Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15344) A Zéé válasza krezna (#15342) üzenetére


A Zéé
addikt

1. kérdésedre:
[link] és [link] és [link] cikkjei. Illetve ha benézel valami nagyobb könyvesboltba általában vannak fotóelmélettel foglalkozó könyvek, bele kell lapozni párba, és amelyik szimpatikusabbnak tűnik. Későbbiekben kompozíciós dolgokra Scott Kelby "Digitális fotós könyv 1-4" könyveket szoktuk mondani, hogy érdemes rájuk nézni, de abban a témában is van elég sok féle könyv, amikbe bele kell lapozni. Vannak még a National Geographicnak is jó fotós könyvei.
2. kérdésre:
ha van rá pénz, és van kedved kicsit jobban foglalkozni vele mindenképp. Én azt mondom, hogy a Nikon jobb mind szenzorilag, mind minőségre, de kézbe kell venni őket valami boltba, az sokat tud segíteni a választásban.
3. kérdésre:
Nikon D5000 vagy Nikon D3100 és lehetőleg 18-105 obi nagyon jó kezdő szett lehet, használtan nem sokkal többől ki lehet hozni mint 100k (külön-külön vásárolva, de akár egyben is). Képminőségre kb egál a két váz, a D5000 kicsi nagyobb, kicsit többet tud, és forgatható a kijelzője, a D3100 viszont újabb, könnyebb kifogni belőle még jócskán garisat. De egy régebbi D80 vagy D200, vagy Canonból a 40D váz is sokkal jobb képet ad, mint az a kompakt Fuji. Ezek régebbi, de haladóbb vázak, jóval nagyobb méretűek, masszívabbak, mint az első két említett, cserébe magas érzékenységen rosszabbak.

Pentaxokat abszolút nem tudom használtan milyen árban mennek, vagy azokból mit éri meg ennyiért.

Ha viszont nem feltétlen fontos a DSLR, akkor érdemes megnézni a MILC kategóriát is, azok kompaktabb méretűek, de cserélhető obisak. Cserébe ennyi pénzért jellemzően nincs keresőjük, és nem olyan "univerzális" obival vannak, mint a 18-105, de ki lehet fogni pl a Samsung NX1000-et valami 70k környékéért edigitalban, amiben a szenzor ugyanakkora mint a dslr-ekben.
Illetve ott van még a micro 4/3 rendszer amik kisebb szenzorral szereltek, és a vázak maguk is kisebbek, de képminőségben nincs jelentős lemaradásuk, a régebbi vázakat meg gombokért meg lehet használtan kapni.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.