Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz tDr1v3r #24542 üzenetére

Hajaj, ossze sem merem szamolni, mennyit vertem el eddig a billzet projektre, pedig meg igazan neki sem alltam.

- ~15k 104db Cherry MX Brown, ajandek billzettel
    - 10$ volt a 2mm vastag kek 40A o-ring, plusz 2$ a 1.5mm vastag atlatszo 50A(?)
    - ~8k az Arduino Pro Micro, dugdosos probanyak, stb Kinabol (Bakker, mar csak 4$ az Arduino???)
    - ~7k volt a 2 oldalas NYAK lemez, vas-klorid, diodak, ellenallatok, mux, demux ICk, drotok a sarki elekronikai boltbol
    - ~2k a marasallo lakkfilc, aztan rajottem, hogy nincs kedvem PCBt rajzolgatni, marni, furni a Mechanix 4000-hez
    - 2.5k a 8db PB 5131C magyar kupakszett
    - ~5k a kupakokra ellott takaritoszerek ara (Vanish, mosogep zsak, gumikesztyuk, stb.)
    - ~2k volt a szokitesre hasznalt 3l H2O2 a vegyszerboltban
    - ~1k volt az 1l aceton a festeshez
    - 2.4k volt a 4 tegely festek, amivel a kupakokat tervezem festeni
    - ~6k-t hagytam egy masik elektronikai boltban a takonypisztoly+loszer, USB aljzat, csatik, szalagkabel, forraszthato probanyak, forrasztoon, stb. aprolekra
    - 5$-ert rendeltem vegul szines micro USB kabelt Kinabol, hogy passzoljon a zold modifier keyekhez

Eddig ez ~66k.

Kell meg:
    - backplate rajzolas CADben, 1.5mm acelbol kiszabatni vizzel(?), porfestetni feherre
    - keriteni valahonnan 2db MX Brownt (5131C HU 106 gombos, nem 104)
    - osszerakni a billzet matrixot
    - osszerakni a probanyakon a sorok/oszlopok cimzesere hasznalt mux, demux ICket, meg az Arduinot.
    - megirni a firmwaret
    (- Gateron PBT kupakszett ISO kiosztassal??? ~35$+ISO addon
    - magyarra feliratoztatni valahol)

Kozben felmerult otletnek, hogy inkabb halk billzetet kene epiteni Gateron Red (esetleg Clear) kapcsoloval, de az ujabb 35-40$ kiadas lett volna.
    Plane, hogy mostani MD ajanlatnal az SMD LED kompatibilis verziot kinaltak, viszont a WS2812B-vel megbolonditas az ujabb 20$ lett volna, plusz ahhoz mar muszaj lett volna PCBt CADben tervezni+profi helyen gyartatni, mivel az SMD cuccokhoz szukseges vezetekezest kezzel nem rajzolod+marod ki.

Szoval ha igy folytatom, nem uszom meg 100 alatt a feher magyar mechanikus billzetet.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés