Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
válasz tDr1v3r #17948 üzenetére
A Cherry MX Red nagyon egyénfüggő, mivel könnyen lenyomható és nem ad visszajelzést, viszont talán az egyik leghalkabb kapcsoló. Gépelésre a Blue-t és a Brown-t szokták ajánlani, előbbi klikkel és érezhető is, utóbbinál csak érezhető az aktiválás.
A Tesorok közül a Durandal az ami még Cherrys kapcsolókkal van szerelve (elméletileg), az újabbak már sajnos másolatok.
Viszont ezt 20-25 ezer forint körül be lehet szerezni és nem olvastam róla rosszat.Sajnos személyes tapasztalatom még nincs róluk (azok a fránya anyagiak ), de az utóbbi időben elég sokat olvastam róluk.
Összefoglalva ebben az árkategóriában mindenképp Cherry kapcsolósat keressél.[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz tDr1v3r #17990 üzenetére
Elvileg az érintkezők végén több arany van mint szokott a Kaith switcheinél átlagban. És érzésre inkább blue, de van benne valamennyi black és brown is. A minőség végülis nem rendít el, az eddigiek is bírták eddig (az Apple 2007 óta volt nyúzva, kb. tökéletes volt míg le nem öntöttem) de nagyon gépelésre (fórumozás, cikkírás, esetleg webfejlesztés) lenne a billentyűzet, fontos lenne a feedback. De kipróbálni persze sehol se tudnám...
Na, de most őszintén megmondom hogy... izé. Nem drága a többihez képest, teljesen jól néz ki, sőt, de nem tudom hogy nézne ki custom keycapekkel... az biztos hogy ha Mac-es kiosztást akarok akkor az egész csere a francba, de mindegyik billentyűzetnél. De hogy egy sima regular keyset beleillene-e a kinézetbe, nem tudom... leginkább nem, úgy sejtem. Meg ahogy nézem EliteKeyboards csak egyfajtát árul, ők meg ugye pont árulnak Mac-hez való opt-cmd gombokat is.
Vicces kör lesz ez...
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
válasz tDr1v3r #17991 üzenetére
/continue
Az iPon árulja a 2013-as BlackWidow-ot is, annak kék switchje van. De ez a kinézet dolog még mindig bánt... CM QFR lenne a legjobb, de nagyon szarul áll a hungarische forint a többivel szemben így külföldről rossz rendelni. Meg amennyiért mennek egy Poker II is kijönne... amit megint rossz lenne rendelni.
Csízösz, segítsen már rajtam valaki.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz tDr1v3r #18003 üzenetére
Na, berendeltem a 2013-as BlackWidow Tournament Edition-t. Blue switch, tenkeyless, matt fényezésű faszaság.
Csütörtökön vagy pénteken meglátom milyen lesz... remélem nem bánom meg. De kicsit félek a custom keycapek miatt... félő hogy így nem lesznek Mac-es felirataim, de lehet nem fog zavarni. Majd meglátom.
Jegyzetbe bedobom hogy 47$ WASDKeyboards-nál a 87 gombos MX szett, van Mac-es layout is, ahogy nézem színváltásnál se változik az ár. Kb. 12,5-13 körül jönne ki jelenleg, megfontolandó lenne akár próbálgatásra is a kérdőjeles keycap-formás történet mmiatt, ha mást nem akkor eladom ha rossz.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz tDr1v3r #18004 üzenetére
Meg is jött. Hmm, nem is olyan rossz...
Nagyon jó a gépelési érzet, és meglepően kevesen ütök félre. Ha sikerül is, az a rövid enter miatt van... most magyar kiosztáson nyomom így leginkább az ű karaktert cseszem el (mint előzőleg tettem is), gondolom sejthető hogy az enter-rel. Hát, IRC-zni is csak angollal fogok... de ott meg pont nem a megszokott helyen van az írásjelek helye. Hát ez ilyen...
A billentyűzet minősége (hopp, notice how i elrontottam az ű-t megint) viszont nagyon jó, hasonló matt rubberized felülete van a háznak és a gomboknak mint az Abyssus patkányom felső részének. Imádom, nagyon minőségi. De a két LED sajnos zöld, nem kék, így annyira nem megy az egérhez... de lekapcsolható nyugodtan. Meg cserélhető is 3 évvel a garancia lejárta után.
A formátum viszont teljesen jó... lenne. Maga a tenkeyless kivitel pazar, igaz még nyúlkálok a numpadért spec karakterek (csillag, perjel, ilyenek) de nagy gond nincs belőle. Kicsi a billentyűzet (hopp, ű újra elb*szva), a tenkeyless formátum remek, az ANSI meg... szokni kell de nem rossz. Viszont tényleg nagyok a gombok alul... így bizony vicces lesz ha majd az OS, ALT gombokat le akarom cserélni. GeekHack-en egy átalakított billt találtam, majd rákérdezek a tagnál hogy milyen modifiereket használt. De a spacebar bizony 100% hogy nem lesz cserélhető... bár lehet megpróbálom a Razer-nél megkérdezni hogy van-e eladó Mac-es gombsora (ugye ők régen gyártottak OS X-re tervezett BW-t is).
A blue switch viszont tényleg hangos. Nagyon...nak annyira nem mondanám de tényleg hallható. Skype, iMesage mellett totál kihallatszik, elég durván. De tényleg nagyon jó nyomásérzete van az MX Blue switcheknek, tetszenek. Bár lehet a Brown-ra kellett volna ráutazni... de hát ez van, a piacon talán ez az egyetlen normális árú TKL mecha így is.
-
dyuri
csendes tag
válasz tDr1v3r #18013 üzenetére
Geekhackes custom setekhez sok esetben vannak kiegeszitok, amikben vannak 1.25 helyett 1/1.5 szeles, esetlegesen Apple specifikus gombok. (pl. Granite Apple Kit)
-
dyuri
csendes tag
válasz tDr1v3r #18017 üzenetére
Eloszor itt megfuttatjak, hogy van-e ra igeny, es amelyiket sokan szeretnek, az atjut ide. IC relative sok van, GB mar kevesebb, es altalaban jo sokaig tart, mire lefut egy. (Nem beszelve arrol, hogy egy "olcsobb" mechanikus billentyuzet arat siman meghaladhatja egy jol kidolgozott, jo minosegu egyedi set ara.)
-
marec1122
senior tag
válasz tDr1v3r #18030 üzenetére
ott a blue switcha gáz(nem is értem hogy lehet játékosoknak szánt darabot kidobni ezzel). magam is azt néztem ki elsőre de ahogy itt az elmondásokat nézem annyival jobb a tesoro ugyan ebben az árban hogy nem éri meg csak azért ilyet választani mert nincs rajta num pad.
[ Szerkesztve ]
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
őstag
válasz tDr1v3r #18370 üzenetére
Ja és fontos, hogy MX Brown kapcsolós legyen, mivel a munka mellett játszok is a gépen, főleg FPS-t
Úgy tudom, hogy az általad említett modellt csak MX Blue és MX Red (Stealth) kapcsolókkal - illetve ezek Razer klónjával - forgalmazzák.
"Less but better" - Dieter Rams
-
znb
tag
válasz tDr1v3r #18319 üzenetére
Szia! De végülis segít, tehát ha jól értem apple keyboardot váltottál mechanikusra és lényegesen jobbnak láttad? Gyorsultál rajta, vagy csak egyszerűen kényelmesebb használni? Egy kis összehasonlítást nagyon megköszönök! Nekem most főleg az a kérdés hogy megéri-e egyáltalán lecserélni, mert azt már a többiek nyilvánvalóvá tették hogy vagy mechanikus, vagy maradjak az apple-nél (köszönet érte)
-
PitLee
őstag
válasz tDr1v3r #18394 üzenetére
A Razer a Kailh-al közösen csinált 2 kapcsolót, zöld és narancs színűek.
A kicsivel érzékenyebbek (kisebb távon elérik az aktivációs pontot) és az ő állításuk szerint 60mill klikk az élettartamuk.
A Zalman bill.-be is Kailh van 20mill klikk élettartammal és állítólag nem sikerült túl jóra, ( gondolom innen adódik bizalmatlanság), a Cherry MX-ek 50mill-esek.
Ha neked kék az valószínűleg CherryMX (az már bizonyított)[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tDr1v3r #18396 üzenetére
Hol lehet kapni itthon garantáltan 2013-as, Cherry kapcsolós verziót?
Szerk.: közben visszakerestem, korábban azt írtad, hogy az iPonban. Mondjuk a webshopjukban "RAZER BlackWidow Tournament Edition 2014" néven fut, szóval nem tudom..
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
ivana
Ármester
válasz tDr1v3r #18394 üzenetére
Ha rendes blue-s akkor semmi baj nincs a razer-el. Ezt a razor switch-et se ekézik annyit, a kailh viszont nagyon szóval vigyázni kell.
