Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Hm, furi. Mondjuk én fotónál simán ráhúztam az élességet (látható az LCD-n a különbség, de a raw-nak hála fotónál édesmindegy), de ez videónál nem járható út

Cimborám akar valami HDSLR-t, főleg daruról, rail-ről meg hasonló finomságokról használná, így 90%-ban külső monitorral dolgozna (az meg asszem megy a GH2-n HDMI-n)... mennyiért adnád a GH2-t? Off vagy privi is jöhet, továbbküldöm neki.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Superbad
üzenetére
épp kérdezni akartam milyen kártya az optimális a GH2-be. Mert hogy egy szinte extrém 100mbit/sec video is 12.5 megabájtot jelent másodpercenként. Akkor minek a 45mbájt/sec? Gondolom ez is olyan reklámszöveg lehet mint a tenyérnyi méretű hifi 600Watt PMPO teljesítménye
Vagy ez csak az olvasásra vonatkozik és az írás már meg sem közelíti? -
k1csi
senior tag
válasz
Superbad
üzenetére
Mit jelenet az, hogy megette?
A GH2 nem ismeri az UHS-I-et azaz 30 MB/s-nél gyorsabb kártya csak akkor fog előnyt jelenteni amikor megfelelő kártyaolvasóval kimásolod a fájlokat.Érzésre (nem volt kedvem méregetni) 16GB-os Sandisk extreme Pro-t (95 MB/s) kb. max. 15-20 MB/s-el írja a GH2 (5-ös fotó sorozat, és inkább az alcsonyabb értékhez közelebb).
Azaz tök fölösleges gyors kártyát tenni bele (hacsak a kiolvasás nem számít). Személy szerint egy 30 MB/s-es Sandiskel használom (időnként DSLR-ben low level format-ot nyomva rá, amit nem találtam meg a GH2 menüben).Egyébként engem nem zavar, nem szoktam sorozatokat lőni vele (DSLR-el sem igazán).
Halkan megjegyzem sok értelmét a nagy bitrate hackeknek sem látom.
PC-n ugyanaz a Sandisk simán 50 MB/s felett írt (pontos értékre nem emlékszem, régen teszteltem, USB 3.0-ás olvasóval).
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Pedig érdemes néha, elég betyáros tele-helyettesítő eszköz

Persze beltéren ronda eredményt produkál, de kültéren vállalható.
-
fil
őstag
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Jaja, minél több részlet látsszon. Sajnos a sok antenna miatt így is sz*pó volt. Megpróbáltam lementeni az első panót jpg-ben, de egészen 30 ezer pixel szélességig vissza kellett méretezni az eredeti 70+ ezerről, hogy el tudjam menteni

Mindjárt itt lesz, mondjuk ezen is látszik ,hogy egy-egy képnél nem volt elég stabil a kezem és az illesztések is rosszabbak... a lentebbi, második panó pontosabb lett.
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Negyed óráig két kézzel kapaszkodtam mindenbe, meg remegett még a lábam is, aztán bő egy óra után már rohangáltam körbe, mikor a panorámákat lőttem az antennák között

Ez a kevésbé jó változat leméretezve (eredetileg 76 ezer pixel széles, a 45/1.8-cal készült
), a másik, kicsit jobb, fektetett géppel készültnél viszont nehezen találta a ptgui az illesztési pontokat és néhol kicsit el is rontotta sajnos az illesztést 
-
ati3x
senior tag
válasz
Superbad
üzenetére
Ha azt nézem, hogy a különbözetből tudok venni egy vagy két objektívet az alapobi mellé, és akkor még mindig ott vagyok mintha egy SONY 5N,-t, vagy egy GX-et vettem volna.. Másrészt még előtte kiderül, hogy érdekel e komolyabban a téma, érdemes e venni komolyabbat. Gondoltam első körben valami régebbi manuális obit venni, adapterrel.. Ugye ha 20 éve elvoltam a zenittel és a manuális élességállítással, akkor most is megoldom..

-
-
nord_
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Nikon 35mm F2-t ismerem, filmes vázon, D700-on kiválóan dolgozik. F2-n kellemesen, krémesen lágy, 2.2-re rekeszelve már penge. Egyetlen hátránya a kicsit lazán járó fókuszgyűrű, de ez szokható. Építési minősége jó.
(Más 35-öst sajna nem ismerek... Canon EF 35-öt és a Nikon DX 35 1.8-at is próbáltam, de a blendegyűrű hiánya miatt ezek sajna kiesnek... Szerintem nézz be a manuálobis topikba, ott biztosan tudnak mondani valami tutit.
) -
nord_
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Miért Canon? Az EF-es obikon nem fogsz tudni blendét állítani. Egy rakás más, kiváló minőséget adó lehetőség van (manuál Nikon, Zeiss), ahol nem csak rekeszgyűrűd lesz, hanem a fókuszgyűrű is nagyságrendekkel finomabban jár egy manuálobin, mint egy többszázezres AF-es csodán.
35mm? Miért pont ekv.70mm?

