Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
Huhhh...400-ért csak a váz. És még most kezd igazán "erősödni" nemzeti valutánk...
Megnyugodtam, nem kell topik nevet változtatni, marad mindenki a gépénél...bár az oly még nem tromfolt!
Azért ahogy nézem a világban (egy-két kivételtől eltekintve) sehol nem rózsás a helyzet, igen meggondolja egy ámerikai átlagmunkás is, hogy rendszert váltson ennyiért... -
nah, 1700 usd a fuji, obi nélkül. ennyit erről.

-
RCTiv
tag
jó de nekem ez első gép, ami egy kompaktot váltott le, meg én még csak amatőr műkedvelő sem vagyok. (persze amióta megvan már portrét csináltam - bohóckodtam - meg ilyenek, szóval ki tudja, nagyon addiktív ez a fotózgatás dolog
) De nem panaszkodom, mert lényegében külföldi kifutó ár alatt lehetett itthon beszerezni, és első "komolyabb" gépnek tökéletes, a határaimon messze túlmutat, felesleges lett volna nekem valami sokkal drágább és nem sokkal jobb eszköz a kezembe még.tényleg kicsi kérdés, jól gondolom ugye, hogy jobb eredményt érek el a 40-150-es elejével, mint a 14-42-es végével ugye?
ha valaki esetleg egy 20/1.7-esbe beszámolna egy 40-150-es kitobit, érdekelne a dolog
(az a qrta gépszíj
) -
-
addig találod nagynak az e-pl2-t, amíg nem próbálsz egy kisebbet. már az e-pl2 gombjai is elég nyomorítottak sajnos. viszont a váz gyönyörű szerintem, és a 20-ast nagyon ajánlom rá, igazi kis erőmű vele, nemlétező fényben is iso 800 körül lehet lőni, stabival. gromek kis cucc. nem egy fuji, de az ára sem.
-
RCTiv
tag
válasz
Marseille199
üzenetére
már akinek, nekem már a pl2 váz is nagy
viszont nagyon jó balansza van az obival. ismerkedek vele egy kicsit, aztán majd bevállalok egy 20/1.7-est, mert kompaktok világából jövök, és azt hittem a jóval nagyobb szenzor már jelent valamit beltérben, de a kitobival még mindig kevés, hogy őszinte legyek ilyen vonalon csalódtam egy kicsit, de csak azért mert többre számítottam. ellenben ha van egy kis fény, akkor már nagyon rendben van, gyönyörű színek, és ami nekem fontos nagyon korrekt jpg is pottyan ki belőle ... -
RCTiv
tag
az új fuji pro viszont már nem lesz picike, 83 x 138 x 38, és itt elsősorban a szélességére gondolok

amúgy üdv mindenkinek, eddig read only voltam, de egy epl2 duplakittel becsatlakoznék a csapatba ha lehet

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
valami olyan kellene, mint a sonynál a nex-7, az addigi tapasztalatokból összegyúrva egy odab*szós modellt kiadni. (a nex fogását leszámítva)
-
Messer22
senior tag
HI
A lencsék adatait elnézve elég jó méretűek lesznek:52mm-s filterméret 1.4-rs fényerő mellet és 187g, nem rossz...
a 60-as macro meg 39mm-s?Ezeket nem lehetne ráfaragni a m4/3-os vázakra? még az ekv. gyútávok se lennének rosszak: 35F2 (utcai mindenes), 70F1.4 (portré), 120F2.4 (macro)

-
need
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
mit akarsz nekem passzolni...?
valami meglepi..?
meglehet enni...?
valóban így van tényleg meséltél sőt én tovább is mentem és néztem pár képet ami ezekkel készültek..
-
válasz
Marseille199
üzenetére
a mindig erős túlzás, a dslr vonaluk egyszerűen kihalt. a kompaktjaik között voltak érdekesek, de ott el elfogyott a lendület. igazából az x100-zal találtak magukra nagyon, épp elég ciki, hogy egy kis garázsprojekt volt a cégen belül, és a piaci fogadtatásnál esett le nekik, hogy hoppá. ettől függetlenül szuper cucc lett.
de: baromi lassú az af, bugos és lassú a működés, nem egy bajnok a kártyára írás. lehet együtt élni vele, de kivétel nélkül minden cikk, amit írtak róla, arról szól, hogy finoman szólva is frusztráló használni, és ha nem lenne olyan pazar a képi végeredmény, már rég falhoz vágták volna. tipikus fuji.

más: amazonon lehet rendelni az új obikat, és basszus a 60-as egyrészt makró is, másrészt 600 dollár, a másik kettő 500 dollár. nagyon jól árazták (no, nem nekünk, csóró balkániaknak), keményen nyomulnak! ha tényleg lesz leica m modul is, mondjuk focus peakinggel, akkor a ricoh gxr is értelmét veszti, és maga a leica is felkötheti a gatyáját, ami a készülő mirrorless rendszerüket illeti.
-
válasz
Marseille199
üzenetére
az elmúlt 10 évben nemigen. de oké, hátha pont most.
mint a magyar kormányok. -
szar lesz az af, lassú lesz a kártyára írás, bugos/érthetetlenül elrendezett lesz a menü. mint eddig minden fujinál. részemről amúgy simán vállalható.
viszont nem tudom, hogy hányan fogják megvenni azt az 1300 eurós kitet 360390440 ezer forintért, majd az obik darabját 600 euró helyett180200220 ezer forintért.......... -
hmm, elnézve az obikat a Fuji crop factora 1.5X, azaz jó eséllyel készítenek majd m43 obikhoz adaptert... Kérdés, hogy mennyit kérnek el az vázért, és kishazánkba mikor jut el...
Hétfőn okosabbak leszünk. -
Ijk
nagyúr
válasz
Marseille199
üzenetére
Nemcsak a gépváz, hanem maga a rendszer, mindent elmond hogy nem bohóckodnak fényerőtlen zoomokkal mint a többi gyártó, hanem kapásból értelmes fixekkel indítanak és a beépített hibrid keresővel hátratekintve röhögnek a többi milc-en
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért persze várjuk meg a bejelentést és a teszteket, de elég puskapor szagú a dolog. -
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nekem meg az ideális riportgép. Ennél jobbat nem kívánhatok. Na jó ,de de az meg hmm, drága és piros pöttyös

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
pont az ideális gyt. és fényerős fix obik...APSC-n....
60mm makrózni frankó 
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szintúgy. Hihetetlen komoly gépváz lesz. Végre valami, amit érdemesnek tartok és nem Leica

-
-
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Te, miket tervezel?
Akkó mán minek néked az az mft/m42 adapter?

Szerintem te azt nem akarod átvenni tőlem, még ingyéé se...
-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Már mások se nagyon, nem olyan mint régen

köszönhető a 2 gyártó töketlenkedésének
-
Tulku
veterán
Gyerekek, ez egy olyan kiváló fórum, zsindexen tépik egymást az emberek (emberek?) ezerrel, itt pedig olyan szívélyes a viszony...betértem egykoron ide, Parci, Madgie, és a többiek egyből segítőkész dolgokkal láttak el...szuper kis csapat!
Na nem szónokolok tovább, mert mindjárt sírok, gyerök meg ne lássa hüppögni a jószág 120 kilós apját

-
tench
tag
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az útbaigazítást, végre tulaja lettem egy Pana G3- nak.

Kár, hogy magyar nyelvű kézikönyv nincs mellékelve, de szerencsére a menüben
könnyű eligazodni. -
Gondwana
addikt
LX3 = nagy látószög, ISO80-ISO100 használható, ISO200 szódával még elmegy, most ISO800-ig használható, ISO1600 meg még elmegy, ráadásul az f/2 (LX3) és az f/2.5 közötti külömbséget kompenzálja a GH1 ISO-alászámozása.
(sok fényben meg LX3 f/4 felett már lágyul rendesen - difrakció) -
Gondwana
addikt
Csak, hogy hivatalosan is beköszönjek:
GH1 + 14mm f/2.5 (+ DMW-LW46 + 2 hét múlva érkezik a 46mm LinPol)

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
ha már csináltam nektek topicot

-
ha valakinek kellene egy zsír új, 2 év garis m.Zuiko 40-150 II MSC (fekete), akkor nálam pont van egy kerek 49e ft-ért. just sayin'...

