Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Az összes E-P modellen van ott egy kis kiálló rész a hüvelyk ujj megtámasztására. Gondolom itt is erről van szó, csak közben itt még pluszban hajaz a kialakítása egy film felhúzó karra is, ha már egyszer OM láz van..

-
válasz
Marseille199
üzenetére
thumbrest
-
t72killer
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
filmtekercselő-kar

-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A következő vázam ha minden jól megy..

-
FEDman
addikt

-
-
t72killer
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ott a bajom, hogy telét is használok, és mft-n egy 2,8/200-as (adaptált) tele elég arra, amire DX-en 2,8/300 kell (megfizethetetlen+q nehéz). Egyelőre nekem dx műfajban ott a d7k, egy "rohangálós szet"-et keresek mellé, olcsóért.
Ezenkívül elgondolkoztam az infravörös fotózáson, és nem szívesen esnék neki egy drága váznak.
-
FEDman
addikt
Gondolkoztam ezen az mirrorless EVF kereső témakörön, hogy lehetne a jelenleginél lényegesen jobb.
Már a Pana G1-en is feltűnt, hogy az LCD-nek hiába kisebb a felbontása, mégis sokkal szebb a képe, mint az EVF-nek. És itt most elsősorban a színekre, dinamikára gondolok.
Gondolom ez azért lehet mert akárcsak a szenzoroknál, kijelzőknél se a felbontás az igazán meghatározó e téren, hanem sokkal inkább a panel felületének mérete.No már most ha minden igaz a jelenlegi EVF-es gépekben ha jól tudom akkor marha pici panelek vannak, aminek a képére optikailag rá is nagyítanak.
Ezzel szemben ha megnézzünk mondjuk egy FF Canon 5D-t ott a kereső a képet a matt üvegről kapja, ami ugye nyilván 24x36mm-es ami viszont a fentiekkel ellentétben hatalmas. Olyannyira, hogy a prizmán keresztül úgy alkot végül képet, hogy annak méretét nem fel, hanem épp ellenkezőleg még kicsit le is kicsinyíti és így jöhet ki a 0,71x nagyítása.
A végeredmény meg mint tudjuk elég kellemes..
Persze egy optikai keresős SLR, látszólag semmi köze a témához, de..
Mi van ha ezt az elrendezést kicsit átemeljük egy EVF-es mirrorless-be?
Gondolok itt arra, hogy nagyobb kijelző panelt használunk, amit nagyjából ott és úgy helyezünk el, mint egy SLRben a matt üveget. Persze az mFT gépek vastagsága miatt akármekkora nem fog elférni, de egy 24x36mm panel talán még itt ís bőven elférhet és ha jól sejtem ez jóval nagyobb a jelenleg használtaknál. Erre aztán fel lehet puszilni az SLR gépeken alkalmazott prizmát.Ez egy elég komoly lépés lehetne a jobb minőségű EVF-ek felé, mert a jelenlegi keresők 1,44Mp-es felbontása szerintem már most is bővel elég, az igazi előrelépést a dinamika növelés jelentené. Amit meg szerintem a fent említett eljárással könnyen el lehetne érni, akár a jelenlegi technikával is.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ja, csak a 155e Ft kicsit több, mint a 80e

-
Messer22
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ja, ez lemaradt, a fixel gondoltam én is

De lehet az oly 17-ese is, bár az is megeszi képminőségre a szotyit. -
madgie
titán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Lightroom 3. A default ritka nálam, majdnem mindig belemászom a színekbe, de egyébként teljesen jól bevált az alapbeállítás, élesség és zaj szempontjából is. Van pár GF1/GH1 színprofilom is, a netről leszedhetőek ezek, de sokszor rosszabbak mint az Adobe default színek.
-
Dare2Live
félisten
pana rawokat mivel konvertálod, "mik a default beállításaid"?
Tulku: Na ezért szimpi nekem az új Xes pana 14-42. Csak lenne picit hosszabb mondjuk ha legalább egy 14-70 lenne nem érdekelne se az ára, se a fényereje, megvenném kitbe a GX1el. Persze a mérete ne legyen nagyobb.

-
Messer22
senior tag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
tedd csak oda a 14-essel a gf3-at

-
Tulku
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Lehetséges alternatíva még a gf1 14-42-vel. Vázat 50 alatt veszel, obit 30 klörnyékén. Árban ott vagy, ellenben gyorsabb, de a jpeg motor rosszabb. Ergonómiára talán a legjobb pana váz (nekem), sok gomb...te döntesz, mi kell neked.
20-as palacsintával eszméletlen jó rohangálós gép!szerk: Bakker Madgie megelőzött...
-
madgie
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Most elég pangás van a használtpiacon, de a helyedben néznék egy 45-50 ezres használt Pana GF1 vázat. Az elég baba kis cucc, én már bánom, hogy eladtam. Mondjuk az E-PL1 sem rossz, főleg ah normális jpg-et akarsz (abban a Pana nagyon gyenge, csak raw-ban használható normálisan)
-
válasz
Messer22
üzenetére
valóban nincs tárcsa, de nagy gombok vannak rajta. az e-pl2-n ezzel szemben van egy valóban kompaktos tárcsa és hangyapöcsnyi gombok. az e-pl3-at nem is mondom, az már tényleg pont olyan, mint egy kompakt.
ergonómiára igazából relatíve jó az e-pl1, ezt abból tanultam meg, hogy próbálkoztam az utódaival.

-
válasz
t72killer
üzenetére
1/2000s a legkisebb záridő, ez az egy, ami igazán zavart, amúgy ronda és finom. fogásra egész jó, az utódok rosszabbak lettek. fapados gép, de jó, a képminőség pedig szuper, a d7000-et nem fogja leverni, de például a d90/d300 párosnál iso 200-on határozottan jobb, igaz, szűkebb dinamika mellett.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
el akarod adni?

-
t72killer
titán
az oly pen PL1-ről mi a közvélekedés? Egész olcsónak tűnik, arra gondoltam, jó lenne az mft rendszerrel való ismerkedésre + másodváznak a d7k mellé.
-
egyébként tegnap nyomkodtam egy x100-ast pár percig. érdekes volt nagyon. a váz anyagai, építési minősége elképesztően fantasztikus, húúúú! ugyanennyire szar a hátsó tárcsa a benne lévő ok gombbal, mintha vmi kompaktról szalajtották volna, kínos a kontraszt a vázhoz képest. az evf elég sutának hatott, az oly vf-2 sokkal jobb. viszont akárki akármit mond a hibrid mód fantasztikus volt. persze, közelre nem, de távolra... kristálytiszta, hatalmas, gyönyörű ovf, tényleg ló nagy képe volt, d300-nál nem éreztem ilyet közel sem. annyira nagy, hogy a kukucska lyuka nem is elég nagy hozzá, nemigen tudom belátni az egészet (nincs szemüvegem). tipikusan fujis-bugos dolog, ahogy az egész menüje is.
-
Tulku
veterán
Hujujúj ez megy felfelé mint a láz...
-
Tulku
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Akkor az mft-sek minden segítséget megérdemelnek! Az Isten óvja őket, legyen bátorságuk elviselni a rájuk váró mérhetetlen csapást. Az első a két szuperfix iszonyú fényerővel már megjelenőben (f2.8 elképesztő) ha további ilyen ütések várhatók, veletek vagyok lélekben!

-
BEE
addikt
Hát a nagy ló obikat továbbra is a K5-re rakom fel.
De ha pl megjön a NEX-K adapterem, akkor úgy saccolom,
hogy pl a 77/1,8 adapterrel sem lesz nagyobb, mint a NEX kitobi.
És az még nem is a legkisebb Pentax fixem.
A lényeg, hogy a meglévő obikészletemet tudjam használni egy
"táskagépen" , mert nincs kedvem és pénzem lecserélni őket.
Meglátjuk mivel rukkol ki a Pentax, mert a pletykából csak annyi igaz
amennyit jónak láttak kiszivárogtatni.
De mindenképp az első fecske lehet, aztán majd jön a nyár is.
BEE
-
-
Superbad
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Köszönöm, akkor bevásárolom!

-
Gondwana
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Én Oly FL36R-t találtam használtan 32k-ért, LX3-mal és GH1-gyel is tökéletesen villog, mindent kommunikál a vázzal, az R miatt tudom használni távvezérelve is - megkötésekkel (manuális vezérlés és 1/2 alatti fényerő, mert a mérővillantásra is elvillan, de nincs ideje újratöltődni az exponálóvillanásig)
Méretre kisebb mint ez, viszont lassúbb az újratöltése (lemerülés szélén járó eneloopokkal akár 20 másodperc is lehet, frissekkel teljes kisülés után 5-6s) -
ha jól értem, ez egy dslr méretű és formájú gép, csak ovf helyett evf-fel (és a sony-féle féligáteresztő tükör helyett live view-val). nem lennék meglepve egyébként, ha hosszabb távon minden gyártónál ilyen vázak váltanák a belépő dslr-eket.
más kérdés, hogy engem legkevésbé sem izgat fel, ha ugyanolyan ló nagy obik kellenek hozzá, és a váz is ugyanolyan ló nagy marad.
-
Superbad
tag
A vakuk topicban is kérdeztem, de nincs nagy mozgás:
Van egy GF1-em és szeretnék hozzá vakut vásárolni. Nem szívesen vennék a rendszervakun kívül mást, de az ár azért magáért beszél.
Tapasztalt vakuhasználóktól kérdezem, mit bukok ha nem rendszervakut, hanem mondjuk ezt veszem? -
Tulku
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
vagy lesz vmi közgyűrű...
vagy igen izmos mirrorlesz lesz...szerk: 59 mm mélység...mégsem
-
|AP|
veterán
Erre kíváncsi leszek.
-
Tulku
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
azt sem tudják merre vannak arccal...
-
scarabaeus
őstag
(A készlet gondolom, mint korábban, de) megnéztem már, az árgéppel együttműködő boltok között mi a helyzet. A pécsiek, úgy tűnik, a vázat már most 10 ezerrel olcsóbban adják, az X-es kitet pedig 20 ezerrel olcsóbban (ha a képet nézzük - ha viszont a kódot, akkor a sima 14-42-es kitet 20-szal drágábban adják
). -
Tulku
veterán
Vitalij tervei:
"Yes you will be able to do this.
I am working on GF2 and hope that updated PTool with GH2 v1.1 and GF2 support will be ready in January.
GF3 will be next.
And after this G3."Progresszív fullhádét minden pana tulajnak!!!
ps: ha a gx1-et meghekkeli visszajövök közétek

-
|AP|
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Pár napja a Mammut Saturnban volt nyomkodható: E-PL1, PL2, PL3, E-PM1, E-P1, Pana GF3, Nex 5N, Nikon J1, és X10 (bár nem milc, de érdemes megnyomkodni
) -
Mr.Csizmás
titán
milc-eket tesztnyomkodásra hol lehet elérni? MM, saturn? @Bp kellene.
-
szőröscica
addikt
Meghozták a Lightroom könyvemet, úgyhogy igyekszem majd kevesebb amatőr kérdést feltenni ezentúl.

-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Halszemmel szeretek a legjobban makrózni

-
eeXaa
addikt
...mellesleg [itt] nyomon követhető próbálkozásaim a jobb képek reményében project... szivesen várom az építő jellegű kritikákat... és ezúton is köszönöm parci-nak a microfourthirds- be csábítást....

-
eeXaa
addikt
...értem... akkor gondolom a panának nincs valamilyen olcsóbb obija erre a célra....?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eladó XFX Radeon 7700 2GB videokártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)

(persze, ha a szuper szenzor csak beetetés, akkor a piac gyorsan megfelezi az árat)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)