- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
válasz
Superbad #8297 üzenetére
Hivatalosan nem fog.
A Panasonicnak ott van a profi mikrós kamerája is, és az sem tud igazából semmi extrát, sőt felbontást tekintve rosszabb, mint a GH2. Ha abban nem engednek meg olyan funkciókat, mint az extra nagy fps, akkor a konzumer kategóriában pláne nem fognak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Superbad #8290 üzenetére
Ja, valami rémlik, hogy abból az újabb HW-verziókat nem lehet hackelni, tőlem is mindig kérdezgették amikor az enyémet tavaly hirdettem, hogy mikori gyártmány/sorozatszám.
Peregrinator: Általában a kezdőértéknél 2 rekesznyivel szűkebben nyújtják a legjobb teljesítményt, az pedig az obipark nagy részénél ugye...
bár van ami már nyitott rekeszen is a maximum közelében van, sőt van, hogy nem is érdemes rekeszelni, mert csak romlik az obi teljesítménye. F8 körül pedig már kezd belépni a diffrakció.
-
madgie
titán
válasz
Superbad #8290 üzenetére
Ne erőltesd az 1080p-t, a GF1 igazéból 720p-re jó, az 1080p-je felkonvertált 720p-nak néz ki. Érdemes viszont piszkálgatni ettől függetlenül, egy 35-40 Mbites beállítással nagyon szép 720p-t produkál.
Az eredeti kérdésed viszont arra vonatkozott, melyik váz tud a legtöbb "fps"-t. 1080p mellett tudtommal még a GH2 sem 50p/60p-t, pedig annyival megy a szenzor kiolvasása. Persze lehet már Vitalij meghekkelte, fene tudja. Viszont 720p mellett a GH1 és a GH2 tud 50p/60p-t, beállítástól függően.
-
törölt tag
Már a sokadik webhelyen olvasom azt az állítást miszerint a mikro 4/3 szenzorok méretéből adódóan a legtöbb MFT optika F5.6 rekesz mellett produkálja a legjobb eredményt. Ennek mi a tudományos magyarázata (ha van)?
-
Végül PL3-at sikerült szereznem, kipróbálom a PL1 ellenében, és amelyik jobban tetszik, marad, a másik meg megy apróra.
-
Superbad
tag
Melyik az a mikro 4/3-os gép, amelyik videója a legnagyobb fps-re képes?
Valamint szerintetek mennyiért lehetne eladni egy GF1 vázat?
-
Mercutio_
félisten
A többiek már leírták a megoldást, Olympus FL-36(R) még újonnan is megúszható a Pana árának feléből, használtan 30 körül kifogható, de valaki indexen árul egy bivalyerős Metz 58-AF1-et is bár az brutálisan nagy lesz a vázhoz képest
-
makszi
aktív tag
Pana GH1-hez kellene teleobi...
Van valakinek a Pana 100-300 -zal tapasztalata? Jelenleg egy FD 300/4-es obim van de nagyon kéne az AF
Ahogy néztem csak két 300-as végű obi van ez a pana meg az oly-nak van 90-300-asa.
Tudjátok ajánlani vagy épp ellenkezőleg lebeszéltek róla? -
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER #8283 üzenetére
Nagyon becsapósak tudnak lenni az mFT cuccok méret szempontból. Csak netes képeken valahogy minden nagyobbnak hat, aztán mikor először az ember kézbe fogja az adott cuccot akkor szembesül vele, hogy jéé.. ez csak ekkora!
Néha még magam is meglepődök. Legutóbb az M.Zuiko 9-18-al voltam így. Láttam, tudtam hogy pici, de mellbevágó volt először megtapasztalni szemtől szembe, hogy mennyire pici is valójában.
Az E-M5-tel is így vagyunk szerintem, sokkal kisebb ez a váz mint azt ránézésre gondoljuk.
Mondok egy példát, nekem pici kezem van, de ennek ellenére a Pana G1-emen anélkül hogy fogást váltanék a hüvelyk és a mutató ujjammal is egyszerre elérem a programtárcsát. Pedig a G1 a kiálló markolatával nagyobb, az E-M5 ilyen téren inkább GF1 méret.
Szóval nem hiszem, hogy nagyon nyújtózkodni kell majd érte.
Ettől függetlenül akár lehet jó is meg rossz is, igazán majd gyakorlatban dől el kinek mennyire áll majd kézre. -
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #8110 üzenetére
Ezen a képen jól látszik, hogy azért az E-M5 elég pici ahhoz, hogy semmi ne legyen rajta elérhetetlen távolságba.
-
válasz
Gondwana #8273 üzenetére
Igen, hallottam már ezt rebesgetni, kösz az információt, utána is nézek gyorsan!
Egyébként meg próbáltam e-bayezni is, de kaotikus az ügy: minimum 5 különböző féle 36-os kulcsszámú pana rendszervaku volt, nem mertem választani...
Távolságmérés: igen, tudom, hogy a váz/obi végzi, de a végeredmény szempontjából mindegy, hogy miért nem működik tökéletesen... -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #8278 üzenetére
Tudom, de láttunk már azé' furcsaságokat
Múltkor ráraktam azt a vakut a GF1 + 14/2.5, hát, mókás volt, kis híján nagyobb az a kisvaku, mint a komplett gép
-
válasz
scarabaeus #8276 üzenetére
Haters gonna hate.
-
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER #8251 üzenetére
Amúgy ez a Lumix 7-14 szerintem a legjobb példa arra, hogy az mFT által használt szoftveres torzítás korrekcióra épülő obi tervezés a gyakorlatban mennyire hatékony tud lenni.
Szerintem adott esetbe képminőségben akár többet is nyerhetnek azzal, hogy optikailag nem korrigálják agyon egy adott obit, mint amennyit mondjuk veszteni lehet egy sz. korrigálással.Jelen esetben ennek a kis Lumix-nak pl. korrekció nélkül 7mm-en brutális 5,2% torzítása van. Viszont közben akkorát karcol, hogy korrekció után is ilyeneket köpköd magából 7mm-en.
Rengeteg helyen találkozom olyanokkal akik emiatt nyafognak, pedig gyakorlatban nagyon olajozottan működik és hát a végeredmény legalábbis engem több mint meggyőzött.
-
Gondwana
addikt
Aki mindenáron Pana matricával akarja megvenni az Oly FL-36 (esetleg R) vakuját, az fizessen másfélszeres árat. (nekem LX3-ra is jó volt, meg most GH1-en is öjömbódottá FL-36R - okosba 120EUR volt) Ha lett volna a Panára kiadás óta FW update, megérteném, hogy miért inkább azt - de nem volt.
(A távolságmérést tudtommal soha nem a vaku csinálja, hanem az objektívtől vagy kap használható távolság-információt, vagy nem. PDAF-nél ez az infó sokszor melléktermék, de CDAF-hez nem létszükséglet, GX1 is külön generálja/számolja tudtommal) -
válasz
Mercutio_ #8259 üzenetére
"Megoldás: Szerezni kell egy m4/3-ra rakható vakut
"
Neked tökéletesen igazad van, és akarnék is de nem létezik korrekt rendszervaku. Amit "rendszervaku"-ként árul a Pana, az 80-90ezer Ft, és elb*szták, mert nem megy minden funkció, amint illene tudni! Nem tud pl. ennyi pénzért a vaku távolságmérést sem. Ezek után (meg azután, hogy a beépített villanót milyen szarul használja a G3, azaz TTL csak papíron van, valóságban nincs) szimplán nem merem megvenni a külső "rendszervakut". Emellett több, mint 10 sec a teljes töltési ideje
(90 pénzért nagyon gáz).
Ehhez képest k.gyors és használható képet ad a belépő szintű canon, a 'sötét' kitobival és a beépített villanóval. Megvannak a hibái, viszont eljutsz oda, hogy (értelmesen) fényképezel vele...
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER #8263 üzenetére
A Sami amúgy jó dolgokat csinál mostanában, a 85/1.4-e is elég pöpec.
Igaz, ott nagyon kéne az AF, míg a halszemnél nem igazán létszükséglet.FEDman: jaja, elfogadnék egy nagyon olcsó, de jó keresőjű FF vázat. Akár az első 5D-t. Kell rá egy ilyen Sami, egy olcsó ötvenes meg valami szutykos pici nagylátó
Mondjuk FF-re mindkét "nagynak" ott van a 85/1.8-a, nem is olyan rosszak, relatív olcsóak és azokkal van AF
-
FEDman
addikt
Madgie hala a pz-n.
-
madgie
titán
Én már mondtam ezt, volt ugye egy NEX-3-am, olyan beltéri fényeknél használható képeket adott (Handheld Twilight módban főleg!), ahol a Panát már elrakom a táskába. Más kérdés, hogy tényleg ritka, hogy egy tévé fényénél lősz egy jó fényképet, koncerten, színházban, kocsmában meg van annyi fény ,hogy a m4/3 is relatív használható eredményt köpjön ki. No meg ugye NEX-re nem tudtam mit rárakni, akármilyen jó is az a váz (manuálfókusz nem nekem való hosszú távon).
Belépő Canon meg akkor se kéne, ha negyvenért adnák
-
-
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER #8251 üzenetére
És még ez is csak 300g!
Az ára az kegyetlen, sajnos ebben a kategóriában minden egyes mínusz mm-nek hatványozottan megkérik az árát. Egy 8-16/3,5-4,5 lenne jó hasonló képminőség mellett fele ennyiért.Amúgy ha elsősorban az új 60/2,8 macro érdekel akkor időd van még gondolkozni, azt az obit csak az év végére ígérik.
-
e-pl1 fogása a legjobb, utána e-pl2, e-pl3 meg nagyon lemaradva, nekem iszonyúan nem jött be az a váz. ár/értékre egyértelműen e-pl1, ha szerelmes leszel az e-pl2 formájába, akkor dupla áron az. picit jobb is azért: gyorsabb af, 1/4000s záridő, iso 6400, dupla felbontású lcd. a gombok jobb minőségűek, de kisebbek és rosszabbul kezelhetőek.
-
Hétvégén megint játszottam EOS 550D-vel. Beltérben (főleg ha vaku is kell) nagyon elkeni a PanaG3-at... Hát ez van.
Szal mikor APS-C-vel hasonlítgatunk, akkor megint csak célszerű életszerű teszteket olvasgatni. És az is nagy igazság, hogy majd 2-3 év és az m43 beéri majd az APSC-t (reméljük így lesz). Csakhogy a 2-3 évvel korábbiét, és nem az aktuálisét. -
Azt mondod teszt "szerűség". Na, az ilyen teszt szerűségekre lenne egyedül szüksége a fotós társadalomnak, hogy meglássa a az objektívek közti objektív különbséget!
A sok szar műtermi beállított félrevezető "teszt" helyett, ahol kihoznak mindent, aztán meg szopsz mikor megveszed...
Köszi hogy belinkelted! -
FEDman
addikt
Igen, hasonló érzéseim vannak nekem is..
Aztán lehet pár hónap és itt micro L1 is a Panától.Kíváncsiságból megnéztem az O-MD váz milyen hosszú expót engedélyez, alapból a szokásos 8 perc, de ha menüben engedélyezed akkor utána megy a fél órás is!
Lehet csiszoltak valamit a hosszú expós teljesítményen is?Vagy pont azért kell külön engedélyezni, mert nem történt semmi és ezért csak saját felelősségre ajánlják?
Meglátjuk..
-
Hülye kérdés jön: pl1, pl2 vagy pl3, és miért?
-
nincs gond a váz méretével, de jobb volna egy süllyesztett, vagy elhagyott módválasztó tárcsa, egy sokkal masszívabb és jobb ellenállású hátsó tekerőtárcsa, kisebb lcd és nagyobb gombok. mint az e-pl1-nél, csak az e-pl2 kinézetével és minőségével.
(a hátsó gombokat amúgy az om-d-nél is elb@szták
)
-
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER #8130 üzenetére
Bár a helye az meglenne egy ilyen 7-14-nek a tatyómban, de eddig sajnos nem volt hozzá szerencsém.
Amit eddig láttam tőle az nagyon kellemes. Itt van pl ez a teszt szerűség amiben a 9-18-hoz hasonlítják. Elsősorban azért linkelem mert innen le lehet húzni a Raw-okat is.
Igaz ez is csak 12Mp (GH1).
-
nord_
veterán
válasz
Mr.Csizmás #8222 üzenetére
Öreg fotós barátom szerint a Cokin szűrőt használó júzert már messziről föl lehet ismerni: állandóan törölgeti a portól a lapokat.
Nem akarlak lebeszélni róla, de inkább egy menetes szűrőkészlet nagyobb átmérővel, aztán átalakítógyűrűvel bármilyen obira felteheted. És akkor lesz pl. ND1000-ed Is, ami lapszűrőből nincs. Viszont, ha maradsz a lapoknál, akkor érdemes Lee-t venni. A Cokin pl. már NDx8-nál is elviszi a fehéregyensúlyt. (Madgie a megmondhatója, hogy a sötétszűrő által nyakonvágott wb–t kvázi lehetetlen helyrerakni.)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás #8221 üzenetére
Az jó, én az alapján amiket megadtál (only UK, lower price, buy now) 129+9-est találtam
-
e-pl2 hands-on: most nézem a síelés alatt készült képeket, hát. oké, nagyon hideg volt, szarrá fagyott a kezem. de a képek egy része P módban, a másik S módban készült, tök véletlenül, mert a buzi módválasztó tárcsa elmászott. nagyon utálom azt a tárcsát, csak erre jó, semmi másra, az e-3-nál imádtam, hogy nincs (így ráadásul szoftver kérdése, hogy hány myMode beállítást csinálsz).
sajnos van egy csomó f/11-en készült, egy adag értelmetlenül 1/250s mellett készült stb.
amúgy is marha nehéz volt kezelni a cuccot hidegben, kesztyűben meg esélytelen. kár, mert amúgy továbbra is szép is, jó is.
-
Mr.Csizmás
titán
cokin szűrőkön gondolkozok m43-ra, mert később más obikkal is tudnám használni.
szerintetek?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás #8217 üzenetére
Te vagy obivan bácsi a sokkolóval?
Trükkösek a fiúk, egy 2Ł-os tatyót mellé tettek és rádobtak 10Ł-ot az obi árára
-
válasz
Mr.Csizmás #8217 üzenetére
Ja, a szütyőset, de nem kértem rá biztit, csaknem lesz baja
-
FEDman
addikt
válasz
#58660352 #8193 üzenetére
"Felvetésem nem a jelenlegi álapotra, hanem a jövőre vonatkozik, amikor majd egy kompakt méretű (1/25" - 1/1.7") szenzor is tudja a mai APSC szenzorok minőségét produkálni. Ez akár 2-3 éven belül is bekövetkezhet, ami szerintem döntő fordulatot fog majd jelenteni."
Hát ez tényleg sok mindent felforgatna, de azért erre én nem számítanék. Látszik a fejlődés e téren is, de egy ekkora ugráshoz egy kisebbfajta csoda kéne.
Ez kb. azt jelentené, hogy 2-3 év múlva egy m43-as váz szenzor téren lazán hozni fogja egy Nikon D700 szintjét is. No nem mondom, nem lenne rossz, de én ebben azért nem hiszek. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás #8213 üzenetére
-
válasz
Mr.Csizmás #8213 üzenetére
Oké, én is azt vettem
-
Mercutio_
félisten
MÉG nem kerülnek sokba, de ahhoz képest, amennyi pár éve volt az áruk már most is sokat drágultak
Olyan ez mint a jó Petax analóg üvegek, annó 5k-ért megkaptad azt a manuál obit amit most 20 alatt esélytelen beszerezni
Peregrinator: Májsztró az tény, hogy a jelenlegi csúcs APS-C szenzorhoz képest (ami a K-5, D7000/D5100 és A580-as vázakban van) dinamikában még le van maradva a Pana GH-2 (bár lassan jön a GH-3), de ha az 1 generációval korábbi szenzorokat nézzük már ISO160-tól pariban van velük
A kompaktok szenzoraitól pedig nem várnék csodát, a szenzor méret és az elemi pixelek a szűk keresztmetszet, a másik - ahogy előttem is írták - hogy sokkal jobb üvegre lenne szükség a minőségjavításhoz a kis szenzor miatt.
A DOF egy másik terület ahol megint csak lehet trükközni háttérlágyítással, de az nem pótolja a valódi szűk DOF-ot -
Mr.Csizmás
titán
ebay.co.uk
search: "panasonic 14"
első buy it now-os ajánlat, lowest P/P-vel rendezve, located in uk-s legyen. jövőhéten rajság lesz
44500 pengőre jött ki, 350-es árfolyammal, ajándék első-hátsó kupak, meg egy pici szütyő az obinak
sebipayne tuti. elvégre csak egy tükröt kell kihajítani, és a szenzoron módosítani, lásd sony a33, 55, 65...
-
válasz
Mr.Csizmás #8210 üzenetére
Panát? Honnan, mennyiért?
-
sebipayne
tag
Csak, hogy én is bekapcsolódjak ebbe a jövőbeli Milc vs DSLR szenzor vitába: Szerintem hosszabb távon a DSLR-ek halálra vannak ítélve. Egyre inkább ebbe az irányba mozdulnak el a nagy fényképezőgép gyártók és szép lassan a tükör nélküli gépek behozzák a DSLR-ekkel szembeni technikai "fogyatékosságukat". Szerintem nem véletlen nyilatkozta a Canon is, hogy a mirrorless a jövő.
-
Mr.Csizmás
titán
megrendeltem a 14-est
-
FEDman
addikt
válasz
SpongyaBob #8208 üzenetére
A felbontásbeli különbségektől függetlenül még lehetnének akár kompatibilisek, de nem azok.
Sőt, a Pana GX1-en egy vadi új eddig nem használt csatit vezetett, azaz már van 3 féle csatlakozó, e téren teljes a káosz. A Pana LVF2 pl ennek megfelelően jelenleg kizárólag a GX1 vázzal kompatibilis.
Szerintem ez a legkínosabb része az mFT rendszernek és ha nem a beépített EVF-es vázakat részesíteném előnybe akkor valószínű még zavarna is. -
válasz
SpongyaBob #8206 üzenetére
Pana: 200k pixel
Oly: 1,44M pixelEgyéb kérdés?
(Ha jól tudom, más a csatlakozó is)
-
SpongyaBob
veterán
Pana LVF1 EVF-et lehet használni Oly vázon (E-PL1)? Vagy itt nincs kompatibilitás
Illetve egy VF-2-höz képest milyen minőséget képvisel?
-
Ijk
nagyúr
válasz
#58660352 #8201 üzenetére
Nem az érzékelőn múlik, hanem az üvegen. Az amatőrök jelentős része a kis mélységélesség miatt vesz nagy érzékelős vázat, elsősorban cserélhető objektíveset. Egy kompaktra soha az életben nem fognak olyan objektívet legyártani, ami hozná egy megfizethető árú, fényerős fix szűk mélységélességét. És még mindig költséghatékonyabb legyártani egy nagyobb érzékelőt, mint szutyok lapka elé egy extrém fényerejű, penge rajzolatú üveget.
Nikon 1-nél már beígérték a fényerős fixeket, de majd hiszem ha látom. Ugyanis hogy az apsc-ket hozzák, kb f1.0-ás fényerejű üvegeket kellene készíteni. -
törölt tag
válasz
szaby_gyerek #8197 üzenetére
Sokkal jobb minőséget, természetesen! Ennek megfelelően a profik és az igényes amatőrök maradnak majd a nagy szenzoros vázak mellett, de a hobbi fotósok egy része már el fog csábulni a kompaktabb gépek felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kártya csere után nincs kép.
- EAFC 25
- Renault, Dacia topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest