Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48651) itouchfan válasza grigo (#48649) üzenetére


itouchfan
senior tag

En voltam, egyelore semmi valtozas. :D

„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

(#48652) hibavissza válasza 80hun (#48646) üzenetére


hibavissza
veterán

Ezek elég gyenge fotók, egy mobil is bőven elég a reprodukálásukhoz. Én olyan fotókra gondoltam amit Canonnal Eos50 M-mel nem lehet lefotózni, de mondjuk egy Sony a6300-mal igen.

Lehetőleg saját termés, hogy el tudjuk helyezni a térben a kijelentésed mindenki okulására.

[ Szerkesztve ]

(#48653) konyi79 válasza hibavissza (#48652) üzenetére


konyi79
addikt

Nem hiszem van szükség ilyen irányba elvinni itt a dolgokat. Láttam már embert, aki találkozott olyannal, aki egyszer látta a Canon szenzorok rosszabbul viselik a RAW cibálást. Keress rá neten, biztos megtalálod.

Ha valami szubjektíven hiányzik belőle neki, akkor arra nincs rákényszerítve senki másnak bizonygassa. Ahogyan ara se, hogy használja, akár ennek a képei nagy hányadánál van ennek jelenősége akár nincs.
Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#48654) 80hun válasza hibavissza (#48652) üzenetére


80hun
addikt

Egyébként kb olyan minűségben estek ki a rawok a gépből mint amiket le tudsz ott tölteni.
Nem ők cseszték el a tesztet tényleg olyan :)

Mint mondtam nem publikusak a képek. És már patikán visszacsomagoltam a cuccot hogy holnap visszapostázzam.

Nem rossz kis gép de nem fogott meg és amiért nem fogott meg és ami már elég is volt hogy elvessem.
-EVF gyenge minőségű
-A rawok gyengén cibálhatók nagyon

(#48655) hibavissza válasza konyi79 (#48653) üzenetére


hibavissza
veterán

Pedig nagyon jó lenne elvinni ilyen irányban. Semmi keresnivalója itt a az efféle hülyeségnek. Nehogy véletlenül az alapján válasszon valaki első-második gépet magának, hogy mennyire lehet visszahúzni 2018-ban egyik vagy másik szenzor raw állományait, amikor kb. 10 éve semmi jelentősége ennek, mert normális kereteken belül mind használható.

Persze vannak kivételek. Egy professzionális rendezvényfotós például. Esetleg. Bár rengetegen eladják a mai napig a fos Canon szenzorral készült képeiket....

Hiányzik róla egy tárcsa? OK. Nem tetszik a fogása? OK. Nem elég jó az EVF? OK.
De az a RAW visszahúzhatóság 10 éve a nevetségesség kategóriája. Nem csak szerintem.

(#48656) konyi79 válasza hibavissza (#48655) üzenetére


konyi79
addikt

Értelek, de ez egy elég sarkos vélemény a Te szemszögedből.

De elemezzük akkor a dolgot, mert tényleg visszatérő téma.
Tegyük fel, mint jelen esetben valaki jóideje használ Sony szenzorral gépet. Megszokta, ha kedve tartja utólag belepiszkálva hol vannak a határai, mert sokan azért szeretjük ezt itt művelni. Még ha ez csak saját virtuális Photography karrierünket is lépteti előrébb.
Vesz egy Canont, és szokása szerint elkezdi nyaggatni a nyers file-t, és biza hamar rá lehet jönni, a Canon szenzorok ebben gyengébbek.
Itt rögtön igazad van, rendesen kell kiexponálni azt a képet, és nincs ilyen gond. De téged egy visszalépés sosem zavar, ha veszel egy új dolgot? Lehet nem, de ez megint olyan dolog, ami abszolút személyiségfüggő, meg tök felesleges ezen vitázni. Az a pár alulexponált, a szenzor tartalékain túl mutató kép mehetne a kukába, de engem zavarna, nem lehet vele mit kezdeni. Egyszeűen a tudat, gyengébb, mint a régi. Téged nem, mert jobban odafigyelsz lehet, és a hiba nem is létezik.
Nagyjából ez okozza itt a viták jórészét, saját szempontrendszerünkkel akarunk másokat meggyőzni. Holott szerintem igazad van neked is, mert jó képet lehetett löni már a 10Mp-es CCD-kel is, de igaza van annak is, akinek örömet okoz az a +FÉ
Szóval ez tök jól van így. Én mondhatom, a Canon szenzor gyengébb, Te meg mondhatod, ennek a tudásom mellett meg nincs jelentősége, inkább vegyek egy kompaktot, az a nekem való. És akkor mindkettőnknek k&@vára igaza van, szóval nem kell ezt bizonygatni, meg meggyőzni.

(#48657) #86322688 válasza kicn (#48650) üzenetére


#86322688
törölt tag

érték arányban mi a best buy gép (márkától függetlenül, akár lehet fix objektíves is), ami ezt a kép minőséget tudja?

Erre a kérdésedre azért nehéz választ adni, mert a piacon lévő összes cserélhető objektíves géppel tudod azt a minőséget.

Fix objektíves ár/érték arányban a legrosszabb választás.

Amúgy meg felhasználás függő, én a dslr preferálom a gyorsaság miatt és egyéb dolgok miatt, de van itthon még két milc is jelen pillanatban. Azok is jók, de nekem kevés és ott sem mindegy, hogy profi vagy belépő.

A 2000D kezdő szinten mindent kielégít, aki abból nem hoz ki egy jó fotót, az nem tud fényképezni.
Aztán később meglátod, hogy mi fontos neked, méret, gyorsaság, arcfelismerés, videó is vagy csak a képek stb stb.

Ha mindenáron újat kellene vennem és csak dslr-t, és nincs elég pénzem,akkor vagy 200D stm obival, vagy Nikon d3400/d3500 AF-P obival vagy obikkal szettben.

Minoltával kezdtem, aztán 350d stb, azok a képek is jók voltak, csak voltak határok, ahogy ma is, persze egyre jobban tolják ki őket, nagyobb a szabadság.

(#48658) PuMbA válasza konyi79 (#48656) üzenetére


PuMbA
titán

Az A7II-esétől viszont mindenképp vissza fog lépni, hiszen nem fog tudni olyan APS-C szenzort találni, ami hozza Sony FF szenzor tudását :)

(#48659) 80hun: Gondolom magas ISO-n történő korrekcióra gondolsz, ugyanis a 77D-mben ugyanaz a szenzor van, mint az M50-ben és ISO 200-on +2EV még kiválóan néz ki. Alább már nem szoktam menni.

[ Szerkesztve ]

(#48659) 80hun válasza hibavissza (#48655) üzenetére


80hun
addikt

Figyelj leírtam vmit.
Ha nem tetszik vegyél egyet és cáfolj.
Mintaképek vannak a neten.

Ennyi a véleményem.
-Gyenge az EVF nagyon ebben a kategóriában kb egy régi brige gépre hasonlít.
-A raw fájlok nem viselik jól az állítgatásokat (és a +0.3 expokorrekció meg egy kis árnyék és csúcsfények nem hinném hogy hatalmas igényl lenne) szerintem :)
-Építési minőség nem rossz de nem is kiemelkedő
-AF redszer nem rossz általánosságban gyors. Negatívum hogy néha sokat agyal és nem találja meg az arcot egyből. Még csiszolni kell az algoritmuson..
-Fogása teljesen jó és a kezelése is
- A kihajtható/forgatható kijelzőt mindenki jól gondolja át hogy arra van e szüksége vagy elég a felfelé hajtható is. Sérülékenyé válik a gép ha kihatjuk oldalra mert ugye másképpen nem lehet felfelé hajtani.

#48658) PuMbA
Figyeljcsak én nem vagyok márkafan mint pl te :)

Nem a FF-m szenzor tudása hiányzott hanem hogy a Canonnál iso2000-től teljesen eltünnek a részletek és az élesség lowlight szituban.
De lehet az is hpogy a CR3-at rosszúl kezeli a LR-m De ez meg a Canon szégyene ha nem adja a támogatást alapból. Egy csomó szoftver még nem tudja megnyitni sem a CR3-at , tiszta vicc egy fél éve megjelent gépnél.

De töltsél le A6000/6300 , X-T100, E-M10mk3 , M50 rawokat és hasonlítsd össze magas ison. Egykategória az összes :D

[ Szerkesztve ]

(#48660) #86322688 válasza PuMbA (#48658) üzenetére


#86322688
törölt tag

Ha nem óvnák azt a BSI szenzort az aps-c gépektől, más lenne a helyzet.
Ez sem véletlen, túl jó lenne...ahogy a J5 is egy mocsok jó szenzorral rendelkezett.

(#48661) PuMbA válasza 80hun (#48659) üzenetére


PuMbA
titán

"Nem a FF-m szenzor tudása hiányzott hanem hogy a Canonnál iso2000-től teljesen eltünnek a részletek és az élesség lowlight szituban.
De lehet az is hpogy a CR3-at rosszúl kezeli a LR-m "

Fogalmam sincs :) DPReview-on ennyi a különbség RAW-ban ISO3200-on az M50 és a Sony A6300 között. Jobb a Sony, ez tény.

[ Szerkesztve ]

(#48662) grigo válasza hibavissza (#48655) üzenetére


grigo
őstag

Miért lenne nevetséges kategória? Nekem pl igenis kell a feldolgozhatóság. Aki mondjuk sokat jár ki természetbe annak szerintem kell a dinamika és a húzhatóság. A sony szenzor is izzad sokszor. Amíg volt canonom illetve 70D-t is próbáltam még de a canon szenzorokat a körülmények finoman szólva is sz@rrá gyalázták. Persze multi expo és miegymás lehet megoldás de nem értem miért lenne gond ha valakinek feldolgotható raw kell.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#48663) PuMbA válasza grigo (#48662) üzenetére


PuMbA
titán

Mihez kell akkora dinamika, hogy izzad a Sony szenzor? Itt van pár semmilyen képem. A vizslatáshoz érdemes letölteni, mert a Google nézegetője túlsötétíti a képet. Én nem igazán szaladtam még bele feldolgozhatóság és dinamika korlátba a 77D-mmel, ezért vagyok kíváncsi.

[ Szerkesztve ]

(#48664) #86322688


#86322688
törölt tag

M100 asom volt, a tobbexpozicios zajszurest erdemes kiprobalni....nagyon szep eredmenyt ad.

(#48665) konyi79 válasza PuMbA (#48663) üzenetére


konyi79
addikt

Pl ez is semmilyen kép, ahol a dinamika már korlát. (Pedig ez 7M3)
Jó lenne kék ég, de kellene a Hold is meg a városi fények is. Szóval csak a kékpercek vége jöhet szóba, vagy még az se, ha nem épp akkor vagy ott. A Lánchíd teteje meg marhára túl van világítva, itt biza a Sony szenzor is összefossa magát ha mindent oda húznál, ahova akarnál, de még talán értékelhetőt ad.
Hamar bele lehet ott futni bármi korlátaiba.

(#48664) Johnnyp7
Az egy alig ismert, szerintem is eléggé alulértékelt dolog. Sony vázakban is van, tényleg tud segíteni statikus témánál, ha épp eszébe jut az embernek.

(#48666) PuMbA válasza konyi79 (#48665) üzenetére


PuMbA
titán

Ahhh, értem :) Van ilyesmi képem, de Hold az tényleg nincs rajta és az égen is csak a város fények látszanak valamennyire, mert akkor tiszta idő volt. -2EV-vel viszont hasonlóan néz ki a hídoszlop és a város is látszik. Ami idegesítő a Lánchídban az az, amit írtál, hogy a tetején lévő kis párkánynál eltúlozták a fényeket és szerintem még -5EV-ben is kiég az a rész. Én is feladtam, mert azt lehetetlen behozni. A Szabadság-hidat jobban szeretem világítás ügyileg, mert -2EV-vel nincs kiégésed sehol.

[ Szerkesztve ]

(#48667) konyi79 válasza PuMbA (#48666) üzenetére


konyi79
addikt

Naja, világít rendesen.
Ezen a képen csúcsfényekre mértem, így általánosságban elexpós. 4FÉ-t visszahúzva lenne jó a pilon teteje. Szóval meg lehetne csinálni, de lusta vagyok rétegmaszkolni, vagy több képből összerakni. Én elnézegetem itthon így is :)

(#48668) PuMbA válasza konyi79 (#48667) üzenetére


PuMbA
titán

Nézd csak mit találtam: [link] -3EV-vel már megvolt nekem a Lánchíd teteje :) A végleges képet meg érdemes letölteni, ha meg akarja valaki nézni, mert túl lilásítja a Gugli nézegetője meg azért a 80-as JPEG tömörítés se tesz jót neki. Mindenesetre látszik, hogy igencsak jól lehet egy Canon APS-C-t is húzni RAW-ban.

[ Szerkesztve ]

(#48669) #86322688


#86322688
törölt tag

Én sem értem a Canon raw problémát.....m100-náll amivel nem volt gondom az a képminőség, minden mással igen ;-)

(#48670) chef69


chef69
tag

Sziasztok.

Szeretnék egy FF gépet venni, leginkább embereket fotóznék, gyerek otthon, rendezvényeken, család.... Valamint makrót is szívesen fotózom. Melyik rendszert lenne érdemes megvenni, ha nem a legjobb-legdrágábbat keresem, hanem inkább egy költséghatékony használt szettben gondolkozom?

(#48671) konyi79 válasza chef69 (#48670) üzenetére


konyi79
addikt

Költséghatékony FF szett :D Mi az olcsó? Mekkora keretet szánnál rá?

Nehezen fog menni. Üveggel együtt talán olcsóbban jössz ki egy 6D-vel, méret ha számít egyelőre használtban nem nagyon van alternatíva a Sony A7-en kívül.
Tükrös/ MILC vonal különbségeit ismered?

(#48672) chef69 válasza konyi79 (#48671) üzenetére


chef69
tag

Költséghatékony alatt azt gondolom, hogy egy olyan használt váz, amin még nem sokkal léptek túl a legújabb gépek, és lehet hozzá használt obikat kifogni. Pentaxra gondoltam első körben, de ha jól gondolom nincs hozzá túl sok használt obi.
MILC-eket nem igazán ismerem, nem tudom mennyire tudná felvenni a versenyt egy tükrössel!

(#48673) csacsi77 válasza chef69 (#48672) üzenetére


csacsi77
senior tag

Az utolsó mondatoddal belerúgtál a gyilkos lódarázsfészekbe.... :D

Öreg fater megoldja!!!!

(#48674) chef69 válasza csacsi77 (#48673) üzenetére


chef69
tag

🙄
Remélem azért nem lesz akkora a ramazuri, hogy zárják a topicot 😂

(#48675) wms válasza chef69 (#48674) üzenetére


wms
senior tag

Bármi megtörténhet, ez nagyon kényes téma. :K

(#48676) 80hun válasza chef69 (#48672) üzenetére


80hun
addikt

Pentax K1-re gondoltál.?

Valami anyagi keretet jó lenne tudni a vázra és + az obikra is :)

(#48677) PuMbA válasza chef69 (#48672) üzenetére


PuMbA
titán

Tessék :)

(#48674) chef69: Nem lesz itt semmi.

[ Szerkesztve ]

(#48678) #86322688 válasza konyi79 (#48671) üzenetére


#86322688
törölt tag

A7 utan d600 at vettem....kb.ugy mindenben jobb...de ujonnan kintrol 240 ezer a 6d.

(#48679) PuMbA válasza #86322688 (#48678) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, azért a legelső Sony FF MILC-ről még nem igazán voltak pozitív kritikák, mint ahogy a mostani Canon vagy Nikon FF MILC-ekről. Minden új dologgal óvatosan kell bánni.

[ Szerkesztve ]

(#48680) 80hun válasza #86322688 (#48678) üzenetére


80hun
addikt

Remélem a zárat cserélték már a D600-adban :)

(#48681) #86322688 válasza 80hun (#48680) üzenetére


#86322688
törölt tag

15 ezer expoval vettem....még nem jelent meg koszolodas...vagy cserelte az elso tulaj vagy a kesobbi szeriakban mar nem gond...amugy is ingyen cserelik...megvarom amig sok expos lesz ha addig nem koszolodik....de lehet venni d610 et is...mondjuk en a Canont mindig jobban szerettem de ez a szenzor elkepesztoen jo....mondjuk a profi szegmens minden gyartonal sokkal jobb. D4, D5 ot nem veszek, az mar felesleges. De az 5dmk iv is utos lett, jo aron persze.

(#48682) konyi79 válasza chef69 (#48674) üzenetére


konyi79
addikt

Nem lesz zárva.

Pentax ritkán fordul meg erre, nem tudom lesz-e aki elsőkézből fog tudni véleményezni.
A MILC/DSLR vonalnak kicsit olvass utána, mi is a különbség.
Aztán térjünk vissza a dologra.

(#48683) chef69 válasza 80hun (#48676) üzenetére


chef69
tag

Igen, azt néztem, Pentaxnál nincs túl nagy választék Ft vázakból 😁
Keret? 🤔 Legyen 1000€, ha ennyiből kijönne, örülnék neki! De ha van valami BestBuy drágábban azon is elgondolkodnék!

(#48684) nikkor


nikkor
aktív tag

Sziasztok.
Jól tudom, hogy Canon M50-et a 15-45 obival lehet kit-ben megvásárolni, a 18-55-tel nem? Mi a különbség a két obi között a fókusztávon, a fényerőn és a méreten kívül - képminőség? Léptetőmotor miatt csak a 18-55 jó igazán videóra?

(#48685) Rapid136 válasza chef69 (#48672) üzenetére


Rapid136
őstag

Annyiban hogyha kibirod AF nélkül, márpedig makrozni, portrézni lehet anélkül is akkor a Sony MILC, mint egyetlen elérhető árú FF váz nem rossz opció. Gyakorlatilag bármilyen régi manuálos objektiv rárakható filléres adapterekkel, én 3 év után vettem meg az első AF obimat hozzá, de már elérhető árú 1,8/50 is van hozzá és a kitobi se drága. Oké az AF sebességén lehet vitatkozni, de ha kompromisszumot minden szettnél kell kötni.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#48686) chef69 válasza Rapid136 (#48685) üzenetére


chef69
tag

AF nélkül nem tudnám használni pl amikor a gyereket fotózom. Szemem sem a régi, meg rutinom sincs annyi, hogy MF-el meglőjek egy izgő-mozgó háromévest 😥
Méreten és súlyom kívül van más előnye is a MILC-eknek?
Canon, Nikon felé hajlok, ahogy nézem azoknak a legszélesebb a használtpiaca.

(#48687) konyi79 válasza chef69 (#48686) üzenetére


konyi79
addikt

Fókuszhibák a működési elvükből fakadóan nem érintik.

Más nincs, az 1000EUR meg szűk obikkal együtt milcre, a koruk hozza, legalábbis FF váz nemigen fér bele, pláne objektívekkel együtt.
Talán 6d mk1 vagy hasonló használtban, de vannak itt tükröst használók, majd elmondják mit érdemes venni.

(#48688) chef69 válasza konyi79 (#48687) üzenetére


chef69
tag

1000€-t csak azért írtam, hogy legyen valami kiindulási pont, lehet ez több is, ha ennyiből nem megy!
Nem túl világos beltérben mennyire használható a MILC-nél az AF?

(#48689) PuMbA válasza nikkor (#48684) üzenetére


PuMbA
titán

Mindkét obi STM, tehát nem lehet nagy különbség videóban :) 15-45 újabb, szóval biztosan jobb valamiben, kicsit halkabb stb.

[ Szerkesztve ]

(#48690) chef69


chef69
tag

Erről mi a véleményetek? Az ár Chf-ben van.

(#48691) nikkor válasza PuMbA (#48689) üzenetére


nikkor
aktív tag

Köszönöm. Már látom, hogy ez is léptetőmotoros, csak a canon.hu helyenként elég szűkszavú.

[ Szerkesztve ]

(#48692) chef69


chef69
tag

Canon és Nikon között nem tudok dönteni. Van erről valami összefoglaló, ahol leírják mindkét rendszer előnyeit, hátrányait?

(#48693) PuMbA válasza chef69 (#48692) üzenetére


PuMbA
titán

Nézz teszteket :) YouTube-on van fent egy halom.

[ Szerkesztve ]

(#48694) Throme válasza chef69 (#48692) üzenetére


Throme
veterán

Előny/hátrány szubjektív. Valakinek dual pixel af kell, valakinek a szenzor fontos. Menü, kezelés, dizájn... stb. Ezt inkább ne bízd másra, te fogod használni, nem a fórumozók, vagy a yt tesztelő...

szvsz

(#48695) chef69 válasza PuMbA (#48693) üzenetére


chef69
tag

Köszönöm, de én inkább olvasni szeretek.
Keresgélek én is, de valahogy nem találok 😥

Throme erről keresnék valami összehasonlítás félét, ami alapján dönteni tudnék kiválogatván a nekem fontosnak tartott tulajdonságokat.

[ Szerkesztve ]

(#48696) PuMbA válasza chef69 (#48695) üzenetére


PuMbA
titán

Igen, írásban nagyon kevés anyag van, de videóban nagyon részletes tesztek vannak :) Arra is figyelned kell, hogy használt, régebbi cuccokat nézel, tehát régebbi anyagokat kell keresned. Itt egy 2016-os videó.

[ Szerkesztve ]

(#48697) grigo válasza chef69 (#48692) üzenetére


grigo
őstag

Felhasználási oldalról közelíteném meg inkább. Azt írtad lejjebb, hogy embereket, meg gyereket szeretnél otthon fotózni. Gondolom nem bemozdulás fetisiszta vagy, az otthoni gyerekhez pedig kell majd a záridő, azaz vélhetően az elérhető legjobb low light teljesítmény kell. Én azt nézném meg, hogy a pénztárcán belül mi bírja a legjobban az iso emelését és, hogy kapsz-e hozzá valami baráti árú fényerős obit.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#48698) Muerte68 válasza chef69 (#48695) üzenetére


Muerte68
addikt

Nézd meg esetleg a Fuji-t is ha használt jó.
A 18-55/2'8-4 egy elég jó fényerős zoom,80-90-körül megkaphatod.
XT10-XE2-100 körül van,XT 20-150 körül, ezeknek az AF-je szerintem gyerek fotózásra elég gyors.
De ebbe a keretbe még a használt XT2-is beleférne 220-körül már szokott lenni.
A szenzor elég jól húzható jó az ISO tűrése ezzel az obival nagyon sok mindent meg lehet oldani.
Vehetsz Sony-t is,de ott nincs fényerős zoom csak adapterezve,vagy fix obi de ott nincs zoom-od.
A Nikon szenzor jobban bírja a nagyobb ISO-t meg a sötétből vissza húzást, cserébe nagy, meg bejöhet a F/B-fókusz probléma.
A használt obi piac olcsóbb a CaNikonnak.

[ Szerkesztve ]

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#48699) Rapid136 válasza chef69 (#48686) üzenetére


Rapid136
őstag

A gyerek oké, de makrózni meg egyéb témáknál simán jó a manuális obi.
A szemed meg mindegy milyen, a belső keresőben bele tudsz nagyítani a képbe és ellenőrizni az élességet.
A MILC legnagyobb előnye hogy az elektronikus keresőben azt a képet látod amit az érzékelő, beállítás kérdése hogy optimális képet vagy az a beállításoknak megfelelőt mutasson. Ha nem jó a WB beállítás akkor a keresőben rögtön látod, ha alá vagy fölé kell exponálni az is rögtön feltűnik, gyakorlatilag azt a képet látod amit aztán rögzit a gép.
Ja és a belső keresőben vissza tudod nézni a képet, nem kell elkapkodni a szemedtől állandóan, vagy épp a kihajtható LCD-n csipőből tudsz fotózni. (tudom tükrösön is lehet ha van benne LiveView és kihajtható LCD)
Amúgy makrózni, gyerekezni lehet jobban járnál egy APS-C vázzal, a nagyobb mélységélesség miatt. A FF vázon már két arcból az egyik lehet nem lesz éles ha nincsenek teljesen egyvonalban.
Szűk mélységélesség csak komolyabb portréknál érdekes inkább.
Sony vázakra, ha még garis akkor ki tudod bővíteni néhány évvel utólag is baráti áron.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#48700) 0021666


0021666
tag

Üdv!

A hetekben rokonomtól kaptam kölcsön egy Lumix G7-et videózni egy 14-42 obival. Tudni kell rólam, hogy ezelőtt csak mobiltelefonnal készítettem fotókat/videókat, de első próbálkozásra nagyon megtetszett az egész, ezért szeretnék vásárolni egy saját gépet hobbi felhasználásra.

Gépre szánt összeg?
A vázzal elmennék akár 200-ig is, de ha olcsóbban is van az igényeimnek megfelelő gép azt szívesen meghallgatom, obira úgyis kelleni fog még ugyanennyi, ha nem több.

Felhasználás?
Repülők fotózása/videózása az égen és a földön egyaránt (de nem a 10km magasan repkedő utasszállítokra gondoltam, hanem kis repülőkre alacsonyabban), esetleg pár tájfotó, nyaralás, de ezeket az összes gép tudja alap szinten.

Méret számít?
Nem.

Videóra szükség van ?
Van, lehetőség szerint olyat keresek, ami tudna 4k 50-60 FPS-t, ebben az árkategóriában ha ez nem lehetséges, akkor Lumix G7-et vásárolok úgyis.

Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használt is.

Egyéb kívánság, speciális igények?
A kihajtható kijelző egy nagyon praktikus tulajdonsága volt a G7-nek, így ennek örülnék, de nélküle is megvagyok. DSLR-t hanyagolom, csakis MILC gépet keresek.

Aviation is proof, that given the will, we have the capacity to achieve the impossible.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.