Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
egy biztos: nekem eszem ágában sem volna megvenni a régieket, kivéve, ha nagyon olcsón adják. a 14-42 II (e-pl2 kitobi) kifejezetten tetszett, amíg nálam volt (14-150 mellett végül nem tartottam meg). ilyennek kellett volna lennie elsőre is.
más: baromi jó om-d összefoglaló, érdemes végigfutni. és hát nekem ez a váz kell!

-
válasz
Messer22
üzenetére
Húha!

Akkor meg van az ember 'áldva'.
Vagy lassabb, pontatlanabb AF de jobb optikai minőség, vagy gyors pontos AF, gyengébb minőség?
Akkor most egy konkrétabb kérdés: a Pana második kitobiját érdemes elcserélni Oly valamelyik kitobijára? Számít, hogy Oly v. Pana váz van/lesz alatta?Kösz!
(a megoldást persze tom: Pana 14-45
) -
-
Kis segítségre lenne szükségem
A három olympus kitobi minőségéről mit lehet tudni?
Volt kezdetben az
M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6
majd követték ezek:
M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 II
M.Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 II RPanáéknál az új kiadás minőségromlást eredményezett... Olyéknál?
-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A jelenlegi Pana 14-re ha rátekerem az LX3 után ittmaradt DMW-LW46-ot, az 10mm.
(Most ott tartok, hogy jó dolog ez a 14-es, de már volt egy-két eset, amikor azért lecseréltem volna valami hosszabbra. Elvileg úton van egy m4/3-MD Tilt konverter, de kellene valami AF-es is, ezért agyalok, hogy X-zoom, M.Z45/1.8, vagy egy 14-45 legyen-e a kiválasztott) -
Messer22
senior tag
Ha esetleg valakinek lenne eladó valamelyik obi az dobjon egy privit, köszi

zd 14-54II, 11-22, 9-18, leica 14-50 2.8-3.5 illetve 20 1.7
-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem pl. egy 37-46 step-up gyűrűvel már 10-42 zoom lenne...
-
Gondwana
addikt
Ez csak elmélet, de s.gglyuka meg véleménye mindenkinek lehet, nekem is van:
Pana azt tolta el az X-es palacsintával, hogy úgy számolt a stabi tömegével, hogy az egy mechanikailag teljesen merev objektívben mozog egy hozzá képest nagytömegű vázhoz rögzítve, de ehhez képest a palacsintazoom előretolódó mechanikája nem is annyira mereven rögzül az egész szerkezethez, hanem rugózik benne, a többi meg már elemis fizika, ezért érzékelhet sokszor fantommozgásokat, illetve amikor valamit elkezd kimozogni, attól megincsak bemozdul a szenzorja, amit viszont már nem kellene kimozognia - de ezt nem programozták bele.
Viszont sehol nem láttam képeket kikapcsolt stabilizátorral, olyankor milyen az élessége? -
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Mikor érkezik? Örülnék egy alaposabb szubjektív beszámolónak. Meg persze egy berázkódás-hiba tesztnek!

-
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Megrendelted, vagy ráolvasással történt?

Ha az előbbi akkor mindenféle tapasztalat érdekel. -
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Na, az "azonnal elvihetőt" "hamarosan"-ná változtattam.

-
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Nem tudom kapható-e egyáltalán már itthon. A panashop oldalán valamelyik nap még az volt, hogy van készleten az egyik üzletükben, ma már ott sem.
szerk (#8573): a felirat szerint igen, ki tudja hogy valójában mit jelent. Bennem még nincs meg az elhatározás (főleg anyagilag
) hogy utánajárjak. -
scarabaeus
őstag
Azon gondolkodtam tegnap, hogy ma, szombaton kipróbálom, lassan jönnek mindenféle utazások. De lusta vagyok 280 km úthoz, pedig akkor kiderült volna a tényállás.
Végül is a gombhoz a kabát a dolog, abból indult, hogy kell egy Samyang 7,5 mm halszem, ahhoz viszont egy kicsi m4/3 váz kell majd, a GX1-hez meg, ha már normális látószögben is gondolkoznék, ha már van, akkor már, úgy gondoltam, legyen az a pici zoom egyelőre. -
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Én csak abban bízom, hogy mire lesz elegendő pénzem, hogy komolyan elgondolkozzak egy palacsinta zoomon addigra már nem lesz ezzel probléma...
-
madgie
titán
válasz
vendingo
üzenetére
De van, például az Olympusnak

-
vendingo
veterán
Nincs valakinek PL2-höz magyar leírása PDF-be?
-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
(Ha meg megjelenik a 12-35, egy jól működő 14-42X csak könnyebben eladható, mint egy letagadhatatlanul-eltitkolhatatlanul rosszul működő darab)
-
scarabaeus
őstag
Közben valaki örült, hogy az objektívre ráfogással kiszűrte a rezonanciát meg azt a berázást. A (jelen pillanatban utolsó*) bejegyzés utolsó mondata mondjuk jelzi, hogy ez nem megoldás. Asszem, vonatraülős-üzletbenpróbálgatós dolog lesz ebből, egyelőre nem kaptam választ e-mailben, hogy a megvehető példányok jók vagy rosszak.
*Eszméletlen, hogy így kelljen egy fórum hozzászólására utalni... se sorszám, se dátum, semmi. Irgalmatlanul kedvelem a "két hónappal ezelőtt" dátummegjelöléseket is, mert ha ilyenből van 20 egymás után, csak azután dől el, hogy a fórum írásiránya az "egy hónappal ezelőtt" vagy a "három hónappal ezelőtt" irányába volt nézegetve, ehh. -
scarabaeus
őstag
"mai modern szenzorok pont a hatékony Raw előtti zajszűrés miatt fejlődtek annyit dinamikában"
Ja, hogy nem szoftveres, hanem még a szenzorra épített, elektronikus, hardveres zajszűrés, maradék töltések kivonása stb.? A RAW előttit, mint RAW írás / jpeg konverzió előtti szoftveres belenyúlást értettem, a RAW gépen belüli előzetes manipulálását. -
FEDman
addikt

Csak 1600 pixel szélesek, de így legalább nem veszünk el a részletekben.

-
FEDman
addikt
Néztem hát.

Ha jól emlékszem Roboter írta valahol, hogy mai modern szenzorok pont a hatékony Raw előtti zajszűrés miatt fejlődtek annyit dinamikában. De ha belegondolsz ez logikus is, a dinamika átfogásnak ugye 2 vége van a csúcsfényektől a még részletet tartalmazó feketékig. Az egyre hatékonyabb zajszűrés elsősorban a dinamika átfogás ez utóbbi határait tágítja ki. Azzal, hogy kevesebb az árnyékokban a zaj, azzal nő ebben az irányban a kinyerhető részlet, a dinamika.Itt van erre egy elég jó gyakorlati példa. A csóka Pana GH2 és Pentax K5 Raw-okat hasonlít össze dinamika szempontból. Papíron a két váz között e téren kifejezetten nagy a különbség. Ehhez képest gyakorlatban ebből nem sok látszik. Csúcs fények szempontjából gyakorlatilag 0 különbség jött ki. Az árnyékos részek között is leginkább az a különbség, hogy a K5 4 EV értékkel felhúzva is döbbenet zajszegény, ilyen téren talán még az 5D MkII-nél is jobb.
Ebből is jól látszik, hogy a mai extrém szép DXOmark-os dinamika eredmények elsősorban az egyre hatékonyabb, erősebb Raw előtti zajszűrésnek köszönhetőek. -
tench
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Vettem, remélem minden ok lesz. Evvel a fórummal
jól járt az eladó.
-
Messer22
senior tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Az costum made

keress rá a kr-es videójára, behalsz
-
Messer22
senior tag
Esti vidámság: KAI pancake day
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Én kezdek így lenne a 14-essel, mint te a 20-assal, csak annyi a különbség, hogy nálam mindkettő rendelkezésre áll, így némileg objektív vagyok.
Persze most az időjárás se kedvez a 14-esnek, nem sok olyan téma van - madgie te most hallgass!
- amihez jól jönne a látószög.A hétvégén pedig - ha kijutok a szabadba - inkább a 9-18-at tesztelgetem, bár APS-C-n is inkább játszani volt jó az a látószög, de huzamosabb idő után rájön az ember, hogy még inkább kell tudni komponálni, ha a vicces képeken túl akarunk lépni és kihasználni az obi adta lehetőségeket.
-
SpongyaBob
veterán
Én csak egy 14 és 45 fix sorról álmodom, ebből hétfőn meglesz a 45
A 20-as az nekem valahogy semmire se jó obi
A 14 az meg kicsit később jön
de azt nem hagyom ki.. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
én meg úgy tűnik, szopón vagyok, saját bevallása szerint múlt kedden postázta angliából a cuccot az eladó, ám sehol, és ennyi idő alatt már ideért volna, ha minden stimmel. jó nagy bukó lesz, ha lesz...

-
Superbad
tag
És ezzel meglesz a gyújtótáv készletem: 14, 20, 45

-
Superbad
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
"119+9"

-
Superbad
tag
Rábeszéltetek, rendelek én is egy 14-est!

-
FEDman
addikt
Bocsi, most nézem, hogy K5-nek sikerült egy kis back focus-t összehoznia ebben a tesztben, ezt mindig elfelejtem. Ezt figyelembe véve a Pentax valószínű nem keveset hozott ki a 16-os lapkából és sokkal jobb annál, mint amit ez a teszt láttatni enged.
Feltéve persze hogy épp betalál az AF.
Ettől függetlenül a Raw előtti zajszűrés simán okozhat akkora különbséget, mint amit a DXOmark méréseinél látsz. -
vendingo
veterán
Köszi mindenkinek, sikerült összehozni a friss FW-t.
Még ismerkedek a géppel, meg a méretével.
Elsőre egész jónak tűnik
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
vagy simán fent a filemenüben, eszközök - frissítés

-
vendingo
veterán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
104 ezer körül volt újonnan a váz+14-42.
Hogyan kellene nekiállni az FW frissítésnek? Mindenből 1.0 van rajta.
-
FEDman
addikt
A mai gépek szinte mind szűrnek zajt még Raw esetén is. Van aki nagyon ügyesen él ezzel, megint mások meg olykor túlzásba is esnek. De ami a lényeg emiatt azonos szenzorok is nyújthatnak kissé más teljesítményt attól függően ki hogy bánik vele.
A Pentax K5 esetében abszolút az az érzésem, hogy a többieknél erősebb Raw előtti zajszűrést alkalmazott. A DXOmark mérésénél is beszédes, hogy iso3200-tól "smoothed" megjegyzést kapott.
Nem véletlen mondom, hogy a DXOmark csak kiindulási alapnak jó, az igazi értékeléshez elengedhetetlen pár teljes felbontású kép kielemzése is. Például ha itt a NEX5n mellé kiválasztod a K5-öt akkor jól látszik, hogy a Pentax már alap iso-n is kicsit tompább puhább képet ad. Ezt mondjuk még esetleg rá lehet adott esetben fogni az eltérő AA szűrőre is, de ha megnézed ugyanezt iso6400-on, na ott már sokkal durvább lesz a különbség. Nézd meg mondjuk a pénzérmét, a Pentax képe látványosan tompább, puhább, életlenebb a Sonynál, ami már nehezen értelmezhető másként, mint hogy erősebb szűrést alkalmaztak.
Hogy melyik a jobb megoldás azt mindenki döntse el maga.
-
Tulku
veterán
Díprevjún is ha a gradiation-t auto-ra veszed nézd meg a dinamic range összehasonlítást...van benne valami.
(viszont én bevallottan hülye vagyok, úgy hogy a hozzáértők pár órán belül korrigálnak) -
schawo
titán
-
schawo
titán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
Ezt nem tudom honnan bugászták össze, de én nem ilyen adatokra emlékszem a forrásként megjelölt DXO-n.
-
Daniel Alves
őstag
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
van magyar, fel kell telepíteni a mellékelt dvd-ről, mert pdf-es.
nekem is e-pm1 van.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Mennyibe lett meg a vége?
Esetleg valaki tudna segíteni hogy E-PM1-hez létezik magyar nyelvű manual?

a 4. képen látható menüt hogyan kell elővarázsolni? Vagy ez egy régi fw lehet?
(#8518) Mr.Csizmás:
Köszi... a cd-ig nem jutottam el 
-
schawo
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Annyiért kihagyhatatlan ajánlat

-
vendingo
veterán
Most jött meg a PL2-m

Márciusba megyek Angliába, akkor majd veszek én is egy 14-est hozzá.Érdemes FW-t frissíteni rajta? (ha jól tudom, akkor jött ki már hozzá újabb)
-
tench
tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Már úton van.

-
eeXaa
addikt
lazításképpen ...a kis huszas....
-
schawo
titán
- Azt nem akarom tudni mi van elől középen a haján az elválasztásnál
- Hosszúfarkú fejtetű.
Most már tudod
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
madgie
titán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ne gondoljatok már semmi rosszra, ártatlan kis serkecsalád az, semmi más

-
Mercutio_
félisten
ISO100-800 között leszek kíváncsi jobb-e a dinamika, mint a G3 esetén, abból el lehet döntei, hogy u. az-e a zor, vagy sem.
Persze egy jó JPG motor sokat tud dobni a képeken az nem kérdés, emlékszem még a kis GF1-es RW2-ből mit tudtál kihozni, annó a JPG-hez képest
Azt nem akarom tudni mi van elől középen a haján az elválasztásnál

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Samsung Galaxy A14 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

A 14 az meg kicsit később jön 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)