(#18399) sittes79 Brown mindenképp, esetleg black. Red-en nem jó gépelni, könnyű lenyomni és nem tactile. Black-et nehéz lenyomni, de linear mint a red. A brown az olyan mint a red csak tactile.
-
kexksz
addikt
válasz tDr1v3r #18660 üzenetére
Nem akarok hitvitát indítani, de általában a termékeik rossz minőségűek, drágák, de mellé legalább rondák is, (ez persze szubjektív) illetve mellé közrejátszik még a személyes/környezetem tapasztalata, én szoptam már egerükkel/billentyűzetükkel, illetve ismerettségi körömben is a nullához konvergál a hibátlan produktumok száma.
Nem akarok senkit meggyőzni, hogy vegyen/ne vegyen, épp ezért nem is feszegettem az eredeti postomban, hogy miért nem jöhet szóba, lényeg hogy nekem nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #18766 üzenetére
A hozzászólásodból nem derül ki igazán mit is szeretnél pontosan. Lehet csak nekem nem jön át így hajnali 3kor 10 órányi meló után...
Lehetőségekhez képest: Ezt alaposan átböngészni. Vagy az anyacégűk innen. Van az a pénz amiért megcsinálják. Illetve a WASD nál egyéni felirat/ábra lehetséges, ha ezek se jók akkor:
Tervezéshez blender, openscad, freecad ajánlott. Főképp utóbbi kettő. Majd az elkészült Stl fáljjal elfáradsz egy 3D-s nyomtató szalonba, esetleg a shapeways szolgáltatását veszed igénybe.
Jó lenne ha tudnám, hogy mi a cél, mi az ami kell. Azt hogy hogyan éred el az már másik dolog. Remélem valamennyit sikerült segítenem.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
qisqaqas
senior tag
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #18771 üzenetére
Igazából csábít a dolog de onnantól kezdve hogy az R1 modifier sor nem szabvány, nálam bukta. Ugyanez a bajom a CMstorm quickfire TK billentyűzetemmel.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
qisqaqas
senior tag
-
PitLee
őstag
válasz tDr1v3r #18776 üzenetére
Ő nem tud segíteni a problémádon ?
Van pár kép lentebb a munkáiból.
http://hardverapro.hu/apro/kulfoldi_billentyus_a_laptopod_magyart_akarsz_megoldom_ors -
PitLee
őstag
válasz tDr1v3r #18786 üzenetére
Elnézést, hogy ezen rugózom, de a leírásában ezek a mondat részek nem egy sima matrica felrakására utalnak szerintem,de hogy az eljárás mi lehet passz.
"billentyűzetet néhány micron mélységig ellátjuk a Magyar karakterekkel"
"megkapja az anyagában átvilágítható magyar karakteres műanyag bevonatot" -
PitLee
őstag
válasz tDr1v3r #18789 üzenetére
Na igen, de én azon töprengtem, hogy feltételezhetőleg egy valamilyen más nyelvű ISO kiosztást varázsolt át magyarra ami egy világító bill.
A matricát rányálazod nem gyere be, mert csak ott világítana ahol az alatta lévő ábra van, több lehetőség is van, de pl lekoptatja a teljes felsőrészt és utána ragaszt ? ez nem minden gombtípusnál lehetséges ezért agyalok annyit bár egyszerűbb lenne megkérdeznem. -
ivana
Ármester
válasz tDr1v3r #18805 üzenetére
Van olyan is aki a kutyákat szereti... A red nem véletlenül egy teljesen új switch szinte csak szinte gamer célokra alkalmas, az állandó bottom out nem jó. Nem vagyok oda túlságosan a cherry-ért, hogy van egy black-em az játékra lesz, arra jó, gépelni csak model m, vagy alps.
-
qisqaqas
senior tag
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #19002 üzenetére
Te is és ivana is megragadtatok és nagyon szó szerint veszitek a vidit. Amit a képen láttatok az még csak nem is ABS. Csak maga a lehetőség. ABS az ilyesmi(NSFW, 18+) lenne. Ez a nyers. Acetontól sima lesz a felület, az acélgyapottól matt. Feliratozás meg nem tudom hogy lenne jó. Kimaszkolni és valami festékkel megküldeni? Persze dualhead 3D nyomtató lenne az igazi. FFF technológiával simán készíthető ilyen. Két szín aztán felirat is van ami nem kopik le. Dualhead megoldások meg piszkosul drágák.Ha hagysz a feiratnak egy üreget azt kitöltheted festékanyaggal, de ha normálisan meg van csinálva nem lesz ilyen. Minőséget illetően ezt hozom példának. 0.2mm felbontása van tippre a nyomtatónak, vagy rosszabb. 50 mikronosat már lehet építeni házilag, olcsón. Az pedig számosítva 4x jobb, látszatra sokkal. Aztán még erre jöhet rá az aceton.
PBT keycapet próbálj meg, isteni a textúrájuk. Másik csomag PBT hamarosan érkezik
Csak úgy kössem össze őket a levegőbe vagy mi?
Ha melóból hazaértem és lesz erőm akkor teszek fel képet. Persze be kéne fejeznem, félig kész van a levegőben kötögetés.
[ Szerkesztve ]
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #19019 üzenetére
Zener az a VUSBhez kell és oda is 3.6V-s, ide viszont ilyen.
Ha vesszük azt a 80k pénzet akkor abból olyan billentyűzeted van amit veled együtt temetnek el, mint indiánnal a lovát. Annak a tartóssága az örök élet és egy nap. Ha meg valami meghibásodik akkor van cserealkatrszész.
Házat meg ha egy nagy darab aluból metszeted ki akkor hja az drága lesz.
Granite meg amúgy is drága keyset.Tudnál kompromisszumot kötni ha akarnál, de nyilván az a cél hogy egy ízlésednek 100%ban megfelelőt alkosss. Annak meg ára van. :/
-
nagyArc
tag
válasz tDr1v3r #19056 üzenetére
Csak mondjuk okádék a műanyag amit használnak.
Nekem a Tesoro Durandal G1N Cherry MX Brown van, szerintem semmi baj sincs a használt műanyaggal, de hát mindenkinek más tetszik. Az előző billentyűimhez képest nagy előrelépés, sokkal jobb érzés ezen gépelni. Én a hangját is szeretem, semmi pénzért nem gyűrűzném meg, és annyira nem is hangos. -
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #19153 üzenetére
Egy barna, meg egy fekete. A harmadik keyboard kapcsolói még nem eldöntött(barna vagy fekete lesz ez is, másfélém nem lesz mostanában). Ha anyagilag rendeződtem(laptopcsere is tervben van meg még egy halom más még ) akkor cserélem Cherry Clear-re az egyiket.
Egy adag kéken elgondolkodtam én is. Alapvetően a csattogását nem szeretem, de ahogy néztem a cherry blue switchemet ami van, igen durva gaming kapcsolót lehet belőle építeni. Szét kell hozzá modolni, de szerintem megérné a fáradságot. Persze nem egy full keyboardot kell belőle építeni, mert az ugye szöszmöt. Egy gaming keypadra való (~20db) elég.
[ Szerkesztve ]
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #19159 üzenetére
Figyeld a zsenit! Teljesen jó amit mondasz. Keycapből ilyenre gondoltam. Ez nem ABS hanem PBT — Nem évekig, hanem a sírig kísér.
Ha türelmetlen vagy a félárashoz akkor itt.CM Quickfire Rapid-i billbe lépten nyomon belebotlom. Az lesz a vége hogy megveszem.
Fel is adom az apróhirdetést: QFR-i keyboardot vennék. Ugyanitt vese eladó.
Szerk: persze, ha hemaka nem orrol az US angol layoutra.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #19191 üzenetére
Kommersz billeken szinte kizárólag ABS van. Nagyon ritkán POM. Körömlakklemosó ha oldja a keycapet akkor ABS
Úgy csinálják ezeket hogy befestik és lézerrel leégetik a réteget -égetés helyén marad átlátszó, vagy csak szimplán kimaszkolják, aztán jobb helyeken kap valamiféle lakkréteget.
WASDtól van pár ABSem és átvilágít rajta a QF TK fehér ledje nagyon durván. Ha kell lövök képet.
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #19193 üzenetére
Spacebarom nincs. Elvileg nem nagyon mert OEM profilosak azok is. Az eredeti keycapek fényesebbek ha minden igaz.
Akkor fényképezés lesz. Más kívánság?
-
qisqaqas
senior tag
válasz tDr1v3r #19223 üzenetére
Ha lehet hinni egyik kommentelőnek, akkor: A kapcsoló simasága(jobban csúszkál benne) miatt jobban kijön a tactilic életérzés. Szerintem a rugó annyit nem dob rajta. (cherry mx brown-nal kipróbáltam egy fél perce)
Ellenben a Clear egy erősebb rugóval... OMG! Ujjgazmusom volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs