Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49980) pethob válasza scream (#49966) üzenetére


pethob
aktív tag

Mindenképpen azt javaslom, hogy a leendő optikák irányából tervezz. A vázak gyorsan változnak, változhatnak...

Nem titkolom, hogy Fujit nyúzok. Elsősorban a színkezelés és a "retró" kezelőszervekből származó ergonómia miatt, de nem utolsó sorban azért is, mert rossz XF objektív nincs, és szinte mindent lefedtek már a változtatható fókuszsíkú optikákon innen...

SZVSZ a Fujifilm 16-50 optikailag lényegesen jobb mint a Sony 16-50. Az LX100 meg egy egészen más történet, mint a másik kettő.

Kiváló képminőséget kis mérettel minden rendszeren csak fix objektívekkel kaphatsz. A "profi" zoom-ok nagyok és nehezek.

Fuji optikáknál van egy jellemzően F1.4 fényerős drágább és egy F2 fényerővel bíró kompakt, időjárásálló objektív sor. Neked ez utóbbi kell, ha a kis méret a lényeg. Konkrétan 35/2 (ekv. 50), 50/2 (ekv. 75) valamelyikét ajánlom portréra, esetleg a méltánytalanul elnyomott 60/2.4 macro-t (ekv 90)

Széles látóra nem félnék manuál fókuszost venni (úgyis minden éles) Laowa 9 (ekv 13.5) vagy Samyang 12/2 (ekv. 18) személyében. Ezek olcsóbbak, mint a Fujifilm saját megoldásai. Ha kell az autófokusz akkor persze van Fujifilm saját objektív is, több is, kifejezetten tájképezésre a 10-24/f4 zoom-ot venném. (Meg egy jó állványt és szűrőket, filtereket.)

Használtan vagy külföldről minden lényegesen olcsóbb, ezzel a lehetőséggel is bátran kell élni!

Ha a méret és az ár fontosabb, akkor MFT-ben gondolkodnék, tehát Oly vagy Pana...

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/pethob

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.