Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabifater
tag
Sziasztok!
Szerettem volna venni egy corsair K70 rgb billentyűzetet, de nem lehet kapni. Megszűnt???
Ezek közül melyiket ajánljátok?
-Corsair Strafe RGB Mechanical Gaming Cherry MX Brown angol billentyűzet
-Corsair Strafe RGB Mechanical Gaming Cherry MX Red angol billentyűzet
vagy esetleg mást ebben az árkategóriában?
Főleg fps-re kell.
Köszi -
kalozhun100
őstag
Corsair mechanikusok közül melyik számit jó vételnek? Brownot néztem játékra.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Domonkos
Ármester
Egy regi nagy kedvenc vitankhoz visszakanyarodva - hogy az o-ring megemeli-e a kupakokat a billen - talaltam most ezt a videot.
A valasz szerintem elegge egyertelmu - de mindenki eldontheti maga.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
haxiboy
veterán
Aki Corsairt keres szerintem a K szériából válasszon, lehet kapni, ISO-t nagyon elvétve.
www.xplaza.hu-t csekkoljátok, itt még láttam valamelyik nap.
Strafe azért nem ajánlott a standard kapcsolókkal (Csak az MX Silent miatt ajánlanám), mert majdnem egy árban van a K szériásokkal, amik azért kicsit jobban össze vannak rakva. (Eloxált alu plate, brutál vastag műanyag ház, szóval na...nagyon egyben van.)
Ellenben a Strafe teljesen műanyag.(#24504) Domonkos
ezen legalább jól látszik hogy ha nagyon akarod még 3 o-ring is befér alá, akkor sem emel.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
A Tesoro Durandal Ultimate és Roccat Ryos MK között vacilálok itt van amit inkább ajánlotok a kettőből vagy teljesen egyéni preferencia alapján döntsek?(pl. kinézet) Elsősorban játékra lesz kis gépeléssel/munkával kiegészülve a Tesoroból a Mx brown változatott venném valószínűleg, de külsöre a Roccat tetszik jobban;p
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #24513 üzenetére
Ugyes vagy, megtalaltad azt az egy kapcsolot, aminel nem gyomoszolte teljesen a helyere a kupakot.
Ha megnezed a piros kapcsolot, annal mindharom esetben szintben van a kupak. (0:08, 0:17, 0:28)
Mondjuk ilyen vastag gyurunel mar kihivas teljesen a helyere nyomni a kupakot, mert ahhoz jol ossze kell preselni a gyurut.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
zsiz
őstag
Sziasztok!
Van egy kiszemelt billentyűzetem: CANYON CNS-SKB7-HUUgyan nincs az ajánlottak között, de itt kaptam rá ajánlást régebben, meg amúgy is kinéztem már egy esélyesnek előtte is. Csak akkor sajnos közbejöttek dolgok, így most tervezem megvenni.
- Az egyik kérdésem az lenne, hogy miért nincs az ajánlottak között? Nem jó; vagy csak nincs róla annyi infó; vagy jó, de annyira nem, hogy ajánlott legyen?
- A másik kérdésem pedig, hogy sokkal rosszabbul járnék a Canyon-nal? Az ajánlottak közül egyedül az A4Tech Bloody B120 jöhetne szóba, de ez meg külsőre nem tetszik.
Látom elég friss az ajánlott lista, így gondolom más billentyűzetet nem tudtok ajánlani, ami ott nincs feltüntetve.
Azért leírom a szempontokat.
1.Mekkora összeget szánsz rá? -> max 10k (+1-2k)
2.Használt szóba jöhet-e? -> igen, de csak ha valami bestbuy. valószínűbb, hogy újat veszek.
3.Mire használnád a billentyűzetet? -> általános felhasználás, chat, e-mail, netezés, néha egy kis játék, de nem vagyok gémer
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? -> gumiharangos, mivel más nem is nagyon fér bele az árba
5.Van-e valami elképzelésed? numpad legyen; világítás és csuklótámasz is jó ha van, de nem feltétel; vezetékes legyen mindenképp; jól nézzen ki (tudom ez szubjektív); tartós legyen kívül-belül
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz? -> igenKöszönöm előre is!
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Varoz
addikt
Boldogot a billentyűsöknek is!
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
haxiboy
veterán
Szia!
Azt hiszem ez a billencs lemaradt a listáról, vannak páran akik ilyet vettek a fórumban, de emlékeim szerint jónak mondható.
Ajánlóval egyébként is el vagyok maradva, illetve tesztelni sincs lehetőségem, de vizsgaidőszak után körbejárom a kiskereket (ismét) hátha sikerül meggyőzni 1-2 boltot hogy bontogassanak, én meg elmondom milyen jó fejek
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy melyik billentyűzetet vegyem.
Razer Blackwidow Tournament Edition Chroma
A Tournament azért tetszik, mert:
- Ajándék hordtok jár hozzá, ami szimpatikus,
- Kihúzható a kábele (az hogy kihúzható és nem fix, csökkenti valamilyen szinten az adatok áramlási sebességét?)
- Vékonyabb a kábele, mivel nincs audió, mikrofon és usb kimenete (audiót/mikrofont nem használnám, usb sajnos csak 2.0-ás, így inkább a gépház előlapi 3.0-ását használom, így engem ez nem zavar)
- Nincsenek rajta programozható m1-m5 gombok (ezeket sem használtam, főként fps játékokkal játszom: cs:go, bo3, borderlands)
- A tournament 10 ezer forinttal olcsóbb
- Nincsen rajta numerikus billentyűzet (ez egy kicsit hiányozhat, de ha a fentiektől eltekintünk és a többiben ugyanaz akkor még mindig a tournament a nyerő)A hagyományos verzió lényegében a plusz numerikus rész miatt tetszik, viszont önmagában ez nem elég ok, hogy azt vegyem.
A kérdés az, hogy ugyanazokat a chroma effekteket megtudom vele csinálni, valamint ugyanazok a kapcsolók rajta?
[ Szerkesztve ]
„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
haxiboy
veterán
válasz B4ndiBuild3r #24522 üzenetére
Tournament edition kifejezetten cipelgetésre van kitalálva. Viszont ha jól tudom ez már razer saját kapcsolóival van szerelve amiket nem szívesen ajánlunk.
Corsair K65 RGB ami most eszembe jutott és tud RGB funkciókat (van SDK is így te is írhatsz rá vezérlést).
-
tDr1v3r
veterán
válasz B4ndiBuild3r #24522 üzenetére
Eleg sok panasz van rajuk a kapcsolok miatt, sok behal. Kulfoldi forumokon nagyon sokan pakaszkodnak rajuk.
Amugy tok jo lenne ez a Chroma, nekem a 2013-as BWTE volt az elso mecham, szerettem hasznalni. Csak abban meg Cherry MX Blue kapcsolo van, nem ilyen bergyartott ize.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
vadorzó
tag
B.U.É.K.
You can't see California without Marlon Brando's eyes
-
B4ndiBuild3r
tag
válasz tDr1v3r #24524 üzenetére
(#24523) haxiboy: Igen a másik irány a Corsair felé vezet, megnézem azokat is, csak mindenképpen chromát szeretnék.
(#24524) tDr1v3r: Hát akkor most csak fogom a fejem, hogy ilyen árfekvésben hogyan engedhetik ezt meg, hogy sok elhullik, ha csak arra gondolok, hogy elmehetek a Tescoba venni 3 ezerért egy alap Logitech billentyűzetet is.
Amúgy írtad, hogy TE, akkor annak is kihúzható volt a kábelja, ha simán helymegtakarítás miatt szeretnék kisebbet venni, akár ezt a típust, akár majd más márkából nézve, az, hogy kihúzható a kábele ér engem bármilyen negatívumként a fixekkel szemben?„We all make choices, but in the end our choices make us.” Andrew Ryan (BioShock)
-
Domonkos
Ármester
válasz B4ndiBuild3r #24526 üzenetére
A cserelheto kabelnek inkabb csak pozitiv tulajdonsagai vannak, mintsem negativ. Egy minosegibb billencsnek epp a kabel szokott lenni az achilles pontja. Szoval ha konnyen cserelheto az csak a pozitiv iranyba billenti a merleget. Nem szoktak kicsuszkalni, nem lassabbak vagy rosszabbak semmiben sem. Egyedul ugy tudod megszivatni vele magad, ha olcso, vekony vagy hosszu kabelre csereled az eredetit, aminek joval nagyobb az ellenallasa, ami mar be tud zavarni a jelbe. Ha lehet valasztani, akkor nem szol sok erv a fix mellett.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz B4ndiBuild3r #24526 üzenetére
ha csak arra gondolok, hogy elmehetek a Tescoba venni 3 ezerért egy alap Logitech billentyűzetet is.
Lehet egyaltalan annyiert kapni egypalcas Logitechet?
Oke, 5-6 eve 2k volt anyam Value Keyboardja, de tavaly mar egyaltalan nem lattam sehol K120-at 3.5k alatt, annyira elszallt a HUF/USD.
-
hyperst
tag
üdv úrak
Billentyűzet vásárlás elött állok. Van, pár kiszemelt, de kérném a hozzáértők véleményét.
1: Roccat Ryos MK Glow HU [link]
2: ASUS Strix Tactic Pro [link]
3: Logitech G710+ [link]
4: Tesoro Durandal Ultimate G1NL [link]Steelseries Apex 350/ SteelSeries Apex FNATIC ezek ahogy néztem sajnos nem hu kiosztásuak és nem mechanikusok.. [link] [link]
1.Mekkora összeget szánsz rá?
35/40k..
2.Használt szóba jöhet-e?
Ha lehet inkább új..
3.Mire használnád a billentyűzetet?
Elsösorban fps játék
4.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus)
Inkább mechanikus
5.Van-e valami elképzelésed? Extra igények..
Világítás, csuklótámasz nem feltétel, programozhatóság..
6.Ragaszkodsz-e a magyar kiosztáshoz?
Igen[ Szerkesztve ]
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
Slyer
senior tag
Hali!
A Hama Urage led illuminated billentyűzetről mik a vélemények?
Ha ez nem ajánlott, akkor max 10k-ért milyen másik választás lehet, ami magyar nyelvű, és háttérvilágításos?
Köszönöm!
-
K_Csacsa
csendes tag
Megmutattam neki, milyen hangja van. Nekem nem sérti annyira a fülemet, ő azt mondta, hogy azért ne nagyon chateljek haverokkal, ha ő itt alszik.. A kattanás az, amihez hozzá kell szokni. Maga a billentyű nem hangos. Mondjuk most poén lesz, mert koleszba nem fogom elvinni, és alig ültem péntek óta gép előtt, hogy kipróbálhassam. Fogalmam sincsen mikor fogok véleményt írni, de majd meglátom. Amúgy kényelmes csuklótámasz nélkül is, a gombokat mondjuk szokni kell, mert kicsit furcsa, hogy majdnem "ütni" kell. Játékhoz jó, gépelés sokkal egyszerűbbnek tűnik vele. Ezt a regényt is alig telik kis időbe leírni.. mondjuk had ne mondjam, hányan akadtak ki azzal a kérdéssel, hogy: "TE 15.000 FORINTÉRT VETTÉL BILLENTYŰT? NORMÁLIS VAGY B***D MEG?"
-
K_Csacsa
csendes tag
válasz vadorzó #24538 üzenetére
És a legviccesebb az, hogy 5.000 forinttal azért volt olcsóbb, csak mert ki volt bontva, és ki lehetett próbálni az üzletben karácsony miatt... Szerintem emiatt nevetséges leárazni, de ők tudják, én meg örülök a fejemnek, mert vettem egy picivel olcsóbban magyar kiosztásút.
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24542 üzenetére
Hajaj, ossze sem merem szamolni, mennyit vertem el eddig a billzet projektre, pedig meg igazan neki sem alltam.
- ~15k 104db Cherry MX Brown, ajandek billzettel
- 10$ volt a 2mm vastag kek 40A o-ring, plusz 2$ a 1.5mm vastag atlatszo 50A(?)
- ~8k az Arduino Pro Micro, dugdosos probanyak, stb Kinabol (Bakker, mar csak 4$ az Arduino???)
- ~7k volt a 2 oldalas NYAK lemez, vas-klorid, diodak, ellenallatok, mux, demux ICk, drotok a sarki elekronikai boltbol
- ~2k a marasallo lakkfilc, aztan rajottem, hogy nincs kedvem PCBt rajzolgatni, marni, furni a Mechanix 4000-hez
- 2.5k a 8db PB 5131C magyar kupakszett
- ~5k a kupakokra ellott takaritoszerek ara (Vanish, mosogep zsak, gumikesztyuk, stb.)
- ~2k volt a szokitesre hasznalt 3l H2O2 a vegyszerboltban
- ~1k volt az 1l aceton a festeshez
- 2.4k volt a 4 tegely festek, amivel a kupakokat tervezem festeni
- ~6k-t hagytam egy masik elektronikai boltban a takonypisztoly+loszer, USB aljzat, csatik, szalagkabel, forraszthato probanyak, forrasztoon, stb. aprolekra
- 5$-ert rendeltem vegul szines micro USB kabelt Kinabol, hogy passzoljon a zold modifier keyekhezEddig ez ~66k.
Kell meg:
- backplate rajzolas CADben, 1.5mm acelbol kiszabatni vizzel(?), porfestetni feherre
- keriteni valahonnan 2db MX Brownt (5131C HU 106 gombos, nem 104)
- osszerakni a billzet matrixot
- osszerakni a probanyakon a sorok/oszlopok cimzesere hasznalt mux, demux ICket, meg az Arduinot.
- megirni a firmwaret
(- Gateron PBT kupakszett ISO kiosztassal??? ~35$+ISO addon
- magyarra feliratoztatni valahol)Kozben felmerult otletnek, hogy inkabb halk billzetet kene epiteni Gateron Red (esetleg Clear) kapcsoloval, de az ujabb 35-40$ kiadas lett volna.
Plane, hogy mostani MD ajanlatnal az SMD LED kompatibilis verziot kinaltak, viszont a WS2812B-vel megbolonditas az ujabb 20$ lett volna, plusz ahhoz mar muszaj lett volna PCBt CADben tervezni+profi helyen gyartatni, mivel az SMD cuccokhoz szukseges vezetekezest kezzel nem rajzolod+marod ki.Szoval ha igy folytatom, nem uszom meg 100 alatt a feher magyar mechanikus billzetet.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz nyunyu #24543 üzenetére
Zeal-ek 70 USD, 68 USD volt a B.face mini meg Cherry stabek (GB-ből - csak megemlítem hogy az IC-t és a többi SMD-t kértem forrasztva, de LeandreN volt olyan fasza hogy mindenkinek fullos RGB-t intézett, ingyen), Sentran-féle plate 33 USD, TEX Acrylic ház meg 67 USD (amit még meg is vámoltak, inkább rá se számolom). Erre még jön egy Granite pack (napok kérdése és kint lesz MD-n!!!!) amit 120 alatt nem fogok megúszni. Inkább neki se állok számolgatni...
Amúgy van 120 db Gateron Brown-om, vásárlási áron továbbadom ha érdekelne.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
nyunyu
félisten
válasz tDr1v3r #24544 üzenetére
13$ egy nyuves dye-sub ISO Enter hozza
Eddig is tudtam, hogy az SP egy rablobanda, de hogy ennyire???
Blank DSA Entert adjak 5$-ert, \, #, rovid bal Shift gomb darabja is 1$, ez osszesen 8$ extra koltseg.
Ilyen draga lenne a dye-sub, meg az MD profitja?
Plane, hogy mostanaban Geekhackon ekezik az SPt rendesen, hogy le akarjak nyulni a naluk bergyartatott egyedi kupakszettek dizajnjait, hogy tetszolegesen ujragyarthassak a sajat webshopjuk szamara.
Gateron Brownra szerintem majd vevo leszek, de elotte lovet kene keritenem a projekt folytatasahoz.
Igy legalabb nem kell majd szetbarmolni a kinai cseresznyet alkatresznek, hanem megmaradhat backupnak. (Na, nem mintha nem lenne itthon eleg billzet anelkul is.)
Meg amugy is kivancsi lennek, mennyivel jobb a taktilis visszajelzese a Gateron Brownnak.[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz K_Csacsa #24537 üzenetére
Pedig annyiért nem is költöttél semmit.
Én közel 60k-ért vettem. Erősen húzta is a szemöldökét a zasszony.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
kalozhun100
őstag
Corsair billentyűzetekről tudnátok valami véleményt írni? K70 RGB tervezek venni, az tetszett meg. Jó drága
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
veterán
Hi.
Valaki tudna infot adni, erről: genius luxemate i200 bill. Az a gondom a jobb felső sarkában világát ez"1" és nem megfelelően működik a bill és nem tudom, hogy lehet kikapcsolni ezt a kombinációt, ami valahogy belekerült :/
3njoy the Lif3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs