Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49601) Motion_Blur válasza NextError (#49600) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Használt:

Nikon D3200/3300 18-55 mm KIT
Canon 600D 18-55 mm KIT

Nekem ezek közül volt Canon 600D-m és Nikon 3300D-m is.

Utóbbit venném, 1080p/60fps-t tud és jó a szenzor is :R

Nyakbaakasztót kell hogy kapj hozzá, SD kártyát, táskát pedig edigital, 220volt, stb... nem akkora összegek hogy érdemes legyen küldföldről heteket várni.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#49602) Rusher4587


Rusher4587
tag

Sziasztok! :)

Életem első gépét szeretném megvenni, ebben majd sok tanácsot fogok kérni, ha kicsit konkretizáltuk a dolgokat, de egyelőre a kezdetekben segítsetek! ;)

Amire használnám: Elsősorban természetfotózás, makrózás, éjszakai város, ezek lennének a célpontjaim, igazából mindent felsorolhatnék, egyetlen dolog nem érdekel, és az a portrézás!

Árban váz + első objektív(ek)nek be kell férnie 400 alá.
Kizárólag használt cuccokat keresek, ennyiből egy új vázat sem tudok venni, amivel szívesen foglalkoznék. :)
A vásárlást március-április magasságában tervezem, addig még felbukkanhat a piacon, amit keresek.

Tudom, hogy sokan a belépő szint felé terelgetnének, de én egész életemben minden hobbinál kerültem ezt, mindenből a számomra megvehető legjobbat választottam, és sosem bántam meg, hogy a jobb minőségű, nagyobb tudású eszközökkel tanultam.

Az ár mellett egy nagy dilemmám van, a méret/súly. Hegyekbe, (Magas-Tátra, Alpok stb.) hosszabb túrákra is vinném a gépet, és nem vágyom óriási objektívekre, de nagyon-nagyon nem mindegy, hogy mekkora rendszert cipelek magammal naponta 40 kilométeren keresztül (meg 1000-1500 métert emelkedve).

Ha FF, akkor lecsapnék egy Sony A7M2-re kit obival, ezeket 350 körül árulják használtan.
DSLR-ből kizárólag APS-C érdekelne, min. 20 MP, de úgy látom, hogy árban ezzel nem sokat nyerek, illetve az elmúlt hetek netbányászása alatt nem nagyon találtam olyan gépet, ami az alsó/közép kategóriában kielégítené az igényeimet. Időjárásálló (ez szinte kivétel nélkül hiányzik az olcsóbb gépekből, és a sűrű ködben, felhőben, enyhe mínuszokban fotózás borítékolható), 4K rögzítésre képes, érintőkijelzős gépet keresek, AA szűrő nélkülit, élesebb, fényesebb képek miatt, és az se baj, ha a mozgó dolgokat is elkaphatom vele.
Eddig a Nikon D7500-on kívül nem nagyon találtam semmit (persze ott a D500, csak az drágácska, de hátha felbukkan egy nekem való).
D5600-at néztem régebben, az az ára miatt egy elég jó kis kompromisszumos gép lenne, statikus témákhoz megfelelhetne, de nem időjárásálló (nem tudom, hogy ez mennyire parasztvakítás a gépeknél a valóságban), a D7500-nak viszont kisebb felbontású, de jobb a szenzora, a keresője, a fókusza stb.
Más ötlet APS-C DSLR-re, vagy ti a MILC-et választanátok a helyemben?

Előre is köszi, és bocsi, ha valahol hülyesége írtam, még biztos fogok! :U

ui.: van arról fogalmatok, DxOMark szerint miért rosszabb a D500 érzékenysége D7500-nál, mikor ugyanazt a szenzort kapták?

Si vis pacem, para bellum!

(#49603) zolem válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


zolem
aktív tag

Ff és könnyű. Van ilyen?

にんじん

(#49604) PuMbA válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


PuMbA
titán

"ui.: van arról fogalmatok, DxOMark szerint miért rosszabb a D500 érzékenysége D7500-nál, mikor ugyanazt a szenzort kapták?"

ui: az a különbség érzékelhetetlen és gyártási szórásból adódik

(#49605) Terapeuta válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


Terapeuta
őstag

Én az mft felé terelnélek. A stbija nagyon jó (olympus), és makróban is nagyon sokoldalú rendszer. És a legkisebb, méretre, súlyra.

[ Szerkesztve ]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#49606) konyi79 válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


konyi79
addikt

Az elvárásaid objektívekkel a kereteddel nem nagyon találkoznak, az a baj. Időjárásálló váz, könnyű de jó időjárásálló objektívekkel minimum APS-C szenzormérettel, érintőkijelzővel +4k, ezt haszáltban is a futó, frissebb modellek adják, ott is sokszor kompromisszummal. AA szűrőnek olyan túl nagy jelentősége a 24MP-es vázakon ma már nincs, eleve nagyon vékonyak már amiben van, abban is.
A7-et a még élő 50k pénzvisszatérítéssel 400 alatt újonnan is megúszhatod. Azonban ha akarsz majd nagylátót rá (mert túrázni fog kelleni), jól gondold át akarsz-e FF felé indulni. Képminőség persze jobb, de nagyon csalóka tud lenni a pici méretkülönbség felszerszámozva. Nálam kb pont annyi, APS-C-nél még a fotós cuccot berakom a többi mellé, FF-nél meg a fotós cucc mellé próbálok még valamit berakni. Nemrég egy túrán bátran pakoltam, nagyobb hátizsák stb plusszok miatt 22kg lett a végén menetkész tömeg :U Na ezzel már a 20km-t is megszenvedtem 800m szintemelkedéssel, míg croppos cuccal kisebb táskával volt már 32km alatt 2500m szintemelkedés is. Ha komolyabban túrázol, nem kell elmodani, milyen sokat tud jelenteni 2-3-5kg
A7 mellett lehet még opció egy a6300 is, amire ráteszel egy 1018-at a túrákhoz (vagy Samyang 12/f2), kis mértben kapsz elég jó képet. Az obi viszont nem időjárásálló, de esőn kívül a többit azért igencsak kibírja -vagyis nálam kibírta.
Hasonló felhasználást én úgy oldottam meg, vittem egy 1855 kitet, ha nagyon szar idő volt, azt tettem a vázra, azt nem sajnáltam. Egyébiránt egy plusz kicsi övre rögzíthető táskában elfér, sokkal jobb így rossz terepen, rossz időben, mint nyakban lóbálni vagy hátizsákba mindig elpakolni.
Még az időjárásálló vázak közül az E-M5-öt érdemes megnézned, az mk2 is már fillérekért van, könnyű utazószettet lehet belőle összerakni.
DXO-n pár pont ide-oda nem számít, gyakorlati jelentősége nem sok. Emellett a tükrösöket nem nagyon erőltetném. Most itt nem a DSLR vs MILC vita miatt, egyszerűen pont erre a területre sokkal praktikusabb a kisebb MILC váz.

(#49607) Neck válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


Neck
veterán

Sony APS-C rendszere belefér a keretbe. A natív makró objektív nem szól a rendszer mellett, mivel a SEL35M30 nem igazi makró gyutáv, de makrózni akár egy manuális obival is lehet, vagy valamelyik meglévő obival és közgyűrűkkel (attól függ, mennyire fontos a makrózás), az AF meg nem létszükséglet hozzá, szóval ez még nem dealbreaker.

Ami mellette szól a gyors fókusz rendszer, jó szenzor, kezelhető méret.
A Sigma fix f1.4 sora (16mm f1.4, 30mm f1.4, 56mm f1.4) nagyon jó ár/érték arányt képvisel, sok drágább obit megszégyenítően éles.

Ami a rendszerből hiányzik, az egy drága natív fényerős zoom, mivel f2.8-as natív zoom nincs APSC Sonyra, de az F4-es zoom szerintem jó.

Maga a rendszer egy jó "metszete" az ár, szenzorméret, fókusz sebesség, fizikai méret, adapterezhetőség halmazoknak. Szóval ezek alapján szerintem egy A6300 jó indító lenne.

A Fuji-ról a többiek majd nyilatkoznak, de m4/3 is szóba jöhet.
Ha nagyon fontos a kis méret, szerintem ne a tükrös gépeknél nézelődj.

Hopsz, az kimaradt, hogy időjárásálló kell, akkor nehéz ügy.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#49608) bbsofficial válasza konyi79 (#49598) üzenetére


bbsofficial
tag

A mostani vázad is átugorja képminőségben a telefonod, de ha ezt nem találod hol, akkor nincs szükséged fényképezőgépre.

Lehet bennem van a hiba, de alap telefonos látószögnél, jó fényeknél a Note 8-am képei jobban tetszenek, mint egy dslr-é, valószínűleg a kis túlszaturáltság/kontraszt miatt.
Van valami olcsó, megbízható hely Bp-n, ahol tükrös gépet lehet kölcsönözni? Nem tudom, van-e nekem is egyáltalán szükségem rá vagy elég lenne egy jó kompakt vagy bridge, ami kevesebb fénynél jobb képeket csinál, mint a telefonom.

(#49609) Mirman válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


Mirman
őstag

A többiek ajánlatották a Sony rendészert , én viszont m43 felé terelnélek.

A fő probléma a sonyval a stabilizátor hiánya lenne számodra . Ahogy kivettem az írásodbol szinte kizárólag statikus témákat fotóznal , így pedig lehet a zaridovel a parádés szenzor stabi miatt nagyon alacsonyra menni (akár 1mp vagy felette).

Használt G80 , GX8 , GX9-et néznék 12-60as kitobival és egy macro objektívvel. Ez a szett szerintem újonnan is kijönne a keretből.

Később pedig lehetne egy 8-16 2.8-4 vagy 12-60 2.8-4 ha kell a jobb minőség és nagyobb fényerő .

Ez a szett könnyebb lenne mint a Sony és a te felhasználásodra megfelelőbb is a stabilizátor miatt .

(#49610) Terapeuta válasza bbsofficial (#49608) üzenetére


Terapeuta
őstag

Amiről én tudok: camera kft. Itt alapvetően Canon cuccok vannak, kölcsönzési díj van.
Illetve: Olympus teddpróbája akció, aminél csak kaució van (ezt teljes egészében visszakapod), viszont az olympus nem tükrös. Cserébne egy hétig nálad lehet.
Szerintem már az olympussal is látni fogod a különbséget. Valószínű az van amit mondasz: tetszik Neked a Note8 szoftveres mókolása.

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#49611) konyi79 válasza bbsofficial (#49608) üzenetére


konyi79
addikt

Pont a kompakt meg a Bridge nem fog jobb képet csinálni semmivel, mint a telefonod, sőt! Sokkal több pénz megy telefonok szenzorának a fejlesztésébe, amelyek évente van, hogy kétszer frissülnek. Ezzel szembe a kompaktok árába rendszerint csak a pár éves technika fér bele.
Olympus teddpróbára, Panasonic try&buy ami a végeredményt tekintve ingyenes, bérlést hirtelen a Fotoplusnál tudok.

(#49612) konyi79 válasza Mirman (#49609) üzenetére


konyi79
addikt

* Bár az Olympusé vitán felül áll, hogy hatékonyabb, a Sonynál is van, csak az objektívekben. (kivétel persze van)

(#49613) Mirman válasza konyi79 (#49612) üzenetére


Mirman
őstag

Persze csak amik szóba kerültek az arkategoriaban az egyik se volt stabis a 10-18-at kivéve .

(#49614) rednifegnar válasza vond (#49592) üzenetére


rednifegnar
senior tag

koszi utananezek, a g80 kicsit huzos megnezem hatha a kisebbek/regebbiek tudnak ilyesmit.

az a helyzet hogy a gyerek rakapott a dologra, most telefonnal csinalja de az eleg korlatos (egyreszt a szoftver oldalrol pl nincs mf, bena felulet, masreszt a telo oldalarol pl nincs zoom, meg egyebb manualis beallitasok).
persze siman eleg lenne egy akarmilyen gep, amibol ossze lehet fuzni utolag szgepen, de az nem nyero mert o mindig visszanezni amit csinalt es ez nagyon fontos funkcio ezert kellene mindenkepp ilyen gep.

kozben nezetem ha jol lattam a g7 is tudja ami kapasbol fele ar hasznaltban.

[ Szerkesztve ]

A camera does not make art, the artist makes art.

(#49615) vond válasza rednifegnar (#49614) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Szerintem a GX80 is tudja. Azt meg már 100 alatt is ki lehet fogni használtan a kis 12-32-vel.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#49616) rednifegnar válasza vond (#49615) üzenetére


rednifegnar
senior tag

ugy lattam a g7 is, ami hasznaltan (vaz) 100 korul mar elofordul.
azert meg nezgetem melyik tudja még, mert persze az ár is sokat szamit ;)

A camera does not make art, the artist makes art.

(#49617) lugosi válasza vond (#49615) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ezt a pana g80-at annyiszor ajánlottátok, hogy elkezdett érdekelni.
Egy sony a6000-hez képest miben lenne jobb? Kitobi-kitobi összehasonlításban. Kisebb a szenzor, nem?
Megnéztem összehasonlító oldalt, megvan hogy 4k videó, magasabb felbontású evf és szenzorstabi, valamint 2 évvel újabb. De úgy valós életben összehasonlítva, normál ésszel használatos magas iso esetén (nem ilyen 50.000-es iso-ra gondolok, hanem mondjuk 6400-ig) mennyire állja a versenyt?

(#49618) vond válasza lugosi (#49617) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Plusz időjárásállóság, meg érintős, pörgettyűs monitor, meg mikrofon bemenet, meg jóval több kezelőszerv, meg még biztos van, amit kihagyok. :) A Pana 12-60-as kitobit is jobbnak mondják, mint a Sony PZ-t, de A6000 kit híján azzal nincs saját tapasztalatom.

Zajban egy FÉ előnye tuti van a Sony-nak, de lehet, hogy másfél-kettő is, meg ugye 24 MP a 16 helyett, az sem mindegy crop, és leméretezés szempontjából. Plusz AF-ben is jobb, mint a Pana.

Nálam ISO800-ig nagyjából zajmentes a G80. 1600-nál már van egy pici, de még nem számottevő. A 3200 is használható még, főleg ha foglalkozol is vele, és kicsit leméretezed (sokaknál ez a vízválasztó, efölé már nem szívesen mennek). Szerintem a 6400 sem olyan menthetetlenül trágya, vészhelyzetben, kisebb méretben nekem még okés. Bőven leméretezve és megdolgozva igényteleneknek még a 12800 is elmegy, de azt már nem erőltetném. Itt már a színek is jócskán elmásznak. A 25600-at meg már nem is említem. :DDD

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#49619) lugosi válasza vond (#49618) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Köszi, én ilyen 12-32-vel láttam, árban az szimpatikus. Valószínű le se nagyon cserélném azt az obit amivel megveszem a majdani gépemet, legfeljebb konverterezném a régi obijaimat. Ezért a szenzoros stabi nem rossz ötlet.

(#49620) Rusher4587 válasza Mirman (#49609) üzenetére


Rusher4587
tag

Neked & (#49605) Terapeuta

Ha mft-s kompromisszumot kötnék, akkor már lemennék az 1"-os RX10-re is, azzal az obival meg ellennék! :)

Makrózás is egy sokadrangú szempont, köztes gyűrűvel is elégedett lennék.

Mirman, most egész pontosan mire célzol a stabilizátor hiányával? Minden Sony-ban van, amit néztem, most épp egy 6500 van fent három obival használtan (igaz, jegelve, de lesz még) elfogadható áron.
Nekem egy bajom van a 6xxx szériás Sony-kkal, még nagyon keveset tapogattam őket, de a kis kezem ellenére is elég kényelmetlennek tűnnek. A sarokba dugott kereső, a rejtett vaku stb. nekem valahogy annyira "túl kompakt" érzést ad, a szó rossz értelmében, ha van ilyen. Az ergonómiát azért én is igénylem.
A gyárilag megadott akku időnek gondolom, vagyis remélem, azért nem sok köze van a valósághoz! :O

Si vis pacem, para bellum!

(#49621) konyi79 válasza lugosi (#49617) üzenetére


konyi79
addikt

Kb mindenben fejlettebb a G80, mint az a6000 a fókuszrendszert kivéve. Igazából nem is egy kategória a 6300-zal lehetne pariba rakni, ott már lehet méregetni, melyik miben jobb. Kitobi is jobb a Panán, a 12-60-nal átfogás miatt főleg, azonos áron azt a Panát nem bírja a Sony megverni.
Egyébiránt nem a zaj a lényeg, hanem hogy dupla akkora érzékenységen hozza még ugyanazt a színmélységet meg dinamikát.

(#49622) konyi79 válasza Rusher4587 (#49620) üzenetére


konyi79
addikt

6500-ban már van szenzor stabi is.
Az APS-C Sony objektívekben csak abban van, amit a Sony csinál, kevés kivétellel. A Sigma meg többi gyártóéban nincs.
A fogást meg kell nézni melyiket vegyed, a 6xxx széria ilyen rangefinder stílus, kinek bejön, kinek nem.

A gyári akkuidő CIPA szabvány szerint van mérve. 2 képenként ki-bekapcs, ami a motoros obival zabál, meg mivel van beépített vaku, azt is el kell sütni -nem mondom meg hány képenként.
Valójában attól függ mennyit bír, mennyit nézegeted a képeket rajta, wifi-NFC van-e engedélyezve, meg milyen obit használsz. Lehet ebből 200 kép is, de már adott ki nekem 900-at is.

(#49623) lugosi válasza konyi79 (#49621) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

12-60-nal nem láttam sehol a 80-at.

(#49624) vond válasza lugosi (#49623) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Akkor valamit nem jól néztél: [link] :)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#49625) lugosi válasza vond (#49624) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Bocsesz, a 49615-ben is írt gx80-ról beszéltem valójában, csak lemaradt az x.

(#49626) Tin_Shield válasza lugosi (#49625) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Az valóban nincs gyári kitben 12-60-nal. 12-32, 12-32 + 35-100, vagy 14-140II van, ha jól rémlik. Persze lehet van olyan bolt ahol összerakják neked.

(#49627) vond válasza lugosi (#49625) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ja, hát nem mindegy. :DDD Ahogy írja Tin_Shield, GX80+12-60 alapból tényleg nincs, de rakd össze használtból, ha mindenképp erre fáj a fogad. :K Újonnan a 12-60-as 130-140 ezer, azért az egy kicsit húzós. Használt viszont 70-80 körül szokott lenni. Hozzá egy GX80 váz szintén 80 körül.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#49628) FüligFeri


FüligFeri
újonc

Sziasztok, családbővülés miatt szeretnénk beruházni egy komolyabb gépre. Eddig egy nem igazán mai technológiát képviselő Sony A230 volt használatban.
Jelenleg nagyon szemezgetek az akciós d7200-as vázzal (240eFt talán emiatt a legjobb ár-érték arány), de nem tudom szükségünk lenne egy ennyire drága gépre.
Melyek azok a gépek amelyek a minőségük miatt már kerülendőek?

- Gépre szánt összeg: a maximális keret 250e Ft- akár csak a vázra

- Felhasználás: Családi fotók, portrék, gyerek fotózás.

- Méret számít: Nem.

- Videóra szükség van: igen, egy alap 1080p 60fps.

- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is: Csak új

(#49629) Tin_Shield válasza FüligFeri (#49628) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Bármelyik mai gép megvehető, ha a minőség alatt a képminőséget érted. Mind bőven elég jó átlagos - nem extrém körülmények közötti -fotózasra. Általánosságban igaz, hogy a kiszemelt gép tulajdonságait érdemes megnézni, a belépő gépek sokszor bántóan lebutítottak. És az objektívek árait és kínálatát is érdemes számításba venni, legalább olyan fontosak mint a gépváz.
Ha megvannak a kiszemeltek érdemes ellátogatni egy szaküzletbe, vagy jobb híján egy MM-be, és kipróbálni, kézbe venni a gépeket, lehet borul minden addigi elképzelés. Sajnos az Olympuson és Panasonicon kívül más nem nagyon kínál lehetőséget a vásárlás előtti huzamosabb kipróbálásra.

A Nikon D7200 nagyon jó gép, de mivel írtad a videót is, én nem azt választanám. A MILC-ek okosabbak, ügyesebbek ezen a téren, úgy hogy fotóban sem rosszabbak. Ha a tükrös vonal szimpatikusabb akkor inkább a Canon, szintén a video miatt.

(#49630) vond válasza FüligFeri (#49628) üzenetére


vond
MODERÁTOR

"Családi fotók, portrék, gyerek fotózás"
Én ide egy LX100-at, vagy - ha belefér - LX100 II-t vennék. :K
Utóbbi sajnos elég drága még.

Persze csak akkor, ha nem fontos, hogy cserélhető objektíves legyen. Sötét kitobikkal szerintem sokszor elvéreznél gyerekfotózásnál és portrézásnál, arra meg már nem elég a keret, hogy fényerős lencséket is vegyél az alap kit, vagy csak a váz mellé.

Az LX100 I és II a micro 4/3-os szenzorral és a 24-75mm f/1.7-2.8-cal elég brutális kombó, és videóban is nagyon jó. :K

Ha lenne rajta mikrofon bemenet, meg kihajtható kijelző, akkor lehet, hogy én is ezt vettem volna a G80+12-60 helyett. Az FZ300-at meg megtartanám nagytelézni. Ki tudja. Mindenesetre filóztam volna rajta rendesen. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#49631) Lefty válasza vond (#49630) üzenetére


Lefty
addikt

Az LX100 rendben van, de a mark II az brutálisan túl van árazva, és akkor fix kijelzővel kapod ugyanúgy.

(#49632) Motion_Blur


Motion_Blur
félisten

Sziasztok!

Továbbra is vívódok:

Nikon D7200 + 18-140 mm ~340k
Canon 80D + 18-135 mm ~405k

Felhasználás általános célú fotózás. Kirándulás, sport (de nem sorozat), és általában kültér, nappali fény.

Érdemes-e belerakni azt a bő 60k-t a 80D-be? Vajon a két objektív nagyjából egy minőségi szint?

A teljes kit-el hosszú távra tervezek (3+ év), amihez jönni fog egy jó fényerejű fix (35, v 50mm) és egy 70-300 tele.

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#49633) PuMbA válasza Motion_Blur (#49632) üzenetére


PuMbA
titán

Ha elmész egy boltba és megnézed, megfogdosod őket, akkor sem tetszene az egyik jobban? :D Így sokkal egyszerűbb szokott lenni a döntés.

[ Szerkesztve ]

(#49634) Motion_Blur válasza PuMbA (#49633) üzenetére


Motion_Blur
félisten

Csak a 80D-ra tudtam rámarkolni, az tökéltes méretileg.
A mellette lévő 77D pl. már nem! Sajnos a 7200 nincs kiállítva a helyi MM-ban, más ilyen jellegű bolt pedig nincs errefelé.

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#49635) Sleek válasza Motion_Blur (#49634) üzenetére


Sleek
senior tag

Kell szólni nekik ,hogy nyissák ki a szekrényt.

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#49636) PuMbA válasza Motion_Blur (#49634) üzenetére


PuMbA
titán

Akkor, ha amiket ugye már tudsz előnyök, hátrányok közül valamelyik nem fontosabb? Két kártya slot vagy kihajtható kijelző? :)

"amihez jönni fog egy jó fényerejű fix (35, v 50mm) és egy 70-300 tele."

Illetve ezen obik árait megnézted? Ez is lehet döntési dolog.

[ Szerkesztve ]

(#49637) lugosi válasza Tin_Shield (#49626) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

és vond: köszi, erősen budgetvezérelt vagyok, nekem árban a 12-32-vel lenne szimpatikus. Azt mennyire tartjátok egyébként elfogadhatónak?

(#49638) vond válasza lugosi (#49637) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Árához képest az egy nagyon jó objektív. :K

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#49639) Tin_Shield válasza vond (#49638) üzenetére


Tin_Shield
őstag

+1

(#49640) total90 válasza Motion_Blur (#49632) üzenetére


total90
veterán

A Canon valamivel fejlettebb videózásra és kihajtható a kijelző. A Nikonban több van fotózás terén és 2 SD kártya hely.
Ha tényleg csak a fotózás érdekel, akkor inkább venném a Nikont. Az említett obi park, amit még szeretnél az mindkét oldalon hasonló árban van.
Méretre is kb. ugyanaz a 2 gép: [link]

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#49641) PuMbA válasza Motion_Blur (#49634) üzenetére


PuMbA
titán

Ami még eszembe jutott, hogy ha nincs is 7200 kiállítva egy hasonló kategóriájú Nikont fogj a kezedbe, mert a gomb elhelyezés hasonló a legtöbb gépen. A Nikon-nál az exponáló gomb például feljebb van a vázon, mint a Canon-nál, illetve kicsit másabb a markolata. Fókusz pont állítást például a hüvelykujjal lehet előhozni, AF-On gomb máshol van. Canonon bal oldalt nincsenek gombok az LCD mellett.

[ Szerkesztve ]

(#49642) Rusher4587 válasza Motion_Blur (#49634) üzenetére


Rusher4587
tag

Nem tudom, merre laksz, de ha arra vinne utad, Westend MM-ban most ki va rakva a D7200, D7500 és egyebek társaságában, vagy ha eltűnne, lemész az alsó szintre, a Pálvölgyi-Fotóba!

Si vis pacem, para bellum!

(#49643) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok!
Milyen vakut lehet tenni egy Panasonic GX9-re? Gondolom, nem csak Panasonicot, de nem értek a vakukhoz. Valami erősebb, de azért alap vaku kellene.

(#49644) Tin_Shield válasza kelna91 (#49643) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Sokféle létezik. A gyáriakon kivül van néhány 3rd party gyártó is pl. Metz, Godox, Meike, Nissin.
(van vaku és mft topik is, ez elég gépspecifikus kérdés)

[ Szerkesztve ]

(#49645) kelna91 válasza Tin_Shield (#49644) üzenetére


kelna91
senior tag

Köszi, megkérdezem ott.

(#49646) Vanir


Vanir
veterán

Sziasztok!

Jófogás el van árasztva jóárasított Canon 550D masinákkal, és a speckók alapján nekem egy tök jó upgrade lenne a mostani Oly E-PL3-ról. Van valami ronda szériahiba, vagy bármi, ami miatt nem ajánlott vétel egy ilyen? 50 körül láttam már obival, kiegészítőkkel együtt.
Azért Canonokat nézek elsősorban, mert viccesen olcsón dobálják az 50/1.8-akat hozzá, én meg nagyon szeretném kipróbálni magam a koncertfotózásban (is).

(#49647) Muerte68 válasza Vanir (#49646) üzenetére


Muerte68
addikt

Azon kívül hogy régi típus, meg az esetleges f/b fókusz probléma lehet meg hogy szolgáltatásban még kicsit fapados nincs szerintem igazán bajuk.
Mivel a 600-650- kijött utána elég sok új dologgal így nincs nagyon áruk.
De a canon topicban tudnak konkrétabb infót is adni:)

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#49648) Vanir válasza Muerte68 (#49647) üzenetére


Vanir
veterán

Köszi szépen! Szerintem beruházok egyre (ha meg nem tetszik, úgyis minimális bukóval tovább tudok adni rajta).

(#49649) Muerte68 válasza Vanir (#49648) üzenetére


Muerte68
addikt

Szívesen, én az 1000D-ről terveztem a váltást rá, de végül a méret miatt milc-re váltottam.
Igazábó az 1000Dvel is el lehetett lenni csak ritkán vittem mert nagy volt.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#49650) #31733248 válasza Vanir (#49646) üzenetére


#31733248
törölt tag

Nekem is van egy 550D-m, szívesebben is ajánlom, mint azt újabb 1200D-1300D vonalat. Olcsó és belépőnek megteszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.