Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16006) Stauffenberg válasza k1csi (#15984) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"bár ez még a fénnyel villogtatós nem rádiós"

Erről van szó. Ezt semmilyen körülmények között nem tudom komolyan venni. Pontatlan és ha a vakud "nem lát rá" a vezérlő villantásra, akkor nem is ér semmit. Ez így ebben a formában csak korlátozottan használható külső vaku elsütésére.

"Amiért még vicces ez az egész, hogy vsz. nagyon kevesen használják a külső vakukat akik meg igen, azok aligha itt kérdeznek a milyen cserélhető obis gép topikban."

Csak egy elméleti okfejtés volt, mint lehetséges fejlődési irány, nem akartam ennyire elnyújtani ezt a témakört. Viszont nem gondolom, hogy a külső vakuk használata csak a profik és haladók kiváltsága lenne. Ha lehet egyéb kiegészítőkre tippet adni a topikban (pl: objektívekre, szűrőkre), akkor szerintem megfér az is, hogy egy teljesen egyszerű megvilágításra is szerepeljen javaslat.

Itt van ez a fotó:

Semmi komoly nincs benne, ezzel egy amatőr is bátran kísérletezhet. Kell hozzá egy rádiós kioldó és egy rendszervaku, aminek a fényét megszórod valamivel (itt áteresztő ernyő van, ami a legolcsóbb megoldás, de én egy kisebb softboxot használnék). A rendszervakut a fotós a modelltől balra a kép bal felső sarka körül helyezte el. A hozzávalókat meg eBay-ről be lehet szerezni 20-30.000 Ft körül ha nem akarunk márkás darabokra költeni.

Lehet ez előbb lendítené előre egy amatőr portré/modell fotós képességeit (az eredeti kérdéstől elvonatkoztatva), mint egy váz csere. Én több amatőrt is ismerek, akiknek már kevés volt a természetes fény és a derítőlapok és ezrét vettek 1-2 olcsóbb rendszervakut meg fényformálókat. Kisebb műteremben és kültéren is hasznosítható.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.