Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16467) sir_mook válasza Stauffenberg (#16460) üzenetére


sir_mook
csendes tag

A középformátumot használók szerint pedig alatta miden játékszer.... szóval lehet ezt ragozni.

A tükör nélküli gépek ergonómiája egy felnőtt férfi számára pont olyan élmény mint amikor egy gyerekbiciklire kell felülni. Lehet vele menni, de egy Debrecen- Bp távolságot már nem fogsz bevállalni.

Egy fényképezőgép ha hobbira kell akkor is elvárod tőle hogy ha párás erdőben használod, működőképes maradjon. Esetleg a tengerparton... ha picit fúj a szél és kavarja a homokot. Sok szempont létezik. Egy egy nyilvános fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét arról amit gondol. Az én egyéni porblémám az hogy APS-C tükrös alatt minden kompromisszumos. Nem kicsit. Mert egy "vacak" 90e-t érő D90-ra fel tudok tenni egy 100e-be kerülő Sigma 400/5.6 APO telét, és minden tekintetben korrekt pl vadfotókat lehet vele készíteni.
De ha van egy pici pénzem.. mondjuk 80e, akkor vehetek rá egy UWA obit, ha ahhoz támad kedvem. De 80e-ért be lehet szerezni gond nélkül egy Sigma 105/2.8 makrot. Ha valaki az aljnövényzetben keresi a felüdülést. Óriási használtpiac, és a használtan megvett termékek árán igazából csak akkor bukunk ha tönkrevágjuk.

A MILC egy olyan mellékág, ami a fotósok nagy százalékát hidegen hagyja. Az ismeretségi körömben (minő meglepő sok a fotós) senki nem akart az első próbák után sem MILC gépet... sem másodváznak, sem kirándulni. Aki megvette- az is eladta. Mert nem élvezte. És szerintem ez egy fontos szempont. Egy rokonom mondta hogy minden autó addig jó, míg ki nem próbáltál egy jobbat. Az aki kompaktról vált MILC-re, az minden bizonnyal elégedett lesz. .... Egészen addig míg kézbe nem vesz egy átlagos dslr vázat. Akár egy 50D-t a Canontól, egy D300-t a Nikontól. Igen.. ezek nem mai darabok. Mégis élvezettel lehet használni őket. Szerintem.. és ismerőseim szerint.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.