Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5901) Darkness1 válasza Szten Márs (#5900) üzenetére


Darkness1
aktív tag

Szeretnék egy EVIL gépet, egyelőre a tükrös mellé, később helyette. Viszont az árakat túlzásnak vélem, remélem, hogy mihamarabb alább szállnak. Az E-P2 még jobban tetszik, de az még drágább. :O

A váltás fő motivációja a minél nagyobb méretkülönbség, a képminőség megtartása mellett.

No stress, no work Today!

(#5902) Dorian válasza Szten Márs (#5898) üzenetére


Dorian
félisten

Basszus tényleg. :R
Viszont ajánljatok neki valamelyiket a választékból...

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#5903) Szten Márs válasza sziszi79 (#5874) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Én ezek közül az Oly E-420-ast egyértelműen nem ajánlom, szvsz a leggyengébb modell a felsoroltak közül. Az A200 egy jól használható gép, az A230-nál nagyságrendekkel jobb markolattal, viszont az A230 már az újabb, jobb minőségű 18-55-ös kitobival került a boltokba. A Nikon D3000 és a Pentax K-m sem rossz gép, ezek is abszolút bevállalhatók. A Panasonic FZ38 kakukktojás, az nem tükörreflexes gép.

(#5904) sziszi79


sziszi79
csendes tag

köszi a válaszokat.akkor nem értem mért tették közé a panasonicot még jó hogy felvilágosítottál

sziszi79

(#5905) Latitude


Latitude
tag

Nem akarok belekotyogni... De még is megteszem :DDD .
Ha nekem kellene újra márkát választanom, biztos, hogy három dolgon is elgondolkodnék. Az egyik, hogy milyen fényképzeőgépe van a fotós barátaimnak, ugyan is tőlük (ha jó kapcsolatban vagy velük) lehet lencsét kipróbálásra kölcsibe kérni :DD . Ez azért jó, mert így gyorsan le tud tisztázódni az emberben, hogy a későbbiekben mire is van szüksége, milyen üvegekre vágyik.
A másik dolog, hogy egy picsit érdemes vissza felé gondolkodni, ha van rá lehetőséged. Melyek azok a lencsék amik nélkül nem tudsz élni, és ezek az egyes márkák esetébe mennyibe is kerülnek. Itt most nem a kit obikra gondolok, mert azoknak a minőségén az ember hamar túl tud lépni. Inkább a közép kategóriás objektívekre gondolok. Esetemben azt a szomorú tényt kellett konstatálnom, hogy bár a Zuiko Digital (nekem Olympus-om van) lencsék nagyon jó minőségűek, azonban többszörösébe kerülnek a más márka lencséinek (itt most nem a fix 500/2.8-ra gondolok, hanem a pórnép által is használt és megvásárolt üvegekre Pl. sigma 50/1.4) árához képest. Ez egy nagyon egyszerű tényből adódik, mégpedig a gyakrabban vásárolt márkák lencséi általában olcsóbbak, nagyobb a vásárló erő így kedvezőbb az előállítási költség is.
A harmadik dolog, ami itt már sokszor elhangzott, hogy sok esetben a belépő szintel rendszert is vásárolsz, azaz ha megveszel egy márkát akkor ha ügyesen vásárolsz hozzá üvegeket (jó áron+azokat amikkel szívesen fotózól) akkor a lencséket általában nem adja el az ember, viszont a vázat ha kinövi, akkor esetleg elcsábul és szintet lép. :)) .
Persze ez sem mindíg igaz, mert hallottam már olyan illetőről aki komplett rendszerét cserélte egy másik gyártó rendszerére. De a fennt említett vásárlási szokást már sok fórum társ magáévá tette :) .
Most hirtelen ez a pár gondolat villant be. A témával kapcsolatban. Azt hiszem nem könnyítettem meg a helyzetedet...

OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4

(#5906) máyköl válasza Kazimír (#5886) üzenetére


máyköl
veterán

3 hónap alatt, 2 ezer expó. :K

(#5907) sbazsi válasza Latitude (#5905) üzenetére


sbazsi
veterán

Sztm nagyon nehéz úgy rendszerben gondolkozni, hogy az embernek sosem volt tükröse.

(#5908) nesa válasza Latitude (#5905) üzenetére


nesa
veterán

Szerintem nem dragak az oly obik ar/ertek aranyuk kb rendben van.

Ezt inkabb ugy mondanam hogy megnezem haveroknak milyen van es mikor eszmelek hogy mindenki Sonyt hasznal akkor tuti nem olyat veszek nehogy barmit is kolcson keljen adni a feltve orzott cuccokbol, igy nincs sertodes , nemvagyok en szeretet szolgalat.

Sigma 30/1,4 ugytudom minden markara szinte ugyananyiba kerul.

[ Szerkesztve ]

(#5909) Latitude válasza sbazsi (#5907) üzenetére


Latitude
tag

sbazsi. Sajnos, ez így igaz. Ezért jó ha vannak az embernek fotó(zó)s barátai (akik tanácsai alapján mégjobban összekeveredik :D ).

De alap helyzetben a dolog a fentiek szerint működ(het)ik. Beetető szintű váz+kitobi megvesz. Kit obi elad, jobb obi(k) megvesz. Váz elad, egy (két) szintel magasabb váz megvesz.

OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4

(#5910) Latitude válasza nesa (#5908) üzenetére


Latitude
tag

Nesa :D .

Mea culpa... Megnéztem, igazad van. A sigma nem olyan nagyon rég kijött egy sor új objektívvel többek között 30/1.4 EX DC HSM-el. Ezeknek az ára bajonettől függetlenül kb. egy árban van. Még október november környékén nézegettem az obikat, és akkor láttam, hogy canon nikon esetében fix 50-es ill 30-as obikat lehet venni 30 k-tól (de az nem ez a sorozat lehetett). Szal vissza szívtam. Az oly obik ár/érték aránya már-már legendás, de az áruk egy kezdő fotósnak egy kissé elrettentő tud lenni.

OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4

(#5911) sbazsi válasza Latitude (#5909) üzenetére


sbazsi
veterán

Én annó úgy vettem, hogy á, csak kitobi, meg esetleg még 1 obi, hogy messzire is "lássak".
Eszem ágában sem volt obipark, meg ilyenek...

Aztán megfertőzött a vírust. ;] ;] ;]

(#5912) Dorian válasza sbazsi (#5911) üzenetére


Dorian
félisten

Én egyenlőre még a duplakites teleobit is feleslegesnek tartom, hogy megvettem, mert alig használom.
...Bár jó lenne az M-es 50 f/1.7 helyett egy autofókuszos ... esetleg az alap kiobi helyett egy másik... á, nem is agyalok tovább mert bele sem merek gondolni, mi lesz a vége :U

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#5913) sbazsi válasza Dorian (#5912) üzenetére


sbazsi
veterán

én a telét gyerkőchöz is szeretem. nem kell a "képébe másznom" :U

(#5914) [HUN]Zolee


[HUN]Zolee
senior tag

Ilyen a sorrend a 3 gép között használhatóság szempontjából? :

-Pentax K200d
-Sony A200
-Pentad K100d super

''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/

(#5915) Szten Márs válasza [HUN]Zolee (#5914) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Kb igen. Persze attól függ milyen szempontokat milyen súllyal veszünk figyelembe.

(#5916) Throme


Throme
veterán

Szten Márs, Degeczi, rumos14!
Kösz a válaszokat és a részletes érzékelő pixel hsz-t!

Ma beszéltem az üzlettel. Mailben le kellett írnom a tényállást és próbáltam cserét „kiharcolni”. Olyan ” hátha bejön” alapon, vesztni valóm nem volt. A levélre válaszként azt kaptam, hogy a „Nikon ezt nem fogadja el cserealapként”. Bevallom én sem hittem, hogy kicserélik…..
TV-nél sem állnak szóba az emberrel 4-8 pixelhiba alatt.

Beszéltem a szervizzel. Ahogy ti is mondtátok, szoftveresen korrigálható a pixelhiba.
Egyeztetek majd velük (kaptam egy közvetlenebb számot) és elviszem oda. Ha szerencsém van akkor meg is várhatom, bár hétköznap du 5 előtt odaérni nem lesz 1xű….
Az üzlet is felajánlotta, hogy bevihetem hozzájuk és ők eljuttatják a szervizbe. Persze így hosszabb ideig lennék gép nélkül!

rumos 14: Köszönöm! Hát bízom benne, hogy jó választás volt a D5000! Pixelhiba ellenére is nagyon bejövős a gép és aki belépő kategóriában gondolkodik annak jó választás lehet.
Úgy indultam mint jó páran, 100-130 körül nézelődtem (igen pl Sony A330), aztán keresgéltem, olvasgattam és az objektívparkot is átböngészve választottam.
18-105 obi nagyon megtetszett, nem volt menekvés.
Elsősorban a képminőség miatt váltottam és elégedett vagyok. Nekem a live view funkció is tetszik és hasznosnak tartom . Video készítés lehetősége is adott. Nem fő szempont de örülök, hogy van.
A raw formátummal is ismerkedem majd, de jelenleg begyakorlásra jó a jpg.

(#5917) Degeczi válasza Throme (#5916) üzenetére


Degeczi
nagyúr

gyakran olvasni ezt a "gyakorlásra jó a JPG" vélekedést, de valójában kezdőként pláne különösen hasznos a RAW!

amíg uis még nem ismered igazán jól a kamerát, gyakran fogod majd a helyzethez nem ideális beállításokon hagyni - és adott esetben egy amúgy jó pillanatot sokkal gyengébb minőségben megörökíteni, mint lehetne

RAW-ban ugyanakkor csak az alapvető minimumok (mint pl. expozíció, fókusz) betartása kritikus, azon fölül az összes paraméter szabadon állítható utólag - amiből sokkal többet lehet tanulni azonnal látva a változásokat a RAW feldolgozó programban, mintha újabb és újabb JPG-eket kellene készíteni a különböző beállításokkal

ehhez csak az fontos, h a Nikon saját, Capture NX nevű RAW feldolgozó progamját használd, mert csak abban vannak teljesen azonos beállítások mint amiket a kamera menüjében is találsz

(#5918) Throme válasza Degeczi (#5917) üzenetére


Throme
veterán

Egyelőre nekem csak a ViewNX progi van meg (kaptam a géphez).
Nem tudom, lehet e jpg-ben menteni vele...

A CaptureNX nekem nincs.

Az előbbi progival sokat egyelőre nem ismerkedtem....
Szóval első lépés valami raw szerkesztő (valszeg ez a captureNX) beszerzése lesz a raw világának feltárására.

(#5919) Marky21


Marky21
aktív tag

Hali!
Ez milyen fajta objektív lehet,ér még valamit? :F

(#5920) ^Clown


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok! Holnap vesszük át a K10D-t, amiről korábban kérdezgettelek titeket. Mire kell odafigyelni, miket próbáljak ki? Szerződés persze lesz róla, plusz visszavásárlási garanciát is vállal rá, de biztos ami biztos. Köszi előre is!

(#5921) sbazsi válasza ^Clown (#5920) üzenetére


sbazsi
veterán

ha kalapácsnyomot látsz rajta, akkor ne vedd meg! ;]

de hogy ON is legyek. ;)

(#5922) Szten Márs válasza ^Clown (#5920) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Fene tudja, triviálison kívül miket lehet. Triviális nyílván az, hogy megnézzük az objektív front és hátlencséjét, megnézzük a kereső üvegét, sőt, belenézünk a keresőbe (ha homályos, amit látsz, akárhogy állítgatod a fókuszt, akkor diopriakorrekciót tekert rá az előző tulaj, ilyenkor ezt vissza kell állítani - szóval ezt érdemes megnézni), megnézzük úgy az egész gép külső állapotát. Aztán esetleg érdemes lehetne egy fókusztesztet végezni, de 37 ezer expót egy fókuszhibás gépbe aligha tesznek bele. Beragadt pixeleket is lehet keresni: 1/60 sec záridő, ISO 400, objektívkupak fenthagyásával lőjön a tulaj JPG-ben egy képet, vagy lőjetek ti, és nézzétek meg nincsenek-e világító színes pöttyök a fekete háttéren. Ha ti lőttök a helyszenen, laptop ennek ellenőrzésére kell, hátsó LCD-n az életben nem lehet megtalálni. Ha van színes pötty, akkor új kép lövése, ha ugyanott lesz, akkor az már nem nyerő, ha máshol, akkor az nem beragadt pixel. De valószínűleg, ha volt is ilyen baja újonnan, javítva lett időközben.
Most más hírtelen nem jut eszembe, de lehet másnak eszébe fog :K

(#5923) Ren Hoek


Ren Hoek
veterán

Urak, összeszedtem pár infót meg (béta) tesztet, linket, videót a Canon 550D-ről...

Ha valakit érdekel,vagy van infója a témával kapcsoladban itt bővítheti az okosságokat:

http://prohardver.hu/tema/canon_eos_550d/hsz_1-1.html

Hamarosan veszek egyet, fotógépnek és videókamera helyett... Majd írok bővebben is (de gondolom lesz éles teszt is)

[ Szerkesztve ]

(#5924) nesa válasza Ren Hoek (#5923) üzenetére


nesa
veterán

Es mibe fog kerulni 250k?

(#5925) Marky21


Marky21
aktív tag

Canon eos 300 Slr géphez lehet használni Ef-s obit vagy csak a simán EF obik jók???

(#5926) Szten Márs válasza Marky21 (#5925) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Filmes géphez az EF-S nem nyerő :N

(#5927) Marky21 válasza Szten Márs (#5926) üzenetére


Marky21
aktív tag

miért?? nem is működne?

(#5928) Szten Márs válasza Marky21 (#5927) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"Only Canon cameras with the APS-C sized sensor released after 2003 support the mount. All other cameras do not support it." [link]

Magyarán még olyan APS-C-s Canon DSLR is létezik, ami nem kompatibilis az EF-S-el (pl EOS 10D, ha nem tévedek). Felejtsd el az EF-S-t, ne is tekerd rá, nem vagyok benne biztos, hogy nem tenne kárt benne, de ezt majd a Canonosok megmondják, annyi viszont bizonyos, hogy nem kompatibilisek.

(#5929) Marky21 válasza Szten Márs (#5928) üzenetére


Marky21
aktív tag

Értem:S nekem van egy canon eos 350D és ahhoz akarok venni ef-s telét ,de elakartam adni az Ef 28-90mm obit ami még cannon eos 300-hoz van de ha eladom nem tudom használnia filmeset :S akkor ne adom el a Ef obit h tudjam használni a filmessel

(#5930) Ren Hoek válasza nesa (#5924) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Váz már most 190-200 K körül... kit obi 18-70-es IS-es... dehát belépőszintre ez bőven jó.

Főleg azért érdekes, mert le fogja nyomni a 7D árát... gyakorlatilag közel ugyan olyan szenzor van bennük, és a videós funkciók teljesen ugyanazok. Jó fotós szemszögből ez nem lényeges, de kisfilmesek, amatőrök, most először kapnak olcsón nagy szenzort, jó mélységélességet stb...Kb egy zsúrkamera árából. Amihez bajosan DOF adaptert kellett venni eddig a mélységélesség miatt. Tehát ez abszolút VDSLR lett. Eddig a 7D volt ebből a kategóriából a legolcsóbb. Klippeket forgatnak már ezekkel (5D Mark II volt eddig a csúcs) Azért 7D meg jó gép eléggé, proibb anyagokból, jobb AF-el. Szóval a fotósok is profitálhatnak az árcsökkenésből.

[ Szerkesztve ]

(#5931) nord_ válasza Marky21 (#5927) üzenetére


nord_
veterán

Egyrészt föl se lehet tenni.
Másrészt miért is lenne neked jó, ha minden egyes képeden lenne egy fekete keret? :D

(#5932) nesa válasza Ren Hoek (#5930) üzenetére


nesa
veterán

most először kapnak olcsón nagy szenzort, jó mélységélességet

Ez most komoly, ugyan akkora szenzor van benne mint az osszes tobbi APS-c gepbe :F

(#5933) Ren Hoek válasza nesa (#5932) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Videós szemmel nézd:

Tudom tisztában vagy a dologgal, (mint profi) csak szemléltetésképp:

A mai zsúrkamerák 150-200 körül, kb a legkisebb zöld téglalapot (1/2.5)" személyesítik meg. Ehhez képest a videósok kapnak 550D-vel egy APS-C szenzort, a maga dof-jával + cserélhető objektívekkel, amik megint közelítenek a filmkameráknál használt objektívekhez (nem fos műanyaglencsék)

Sőt még a fogantyús 5-700K-s kamerákban sincs ekkora érzékelő... Sokan ezért rimánkodnak, hogy legalább egy mikronégyharmados szenzoros cam-ot dobjanak már ki a köznépnek.

[ Szerkesztve ]

(#5934) nord_ válasza Ren Hoek (#5933) üzenetére


nord_
veterán

Mikro NégyHarmad?

Panasonic GH1 a maga full HD videójával, ekv. 28-280-as obival, igény szerint ekv. 40mm F1.7 vagy egy Leica ekv. 90mm F2.8 makróobival. :)

(#5935) Ren Hoek válasza nord_ (#5934) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Tudok róla. De nem erre gondoltam, hanem rendes videókamerára. Azért ezek DSLR fotógépek, ergonómiailag nem felelnek meg nagyon egy videókamerának, és sok melós videósnak. Ezért gázos hogy kamera szinten csak a több milliós gépekben nagyobb szenzor (RED, Iconoskop stb)

Ennek ellenére amatőrfilmezni jók a DSLR-ek, sőt egyre többen használják melóra is.

(#5936) nesa válasza Ren Hoek (#5933) üzenetére


nesa
veterán

2 kerdesem lenne szerinted egy M4/3 es egy 4/3 os gep szenzora kozott mi kulonbseg? szerintem semmi.

Az 550 D az APS-C szenzorbol mekkora reszt hasznal 1080 as filmalkotasra? lehet hulyeseget irok de a szenzormerethez kepest szerintem csak 1 kis morzsat.

[ Szerkesztve ]

(#5937) Ren Hoek válasza nesa (#5936) üzenetére


Ren Hoek
veterán

Az első kérdést nem értem igazán. Szerintem sincs különbség. Arra akartam kilyukadni, hogy legalább valami nagyobb szenzoros videókamerát kihozhatnának már. Cserélhető objektív sem lenne rossz. Végülis ez a Pana GH1 egy fkgép kinézetű videókamera (is lehetne)

A második kérdésedre válaszolva, ezt hivatalosan nem tudni... Sok vita volt már erről, de pl az 5D biztosan kihasználja a nagyrészét, sőt lehet a teljeset, ezt hirtelen nem tudom megmondani... De nagyon egyszerű letesztelni, készítesz egy fotót, meg egy .mov-ot és meglátni. Ha csak a töredékét használná, alapból nem lehetne ilyen nagylátószögben készült videókat csinálni. Márpedig abból van sok. 550D-ben meg van crop-os funkció is, "digitális" zoomként.

Ez egy hivatalos canon sample... (Persze gagyi marketingillata van ez tény)
http://www.youtube.com/watch?v=3f7l-Z4NF70

Az utolsó jelenetben lévő canyon... Na azt szerintem lehetetlenség lett volna levideózni, ha csak pl 3 mpixelnyi területet használna. Jóhiszeműen is csak a töredéke látszana.

vagy itt.. ez 7D-s de ugyanúgy APS-C... 5D is van a filmben.

http://vimeo.com/8595246

[ Szerkesztve ]

(#5938) nesa válasza Ren Hoek (#5937) üzenetére


nesa
veterán

Ertem ,meggyozheto vagyok :K

(#5939) Ren Hoek válasza nesa (#5938) üzenetére


Ren Hoek
veterán

De amúgy még mindig fényképezőgépek ezek, se többek se kevesebbek. Kiegészítve egy szoftveres videórögzítési lehetőséggel. Szóval a helyén kell kezelni a technológiát :)

(#5940) aldebaran


aldebaran
őstag

Megnéztem a tesztet a Pentax K-m -ről Teszt és nagyon megtetszett a zajmentessége és az ára a Sony A330-hoz képest.
Van valakinek tapasztalata a kettő közül valamelyikkel? Ki melyiket ajánlaná, ha leginkább szobában gyerekeket fényképeznék?
Vagy árban hasonló zajmentes fényképezőt tud valaki ajánlani kit-tel egy amatőrnek = nekem? :B

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5941) Degeczi válasza Ren Hoek (#5937) üzenetére


Degeczi
nagyúr

az nem kérdés, h a teljes érzékelőméretet használja, nem croppolja - de az már egészen más téma, h vajon az összes érzékelőcellát is használja-e?

minőség szempontjából a logikus az lenne, h igen - de másodpercenként 30x kiolvasni és feldolgozni a teljes érzékelőtartalmat nagyon nem lenne egyszerű feladat!

gondoljunk csak bele: 21 Mp 14 biten digitalizálva 30 fps-el az ha jól számolom 1.1 GByte információ másodpercenként!

és ez még csak a nyers adat, nincsenek színek, tehát még a de-Bayer-t és a leméretezést el kell végezni - teljes fölbontású képeken, mp-enként 30x - nehezen tudom elképzelni, h egy korlátozott teljesítményű (hiszen a fogyasztása alacsony kell maradjon) kamerában ez megoldható lenne

szerintem valószínűbb tehát, h már az érzékelőn összekapcsolnak pixeleket, vagy egyszerűen kihagynak belőlük, de aligha olvassák ki folyamatosan az összes adatot

ugyan nem a videófelvétel, csak LV, de pl. a D90 is csak kb. 640x480-ra képes: hiába nagyítasz bele, ott már nem jönnek elő részletek, csak digitálisan fölnagyítódik az élőkép

valszeg ott is arról lehet szó, h az érzékelő összes pixelét nem tudná földolgozni a folyamatos élőképhez

(#5942) Teemu válasza aldebaran (#5940) üzenetére


Teemu
tag

Nah ezért ezt még elküldöm :)
Szerintem tisztázd le magadban, hogy mire van szükséged. Pl: ha 5-6-szoros nagyításra kell azt nem fogod megkapni egy alap objektívtől, és ez mind plusz költség.
A lényeg, hogy mikor megveszel egy „alap” (kit) tükrös gépet akkor azzal el lehet lenni (még mindig a zoom-tartományról beszélek), de kompromisszumokkal.
Ezért ajánlom, hogy nézd meg ezt a gépet. Szerintem nagyon jó. Természetesen LV van rajta, jó a zoom átfogása, kompakt kategóriában az egyik, ha nem a legjobb képminőséggel rendelkezik.
Ezek ellenére én a DSLR mellet döntöttem, mert úgy gondolom, hogy idővel tovább szeretnék lépni az „alapszinten”. (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy kompakt gépekkel nem lehet nagyon jó képeket csinálni.)

[ Szerkesztve ]

(#5943) Trava válasza aldebaran (#5940) üzenetére


Trava
tag

Tegnap vettem csomagban:
Canon EOS-500D +18-55mm IS kitobi + Sandisk Extrem III 8Gb SDHC kártya.
150E-ért a hülye azért nem va....., áruházban, akcióban.
Szerintem megéri, csak a kártya az iponban 15e, az obi az aprón 25e.

[ Szerkesztve ]

(#5944) Throme válasza Teemu (#5942) üzenetére


Throme
veterán

Én nem ajánlanám a Fuji gépét ha "belépő dslr vs Fuji S200EXR" témakörről van szó.
Régebben nézegettem én is ezt a Fuji gépet, de aztán letettem róla.

Egyrészt az ára kb 130k - 140k körül van ami egy belépő dslr-el megegyezik.
Másrészt érdemes megnézni az általad is link-elt oldalon a tesztképeket. Főleg az erdőrészletekre gondolok. Az oldal adta nagyítási lehetőséggel is próbáld megnézni.
Én nem vagyok szakértő, és nagyon kevés fényképezővel volt már dolgom, de szerintem bármely belépő dslr jobb képminőségre képes.

Súlyban, méretben is megegyezik (kb-re) egy kitobis dslr-el. Tehát elveszti a kisebb súly és kisebb helyigény előnyét ami a bridge kategóriának velejárója (persze ez az indok szubjektív).

Amiben talán jobb (de ezzel is lehet vitatkozni, így úgy mondom: szerintem) a Fuji, hogy 140k -ért van 1 mindenes géped. 1cm-ről makró, kb 14x zoom (amit dslr-ben elég költséges megvalósítani 1 objektívvel, de többel is), itt is van állítgatási lehetőséged..stb, mindezt 1 objektívvel. Az LV -Sonyt leszámítva - gyorsabb.

"Szerintem tisztázd le magadban, hogy mire van szükséged."
Ezzel egyet tudok nagyon érteni!
Én amiért váltottam dslr-re az a képminőség. Ez a konkrét cél vezérelt. Nem csalódtam.

[ Szerkesztve ]

(#5945) Zoli bácsi válasza Trava (#5943) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

:Y

Ezt a M.M.-ban vetted akkor ugye? Nem látom az akciós újságjukban, bár én csak a neten tudtam megnézni, felénk nincs ilyen áruház. Nagyon jó ár. Én is gépvásárlás előtt állok.
Nézegettem a teszteket, bár eredetileg a 450D-t nézegettem, a tesztképeket nézegetve arra a következtetésre jutottam, hogy a 450D magas érzékenységen zajosabb, mint az 500D. Ilyen jó lett az új szenzor, illetve a képfeldolgozó rendszer? Az nem lepett meg, hogy az 1000D zajtalanabb, de "papírforma szerint" az 500D zajosabb kellene, hogy legyen a 15Mp-ével.
Ennyi pénzért és memóriakártyával együtt... azt hiszem elcsábulnék a konkurencia d3000-d5000 vonaltól.
Egy plusz fix 50-es obival is meglennék 180-ból, ennyi lesz is rá..... :

(#5946) aldebaran válasza Throme (#5944) üzenetére


aldebaran
őstag

Én is a képminőség miatt vennék dslr-t. Ennél a kettőnél azt írták, hogy nincs iso 100-200 környékén képzaj. Ez szerintem mindent elmond.
Nálam úgy szokott lenni, hogy megveszem azért, hogy a gyerkőcöket fényképezzem, aztán beállok majd a profi természetfotósok, és/vagy portréfotósok sorába. :D izé, pár év múlva. :))

Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."

(#5947) Trava válasza Zoli bácsi (#5945) üzenetére


Trava
tag

Igen (Bp-Pólus).
Nem volt benne az akciós újságban, csak az "óriási kiárusítás" miatt mentem be, hátha látok valami jót. Nem volt már sok belőle, még 2 csomag maradt.

(#5948) Szten Márs válasza aldebaran (#5946) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

DSLR-eknél alap, hogy gyakrolatilag egyáltalán ne legyenek zajosak ISO 100-on és 200-on. Az összesnél.

(#5949) máyköl válasza Trava (#5943) üzenetére


máyköl
veterán

Ez tényleg jó ár, hallottam a leárazásról, tervezem, hogy ma el is megyek, hátha féláron valami jó kis szűrőhöz hozzá tudok jutni! :K

(#5950) zfarkas válasza Trava (#5943) üzenetére


zfarkas
senior tag

Kösz a tippet, 500D tulaj lettem :)

Raw Dark Pure

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.