Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38433) beginnerguy


beginnerguy
tag

Sziasztok!

Gondolkozom a váltáson, jelenleg e-m5 + 12-40 az, ami főleg fent van a gépen. (néha sigma 60, 14-150 ha kell a tele vég vagy manuálok). Ami zavar, hogy elég sokszor mellé megy a fókusz pl arcfelismerésnél (ellenfénynél meg kevés fénynél főleg) és alapból nem érzem túl acélosnak, kicsit sok a huntolás és a pontatlanság. Igen, próbáltam a rábökök a kijelzőre S-AF-fel és lő egy képet dolgot is, de kényelmetlennek tartom, lcd helyett jobban szeretem a keresőt használni, és a C-AF sem tűnik olyan jól használhatónak. Sokszor fényképezek embereket (kevés fényben is, főleg családi eseményeken vagy az utcán, tehát nem portrékat ahol pózolnak nekem) vagy aránylag gyorsan mozgó dolgokat/embereket, így ez lenne a legfontosabb szempont. A következő kérdéseim lennének:

- e-m1 mennyivel jobb ilyen szempontból? Erre váltani lenne a legegyszerűbb, lévén a 12-40 az, amit nem szívesen cserélnék le a minősége miatt. Oké, hogy van pdaf, de ez jelent-e annyi előnyt gyakorlatban ha 12-40-nel használom? Várjak-e el annyival jobb AF-et, hogy megérje váltani? (tegyük fel hogy minimális vagy 0 ráfordítással megtörténik a váltás)

- a6300 sejtem, hogy mindkettőt elég rendesen odavágja, legalábbis youtube-os videók alapján kicsit leesett az állam, mire képes akár adaptált obikkal is. Ezzel kapcsolatban az érdekel, hogy melyik az az objektív, amelyikben van IS és a 12-40 minőségét, átfogását és "fényerejét" hozza? (Canon EF 24-105mm f/4L IS esetleg? Ezen kívül pl melyik sony lehet versenytárs? Canonhoz pontosan milyen adapter kell és kb mennyibe kerül?) Szóval egy all around objektívet keresek, az átlagos fotózási szokásaimhoz a 12-40 (FF ekv. 24-80) tökéletesen megfelel, viszont az átlagos felhasználású obihoz szeretnék AF-et. Portrékat inkább manuállal szoktam.

Persze ha valakinek más javaslata van, nyugodtan ossza meg. Fujival egyáltalán nem vagyok képben hogy szóba jöhet-e, emellett gondolkodtam a7 ii-n, annak is elég jónak tűnik a fókuszrendszere + IBIS, persze nem vagyok benne biztos, hogy FF-re szükségem van, ráadásul ehhez egy normális átfogású AF obi is dukál, nem ebből élek.

További infó: videó egyáltalán nem szempont, dslr kizárva, használok manuális objektíveket, kompaktot nem szeretnék venni. Lehetőleg ne legyen m43 vs (aps-c) sony hitvita belőle :N

Köszi előre is! Ha valami nem tiszta, kérdezzetek nyugodtan, remélem nem egy nagy katyvasz az egész, amit írtam.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.