Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48031) p_adam válasza konyi79 (#48030) üzenetére


p_adam
addikt

Akkor úgy mondom, hogy nem csak a stabilizálásról van szó, nem csakis ezt kell nézni és ez alapján dönteni.
.
A videó követő AF és a rolling shutter két másik dolog, ami szerintem ugyanúgy nagyon fontos tényező, és ebben viszont a Sony A7III (mivel gond nélkül 4k APS-C módba kapcsolható, és akár crop objektívekkel videóra ugyanúgy hibátlanul használható, bár ezt szerintem a legtöbben nem használják ki) egyértelműen magabiztosabb ill. jobb ebben a generációban és a markolatot se kell szinte kötelező hozzá megvenni, mert olyan gyorsan merül az akksi. A fuji színprofilok szebbek és a kamera (markolat nélkül) kisebb a jól kiépített objektív parkkal, de más előnyöket én nem látok, pontosan ott tart, ahol a Fuji az eddigiekhez képest tarthat.
Ha nem a fotót és nem a videót nézzük, akkor ez már némileg más kérdés, de videóról beszéltünk.

Ha pedig nem fontos a 4k (mert tényleg nem mindenkinek kell), akkor pl. nem lehet elmenni a Canon M50 + stabilizált objektív mellett sem, ha valakinek elég arra, amilyen helyzetekben használni szeretné. (Ahogy írtam nem feltétlen csak azt kell nézni, hogy van-e benne stabilizálás)
Sokkal kisebb és könnyebb, olcsóbb még kifinomultabb AF, jók a színei és van kihajtható kijelző. Meg persze m43 kamerák is komoly opciók referencia szintű stabilizálással, bár nagy részüknél a nagy AF problémát igencsak ideje lenne "befoltozni".

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.