-os. Igaz hogy most csak a saját szobám hűtöm ami 23nm, ezt meg gyorsan lenyomja, lehet ezért. Amúgy 200W környékén is sűrűn van. De a 100-110W témyleg jó kevés.iPhone 13 Pro Max
-
celf
őstag
nem tudjatok, lehet mas, magasabb kategoriaju kulso egyseget csatlakoztatni egy alap kategorias belso egyseghez? Toshiba Mirai-rol van szo.
Qrvahangos a kulso egyseg -
-
feco70
senior tag
Írtam, hogy a beltériből váltakozva, hullámokba jön a levegő, nem is hűt annyira.
Na lekaptam a burkolatot, nem csodálkozok rajta ,hogy nem fúj elég levegőt, olyan koszos a mókuskerék mint állat. Az asszony állandóan takarít, nem értem,hogy kapta magát így tele -
Chaser
legenda
válasz feco70 #32646 üzenetére
lehet pont azért ( :
Jam.
régebbi modell alapján ne következtess, ha ugyanazt akarod venni mint pjen, akkor nem szóltam de egyébként nem releváns, h nála h működik egy másik modell, az utódok lehetnek jobbak meg rosszabbak is, mint akármelyik gyártónál
összességében az etherák biztos nem rosszak, csak sajnos a jelenlegi két év gar sztem karcsú - és attól nekünk nem adnak többet rá, h pjennek az akkori modellekre akkori vásáráskor igen -, én is néztem az etherákat pár éve, ezért lőttem le a listáról, ha már drágább legalább a 3 év gar legyen meg mint a legolcsóbb többi japánnál is, nem is értem mért 2 év van rajtuk[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz kelzsoca #32642 üzenetére
Ja évente takarítom. Van szárító de mért kellene azt próbálnom? Ha hosszabb ideig van kikapcsolva, vagy hűtés nélkül csak FAN-ban lefújatom a lamellakról a vizet akkor utána jó, pár órán kereszük aztán egyszer csak elkezd újra vízesedni, arra gondoltam, hogy minivel mindig minimum ventin megy a kompresszor túlhűti a közeget és a lecsapodó pára ráfagy/rádermed a beltéri lamellákra, ami szép lassan rétegenként eltömíti a levegő útját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest