Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21910) _tRebroN_


_tRebroN_
tag

Sziasztok!

Kinőttem a kompakt gépemet (Nikon S5100) és a régi Mini DV kamerám (Canon MVX2i) pedig egy ideje kipurcant, vezérlés cserét mondott rá a szerviz 4db Deákért. Mivel már 11 éves meg szalagos nem éri meg megcsináltatni és szeretnék venni egy olyan fényképező gépet, ami 1080P videót is tud felvenni legalább 30 frammel. Cserélhető lencsés tükör nélküli gépek irányába szeretnék elmozdulni és egyre több cikket, tesztet és postot olvasva, azt szűröm le, hogy, ha a videó is játszik akkor általában a DSLR mint opció pár kivételtől eltekintve általában kiesik. Kezdőnek számítok cserélhető obis géppel nagyon kevés a tapasztalatom, főleg kompakt illetve fix objektíves géppel volt eddig dolgom. Szerintetek?

A másik kérdés, hogy ha az ember amerikából vagy más NTSC régióból vásárol gépet akkor az itthon jelent-e bármiféle gondot? Már ugye azon felül, hogy PAL rendszerű TV-n tudtommal nem lehet visszajátszani az NTSC videó anyagot közvetlenül a fényképezőről.

Gondolom el kell döntenem, hogy mi a fontosabb szép fénykép vagy jó minőségű videó. Van olyan gép a piacon ami mindkettőt tudja? Nézegettem pár gépet pl.: Pana GX7, Pana GH széria, Sony A6000 ezek mind tetszenek.

Tudnátok vmi támpontot adni mi alapján válasszak? Esetleg szenzor alapján, hogy APS-C vagy 4/3-os esetleg váz plusz valami jó obi kitben mennyiből jön ki? Vagy adott rendszer jelenlegi objektív parkjához válasszak vázat?? Nem vagyok semelyik rendszer felé elfogult az egyetlen igazán fontos szempont, hogy szép kép és jó videó egyben? Merre fele induljak el?

tRebroN

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.