Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7456) t_a_m_a_s válasza Clark_1 (#7448) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

A 250e forint a kezdő felszerelésre értettem. Gép, egy kit obi, memória kártya táska... kb
Aztán a többi folyamatosan jönne, kb 2 havonta

Melyik egyetemre jársz te, barátom? :DD

A viccet félretéve: én - talán pár hsz-el ezelőtt is kifejtettem - azt vallom, hogy inkább legyenek jó üvegeid egy gyengébb képességű vázzal, mint fordítva (a baj viszont az, hogy vázak terén egy szintet lépni elég sokba van... ) én ennyi pénzből valószínűleg valami belépő vázat vennék, egy jó utazózoomot és 1-2 fényerős fixet. Nomeg természetesen táska, memóriakártya, szűrők. A többit pedig folyamatosan, vaku-tele-állvány-mindenmás sorrendben. Persze ez a sorrend attól is függ, mit szeretsz fotózni.
Nikonban gondolkodva nálam ez valami D3000 + 18-105VR + 35/1,8 indulót jelent, majd SB600, 70-300VR. Ez után jönne a nagylátó, esetleg egy-két fix és az állvány-mindenmás. Kiegészítőkből viszonylag gyorsan beszereznék egy polárt és egy infrás kioldót, meg egy akkora táskát, amibe az egész majdan "teljes" cucc belefér.

Ezek nagyjából a saját tapasztalataim és az én terveim a saját cuccomra vonatkozóan. Biztosan másoknak mások a prioritások, én pl az állványnak nem érzem égető szükségét, illetve elvagyok egy 5000 HUF-os vacakkal. Az igazat megvallva a külső vakut sem használom ki annyira, de ettől függetlenül is az SB-600 mellett döntöttem és nem bántam meg. Viszont így utólag belegondolva lehet, hogy jobban kihasználnék egy fényerős üveget mint a vakut...

A másik dolog, bár úgy tűnik, hogy ezt látod te is, hogy ebbe a hobbiba elég rendesen lehet (és kell) önteni a pénzt. Ne sajnáld a jó minőségű, gyári cuccokra, szerintem hosszú távon az a jobb választás.

Holnap majd jól beletépünk...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.