-
Tulku
veterán
Én imádom az enyémet, de megértem, hogy egy ritka állatfaj kihaló félben lévő egyedeihez tartozom...ezért nem védem kedvencem teljes mellszélességgel.
És persze másképp festene a dolog, ha a sanyinak lenne 5 db elfogadható, megfizethető obija a rendszerhez...ami nincs.
Tipp: nézd meg, hogy pörög az mft topik, majd nézd meg a nex topikot...van különbség! -
tench
tag
-
Tulku
veterán
válasz
Marseille199
üzenetére
Nem üldöznek azok...felvásárolnak kilóra

-
Tulku
veterán
Hajrá:
http://fenykepezo-kamera.vatera.hu/objektiv_es_tartozekai/objektiv/egyeb/olympus_m_zuiko_digital_ed_9_18_mm_f4_0_5_6_obi_1528711007.html
Nem az enyxém, csak segíteni akarok, ígérem, minden cuccomat eladtam!!!!
(csak Csizmással nem tudjuk azt az ingyen m4/3-m42 adaptert "elboltolni")
-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ha így alakul a cigi helyzet még megérheted

-
Tulku
veterán
Mint 5n tulaj mondom, jobb ha a G3-at veszed!
Előnyei:
-evf (és milyen jó minőség!)
-gazdag obipark (5n-nél csak manuál jöhet szóba beltérben videónál)
-sokkal gyorsabb mint az 5n
-jobb az lcd böködése (bár én a tapit lesz..om)
-panák közül pillanatnyilag ez készít egyedül normális jpeg képet magasabb iso-n (GH2-t is sz.rrá veri)
-ha kényes vagy a fogásra, ez jobban megfogható
-pakolható rá külső vakuHátrányai:
-a két kitobi nem egy szinten van felbontásban és stabiban
-dslr jelleg, ha dslr-ről váltasz, nem biztos, hogy egy kissé zanza, de ugyan olyan termékre vágysz (egyéni vélemény, én ezért váltottam 5n-re GH2-ről)
-jobb építési minőség 5n esetén
-jobb iso teljesítmény (de mint olvashattad, ez is egyén specifikus, én szinte állandóan zárt térben félhomályban fotózom, van aki szinte sohasem)
-Sokkal jobb videó teljesítmény (50p)Szerintem az előnyök bőven kárpótolnak, illetve az emberek döntő többségének sokkal jobban bejön a G3, mint a sanyi.
Dunapálca szaturnban karácsony előtt láttam nagyon olcsó G3 kitet (tán 160-170 körül, de azt tudom, hogy olcsóbb volt mint a nex 5n kit)
Gyorsan vedd meg, mert a következő szállítmány biztosan horror áron lesz feljebb valóink áldásos tevékenysége miatt... -
Marseille199
senior tag
Bocs, hogy belevau. Nekem van jó néhány m42-es obival tapasztalat. összességében elmondható, hogy főleg a jó fényerős 50-eseknek és a nagy teléknek van értelme mikro 4/3-on. 50-esekből: Helios, bár ez 58mm, zeiss pancolar, pentax smc takumar. Ebben a minőségi- és ársorrendben. Teléből meg 200-as pentacon, 300-as tair orosz obi. Ez utóbbi sima 4/3-on verte a 70-300 zuikot és pariban volt a nikon 70-300 vr obijával. Más gyútávokon ott vannak a saját obik. Bár mióta megvan a 45/1.8, azóta pihen a konverter, telézni meg nincs mostanában lehetőségem.
-
Messer22
senior tag
Mondjuk úgy, hogy lehet élni nélküle, de minek

viccet félretéve, egy sor előnye van: könnyebb komponálás, stabilabb a fejhez tartott gép, főleg nagyobb obikkal. Az lcd-nek, de leginkább a kihajthatós lcd-nek makrózáskor van nagy előnye.Mit szeretnél fotózni, alagútban rohangáló négereket?
Az egész csomagot nézve jobban használható a G3 rendszerként.
Kivéve, ha van már egy komoly DSLR-ed és másodgépnek kell valami, mert arra jó az 5N.ja van nikon d5100-am is, amiben ugyanolyan szenzor csücsül, mint az 5N-be, meg akad GF1/P1 (amiktől a G3 is jobb) mindennapi használatban nem eget verő a végtermék különbsége.
-
tench
tag
válasz
Messer22
üzenetére
Hali!
Köszi az eddigi reakciókat.
A saturn próbákon már túl vagyok.
Én is a Pana felé hajlok, bár a Sonyt lehet olcsóbban megkapnám. Mennyire hasznos a kereső? Illetve olvastam a dpreview.com- on, hogy a nex 5n kevesebb fénynél is jól teljesít, persze minden relatív.... -
Messer22
senior tag
HI
A kitobik tudásra kb. egy-kutyák..
Az 5N váz jobb tudásra,a szenzora 1 fokkal előrébb van (alig van hozzá obi, 1 jó, de az drága és nem kicsi, ha szeretsz régi manuál obikkal szórakozni akkor hajrá), a G3 jobb fogásra, több és jó obi van hozzá és van keresője, az 5N-hez opcionális és nem olcsó.Itt a m4/3-os lesz preferálva (kivéve 1-2 idegenlégióst, akik váltottak
)Menj el egy elektronikai áruházba és próbáld ki a gépeket (MM, Saturn)
-
tench
tag
Sziasztok!
A G3 a Nex 5N között vacillálok. Mind a két gép volt a kezemben, fogásra tán a G3 komfortosabbnak tűnik, és van hozzá elektronikus kereső. A Sonynak viszont jobban tetszik a váza, illetve precízebbnek tűnik az obija. Itt a manuális fókuszállításra gondolok. A G3 14-42 -es, a Nex 18-55 - ös obival van szerelve. Egyelőre nincs + obira pénzem, van e között a kettő közt nagy difi. ill melyik gépet részesítenétek előnyben. Köszi.
-
Messer22
senior tag
HI
Érdekelne e valakit egy olyan csere/tranzakció, hogy: D5100 kit (váz+18-105+35 1.8+ metz 36 c-2), cserébe GH2+ 20 1.7obi (vagy más, jobbfajta m4/3-os cucc megfelelő értékben, G3 duplakit, 45 1.8, 9-18, stb..)
-
Gondwana
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
... hanem dinárban, mint én?

-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
A mostani vagy a másfél óra múlva esedékes forintárfolyamon?

-
Tulku
veterán
Jééé, fényerős fix-ek, mindjárt 3 és normális váz (kívülről legalábbis, gondolom belűlről is)
Ez így biztosan aláver a nex 7-nek de bitangul!
Mert váz ide, váz oda, azért mégis csak az objektív gyűjti be, a nex7-en meg jó ha lifeg majd egy 50-es fényerős fix, de persze ott még a váz megjelenés is kérdéses... -
FEDman
addikt
X-PRO 1, mindjárt 3db fix obival, na így kell egy új rendszert indítani!

Vannak még bennem kérdőjelek a cuccal kapcsolatban, de nagyon bíztató.
És ha tényleg a 35/1,4 együtt kit-ben lesz 1300 euro akkor az elég rendesen alá fog vágni a NEX-7-nek.
-
Messer22
senior tag
Na mi van, behalt a rendszer meg a topic?

Az új fuji senkit se érdekel? igaz nem m4/3

-
FEDman
addikt
Nem rossz a kis Canon kompakt, feltéve persze hogy nem zavar, hogy már RAW-ban is olyan zajszűrés van a képeken, hogy az nem csak a részleteket, de bizony a képélességet is roncsolja.

Még mielött újabb legendák kapnának szárnyra lődd be itt az S100 mellé a GF2-est és figyeld meg hogy alakul a jel/zaj arány.

Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sorozatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) De nem panaszkodom, mert lényegében külföldi kifutó ár alatt lehetett itthon beszerezni, és első "komolyabb" gépnek tökéletes, a határaimon messze túlmutat, felesleges lett volna nekem valami sokkal drágább és nem sokkal jobb eszköz a kezembe még.
(az a qrta gépszíj
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)