Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
igen. vagy rosszul láttam? vagy te a 200/2-re gondoltál? annak a tipikus használata valóban nem a nikon v1, de azért sokat elmond a nikon 1-ről, ha így is használják. használható követő af-je csak a nikonnak van. mondom, lehet ekézni a cuccot, van is miért, de aki úgy csinál, mintha szart sem érne, az magát minősíti (nem rád gondolok). és a szenzorral önmagában sincs gond. portrékhoz ne ezt vegye senki.
(hány klasszikus portrét lőttem például életemben? nullát.)
-
sebgutkopf
őstag
Ma már nem hoz lázba, de mondjuk 7-8 évvel ezelőtt egy ilyen canon gép vágyaim netovábbja lett volna. Tipikus akkor csúcskompakt design, átnézeti kereső, amibe belelóg az obi orrmánya
Vezérlőtárcsák, egy kis markolat, vakupapucs. Igazi canon design.Ma nem ilyen egyértelmű a helyzet, hogy egy cserélhető obis gép kisebb mondhatni majdnem azonos szenzormérettel.
-
Tulku
veterán
Na itt van uraim, amiről beszéltem.
Power zúmmal egy kompakt is nagyobb az mft-nél, bravó pana!!!! -
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Nálam is csinálja néha!!! Mint egy hosszú záridős felvétel.
Úgy hogy jól halljuk, vagy mindketten egyszerre hülyültünk meg...
szerk: hárman
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ja, néha kattan egyet a Nex-3, én is meglepődöm olyankor. Nem tudom, miért csinálja.
-
sebgutkopf
őstag
Nem vagyok ultrakonzervatív, pl. telefonból se tárcsás vagy nyomógombos van
, de van, amiben jó a jól bevált metódus.Ezen de jót röhögtem, hogy én meg pont fordítva.

Én kész vagyok az érintős telefonoktól (csak gombok) és a tableteket is rü... khmm kerülöm. Ezzel szemben fényképezőgépben jöhet a modern.
A kijelző mint egyetlen vezérlő felület, amin keveredik a megjelenítés és a vezérlés funkciója számomra olyan hitvita mint autónál az rwd vs fwd örök vita.
Igen ott is a funkciók szeparálásában hiszek, mégis a legtöbb ótó elől kapar, ahogy a legtöbb új teló is tapis.On/
na most már értem a hibrid keresőt. Egész működőképesnek tűnik. -
nord_
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Egyetértek... Ilyenkor gondolkodom el, vajon hogyan tud még egyáltalán létezni a Sigma? Ránézésre a 17-70 meg egy-két makróobi tarthatja el az egész társaságot... el nem tudom képzelni, hogy a többi zúmjuk visszahozta volna a befektetett költséget.

-
nord_
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Kereső: rosszul érted. Ha másik fixet teszel föl, csak egy kattintás hozzá igazítani a keresőt.
Videó: aki annyira szereti tekergetni videózás közben a blendegyűrűt, az ne vegye meg. Fuji is megmondta, a vidijó nem elsődleges képalkotási eszköz ennél a gépnél. Vannak még olyan old-fashioned figurák, akiknek a videó ugyanúgy csak ritkán használt játék, mint egy mobiltelefonon a fényképező. (Vagy mint egy GF1-en a monó 720p-s videó.
)Retró külső: ugye ez ízlés kérdése, ezen pedig már a rómaiak se vitatkoztak.
De azt azért hozzátenném, hogy a retró esetében egy dolgot meg kell említeni: annakidején még foglalkoztak azzal, hogy könnyen kezelhető legyen néhány gombbal a fényképezőgép. Manapság? Először olvasd el a négyszáz oldalas használatit, állíts be mindent a menüben, settingsben, csinálj my menu-t, aztán próbáld hasnálni a gépet, amikor olyanok kezébe kerül az ergonómiai kialakítás, akiknek fingjuk nincs az egészről, csak két méterről odahányják a gombokat a váz hátuljára, mi pl. pentaxéknak megy már faszányosan. Előzetes tanulmányozás és fotózás közbeni odanézés nélkül esélyed sincs semmit beállítani.
Na, ezért jó a"retró", mert ott az alapdolgokhoz semmi se kell. Záridő vázon (nem valamelyik jelöletlen tárcsán), blendeállítás ott, ahol az ember logikusan keresné: pont a blendénél.
Nem vagyok ultrakonzervatív, pl. telefonból se tárcsás vagy nyomógombos van
, de van, amiben jó a jól bevált metódus. Tablet mellé retró fotóapparát, megvannak a szélsőértékek. 
-
FEDman
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
"Viszont engem a hibridnek mondott kereső nem lelkesít. Ha jól értelmezem egy sima átnézeti kereső, ami tud zoomolni mint a régi filmes gépeken és van rajta néhány infó, szintén mint a régi filmeseken. És mi van, ha egy tele kerül fel rá? Akkor oda is tud zoom-olni?"
Nem egészen, a Fuji keresője attól hybrid, hogy optikai keresőről át tud váltani full EVF-re. Ilyenkor az átnézeti keresőt elől lemaszkolja és oldalról bevetíti az elektronikus keresőképet. Innentől kezdve ugyanúgy működik, mint pl egy NEX-7-es így aztán nyugodan lehet telével makróval, vagy akármi mással is használni.
Elvileg ugyanaz a kereső van ebben is, mint az X100-ban.
-
sebgutkopf
őstag
Legalább obicserekor ugrana a szenzor elé a zár.
/off
Eddig minden nex-nél találkoztam már azzal, hogy néha (mondjuk 2 hétben 1x) kikapcsolás után egy pár másodperccel olyat csinál a gép mintha exponálna egyet. Legalábbis a hang olyan. Az mi? Biztos te is találkoztál vele a nex3-al. -
madgie
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
"Múltkor videózás közben egy ellenfényes pillanatban kiszúrtam egy porszemet a szenzoron. Lepucoltam, rendben. Viszont ilyen sose fordult elő velem az FT rendszeren. Azért az Oly féle pormentesítő valahogy működőképesebbnek tűnik."
Már múltkor megírtam ezt, emlékszel? Az egyetlen normális szenzortisztítást a 4/3-nál találtam eddig, minden máshoz kellett nekem minimum egy körtepumpa (időnként meg SensorKlear). A NEX-nél még tükör sincs, meg ott van a bajonett mögött közvetlenül a szenzor, az összes por és objektív cserénél lemorzsolódó dzsuva ott landol az érzékelőn (ahol nincs normális ultrahangos tisztítás)
-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Igen, időközben rájöttem, hogy nem fix-.ről beszélek, hanem zúmról (ráadásnak gondolom stabinak is illene benne lennie) az meg igencsak sok pénz...
Kicsit irigylem azért aki ezt a kanyont megveszi...az legalább tudja-látja; ez van, ennyivel kell beérnem. De a nex egy folyamatos leszezmegaziscsakvárgyááá agyalás, ami azért - valljuk be - elveszi a jóember kedvét. Na mind1 még kitartok, mert nagyon tetszik egyébként, de az mft obiparkja duplikálódhatna nex-re idén

Azt a videót én is megnézném...50p-vel reccs!
-
sebgutkopf
őstag
Nagyszerű. És ezekkel most mit csináljak? 2,8-as. A 19-es érdektelen, mert csupán 2/3 fé-re ott van ingyen a kitzoom 18mm-e. A 30-as még poén is lehetne, mert ahogy nézem kisebb mint a 19-es és aps-c -n talán ez az igazi normál látószög nem a 35-ös.
Viszont mivel ez se valami extra a fényerős kicsi a motiváció, hogy pénzt öljünk bele vagy akár a szenzor porosodását kockáztassam az állandó cserélgetéssel.Múltkor videózás közben egy ellenfényes pillanatban kiszúrtam egy porszemet a szenzoron. Lepucoltam, rendben. Viszont ilyen sose fordult elő velem az FT rendszeren. Azért az Oly féle pormentesítő valahogy működőképesebbnek tűnik.
-
sebgutkopf
őstag
Nekem a fujiban 2 dolog tetszik nagyon. Az egyik, hogy nem bayer szűrős és ezért nincs aa szűrő se, a másik pedig értelem szerűen a fixeiket iszonyatosan irigylem!
Viszont engem a hibridnek mondott kereső nem lelkesít. Ha jól értelmezem egy sima átnézeti kereső, ami tud zoomolni mint a régi filmes gépeken és van rajta néhány infó, szintén mint a régi filmeseken. És mi van, ha egy tele kerül fel rá? Akkor oda is tud zoom-olni? Szintén nem hoz lázba a tekerentyű a záridőkkel, se a blende kézi tekergetése, az videózásnál egy halott ötlet, főleg ahogy Madgie is kritizálta az auto óllás helyét, az szimpla idiótizmus. Viszont az expó korrekciós tárcsa az király.
Harmadrészt a retró külső nem hat meg. Tegye a dolgát akárhogy néz is ki, nekem bejön a nex féle modern külső, de a dslr forma is. Nem akarok pt cruisert se venni
Másik téma: azért nem ugyanaz egy 2-es fényerejű zoom-ot egy 1/1,8-as kompakt és egy 4/3-os szenzorra gyártani. Igen az Oly megcsinálta már mind a kettőt csak a gond az, hogy ami 4/3-ra készült azokat úgy hívják, hogy ZD 14-35/2 és ZD 35-100/2 és mindegyik ára 600k huf fölött van és az utóbbi súlya még a 2 kg-ot is meghaladja. Árukhoz mérten top pro obik. Ha ebből indulunk ki ezek nem 1000 usd-s üvegek, hanem több mint a duplája. Elég meredek.

Még egy fix 2,8-as zoom is drága mulatság aps-c szenzorra, ezért fosok a 16-50-től, hogy ha tényleg 2,8-as lesz, akkor nehogy véletlen a 200k helyett 400k legyen az ára, mert akkor falhoz vágom az 5n-t. (de előtte elindítom az 50p-s videót, hogy a memókarin rajta legyen a vég)
-
Mr.Csizmás
titán
lol mi megy a fuji xp1 topicjában
nem tudják milyen jó dolog az ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gondwana
addikt
válasz
rrbmirgamid
üzenetére
Digitcamék 4-5 hónapig hirdettek egy DMW-LW46-ost (LX3 0.75x, nekem is ilyen van, LX3-on brutáljó) gyakorlatilag aprópénzért (24.000), egy nappal csúsztam csak le róla. (hogy legyen 2)
A DMW-GWC1 egy ilyen átcimkézése lehet szerintem, (Elvileg a 0.75x az 10.5mm lenne, de ezt 24mm ekvivalens folytatással kell tudnia, tehát előfordulhat, hogy ekv.28mm-en tényleg csak 11mm)
A 14 f/2.5-re eddig épp csak rápróbáltam, de majd pakolok fel képeket, hogy mit is produkál GH1-en. -
rrbmirgamid
tag
Valóban érdekesnek tűnnek ezek az előtétek, de abban egyetértek, hogy biztosan nagyon drágák lesznek (még az LX3-hoz is brutál drága a 0,75 előtét - szerencsére használtan hozzájutottam olcsón -> én ennyi előnyét élveztem az LX5 megjelenésének.
).És az is biztos, hogy kb. soha nem lesznek kaphatók Mo.-n.
Szerintem, a fisheye nem lesz nagy szám. A wide és tele viszont lehet, hogy használható. Talán a macro is.

-
nord_
veterán
Nyilván, a madárfotózás olyan játék, ahol egy másfél millás Nikkorral megtámogatva a Nikon1 lenyomja az összes MILC-et. De csak menjen el egy laza hosszú hétvégés városnézéses kirándulásra Thom bátyánk, aztán próbálkozzon olyan látószögű, kevés-fényes, kis mélységélességű képet lőni a J1/V1 párossal, mint mi a kis ócska húszasunkkal.

-
Messer22
senior tag
-
Ijk
nagyúr
-
fattyu
veterán
Ha madarásznék lehet érteném
De nekem az ekv 200 a leghosszabban és ha félévente sóhajtok hosszabbért lehet sokat mondok.Bokeh nélkül ellenben nem élet az élet... Azért a magas iso teljesítménye ( amennyire megnéztem még amikor kijött ) is elég véleményes. Nekem meg ezek számítanak. Nyilván meg van a haszna, a több opció meg csak jó.
-
pedig a nikon nagyon is érthető szerintem. kár, hogy nem m4/3 szenzorral csinálták meg, akkor eszembe sem jutna más soha többet.
(thom hogan épp most írt beszámolót 2 hét madárfotózásról, egy csomó mirrorless gépet vitt, köztük a g3-at és e-p3-at is. csak a nikon v1-gyel tudott dolgozni, ráadásul durván jól tudott, pro dslr szinten. és ugye most jött ki a 85/1,8 af-s, az ott 230 mm-nek felel meg, nem is rossz. a nikon borzasztó erős af-ben, sebességben, működésben, miközben képminőségre kb. m4/3 szint. az egyetlen "apróság"
, amit még jobban buksz, az a mélységélességi játék) -
fattyu
veterán
válasz
Messer22
üzenetére
kifutottam szerkesztésből.
Egen vagy akkormár x100 ellen mehettek volna egy ekv 50mm es GYORS és jó obival. 1.8 meg is felelne. még nem is lenne vészesen nagy talán de ha nyitva is használható képe lenne mennyire ütös cucc lenne. így meg...6467: az addig okés csak hol kompakt ez a G?
-
fattyu
veterán
Nem védem egy forintot se adnék érte
Tény hogy a vége oltári necces meg hogy ekkora szenzort vétek elszni egy ócska ráhegesztett kitobival. Csak az irrealitást gondoltam megjegyzem hogy 1.8as zoom obi kéne rá. Szenzorméret miatt erős scifi.Amugy nekem ez pont annyira értelmezhetetlen cumó mint a nikon 1. Más okokból de pont annyira nem értem miért venné meg valaki aki kicsit is olvas.
-
így van. nem is az f2,8 a gond, sőt, az dicséretes. az f5,8 a szomorú. már f3,5-4,5 is jobb lett volna sztem. (még mielőtt bárki megjegyzi, hogy bezzeg a 12-50 esetében védtem az f6,3-at: igen, az egy obi, ami cserélhető. itt viszont nem ez a helyzet, azon az f5,8-on nem lehet változtatni, ha a fene fenét eszik is)
-
FEDman
addikt
Alapvetően nem vagyok egy előtét párti, de a Lumix 14/2,5 + DMW-GWC1-re azért kíváncsi leszek.

Egyrészt így érzésre úgy néz ki nem lesz túl nagy és nehéz, meg a Lumix 14-es is ha jól tudom belső fókuszos és így fix építésű, nyugodtan lehet terhelni a szűrőmenetét.
Kíváncsi leszek mennyire lesz emészthető képe..
A 14-es palacsintából ekv 22mm-es obit csinál, ami elég kellemes.
A Sony 16 szintjét így is biztos megüti majd.
Szóval akár még jó is lehet..
-
FEDman
addikt
Nos, azért csak nekünk is jutott mára egy kis bejelentés.
Főleg így a Fuji árnyékában kicsit olyan sárga, meg savanyú, de a miénk!!
-
Tulku
veterán
Aha, akkor ez a pinpoint olyan, hogy a kép közepére kiteszi, amit élesre akarsz állítani...így már értem, nem rossz ötlet a panától, gratula. (mi a bánatnak nincs ilyen a hiperszuperhűdejó GH2-n?...na mind1)
Ez a sanyinál a píking, persze az nem ad ennyire stabil eredményt, de sokkal jobb, mint szemkifolyatva bámulni a 3 collos lcd-t...persze itt is belenagyíthatsz, ha nem vagy biztos a dolgodban, de az esetek nagy részében elég.Ma is tanultam valamit...
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
ugyanezek az obij jönnek nex-re is, és ott már több értelmük van. sőt, úgy tűnik, hogy alapvetően oda szánták, csak mellesleg csinálnak mft verziót is belőlük. örüljetek, megjöttek az első kompakt fix obik nex-re (a 16-ost leszámítva).

-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
1.8-at már az oly is megcsinálta 2-es véggel azt hiszem, igaz ugyan, nem 4/3 szenzorra, de ez mutatja, hogy nem kerülne 1000 dodóba...igen jól pedzegeted, szerintem is szimpla időhúzás, tesztelgetés ez, nem több.
Nem gondolják, hogy tömeges eladás lesz a dologból (jó példa erre a mi kategóriánk a nex...ott sem gondolták, hogy ekkora siker lesz, azért nincs még egyetlen épkézláb obi sem) legyártanak valamennyit, el is adnak, aztán hátradőlnek és várják, hogy a fejlesztő csapat vadászkutya részlege felkutassa a világhálón a visszajelzéseket (nem viccelek, én így gondolom)
1-2 év beletelik (ha lesz még kulturált emberiség addigra...) míg kijönnek egy elfogadható, majd mindenki számára szerethető "összhangzattan"-nal.Nem tudom, milyen ez a fudzsi, de alapjában véve a koncepciója bitang jó (fényerős fix-ek, akár más gépeken is használhatóak, jól kinéző, jó fogású gépváz, megfelelő minőségű szenzor...stb) és szerethető, bármennyi is az ára. Az x100-ból sem adtak el tömegével, nem is az volt a cél (teszt volt az is) szerintem ebből már több fogy majd (szerintem majd 10x-ese) és a következő generáció már mindenben közelebb lesz a szélesebb néprétegekhez (na nem az xpro utódja, mert az hasonlóan drága lesz, de az azalatti generáció)
-
Így van, manuálnál azt állítasz élesre
amit akarsz(helyesebben: amint TUDSZ/sikerül!). És azt is eldöntheted, hogy használsz pinpointot, (azaz -asszem 4x!- belenagyít a közepébe) vagy szemre állítod élesre f1.2-n, ahol olyan szűk a mélységélesség, hogy azt egy egérmozin >50%-hogy pontatlanra állítod be.Ha a végeredményt papírra előhívatod, és nem poszterméret, akkor nem gond, egyébként pedig nyavalyoghatsz, hogy basszus nem az orra, hanem a füle lett éles...

Igen, és mindent azért nem lehet egyszerre. Meg kell elégedni, hogy csak a közepén van pinpoint, de aki komponált már annak ez sem gond.
-
sebgutkopf
őstag
Egy zoom obinál ekkora érzékelővel kezdő fényerőnek az 1,8 elég irreális elvárásnak tűnik. Ha fix obis lenne akkor ok, de zoom? Mft-re sincs és még a pro obik között se lesz 1,8-2,8-as soha, akkor majd pont egy kompakt gépre fog a Canon egy 1000 $-os lencsét ráhegeszteni? Aztán lenne rajta egy 1800 usd-s árcimke, akkor azon lehetne fanyalogni.
Inkább a tele végén az 5,8, ami fájdalmasabb. Jobb üzenet lenne valami 4-4,5 körüli végállás.
Mag a koncepció felveti azt a kérdést, hogy miért ezzel jött ki a Canon? Időhúzás amíg eldöntik csináljanak-e végül ilyen szenzorral cserélhető obis verziót? Vagy azt jelenti, hogy már elvetették volna a milc koncepciót?
-
Manuál obinál úgy jön elő a pinpoint fókusz, hogy lenyomod a vezérlőtárcsát ami ugye gomb is. Az ugyanis AF-es obinál csak az exp. korrenció és blende között váltott, de mivel ekkor nincs blende ezért A módban alapból exp.korrekciót állítasz vele, ha lenyomod akkor meg beugrik a pinpoint!
ügyesen megoldották. -
madgie
titán
Huhh, a legszűkebb blende után van az automata állás az objektíveken
Nekem ez így totál logikátlan, elég ritkán használ az ember f16-os blendét, ellenben ilyen fixekkel majdnem mindig nyitottabb blendékkel dolgozik... mennyire életszerű, hogy teljesen át kell tekerned az objektív rekeszskáláját, ha rekeszautomatikát akarsz beállítani? Fordított (normál) esetben nyitott blende, egy-két katt, ott vagy az A állásban. -
Tulku
veterán
A 18 f2-es jöhetne nex véggel a fudzsiról!
-
Tulku
veterán
Én akartam megvenni, csak nem ért rá annak idején Miklós az egyik szombaton, ekkor esett a választásom az 1.4-es nikonra. 35 ben van nekem, nem bántam meg, nagyon szeretem. DOF tudom, hogy kanyonnál puhább, mert puhább az egész obi is (azért szerette MIklós is) Nekem viszont videóra is kell, és erre nekem alkalmasabb a nikony...
Használd egészséggel...nem sok ember büszkélkedhet 1.2-es obival!
-
-
Tulku
veterán
És az induló érték lenne legalább olyan mint a kis s100-ban (arról már nem is beszélek, hogy mint az xz1-ben).
Mer akkor aszongya a jószág (mint énmagam) hogy hagyom 1.8-2.8 között a fét, oszt legalább közelebb menek este a cselekményhez...de így?Majd arról regél és álmodik a fél világ hogy milyen lenne egy canon váz, meg belső egy xz1 optikával...mert kell egy csapat, ahogy Minarik mondaná, ha nem temetnék el holnapután...
-
teljesen OFF, de nincs neki fórum:
Adobe ACR-t szeretnék használni, ha lehet "magában" vagy minimális gazdaprogrammal. Mindenféle sokgigás memória és tárhelyzabáló fotoshop, és buzeráns kötelező-ha-megdöglesz-is katalogizáló lájtroom nélkül. Lehet? -
Tulku
veterán
Nekem furcsa, hogy a kanyon így köszön be a nagyobb érzékelők világába.
Igaz a Nikonyt sem értettem, de ott mindenképp előny, hogy le lehet csavarni a lencsét (az hogy lesz-e helyette más, az más lapra tartozik)
Mindegy nem tisztem a nagyok nóóháu-ját bírálni, megteszi azt majd a piac. -
Messer22
senior tag
HI
Az M42-esek között akad választék bőven.
Az orosz cuccok rendszerint olcsóbbak, de nem rosszak: helios, jupiter, mir, stb.
hasonlóan jók a pentacon cuccok. (50 1.8, 200F4)
Aztán akadnak a zeiss és egyéb finomságok nem olcsóért
minél nagyobb fényerő, annál jobb

a gyútáv meg egyéni preferencia kérdése. -
-
RCTiv
tag
én csak az árára gondoltam, (ami szintén sok szerintem) ha a csúcskompaktokhoz hasonlítjuk akkor a nagy szenzor miatt muszáj volt a canonnak feljebb pozícionálni az árat. Hogy a termék jósága milyen nekem nem tisztem eldönteni, persze az a 2.8-as nyitóérték mondjuk 1.8 lenne, már érdekesebb lenne az egész, addig is semmivel nem jobb bármelyik MILC-kitobi párosnál. de valószínűleg a sima kisszenzoros csúcskompaktokat azért odacsapja majd rendesen, meg kihajtható kijelző, tekerentyűk, onnan nézve azért erős.
-
Mit kóstálhat manapság használtan 50/f1.2 manuál obi? Canon vagy hasonló...
-
PRO-peller
senior tag
Itt nem a képminőséggel lesz a gond (sőt!!!), hanem a nem kompakt mérettel. A G12-höz mérten mindenképpen előre lépés. Én Nikon féle 1"-es érzékelőt tettem volna bele 10 (esetleg 8!) mpx-el és lehetett volna akkora mint az elődje. Zoom obinnál meg jó a f2,8 kezdőnek és 6 v. 8x zoomot a videjó kedvéért sem spórolnám ki. Ezt is el fogják adni.
-
-
Tulku
veterán
"A fix obis gépek nagy előnye a rendszergépekkel szemben, hogy kisebb méretben összehozhatók, na ezt a trendet rúgta fel a Pana zoom palacsintája, de elég rendesen. "
Ennyi, tökéletesen összefoglalva.
Ezt gagyogom, a pana jövőt teremtett. Ha ezt a trendet folytatja, világverő lesz!"Az igazi különbség, hogy míg a Panára később bármikor feldobhatsz egy 45/1,8-at, vagy akár valamilyen olcsó manuális 50-est, addig a Canon tele végen mindig is f/5,8 marad és ezt nincs az a szenzor ami korrigálni tudná."
Ezt meg nem láttam, úgy írtam előbbi posztomat, de adnám a lájkot, ha részt vennék a buzerátor faszbúúk projektben, amit sönstejn vagy zonnensejn vagyki alapított...így csak egyezik a véleményünk.
-
sigma..............

-
Tulku
veterán
szenzor mehet a p..ába (bocs nem téged sértegetlek)
nex.nek kib....ott jó a szenzora, mégis a fos üvegek miatt manuál lencséket alaklmaznak rá, akik akarnak is valamit.
Itt meg, max akkor cserélhetsz lencsét, ha előveszel egy komoly gyémántfogú lombfűrészt...
2.8 indulásnak?....komolyabbnak gondoltam a kanyont!
Ps: m4/3 kitzúmmal odahegesztve...biztos, lesz, akinek ez is elég
-
FEDman
addikt
válasz
Dare2Live
üzenetére
A Pana 16-os lapkájához képest nem hiszem hogy olyan drámai lesz a különbség.

A Pana GX1 X kit obival 950$, a Canon kompaktja 800$
Azért ez nem olyan drámai különbség.Az igazi különbség, hogy míg a Panára később bármikor feldobhatsz egy 45/1,8-at, vagy akár valamilyen olcsó manuális 50-est, addig a Canon tele végen mindig is f/5,8 marad és ezt nincs az a szenzor ami korrigálni tudná.
A fix obis gépek nagy előnye a rendszergépekkel szemben, hogy kisebb méretben összehozhatók, na ezt a trendet rúgta fel a Pana zoom palacsintája, de elég rendesen.

-
FEDman
addikt
Azzal nekem önmagában nem lenne még semmi bajom, ha cserébe emiatt kompaktabb lehet a méret.
De ha már kompakt én egy nagy szenzoros fix obis cuccra vágyom. Mondjuk egy 43 szenzoros Pana kompaktosan vázba húzható 20/1,7 obival LX3 méretben.
Ha már kompakt akkor nekem ennyi kéne, nem több.

-
Dare2Live
félisten
Az a pici különbség összeadva avval, hogy a Canon nem kőkori szenzorokat rak a gépeibe simán összehoz 1stopnál nagyobb difit.
A képeknél sztem nem az Xes obival kéne hasnlítani a méretet, Xes obival mennyi is egy G1X?
Ha vmivel hasonlítani kell az a G12, és ahoz képes büdös nagy lesz az előrelépés. Már az, hogy MILCes gép mellé is rakták sokat elmond az egészről.
Amúgy baromira kemény év lesz ez, végre beindulni látszik egy komoly verseny ahol nem van Nikon, meg Canon és a rest...
-
FEDman
addikt
Annyira pici a különbség, hogy ennyi erővel simán tervezhetett volna a Canon mindjárt 43 méretűt, gyakolrati szempontból a külömbség elhanyagolható.
Kicsit olyan marketing szagú ez a szenzor méret, mintha csak azért fejlesztettek egy 1,4mm-el szélesebb érzékelőt, hogy elmondhassák nagyobb mint a 43.
Meg hát ez a kompakt tele végén f/5,8 fényerejű és ez már a büdös életbe nem lesz jobb..
Ráadásul a szutyok kis keresője miatt szép nagy lett.
Jó naaaagy..

Ha legalább 24mm-ről indulna..
Ez így számomra semmiképp nem alternatívája a m43-nak.
Ettől függetlenül pozitív, hogy a normális méretű szenzorok végre elkezdtek a kompaktokba is leszivárogni.
-
eeXaa
addikt
...és ez? [link]
-
na, canon g1 x is befutott. kár az obiért.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
meg köll venni az üvegeket, alájuk meg egy akciós nex-5-öt

-
sebgutkopf
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Most kénytelen leszek belédkötni

Hát azért nem tudom mit szólnál ha nyugaton kéne 1000 Eur/ hó bérleti díjat fizetned (mert lakást nem tudsz venni soha életedben) és ha kocsid is van akkor az éves biztosítási díj is laza 600-800 eur éves szinten, ami kicsit több mint a duplája a hazai 20-30 ezreknél. Szép és jó, hogy a műszaki cikkek olcsók, de a fix költségeik iszonyatosan magasak. Ha havonta a fix költségek elvisznek 1500-1700 eur-t, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy az áhított 2000-2500-as fizuba, ha még enni is akar, akkor nem fér bele csak úgy egy 1300 eur-os fényképezőgép.
Nem mondom, hogy nem lehet kint jobban élni, de nem olyan mértékben mint sokan elképzelik. A legnagyobb különbség inkább az élhetőség ahogy elférnek egymás mellett és a mentalitás.
Itthon se elérhetetlen dolog egy nettó 300k-s fizu. Alacsony rezsi esetén ennyi erővel itthon is pár hónap alatt összespórolható egy ilyen gépre. Ja hogy ez nem az átlag. Kint se az átlag ember vesz ilyen drága fényképezőgépet, és a prémium autókkal se az átlag emberek járnak. -
Tulku
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ráadásul az a "csúcskompakt"....2,5 induló fényerő és 800 dodó!
Vastagon fognak mostanában a cerkák, de rendesen.Én vagyok hülye, vagy tényleg sok 200 ezer egy kompaktért?...
-
Mr.Csizmás
titán
vótmá? fém obik

kicsit elfogultak/fanboyok, hogy holmi canon csúcskompakttal teszik egy hírbe

-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
az igazság az, hogy az obik nem drágák. és valószínűleg jók. váz viszont úgy is lesz olcsóbban, amint kijön az x-pro2

-
Gondwana
addikt
A Fujin kívül van-e még valakinek elviselhető digitális "disposable" gépe? (mint pl. most a C10 10.000 forintért, amit odaadhatsz a gyereknek, hogy játszon vele, maximum még valami jó is kisül belőle.)
-
Dare2Live
félisten
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Ez az árazás nekünk rémisztő, akik hiába csinálunk "qualified" munkát 120-150-200-250Knettonk van. NYon ahol egy hasonló melónál 1500-2000-2500eur a netto hasonló melónál (~460K-775K) miközben a legtöbb dolog ~ugyanannyiba kerül, vagy max a szállás 2*annyiba, teljesen más a helyzet. Ott egy ilyen gép nem 'elérhetetlen' élom met 1+évet kell rá sporolni hanem egy 1-2hó sporolás után megvehető dolog.
-
Tulku
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
A fudzsi elég sokféle gépet dob most piacra egyidőben, nem biztos, hogy ez a szegmens, amiben a nagy lehetőséget érzik.
Gondolom, volt egy határidő, amikorra el kellett készülniük a különböző kategóriájú gépeknek és úgy gondolták megrohamozzák a világot. Hogy ezt miért nem egy hónappal előbb tették, az számomra érthetetlen, mint ahogy az x pro árazása is, de ettől függetlenül biztosan megalapozott fejlesztő és marketing munka van benne, elég csak az ilyen-olyan megszellőztetett "kémfotókra" gondolnunk. Felépített struktúra ez, éppen úgy, mint a nex-nél az obihiány, ami szvsz direkt történt így, ennek okai nem e fórum témájához tartoznak... -
sebgutkopf
őstag
Jellemző a milc közösségre, hogy már bármely gyártó kicsit ígéretesebb vázában a "megváltót" véljük felfedezni. Aztán mindig van valami bibi, ami miatt elhal az érdeklődés és mégse lesz belőle tömegtermék.
Vagy egy egy alb@szott jellemző, ami a próbák során derül ki, vagy a gépet "paper lauch" státuszba soroló ár. Mert ugye hiába van, ha annyiért már senki se veszi meg.Persze külföldi fórumokon össze tud verődni egy 20-30 fős lelkes tábor a sok száz milliós nyugati és tengeren túli lakos közül, akik tényleg meg is vesznek 1-1 ilyen gépet és az a nálunk fellelhető 0-1 géphez képest soknak tűnik. De azért a létszám ott is jelzi az arányokat, hogy ott sincs kolbászból a kerítés. Ott se az előző megváltóknak hitt nex7 a gxr, fuji x akármik a best sellerek, hanem érdekes módon ott is beérik az 5n-el és az epl-ekkel a p-k helyett és szintén nincs minden bokorban leica.
Ebben az árazásban az a rémítő, hogy van egy termék, ami iránt nagy az érdeklődés, de egyrészt valószínűleg lehetnek idegesítő "Fuji-s" tulajdonságai és még az árképzése se helyezi a racionális régióba.
Lesz annyi vevő, hogy esélyt adjon a cégvezetésnek, hogy ezt a koncepciót egy olcsóbb termékbe beletegye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Linux felhasználók OFF topikja
- Renault, Dacia topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vezérlőtárcsák, egy kis markolat, vakupapucs. Igazi canon design.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)