Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7751) rumos14 válasza HarapósKutya (#7724) üzenetére


rumos14
nagyúr

ebben a videóban pont hogy nem nagyon látok mélységélességgel való játékot, pont hogy meglepően nagy a snittekben a DOF, sztem keményen lerekeszelték az obit.
azért az nagyon nem mindegy, hogy egy videókameránál (mint a HV20) van egy jó AF-ed és amúgy is hatalmas a DOF, az 550-nél meg nincs AF a videónál és nagyon oda kell figyelni arra, hogy mi is van fókuszban.
nagyon nyomják a gyártók, hogy persze, lehet tükrössel is családi videókat felvenni, zöld kocka módban, egy gombnyomással, de sztem baromira nem.

(#7752) rumos14 válasza HarapósKutya (#7733) üzenetére


rumos14
nagyúr

első gépnek bőven jó lesz az 550D.
te figyu, azt a Dr. Ház epizódot lehet h 5DMkII-vel csinálták, de a kamerán PROFI, legalább a kamera árát még egyszer kitevő, a videózást megkönnyítő kiegészítők voltak, drága lencséket használtak, profi megvilágítással, és főleg de nem utolsósorban kőprofik csinálták az egészet.

(#7753) csakb válasza Degeczi (#7749) üzenetére


csakb
őstag

Mindig meglep a Nikon hozzáállása, hogy a vázaiból szisztematikusan kihagyja a júzer által újrafuttatható hot pixel mappinget.

(#7754) k1csi válasza rumos14 (#7751) üzenetére


k1csi
senior tag

nagyon nyomják a gyártók, hogy persze, lehet tükrössel is családi videókat felvenni, zöld kocka módban, egy gombnyomással, de sztem baromira nem.

Várhatólag ez is fejlődni fog azért, legalábbis vannak jelei. Pl. az általad a másik topikban felhozott Sony A55 a maga áttetsző tükrös megoldásával (nekem nagyon tetszik a megoldás) vagy pl. neten megtalálható videók alapján a Nikon D7000 kontrasztdetekciós AF-e is gyorsnak tűnik (ez a váz sok másban is jobb let mint a 60D vsz...), a mikro 4/3 meg alapból jobb pozicóból indul a kicsit nagyobb mélységélesség miatt.

Viszont a Canont használók (beleértve magam is) bánatára, bár a Canon jóval előrébb tartott ebben a videó dologban, nagyon-nagyon lassan fejlődik. A kontrasz alapú AF olyan lassú, hogy fotónál 5x nagyítással kézzel gyorsabban beállítom az 550D-n, videónál meg a rém lassú keresgélés miatt teljesen felejtős (sajnos ez sem javult 60D-ben sem).

Azaz ezeket a vázakat ma inkább tervezett "filmezésre", mint spontán vidózásra lehet használni (rengeteg kiegészitővel, esetenként drága fényerős obikkal). Azért reménykedek, hogy a Canon Digic V (ami valamikor jövő évben várható), megoldást hoz erre is.

Ami viszont hosszú távon is kérdőjelessé teszi a családi videózást az inkább az ergonómia. A DSLR-t alapvetően fotózásra tervezték. Ennek megfelelően kicsit nehézkes a kezelése videóra. Ami viszont vonzó az a kevés fényben jó minőség (bár meg kell mondjam 550D-vel ISO800 felé nem szivesen megyek videóval; 60D/7D szenzora is kb. ezt tudja, az 5D mk II az ami ebben kb. 1Fé jobb).

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#7755) Degeczi válasza csakb (#7753) üzenetére


Degeczi
nagyúr

vmiért ez a jellemző a legtöbb gyártóra, nem csak a Nikonra

Olympusokon szokott lenni a menüben hotpixel mappelés, de annak idején pl. az Oly 8080-omon messze nem adott 100%-os eredményt
ami érthető is, mert nem egyszerű olyan automata megoldást készíteni, ami stabilan megtalál minden hibás pontot, de fölöslegesen nem szűr ki semmit, mert az komoly minőségromlással járhatna - ezért aztán inkább óvatos volt annak az eljárása is

de persze valóban kár, h nincs ilyesmire házilag lehetőség (akár egyszerűen kézzel megadott koordinátákkal)

amit viszont végképp nem értek: a RAW konverterekben miért nincs erre lehetőség? :F
hiszen rengetegen dolgoznak folyamatosan RAW-ban, és nekik tökéletes megoldást adna
(vmilyen automata hotpixelszűrés ugyan van pl. a LR-ban, de nem olyanra, hanem kézzel bővíthető táblázatra lenne szükség)

(#7756) Allien válasza feeder42 (#7745) üzenetére


Allien
veterán

Ezzel az elhibázott logikával meg az a helyzet, hogy a világ TÖBBI gyártója meg duplán nem engedheti meg azt, hogy ne TÖKÉLETES gépet adjanak ki kezük közül! :P
Én pl azért nem Canon-t vettem, mert az a vezető, ergo ebből következik, hogy elkényelmesedett. :K Persze, ez nem igaz, de lehetne benne logíka. Bár, szerintem inkább koncentrál a felsőbb kategóriákra, mint a belépő szintre. Végtére is, nem Kelet-Európának gyártanak, hanem oda, ahol van lé megvenni a következő kategóriát is (nem is beszélve a többi résztől, obik, vakuk, stb...). Márpedig a MI területünk (már földrajzilag) nem ez a szegmens.

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#7757) johnjohn válasza Degeczi (#7755) üzenetére


johnjohn
addikt

A CS5 RAW konvertere automatikusan kiszedi, most próbáltam ki éppen, volt egy kék és egy piros pixel a hosszú záridős képeken. Betöltés után szépen eltűntek a képről.

(#7758) csakb válasza Degeczi (#7755) üzenetére


csakb
őstag

"nem egyszerű olyan automata megoldást készíteni, ami stabilan megtalál minden hibás pontot, de fölöslegesen nem szűr ki semmit, "

A hotpixel mapping pont egy olyan megoldás, ami stabilan megtalálja a sötétképen a feltételeknek megfelelő hot pixeleket. :) A képfeldolgozó aztán ezeket a koordinátákat interpolálja a szomszédos pixelek alapján. Persze akadhat kevésbé fényes példány, ami átcsúszik a kalibrálás során.

A kész képen már nyilván sokkal nehezebb kiszűrni a hotpixeleket.

(#7759) Degeczi válasza johnjohn (#7757) üzenetére


Degeczi
nagyúr

igen, a LR-ban is van vmi ilyesmi - valszeg ugyanaz a kódrész (fórumokon szoktak is néha csodálkozni, h "JPG-eken ott vannak a hotpixelek, RAW-ban meg nem" - aztán kiderül, h LR-al próbálták)

csak az ilyentől mindig tartok, mennyire stabil, biztosan nem fog-e kiszűrni hasznos adatot is, ill. megtalál-e minden hibát,
ezért lenne megnyugtatóbb egy kézzel bővíthető táblázat

de persze ha jó megoldást talált az Adobe, akkor nem kérdés (ill. akkor az, vajon a gyártók miért nem teszik meg ugyanezt a kamera motorjában)

(#7760) johnjohn válasza Degeczi (#7759) üzenetére


johnjohn
addikt

Lehet, hogy az Adobe levédte a módszert, ezért nincs a kamerákban eleve beépítve.

(#7761) csakb válasza Degeczi (#7759) üzenetére


csakb
őstag

"ezért lenne megnyugtatóbb egy kézzel bővíthető táblázat"

A hotpixel map pontosan egy ilyen táblázat. :)
Persze, az lenne a tuti, ha ehhez kézzel is hozzá lehetne adni koordinátákat, mert a sötétképes kalibráció automata detektálása nem 100% biztos.

(#7762) Degeczi válasza csakb (#7758) üzenetére


Degeczi
nagyúr

hát pont ezért nem olyan egyszerű és stabil az automata hotpixel kimappelés: milyen küszöbértéket adsz meg neki?

ha uis túl nagyot, csak a durva hibákat fogja kiszűrni, ha viszont alacsonyat, akkor olyanokat is kimappelhet, amik alapvetően nem rossz cellák, csak épp egy kicsit izgágábbak a többinél, és nagyobb értéket adnak vissza a sötétre (ami természetesen sosem pont nulla értékű: zaj mindig van)
pláne, mert mindez erősen függ pl. az aktuális hőmérséklettől is...

ezért érthető valamennyire, h a legtöbb gyártó inkább nem tesz ilyen automata módszert a menübe

a RAW földolgozás során viszont ugyanolyan jól kiszűrhetőek, helyettesíthetőek a hibák - és az alábbiak szerint az Adobe eljárása még magától is egészen jól működik

(#7763) csakb válasza Degeczi (#7762) üzenetére


csakb
őstag

Csak közös nevezőre jutunk egy kis fáziskéséssel. :)

Én továbbra is azt gondolom, hogy egy kicsit óvatosabb, de a júzer által futtatható remapping még mindig jobb, mint a semmi, illetve a szervizbe mászkálás, mert folyamatosan újabb és újabb hot/cold pixelek jelennek meg minden szenzoron, ahogy telik az idő.

(#7764) HarapósKutya válasza rumos14 (#7751) üzenetére


HarapósKutya
tag

hmm... értem, köszi! :R

a videózást már rendesen kitárgyaltuk, de azért fényképezni is jól tud a cucc, ugye? :DDD

amúgy nézegettem obikat, de marhára nem tudok egyenlőre kiigazodni a dolgokon. Milyen obit lenne érdemes vennem, így kezdőként? Egy CANON EF 50 1.8 II-re tuti beruházok, hogy tudjak videózni, de ezenfelül kellene még, max. 50k-ért vmi fényképezésre való cucc is.

www.halivud.hu

(#7765) johnjohn válasza HarapósKutya (#7764) üzenetére


johnjohn
addikt

Tamron 28-75/2,8 --használtan 65 000.- :K

(#7766) HarapósKutya válasza johnjohn (#7765) üzenetére


HarapósKutya
tag

És esetleg ez? Erről is olvastam jót...

www.halivud.hu

(#7767) johnjohn válasza HarapósKutya (#7766) üzenetére


johnjohn
addikt

Rettenetesen torzít pont a nagylátószögű végénél, és sok neki a 12 Mpixel is !

(#7768) rumos14 válasza HarapósKutya (#7766) üzenetére


rumos14
nagyúr

hol olvastál erről jót? erről az obiról szinte csak rosszat lehet olvasni ;)
akkor már sokkal inkább Sigma 17-70/2.8-4 HSM OS.

(#7769) HarapósKutya válasza rumos14 (#7768) üzenetére


HarapósKutya
tag

egyik fotós blogban istenítették... :U hátja, vigyázni kell kiben bízol...
Ezzel a Sigmával is csak az a baj, hogy jó drága! :DDD Bár gondolkozom a keret emelésén, hamár obit veszek, vegyek jót!

johnjohn: nem találom sehol se újonnan se használtan ezt a Tamront csak itt.Ez megbízható oldal?) Meg egy lejárt hardveraprós hirdetést. Aztán lehet hogy én vagyok ennyire hülye, hogy nemtalálok semmit... :DDD

Mod: találtam egykét oldalt, de elég unszimpatikusak. :U Valami megbízható helyről kéne venni a cuccost. (edigital)

[ Szerkesztve ]

www.halivud.hu

(#7770) rumos14 válasza HarapósKutya (#7769) üzenetére


rumos14
nagyúr

a Mediker abszolút megbízható, de a garit úgysem ők adják.
mindenesetre jól gondold végig h milyen obi kell neked. ez a 28-75 egy jó darab, érték/ár viszonylatban egyenesen kiváló, de az ekv 45mm kezdőérték miatt sztem kell alá még valami.

(#7771) HarapósKutya válasza rumos14 (#7770) üzenetére


HarapósKutya
tag

hajjaj... nehéz ügy, szeretnék jól választani, de sajna ha megveszem ezt, akkor már tényleg nincs pénzem másikra... :F

www.halivud.hu

(#7772) HarapósKutya válasza HarapósKutya (#7771) üzenetére


HarapósKutya
tag

szóval már ez alá már tuti nem tudok venni mégegy obit...

azért még így is lehet vele lenni vagy inkább vmi mást?

www.halivud.hu

(#7773) HarapósKutya


HarapósKutya
tag

és egy ilyen + egy ilyen? vagy ez?

Bocs a tripla posztért! :D

[ Szerkesztve ]

www.halivud.hu

(#7774) rumos14 válasza HarapósKutya (#7773) üzenetére


rumos14
nagyúr

ez így nem lesz egyszerű. nagyon nem. neked kell eldöntened, valahogy, hogy milyen összeállítást akarsz. azt el kell fogadnod, hogy kevés pénzből nem lehet komplett obiparkot kiépíteni.
többféle kombináció lehetséges, ezeket napestig lehetne sorolni, és akkor még csak nem is konkrét obikról beszéltünk, csak fajtákról.
mindenkinek más jön be. van, aki akar ultra nagylátót, van, aki nem. a fixek kapcsán is eltérő vélemények vannak, hogy mi az ideális gyútáv. a telék megint egy külön téma, ha fényerős telét akarsz, az legalább a váz ára még egyszer.
vannak alap igazságok: ami jó, az drága. ami fényerős, az nagy és nehéz (és drága :) ). a nagy átfogás a fényerő és az optikai minőség rovására megy.
szóval most a gondolkodás fog jönni :) aztán megveszel valamit, elkezdesz fotózni, és kiderül, hogy jól döntöttél-e. sok sikert! ;)

de hogy vmi konkrét segítséget adjak, és ezzel nagyon nem lehet félrelőni: a duplakit jó választás, mindkét obi megéri az árát + mellé egy 50/1.8 szintén nem egy nagy tétel.

[ Szerkesztve ]

(#7775) csakb válasza HarapósKutya (#7773) üzenetére


csakb
őstag

Vedd meg a két kitobival, jóáron, (de ne külön az objektíveket, hanem kitben a vázzal!) meg esetleg az 1.8/50-es plasztikbombát. Kétségtelenül ezekkel jársz a legjobban, ha egyelőre nem akarod egy autó árát elkölteni optikákra.

[ Szerkesztve ]

(#7776) HarapósKutya


HarapósKutya
tag

Oké, akkor szerintem a duplakites obit veszem az 550D-vel + egy 50/1.8-at, aztán majd kiderül, hogy jól választottam-é. :)

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, de valszeg majd még fogok jönni a hülye kérdéseimmel! :P :R

[ Szerkesztve ]

www.halivud.hu

(#7777) Góliát


Góliát
senior tag

Helló!
Segítséget szeretnék kérni, cserélhető objektíves gép vásárlása előtt.
Amit kinéztem: Fujifilm Finepix s3 pro-ról van szó egy nikon 18-55 obival 100ezerért!
Valakinek van tapasztalata? Köszönöm a segítséget. :R :R

[ Szerkesztve ]

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#7778) Ijk válasza Góliát (#7777) üzenetére


Ijk
nagyúr

Inkább próbálj meg egy használt nikon d200-ra gyűjteni egy 18-105vr obival. Drágább, de hosszú távon sokkal jobban járnál vele.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#7779) Degeczi válasza Góliát (#7777) üzenetére


Degeczi
nagyúr

az S3 előnye a páratlan dinamika - hátránya kis túlzással minden más...

öregecske gép, és eleve öszvér megoldás (filmes Nikon vázból építette a Fuji), a D200-ra alapozott S5 az, ami már tényleg jó lett (bár ott is az lett volna az igazi, ha a Nikon használja föl az egyébként klassz S-CCD-t)

amúgy persze ettől még jól használható lehet az S3 is, de azért nem kevés pénzről van szó, akkor talán tényleg jobb lehet egy korszerűbb váz

(#7780) Mercutio_ válasza HarapósKutya (#7776) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha megvetted az 55D0-t a további kérdéseket már az 550D topicban tedd fel ;)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#7781) Lotusomega


Lotusomega
senior tag

Sziasztok!

Egy kérdés lenne, melyik éri meg jobban A Nikon d40 5-6K expoval val kit obival(18-55) 60ért vagy Sony A100 10-11k expoval kit obival(18-70) 55ért

Válaszokat köszi!

