- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz
#58660352 #8195 üzenetére
Hidd el a GH2 szenzora...finoman fogalmazva jobb. Ha kissé marketingesen akarnék fogalmazni, azt mondanám sokkal jobb. Próbáld ki, meglátod...
Amit a sebpiszoknyi érzékelők fejlődéséről írtál; ne legyen igazam, de tényleg lehet az a sokat emlegetett határ...
A nikon1 érzékelője szerintem már a határpont (egyesek szerint az alatt).Persze ennek ellentéteként emlegetik az s100-ast a kanyontól, valóban döbbenetes a képe, ha nem látom a saját szememmel (magyar júzer által készített tesztképekről beszélek, nem netről levadászott valamikről) nem hiszem el. Tehát élek a gyanúperrel, hogy akár igazad is lehet, nem tudjuk milyen módszert találnak majd ki...én szurkolok neki.
Annyi bizonyos hogy a sokat emlegetett határ (felfoghatjuk teljes indukciós bizonyításnak is matematikai alapon) felfelé mutatja meg, hogy létezhet, mert a múltkor viszont mellbe vert seeman kartács egy d700-assal készült portréja, de eléggé, azóta sem tudok magamhoz térni.
-
válasz
#58660352 #8195 üzenetére
tudsz példát mutatni? úgy értem, jó a nagyobb dinamika, én is szerettem már a d90-nél is, és van, amikor segít. de a képek 99%-ánál nincs szükség rá, illetve elég az m43 vázé is.
ami a szenzorminőséget illeti: szerintem már ma is az összes jó. ám szűk mélységélességet semmilyen szuperkompakt nem fog neked produkálni (csak extrém esetekben), ez marad érv a minél nagyobb szenzor mellett.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
#58660352 #8193 üzenetére
Szerintem ne számíts semmiféle döntő fordulatra.
5-6 (?) évvel ezelőtt volt egy fordulat, amikor igazán elérhetővé váltak a DSLR-ek - Nikon D70 és társai -, de ez sem technika fordulat volt. Olyanra nem emlékszem és szerintem nem is lesz, mert ez folyamatos fejlődés.
Másrészt hiába lesz 2-3 év múlva egy MFT-szenzor versenyképes egy mostani APS-C-vel, 2-3 év múlva az APS-C is annyival előrébb fog járni, hogy a legtöbb hobbysta úgyanúgy bottal sem piszkálná meg akkor a mait, mint most az említett D70 vázat.
-
törölt tag
Tavaly egy Nikon D5100 géppel fotóztam, így a jelenlegi GF2 vázamat friss élményként ehhez tudom összehasonlítani.
Nekem leginkább a szélesebb dinamika hiányzik, hiszen RAW formátumban a GF2 vázam ISO800 érzékenységig csak minimális zajt produkál és még az ISO1600 is kis kompromisszummal de jól használható. Nekem az esetek döntő többségében ez már elég, de dinamikában egyértelműen hiányzik a Nikon D5100 szenzorának minősége.
-
törölt tag
-
válasz
#58660352 #8190 üzenetére
most őszintén, konkrétan, gyakorlati esetben hol korlátoz téged a mostani 16 megás lapka? én is szívesen használnám a sony 16-osát, de az igazat megvallva még a 12 megás pana lapkával (e-pl2) is megoldok mindent, a legtöbb esetben még csak nagyon vacakolnom sem kell.
-
Tulku
veterán
Nálam nex 5n-en a 18-55-e sokkal tágabb volt, mint az 50 mm-es manuál nikon...furcsállottam, ezek szerint nem hiába
Peregrinator: Szerintem a Pentax ilyedtén belépője (gondolom a q-ra gondolsz, mert az új gépe dslr méretű...) elég felemásra sikeredett (képminőség semmivel nem jobb, mint egy kompakté) viszont eszméletlen drága...ennek ellenére úgy olvastam veszik a tengerentúlon és keleten. Ésszerű indokokat nem tudok felhozni...
A nikon1 rendszer itthon khmmm bukdácsol; az induló árral szemben j1-et már 135-ért, v1-et már 200-ért lehet kapni boltban, ami 20%-os esés...ezen kívül minden boltban, ahol árulják elmondják, hogy nem vettek belőle egy darabot sem.
Nekem továbbra is az egyetlen életképes rendszernek az mft tűnik...
-
törölt tag
Műszaki szempontból sajnos érthetően a majdnem 50% kisebb felület: link okozza a mikro 4/3 szenzorok nyilvánvalóan gyengébb teljesítményét: link
Az viszont bíztató, hogy a Nikon és a Pentax is az új tükör nélküli rendszereiket a mikro 4/3 nál kisebb szenzorokra alapozták. Remélhetőleg nem kell sokat várnunk arra, hogy ezek a kisebb szenzorok is elérjék a mai APSC szenzorok minőségét. Ez egyértelműen korszakváltást fog jelenteni a fotózásban! Ha ez bekövetkezik, akkor a Nikon és a Pentax tükör nélküli rendszerei komolyan meg fogják tudni szorongatni a mikro 4/3 rendszert is.
(a zsebben hordozhatóság terén). -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #8187 üzenetére
Sajnos nem! A GF2 / 14mm F2.5 kombináció még épen belefér a kabátom zsebébe, a G3 esetén ez már nem megy (még az OM-D is gyanús a középre helyezett kis torony miatt).
A hordozhatóság miatt mondtam le a Pentax K5 / Nikon D5100 minőségéről. A GX1 szenzora nem jelent akkora előrelépest, hogy érdemes legyen váltani: link.
-
Tulku
veterán
válasz
#58660352 #8185 üzenetére
Azt már készíti egy ideje Vitalij, minden nap rámegyek az oldalra, de semmi sehol...pedig van egy eladó gf2 kit az egyik szaturnban 89-ért, ami szerintem nevetséges.
Persze fenykípben raw-ozni kell vele, mert iso 800 és fölött erőteljest taknyol, míg a kis pl1 gyönyörű 800-on és 1600-on is...de valamit valamiért.Nem te vetted meg azt a fehér kit-et a vaterán?
(linkeltem egykor ide, viszketett is a tenyerem, de volt akkoriban a nex 5n...de régen voltés akkor nem vettem semmit)
-
törölt tag
A GF-2 egy nagyon jó váz, aminek jelenleg legfeljebb a GX1 vagy az OM-D lehetne az alternatívája, de én most nem vázat szeretnék venni, hanem egy jó minőségű 14-(...) zoomot. Ráadásul készülőben van egy új egyedi GF-2 firmware is
-
Segítsetek dekódolni! Olympus gépnél filenév alapján (P2092017) mennyi expónál jár a gép?
-
Milyen az 14mm-es F2.5-ös Pana palacsinta? Érdemes megvenni 45-ért?
-
törölt tag
-
madgie
titán
Akkor sem stimmelne, mert akkor meg a szenzortól való távolság változna jelentősen. De egyébként nem is ez a lényeg, azt írnak az objektívre, amit akarnak, a gyújtótávolság fogalmát a végtelenből érkező fénysugarakra értelmezték, így közelfénykezésnél az objektív felépítésén múlik minden (nem csak a hosszán).
Szerk: meg honnan méred az objektívtől való távolságot? Frontlencse, első fősík?
-
válasz
Messer22 #8175 üzenetére
"Csalókásak" a képek, mert a különbség egy része az objektív hosszméretéből fakad. Ha a téma egyforma távolságra lett volna az objektívtől, akkor (valószínűleg) hasonló kivágású végeredmény született volna, de itt a téma csak az állványtól és a géptörzstől volt egyforma távolságra.
-
madgie
titán
14-45 OIS vs 14/2.5, közelképnél. A gép állványon volt, az élesség a 14-45 közelpontján.
-
válasz
scarabaeus #8162 üzenetére
Persze, de bámészkodni jó. Nem is azt mondtam, hogy ezzel dolgozz
-
Tulku
veterán
válasz
scarabaeus #8168 üzenetére
Ma voltam panáéknál, kérdeztem, és ilyen arc fogadott:
Természetesen felmondta a leckét: nincs és nem tudja mikor lesz Magyarországon...
-
scarabaeus
őstag
Hm, ahogy nézem GX1 vázat idehaza már kb. 115 ezerért is lehet nemkapni (a 160-as induló árral szemben), na ha majd lesz egyszer, akkor mennyiért lesz
-
Tulku
veterán
Ne csesztessetek!!! Folyik a nyálam...
1. A pálinka a világ legjobb alkoholos itala
2. Nekem mindet meg kell kóstolnom (nehogy úgy járjatok, mint Roboter)Címet privátban tudok írni, csomagfeladást fizetem
-
scarabaeus
őstag
Irfanview: az enyém alapból nem ismerte, pedig alig pár éves volt még csak
, megnéztem az aktuálissal, persze a beágyazott jpeget mutatja, mint világéletében a raw-knál.
Néztem, mit rendeljek hozzá, a Picasa fotómegjelenítője csinált egyfajta előhívást, a 12 MP-t mutatva. Mondjuk arról a programról eddig tudomást sem vettem -
madgie
titán
-
sebgutkopf
őstag
A 12MP nem is lenne baj, ha elég lenne, inkább az a gond, hogy ők ezt úgy értették, hogy akkor azt a 12-es szenzort nem kell fejleszteni, én pedig pont azt vártam volna, hogy ilyen felbontással egyre jobb és jobbak jönnek. Lévén szenzort csak a pana fejleszt nekik ezért ez kissé naív gondolat volt, de most már mindegy. Ha a jobb dinamikájú szenzor és jobb zajhoz melléktermék a nagyobb felbontás, hát legyen.
-
rumos14
nagyúr
bréking: MILC cikk a zindexen. [link]
az írás elemzésébe, az esetleges tévedések feltárásába most nem kezdenék bele...
trükkös az az obipark kép az alján, pár üveg mintha többször is szerepelne rajta. nagyon kreatív, kedves Samsung -
ROBOTER
addikt
Két hét múlva megyek arra.
Nekem nagyon kellene a két váz a repnapokra, de ahhoz a mostani 10-22-t kellene kiváltani, az pedig egy igen komoly objektív. Viszont az új makrót már csak vagánykodásból is választanám. Eszetlenül szép, és végre gondolkodtak a limiternél. Már csak a gyufásdoboz, antianyag árban mért kisvakut kellene lejjebb alkudni egy jó makró szetthez, mert két darab matchboxért 100ezret adni, kicsit durva.
-
-
Szerintetek egy Oly 14-150mm-et mennyiért lehet ma eladni? 65-70eFt reális?
-
ROBOTER
addikt
Emberök!
A valóságban milyen a mikrós 7-14? Mármint azon kívül, hogy drága. Középszerű, jó, vagy beszarás jó?
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf #8127 üzenetére
Ja, meg a 12Mp mindenre elég..
Ez csak a szokásos duma, valójában épp most lett 40 éves az ős OM széria, ezért lett ilyen.
Ettől függetlenül én nem bánom, mert gyönyörű lett. -
sebgutkopf
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy az Olynál fel se merült, hogy az evf-t szélre tegyék. A bemutató videóban a kicsit furcsán angolozó Oly-s manus külön hangsúlyozta, milyen jó és direkt az optikai tengely fölé tették az evf-t, mert úgy jó a zen meg az egyensúly stb...
Ezek után mivel kimondottan ez volt a prioritás én nem nagyon számítanék arra, hogy egyáltalán szélre pakolt evf-el jelentkezne az Oly, mert szerintük az optikai tengelyes a jó irány és arra van igény. -
Egy kis OFF:
nem adna el valaki E-PL1 vagy E-PL2 vázat? Tudok rá vevőt. -
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás #8123 üzenetére
Ez kié ez a gf2...adod el de rögtön!!!
-
Mr.Csizmás
titán
dehogyis, Peregrinator elvtárssal volt egy rapidrandi nemrég, 14/2,5 és leica 45 nyomkodás ügyében, illetve cserébe a 14-42 és 40-150 msc
szerk.: 14/2,5 portréj
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás #8120 üzenetére
Most lajkával nyomod?
Megcombosodtál? -
Mr.Csizmás
titán
Leica 45 nagyon csecse
-
Vettem egy PL1 kitet. Egy ősi Oly 3040 kompaktot vált. Minden tíz évben veszek egy kifutó Olyt
Kell-e valami extrát tudnom róla, ami segít a használat során? Gondoltam itt spec firmware-re, szoftverre, mittudomén
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #8110 üzenetére
Pici ez a váz, szerintem simán el fogod majd érni anélkül, hogy fogást kéne váltanod.
Persze az igazi teszt majd az lesz mikor először kézbe kapjuk a kicsikét. -
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #8102 üzenetére
Ez sima ezüst verzió kicsit trükkös surló fényekben.
Gondoltam már arra, hogy házilag lefújom feketére, ha Kai-nak sikerült Nikont pinkre..
Amúgy kb. ilyen lenne feketében.
-
Mercutio_
félisten
Nah, így nézne ki a 45/1.8 ha kijönne feketében
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest