Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49607) Neck válasza Rusher4587 (#49602) üzenetére


Neck
veterán

Sony APS-C rendszere belefér a keretbe. A natív makró objektív nem szól a rendszer mellett, mivel a SEL35M30 nem igazi makró gyutáv, de makrózni akár egy manuális obival is lehet, vagy valamelyik meglévő obival és közgyűrűkkel (attól függ, mennyire fontos a makrózás), az AF meg nem létszükséglet hozzá, szóval ez még nem dealbreaker.

Ami mellette szól a gyors fókusz rendszer, jó szenzor, kezelhető méret.
A Sigma fix f1.4 sora (16mm f1.4, 30mm f1.4, 56mm f1.4) nagyon jó ár/érték arányt képvisel, sok drágább obit megszégyenítően éles.

Ami a rendszerből hiányzik, az egy drága natív fényerős zoom, mivel f2.8-as natív zoom nincs APSC Sonyra, de az F4-es zoom szerintem jó.

Maga a rendszer egy jó "metszete" az ár, szenzorméret, fókusz sebesség, fizikai méret, adapterezhetőség halmazoknak. Szóval ezek alapján szerintem egy A6300 jó indító lenne.

A Fuji-ról a többiek majd nyilatkoznak, de m4/3 is szóba jöhet.
Ha nagyon fontos a kis méret, szerintem ne a tükrös gépeknél nézelődj.

Hopsz, az kimaradt, hogy időjárásálló kell, akkor nehéz ügy.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.