Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7551) Szten Márs válasza Lon (#7548) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Hogy melyiknek van a leggyorsabb fókusza, passzolom. Ha fegyvert fognának a fejemhez, hogy tippeljek, talán a Nikont mondanám, de, ahogy írtam, ez egy tipp, szóval inkább felejtsd is el :D
Viszont mit jelent az számodra, hogy ne legyen elmosódva? Mert a nagyobb szenzor miatt a hátteret jobban mossák a tükörreflexes gépek, de ha a a kompaktoknál szokásos zajszűrés ocsmány részletelmosó hatására gondoltál, akkor értem a dolgot - ez esetben a tükrösök jóval jobbak, nagyságrendekkel és ilyen értelemben nem lesznek mosottak a képeid.

Ha a túlexpótól félsz, a Pentax fénymérését szeretni fogod - igencsak védi a csúcsfényeket. :D

(#7552) Szulita válasza Szten Márs (#7550) üzenetére


Szulita
tag

Igen, pongyolán fogalmaztam. Inkább úgy mondom akkor, h ha ugyanakkora képkivágásban (látószögben) gondolkozunk (és a tárgytávolság is ugyanakkora mindhárom esetben), akkor Oly-nál 2x-es , APS-C-nél 1.5/1.6x-os a nagyítás a full frame-hez viszonyítva. Ami kivágást (látószöget) Oly-n elérhetünk a S. 105-tel 1:1-es kihuzattal, azt FF-en egy 2:1-es leképezésű makróobival tudnánk csak visszaadni.

Remélem, így jó, mert kezdek belezavarodni :)

[ Szerkesztve ]

"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller

(#7553) Szten Márs válasza Szulita (#7552) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igen, így jó lesz. :K Az a baj ezzel, hogy ez egy nehezen szemléltethető dolog, amibe könnyű belezavarodni :D

A fő galiba az ugye, hogy a leképzés, meg az, hogy a fényképezendő tárgy milyen kis része tölti ki az egész fényképet, az nem ugyanaz, hanem függ a szenzor méretétől. A leképzés, amit gyakran nagyításnak is hívnak, a fényképezendő tárgy méreteinek és a szenzorra vetített kép méreteinek arányát mutatja - tehát minél kisebb egy szenzor, 1:1-es nagyítás mellett annál kisebb tárgy is kitölti a teljes képet. Látszólag azt jelentené, hogy annál jobb a nagyításunk, pedig nem.

(#7554) Lon válasza Szten Márs (#7551) üzenetére


Lon
csendes tag

Igazából én is a nikon felé hajlok, már csak azért is mert jobb érzés volt kézbefogni mint a canont, bár az nagyon jó kis gép. Pentaxot pedig sajna még csak mutatóba se láttam.
A nikkor 55-300 -as obiról mik a vélemények?
úgy láttam kitben 2/3 árból megvan.

(#7555) Szten Márs válasza Lon (#7554) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Az 55-300 azt mondják igencsak jó objektív lett, szóval ha úgy érzed kell neked egy 300-as végű tele, akkor csapj le rá :K

(#7556) Lon válasza Szten Márs (#7555) üzenetére


Lon
csendes tag

Köszi a válaszokat.
Valójában lehet hogy elég volna egy 200 as is, de ha már pénzt költök rá akkor kitben ugyan annyiba kerül mint egy 55-200-as külön.
Ezzel kapcsolatban említette egy barátom, hogy érdemes valamilyen szűrőt venni az obi-hoz mert az a lencséket is védi, meg amúgy se haszontalan. Ezek közül vajon melyiknek láthatnám leginkább hasznát? mire jó az UV szűrő - ha jól tudom a mezei üveg sem ereszti át az UV-t?
Mostmár csak a vaku miatt fáj a fejem, de szerintem eleinte biztosan a beépítettet fogom használni, mert a legolcsóbb is felháborító 40e pénzbe kerül.

(#7557) Szten Márs válasza Lon (#7556) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

UV szűrő teljesen felesleges, a szenzor előtt van UV szűrő, szóval úgy igazán digitális gépeknél nem sok mindent csinál. Ellenben kisebb, vagy nagyobb mértékben beleszól a képminőségbe. A lencsét védi, de nem olyan sérülékeny egy lencse - ha nem kocsmai verekedésre használod, akkor nem kell félteni, ha meg arra, akkor az UV szűrő sem védi meg.
Egy olyan külső vaku, ami megéri a pénzét, meg bizony pénzbe kerül. És tipikusan azért 40 felett, a legolcsóbb külső vakuk általában nem érik meg a beléjük fektetett pénzt.

(#7558) Lon válasza Szten Márs (#7557) üzenetére


Lon
csendes tag

Amúgy Te mennyire vagy K-x-el megelégedve?
Nem okozott problémát az alulexponálás, meg hasonlók? Nem szeretem ha sötétek a képek, azt meg főleg nem ha kiégnek, vagy mosódnak a botrányos zajszűrés miatt.
Valamelyest ez is érdekelne, mert jó árú gép, és jó gyors sorozatkészítése is van.

(#7559) Szten Márs válasza Lon (#7558) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nekem Pentax K10D-m van :) De nem, nem okoz gondot az alulexponálás. Nem is alulexponálásról van igazán szó, hanem a csúcsfények agresszív védelméről. Egyébként van expókorrekció lehetőség a gépeken, néha érdemes használni. Plusz utólag egy képet könnyebb kivilágosítani, mint a kiégett részeket visszahozni - ez utóbbi gyakran, főleg jpg esetében nem lehetséges.

(#7560) Degeczi válasza Lon (#7558) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ha stimmel a dpreview teszje, a K-x pont kivétel!
(ott éppen azt említik, h gyakran volt hajlamos kiégetni a csúcsfények környékét)

de ez csak odafigyelés kérdése, minden kamerát ki lehet ismerni idővel
(a leghírhedtebb ilyen szempontból a Nikon D80, de még azt is sokan használják elégedetten, miután kiismerték. És persze a kiértékelő mérés helyett mindig ott van az átlagoló/középre súlyozott, ami kellően biztonságos)

(#7561) Lon válasza Szten Márs (#7559) üzenetére


Lon
csendes tag

A pillanatnyilag hajszállal az élen lévő nikonban van ilyen, hogy active D lightning, ami elvileg pont a kiégést hivatott megakadályozni, de köszönöm a tanácsot :D
Úgy is kísérletezősre terveztem a fényképezgetést, mert auto beállításokkal nem igazi kihívás, nem igazi hobbi.
Szerintem maradok a nikonnál.

(#7562) Throme válasza Lon (#7561) üzenetére


Throme
veterán

Azért az "active D lightning" meg nem akadályozza a kiégést, csak a kép dinamikáján próbál javítani. Vannak akik be sem kapcsolják. Ezen felül a viewnx-ben (nekem csak ez van) is állítgatható utólag.
Szóval nikonnal is lehet simán kiégett képet készíteni :K .

(#7563) Degeczi válasza Lon (#7561) üzenetére


Degeczi
nagyúr

van ilyen az utóbbi évek Nikonjaiban, de mint minden automata megoldást, ezt sem nagyon érdemes használni,
helyette sokkal jobban jársz az otthoni RAW kidolgozással, ahol a számodra-, és nem egy buta algoritmus számára tetsző eredmény állítható be

(#7564) Degeczi válasza Throme (#7562) üzenetére


Degeczi
nagyúr

de, az egyre erősebb fokozatai egyre inkább védik a csúcsfényeket, és szándékosan alexpóznak kissé

ettől "active", h az expót is befolyásolja
(a sima, "nem active" d-lighting kapcsolható utólag)

(#7565) Messer22


Messer22
senior tag

http://www.youtube.com/user/DigitalRevCom#p/u/0/hk5IMmEDWH4

Érdemes megnézegetni a videóit, angol tudás előny :)

Messer

(#7566) rumos14 válasza Szten Márs (#7550) üzenetére


rumos14
nagyúr

hú, akartam reflektálni erre, mármint Szulita hsz-ra, hogy ez így nem kerek számomra, de nem tettem meg, mert 1. magasabb nálam :DDD 2. úgy mint Szten, úgysem tudtam volna leírni :C

(#7567) rumos14 válasza Lon (#7556) üzenetére


rumos14
nagyúr

kis késéssel, de egy javaslat: Sony A500-at is felveheted a listádba: a többi géppel összemérhető szenzor és AF, előnye az élőképpel is gyors AF és a dönthető kijelző, valamint a vázba épített stabilizátor. hátránya a videó hiánya.
valami fényerős fixet még biztosan vennék a géphez.

(#7568) Szten Márs válasza rumos14 (#7566) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Látszott a hsz-éből, hogy ért ahhoz, amiről beszél, csak mégis valami félresiklott, ezért mondtam, hogy gondolja át, és maga is rájön majd :B

(#7569) Szulita válasza rumos14 (#7566) üzenetére


Szulita
tag

3. Maradtál volna Veresegyházán szombaton :C

"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller

(#7570) Mercutio_ válasza Szulita (#7569) üzenetére


Mercutio_
félisten

Aztán ott tartják a maciparkban :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#7571) Lon válasza Szten Márs (#7568) üzenetére


Lon
csendes tag

Egyébként ilyen gépbe mit ajánlotok inkább, Sandisk-ot néztem, és van 30Mb/s-es
4GB-s 5.5e-ért és 15Mb/s-es 8GB-s ugyan ennyiért. Vajon tud ez 30Mbps-t használni?
Valószínű egyébként, hogy néhányszor fotóznék raw-t és jpg-t is egyszerre.
Továbbá most látom hogy pixinfosok kipróbálták a d3100-at, és nemtud expo sorozatot, meg 1mp nyitás után automatán szűri a hotpixeleket, és nem tud MLU-t.
Igazából ezeket mén nem használtam nagyon, mert tükrösből még csak filmesem volt, de gondoljátok hogy hiányozni fognak? Vajon a csillagokat hotpixelnek veszi B záridőnél?

(#7572) Szten Márs válasza Lon (#7571) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

RAW-ban nincs hotpixel szűrés - legalábbis nagyon remélem :DDD Manapság már semmi sem biztos mondjuk :) Viszont sok RAW konverter - pl az Adobe termékei - alapból hotpixel szűrést végeznek, ha RAW-ból hívsz elő, kérdezés nélkül. Amúgy nem, a csllagokat nem fogja annak venni :N

Az MLU nem egy rossz dolog, ha állványos bulikat tervezel a géppel, de talán lehet élni nélküle. Az expo sorozatot én még életemben nem használtam, valószínűleg nem is fogom, szóval anélkül is lehet élni azt hiszem :) Talán a megszállott HDR-ezők hiányolhatják.

Memória írás-olvasás sebességekben nem vagyok otthon, de a tesztekben gyakorta mérik azt is - talán még a pixinfósok is. (Igen, egy ideje leszoktam a tesztek olvasgatásáról, ennek is megvan a maga oka)

(#7573) DJ Reinhardt válasza Lon (#7571) üzenetére


DJ Reinhardt
tag

A korábbi Nikonoknál a hosszú záridős zajszűrés azt jelentette, hogy a tényleges felvétel után a gép készít egy fekete képet azonos záridővel és a kettőből matekozza ki, mi a zaj és mi a csillag - a D3100-nál is ez a legvalószínűbb eljárás.
A halvány, de állandó helyű pontok, mint a csillag megmaradnak, a zizi meg elég jó hatásfokkal eltűnik.

(#7574) Degeczi válasza Lon (#7571) üzenetére


Degeczi
nagyúr

pontosan, ahogy már írták: a hotpixelszűrés "nem veszélyes" a csillagokra, pusztán csak annyiból kellemetlen, h pl. egy 20 mp-es kép után mindenképpen újabb 20 mp-et kell várj, mielőtt a következő képet készíthetnéd (miközben a CMOS érzékelőn alapérzékenységen valszeg nem sok hotpixel lenne ilyen időnél, legalábbis a 12 Mp-es CMOS-sal szerelt vázakon nem fontos bekapcsolni),
az expósorozat pedig ma már valóban csak HDR-hez hasznos igazán, ahhoz azonban a középszintű Nikonokon is elég behatárolt (ott is csak 3 kép készíthető, ami sokak szerint elég kevés egy jó HDR-hez)

a 15 MB/s-es Sandisk a nyerő ár/érték arányban, mert még ha ki is tudna használni a váz gyorsabbat (ami nem feltétlenül igaz, kb. max. 20 MB/s tipikus még a középkategóriás Nikonoknál is), még azt is csak hosszú RAW sorozatokban lehetne észrevenni, egyébként nem: mert a kamera a saját pufferjába már tud készíteni további képeket, miközben még az előző mentése zajlik

[ Szerkesztve ]

(#7575) Lon válasza Degeczi (#7574) üzenetére


Lon
csendes tag

ennek örülök, tehát ha RAW-ba fotózok, akkor valószínűleg hotpixel szűrést se kell várnom?
mert arról bizony azt mondták sokáig tart.
Tényleg benne van a tesztben, hogy 20500kbps-t tud a váz :W
Nem vagyok még otthon DSLR-ben, de azért nem szerettem volna ha a gép tudása bármiben is visszatart, de az elmondottak alapján nem hiszem hogy fog.
(remélem igazam van -- most egy olyan kéne amin jól megtanulhatom a digitális alapjait)

egyébiránt ez a HDR eléggé vicces, nem is tudtam hogy ilyen van :B

[ Szerkesztve ]

(#7576) DJ Reinhardt válasza Lon (#7575) üzenetére


DJ Reinhardt
tag

Letöltöttem a kezelési útmutatót, mert ez a nem kikapcsolható zajszűrés nekem furának tűnt.
134.oldal : kikapcsolható a hosszú záridős (>8s), de ekkor is megmarad a magas érzékenység melletti szűrés, ami azonban nem annyira időigényes. Feltételezem, hogy magasnak ISO 3200 fölött minősül (71.oldal).
Szóval ha pl. csillagjárást fotóznál, az én értelmezésem szerint nem maradna ki minden második B-időnyi hossz.
Valamint a szűrés független a JPEG v. RAW formátumtól, de amíg kapcsolható, addig ez teljesen OK.

(#7577) Lon válasza DJ Reinhardt (#7576) üzenetére


Lon
csendes tag

köszi, ez jó ötlet volt.

(#7578) morpheus133


morpheus133
tag

Sziasztok!
A barátnőm szeretne venni egy fényképezőgépet magának.
Leginkább étel, különböző bogarak és virágok fotózására használná, tehát valami jó makró funkcióval megáldott gép kéne. Az összeg olyan 100 000 Ft körül lenne. Mit ajánlanátok?
Köszi

(#7579) szaby_gyerek válasza morpheus133 (#7578) üzenetére


szaby_gyerek
tag

Hali.
100-ért csak a legolcsóbb tükröset kapni meg, azt is csak kit obival. Ami makróra alig használható. Lehet vele közeli dolgokat fényképezni (kb. 20-25 centi körül a legközelebbi fókuszálható távolság), de nem rendes makró. Tapasztalatom szerint az ilyen kit obikat leverik a drágább kompaktok makró módja is. Persze nem valami gagyi ultrakompakt masina.

(#7580) morpheus133 válasza szaby_gyerek (#7579) üzenetére


morpheus133
tag

Akkor ha az ár nem számít(csak az ár érték arányban a legjobb) mit ajánlanál ehhez a feladathoz?

(#7581) Degeczi válasza morpheus133 (#7580) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ha újonnan veszed, min. kétszerese a megcélzott összegnek, mert egy olcsóbb makróobi is 100 fölött van...

(#7582) Messer22 válasza morpheus133 (#7580) üzenetére


Messer22
senior tag

HI

Veszel egy használt oly E4xx vagy E5xx vázat, meg egy 35-ös macrót és 100-ból megvan.
macro újba 63e, használt 40-50e, vázat 50e körül kapsz.

Messer

(#7583) BEE válasza Szten Márs (#7572) üzenetére


BEE
addikt

A hotpixel szűrés szerintem RAW-ban megy, ott van igazán értelme.
Az utólagos szűrés max annyi lehet, hogy az 1pixeles eltéréseket kiveszi a képből.
A csillagok több pixelen vannak.
A tükörfelcsapás annál hasznosabb, minél olcsóbb az állványod. :K

Sorozatot nem csak HDR-hez használnak, hanem akkor is nagyon hasznos,
ha pontosan kell eltalálni az expót. Pl a nagy kontraszt miatt.
Sokat bír a RAW, de néha azt is pontosan kell belőni.

Gyors memkártyát annak érdemes vennie, akinek a gépe írja is gyorsan.
A belépő gépek nem szoktak túl gyorsak lenni.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7584) BEE válasza Messer22 (#7582) üzenetére


BEE
addikt

35mm-es makróobival próbáltál már bogarakat kergetni ?
Ha kipróbálod, utána nem biztos hogy azt ajánlod egy kezdőnek.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7585) Messer22 válasza BEE (#7584) üzenetére


Messer22
senior tag

HI

csak 50-es m42-vel,(ha a lepke megvolt MF-el, akkor az AF-es obival nem lenne?)
a neten meg láttam elég képet a 35-el.
bogarat nem nehéz, repülő rovart már nehezebb!
2. a pókok kezdésnek egész türelmes és kooperatív élőlények, némi légyért cserébe :))

[ Szerkesztve ]

Messer

(#7586) Degeczi válasza BEE (#7583) üzenetére


Degeczi
nagyúr

érdemes belőni az expót - de arra ott a hisztogram
(az azonnali visszaellenőrzés nélküli filmes gépeknél, különösen diánál volt fontos az expósorozat)

a "kikapcsolhatatlan hotpixelszűrés" miatti időduplázás valóban pixinfós hülyeség, a kézikönyvben tényleg ott áll, h ez kikapcsolható...

(#7587) BEE válasza Degeczi (#7586) üzenetére


BEE
addikt

A hisztogram általában a jpeg-ből készül, ami függ a beállításoktól erősen.
Gyorsabb egy sorozatot lőni, mint nézegetni a kijelzőt.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#7588) Lon válasza Degeczi (#7586) üzenetére


Lon
csendes tag

Állat. Akkor Ti mint szakértők áldásotokat adjátok egy D3100-ra egy digitális fotózásban még kezdő embernek?

És a nikkor 55-200mm-es obi mennyire lassú, mert azt hallottam, hogy az 55-300-as közel olyan sebességű, és kicsit lomha, miközben a nikon, meg a mindenféle oldalak is azt írják (szerintem látatlanba egyébként) hogy gyos a fókusza eléggé. Mindenkinek a 70-300-at ajánlgatják fórumokon, de azt nem kapni kit-ben, így meg eléggé drága.

[ Szerkesztve ]

(#7589) Degeczi válasza BEE (#7587) üzenetére


Degeczi
nagyúr

függ (mindig JPG-ről készül sajnos), de ha RAW-t használ az ember, nem tekergeti ezeket a beállításokat, így tudja mire figyeljen, pláne, mert az RGB hisztogram szerencsére a legtöbb mai vázon már alap
ami minimális eltérés marad, az töredéke a RAW tartalékának (és vaktában, folyamatosan lőtt +-1/2-el sem feltétlenül lenne jobb találat...)

elhiszem, h van amikor/akinek számít, de nagyon ritka az, h digit vázon a helyszínen pontosra belőtt expó helyett folyamatosan, fixen 3x, 5x, ... annyi expót készítsen vki

nekem is volt eddig minden digit vázamon, de csak egyszer próbáltam ki amikor az elsőt megvettem, azóta sosem - ez nálam a legkevésbé sem lenne szempont vásárlásnál (igaz, nem HDR-ezem)

(#7590) Degeczi válasza Lon (#7588) üzenetére


Degeczi
nagyúr

még kicsit drága mivel új váz, de egyébként nagyon szimpatikus, különösen kezdőnek

a 70-300 VR valóban gyorsabb lehet ("valódi AF-S" gyűrűmotorja van, míg a kisebbeknek fogaskerékáttáteles, mikromotoros) - de nem száguldozik az sem, inkább egy tisztességes átlagot üt meg
nem rossz, de inkább használtan éri meg

(#7591) Lon válasza Degeczi (#7590) üzenetére


Lon
csendes tag

Szerinted mennyire meredeken fog csökkenni az ára? Várható ez mostanság?
(csak mert ha nem akkor inkább most megveszem) :))

És mennyit számít az a gyűrűs szerkezet modjuk átlag -0,5s? Csak azért mert azt végképp nem szeretném hogy olyan legyen mint egy gagyi kompakt. Most jó árú a kit, de ha nem ok, akkor inkább nem úgy veszem.

[ Szerkesztve ]

(#7592) Degeczi válasza Lon (#7591) üzenetére


Degeczi
nagyúr

meredek csökkenés biztosan nem lesz, sosem szokott

de általánossában egy nyáron/ősszel megjelent modell tipikusan a rákövetkező év tavaszán kezd a helyére kerülni ár szempontjából

(#7593) Degeczi válasza Lon (#7591) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a gyűrűs AF motor halkabb (hiszen nincsenek fogaskerekek, közvetlenül hajtja), és bármikor helyesbíthető kézzel, MF-ra átkapcsolás nélkül is,
de nem szükségszerűen gyorsabb (bár többnyire az, de nem feltétlenül nagy különbséggel)

kompakthoz képest elvi különbség van!
a DSLR-ek rendszere azonnal tudja, merre és kb mennyit kell állítania, kis túlzással szinte csak az AF motor sebességétől függ a beállás időigénye

a kompaktok ezt sosem tudják, hanem mindig csak próbálgatják valamelyik irányban az állítgatást, és visszalépnek, ha már romlást tapasztalnak

ebből adódóan ott az ismételt fókuszálás időigénye mindig ugyanannyi, ami különösen a mozgó célpont követését teszi szinte lehetetlenné

egy tükrös váz azonban ha egyszer már beállt, onnan kezdve egy újabb AF folyamat egy szemvillanás alatt megvan (így lehetséges a jól használható követő AF is)

az első beállás időigénye ezért teljesen semmitmondó ilyen viszonylatban!

(#7594) Lon válasza Degeczi (#7593) üzenetére


Lon
csendes tag

Hú, köszönöm, ezt nem tudtam. Azt kiszem még sokat kell tályékozódjak a témában. :Y
Tudsz esetleg valami olvasnivalót ajánlani, amikből megismerhetem ezeket az alp dolgokat?
Tudom hogy pixinfon van ilyesféle cikksorozat, de valami átfogóbbra gondoltam, ami talán kicsit a beállításokat is taglalja. :R

(#7595) t_a_m_a_s válasza Lon (#7594) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Szvsz lassan vegyél gépet, és kezdj el fotózni, a többi meg majd "rádragad", olyan mélységig, amennyire érdekel. Pl Degeczi, Rumos és Szten Márs kollégák tárgyi tudásától elég sokan még fényévekre vagyunk, és azt 1-2-5 fotóskönyv elolvasásával nem is lehet megszerezni...

Holnap majd jól beletépünk...

(#7596) rumos14 válasza t_a_m_a_s (#7595) üzenetére


rumos14
nagyúr

engem lécci nagyon gyorsan vegyél ki ebből a felsorolásból! :DDD

(#7597) t_a_m_a_s válasza rumos14 (#7596) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Bocs, de lejárt a szerk. idő ;] :DD

Holnap majd jól beletépünk...

(#7598) Lon válasza t_a_m_a_s (#7595) üzenetére


Lon
csendes tag

No nem mintha könyvből akarnám a fotózást tanulni, mert az kb olyan mint a levelező úszásoktatás, csak magának a gépnek a működéséről akartam többet megtudni, mert ugye a belsejébe akkor sem látok bele, ha itt van a kezemben. -- Legalábbis jobb esetben :K
Másrészt úgy tervezem jövőhét első felében elmegyek a kicsikéért. :))

[ Szerkesztve ]

(#7599) t_a_m_a_s válasza Lon (#7598) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Csak azért írtam, mert saját tapasztalat, hogy minél többet olvasol utána és fórumozol, annál tovább csúszik a gépvásárlás és annál bizonytalanabb leszel:)

Holnap majd jól beletépünk...

(#7600) Lon válasza t_a_m_a_s (#7599) üzenetére


Lon
csendes tag

Én is kezdtem tapasztalni, de tudod hogy van ez...
Mindegy már elszánt vagyok!
Meg tudom csinálni. Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni.Meg tudom csinálni!!Meg tudom csinálni!!!!!
:DDD
Mindenesetre ha az alap működésről tudsz egy jó cikket, ne fogd vissza magad!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.