(#7782) Góliát


Góliát
senior tag

Köszi a válaszokat! :R
Valószínűleg, akkor nikon lesz, de gyűjtenem kell hozzá. :)

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#7783) Góliát


Góliát
senior tag

Ma voltam a Media Markt-ban és nézegettem a NIKON D7000, D300s gépeket. Mit mondjak, levettek a lábamról. :K A D300s jobban tetszett és jobban passzolt a nagy kezemhez!

Becsület-Tisztesség-Szeretet

(#7784) miney


miney
csendes tag

Sziasztok!
Elég komoly dilemmám van. Le szeretném cserélni kompakt gépem és kicsit komolyabban szeretnék fotózgatni. Először Pana FZ38-at néztem ki, mondván elég nekem ez, szépen lépegetek előre. Viszont elkezdtem olvasgatni a fórumokat - többek között ezt is - és mostmár gondolkodom, hogy tükrös gépet veszek. Több oldalt is olvastam a bridge vs. dslr dilemmáról, de sajnos így se tudok dönteni. Tőletek szeretném kérdezni, hogy tükrösből mit ajánlotok? 150 körül tudnék rá szánni kb (bár tudom, így csak belépőgépek jöhetnek javarészt szóba, ezért is vagyok bizonytalan, hogy egyáltalán belevágjak-e vagy jó a Pana is )Amire használnám az leginkább természetfotózás, kirándulások alkalmával és persze családi eseményekkor is.
Előre is köszönöm segítségeteket.

(#7785) Ijk válasza miney (#7784) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nikon d3100-at tudom ajánlani 18-55 kitben. A pana fz38-nál fényévekkel jobb, és később még rá tudsz költeni egy csomó pénzt:)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#7786) csakb válasza miney (#7784) üzenetére


csakb
őstag

Ár/értékre szerintem még mindig a Pentax K-x a legjobb. A 18-55-ös kit 140 kHUF, a 18-55 + 50-200-as dupla kit olyan 170, de 50-200-as telét mindig tudsz használtan, olcsón is venni. A Nikonnal ellentétben a váz a régi, olcsó, "csavarhúzós" és manuális obikkal is kompatibilis, és még a stabilizátort sem kell megvenned az optikával együtt mindig.

(#7787) miney válasza Ijk (#7785) üzenetére


miney
csendes tag

Igazából pont ezért gondolkozok, belevágjak-e, hogy aztán bekerülök a körforgásba és hát költhetem a pénzt. Viszont azt sem szeretném, hogy azért pár év múlva megunjam a gépet és újat vegyek. Ezért gondolkozom a cserélhető obis gépben. Ezt a D3100-asat megnéztem és egy alternatívaként fel is jegyeztem. Amit még néztem az a D5000-es, arról van vélemény?

A Pentax-ot megnéztem, és ezt sem tartom rossz gépnek. Igazából amin most gondolkozok, hogy obit nem tudom szeretnék-e most egyből venni, és akkor viszont az alap obival nem túl szép képeket csinál, muszáj lenne beruházni egyre, igaz a gép amúgy is olcsóbb, így nem szárnyalom nagyon túl a Nikon-t.
Nehéz döntés, nem igazán tudom mi legyen....

(#7788) csakb válasza miney (#7787) üzenetére


csakb
őstag

Szerintem a D5000 szintén nem egy súlycsoport a K-x-szel (dobálhatjátok a köveket rám). A kihajtható LCD egy nagy plusz lehet, de kábé ennyi. JPG-ben iszonyú agresszív a zajszűrése szerintem (agyonmosott részletek).

Az alap kitobi meg egyik gyártónál sem képvisel csúcsminőséget, ezek között nincsenek nagy különbségek.

(#7789) Degeczi válasza csakb (#7788) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nagy különbségek valóban nincsenek - de pont a Pentax kitobija lóg ki rossz értelemben: csak a fölépítése jó

amúgy a D5000 tényleg nem egy nagyon szimpatikus modell, de a mára kellő szintre csökkent ára sokmindent feledtet
(a zajszűrése több fokozatban is állítható, és kikapcsolva sem vészes szintű)

[ Szerkesztve ]

(#7790) Throme válasza csakb (#7788) üzenetére


Throme
veterán

Kődobálás nélkül, erről lehet valahol olvasni (esetleg képek összehasonlításával)?

(#7791) csakb válasza miney (#7787) üzenetére


csakb
őstag

Esetleg az Olympus E-520-on, vagy E-620-on (kicsit drágább) gondolkodnék még el. Persze csak ha nem akarsz mindenáron videózni is, a marketingesek nagy örömére.
Ha a Pentax kitobi lefelé tér el az átlagtól, akkor a Zuiko 14-42 felfelé, érzésem szerint, és egy kicsit hosszabb is, mint a megszokott.

(#7792) Darkness1 válasza csakb (#7791) üzenetére


Darkness1
aktív tag

Szerintem a 4/3-os rendszert nem érdemes választani újonnan most már. Olvasni mindenfelé, h az Olympus abbahagyja a dslr gépek gyártását. Jelenleg csak az E-5 van gyártásban. Mondom, ez pletyka.

Helyette inkább az m4/3 felé nézelődnék.

[ Szerkesztve ]

No stress, no work Today!

(#7793) Degeczi válasza Darkness1 (#7792) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nem pletyka :(

(#7794) csakb válasza Throme (#7790) üzenetére


csakb
őstag

Nem tudom, hogy olvasni hol lehet erről, tesztképeket nézegettem. Pl. itt:

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Az tény, hogy a D5000 + 18-105 már egész szimpatikus áron kapható.

(#7795) csakb válasza Degeczi (#7793) üzenetére


csakb
őstag

Banyek... Ez tényleg komoly?

Tudsz hivatalos bejelentést linkelni?

(#7796) Lon


Lon
csendes tag

Hali!
Lehet, hogy nem itt kéne ezt a kérdést feltenni, de milyen vakut ajánlanátok elsőre?
Gondoltam rá, hogy veszek használtan valami komolyabbat, vagy egy kevésbé profit.
Kérdésem: Mitévő legyek?
Érdemesebb nikont venni mint a többit?
Ti milyet használtok?

(#7797) Darkness1 válasza Degeczi (#7793) üzenetére


Darkness1
aktív tag

Én a 43rumors oldalon olvastam.

csabk: Nem erősítette meg az Olympus, tehát nem hivatalos, de helyi Olympus forgalmazók csak az E-5-öt rendelhetik, abból is max. 4 db-ot egyszerrre. Jövő évben várható egy sor m4/3 váz és objektív.

[ Szerkesztve ]

No stress, no work Today!

(#7798) Throme válasza csakb (#7794) üzenetére


Throme
veterán

Köszi, jó az oldal!

Az első képet (kimázolt hölgy virágokkal) néztem meg, így hirtelen.
Nem vagyok szakértő!!
Szerintem túloztál az agresszív és agyonmosott jelzőkkel. A hölgy arca - 100% nézetben - valóban rücsisebb a Pentaxnál. Nem tudom, hogy ez mennyire múlik a beállításokon (fénymérés, expo, nem tudom...) esetleg, mint inkább a jpg korrekción.
Azonban egy érdekesség, hogy a szája alatt - szerintem - műtéti heg látható. A D5000-res képen 2, a Pentaxén csak egy. Gondoltam arra, hogy máskor készült a két kép, de a haj, virág, stb... annyira egyforma, hogy percekre saccolom az időbeni eltérést.

Semmilyen előnyöm nem származik abból ha valaki nikon-t vesz, és nem vagyok pentax ellenes, csak kíváncsi :) .
Még megnézek pár képet...

(#7799) csakb válasza Darkness1 (#7797) üzenetére


csakb
őstag

Most rákerestem, de én is csak ezt találtam.

Nekem úgy tűnik, hogy ez ilyen, az ángyom sógorának a komája hallotta, hogy az asszonyok pletykálták az alvégbe' a bótba'. Rumor = pletyka.

Hiszem, ha az Oly mondja.

(#7800) Darkness1 válasza csakb (#7799) üzenetére


Darkness1
aktív tag

Egészen biztos lehetsz benne, h a hír igaz. Arról se feledkezz meg, h új tervezésű objektív sem lesz (ez viszont hivatalos), csak a meglévők maradnak gyártásban egy ideig.

No stress, no work Today!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.