-
válasz
Superbad
üzenetére
hát azért az az igazság, hogy anno az esztétikum komoly szerepet kapott egy termék tervezésénél. ma viszont annyira az eladásokra van kihegyezve minden, hogy az a lényegi szempont, és maximum akkor lesz szép, ha az véletlenül egybeesik ezzel.
de hát nézz meg egy régi varrógépet, órát, kávéfőzőt, konyhagépet, akármit. pont erről beszél ken rockwell is.

-
Marseille199
senior tag
válasz
Superbad
üzenetére
Szerintem azért, mert egész egyszerűen szebb. Mostanában kezdenek sokan rájönni, hogy a kilencvenes években bekúszó és a mai napig hasonló fgép külső nem biztos, hogy mindenre üdvösség. És most ne jöjjön nekem senki az egész napos munkahasználattal én még mindig biztosabban fogom meg bármelyik RF vázamat, mint jópár tükröst és MILC-et. A D70-et tartom egyedüli kivételnek. Egyszerűen jobban simul a Zorkij1/Leica vonulat a kezembe, Azt' kész. Nem beszélve egy OM10-es Olíról, vagy egy FM2-es Nikonról. Legalább olyan (ha nem jobban) kényelmesek számomra, nem rontja el őket az ergonomikusan tervezett markolat, meg a hátsó ujjtámasz, ami minden kézméretű embernek más.
-
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
Á, össze-vissza. Asszem 200 darab 25" a G3 (alapvetően a G3 a rosszabb gép ebben, nem tudom, miért azt használtam a fő elképzeléshez...), a GF1-et tíz perccel később kezdtem és azok 30" képek (és a "szaggatásnál" nem fogott a régi kioldóm, a madzagot igazgattam, hogy tovább menjen
)FEDman: egyszerűen nem tudtam helyezkedni, két domb között lehet ezt látni, ha odébb megyek, fák, bokrok mindenfelé. Mindegy, jobban is meg lehetett volna oldani ezt.
-
doktor úr
aktív tag
válasz
Superbad
üzenetére
Lilliput 668GL - amúgy sajnos a GH2 nagyon rossz tulajdonsága, hogy ha HDMI monitort kötünk rá, nem hajlandó 720p-s üzemmódra

-
Freddy76
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Lehet, hogy én is földhöz vágom, hátha akkor elkezd zörögni. De lehet, hogy csak a Panák zörögnek.
Most viszont gyorsan vennem kell egy 20-as panát, holnapután megint megyünk nyaralni négy napra, ott ki tudom próbálni alaposan... Csak nincs időm hirdetéseket böngészni ebben a két napban.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Superbad
üzenetére
Nem létszükséglet a Full HD @ 50fps. Csak előny ha van.
A Pana GF3 is tudja, de azt már leírtam miért van kilőve. A Sony NEX-5N lenne nekem egy egészen jó választás (az is tudja a fenti videó módot), viszont annak sincs rendes mikrofon bemenete, ellenben kapható hozzá Sony logós,spéci egyedi portba helyezhető mikrofon. Ez kevésbé vigasztal... viszont amit videós képminőség terén tud az teljesen letaglózó.
-
Gondwana
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Postával innen (ha jól számoltam) 85k körül lenne - ami azért nem kevés, amikor ennyiért 20mm f/1.7 kapható, ami nagyságrendekkel többet tölt a gépen, azt meg te tudod, hol van az az anyagi határ, amiért érdemes kompromisszumozgatni mindenfélét.
LX3-on a DMW-LW46 mint konverter saroktól sarokig éles képet produkált, a 14mm f/2.5-ön viszont már lágyítja a széleket (a 20-ason meg még lusta voltam kipróbálni) - szóval nem minden esetben van úgy, hogy amire rátekerhető, azon jó is. -
madgie
titán
válasz
Superbad
üzenetére
G3/G5 for president!

arn: a GH vázakon kábé minden objektív ronda, ez van
Egy GF1-en vagy G3-on meg olyan kis csecse egy pancake, vagy az utóbbin a 45/1.8 hogy ihajj. Funkcionalitás meg kétélű dolog, valóban nincs annyi gomb, de átgondoltabb felületű érintőfelület van, ahol a 3*5 saját beállítású Q Menu-be olyan dolgokat is rakhatsz, amire egy D4-en sincs elég gomb. Persze a G5 ötvözi a kettőt, három hardveres FN gomb + Q Menu, na az keleti kényelem a köbön 
-
Gondwana
addikt
válasz
Superbad
üzenetére
Ez a zötykölődés a PL 45 f/2.8 macronál gyakran emlegetett jelenség - a stabi kikapcsolt objektívben lengő teher, ami alá nem állunk, pont ez a csörgés miatt féltés törölte a bilibelógakezem kívánságlistámról. (Az Oly külömben is kisebb és a stabi hiányának vakuval kompenzálása nálam se okoz lelki törést. Van kép, amin művészkedek, és van kép, amin dokumentálok)
-
Tulku
veterán
válasz
Superbad
üzenetére
Elnézést, én a "G3 pedig ronda" szösszeneteket Parci kartácsnak címeztem, ő ágáll ellene, én pedig nem vitázni járok ide...
De...
A P1 szerintem egy csodálatos masina, nekem a p3-nál is jobban tetszik, azt hiszem az összes mft váz külcsínye elbújhat mellette (az OMD talán nem, de arról nem beszélünk mint Voldemort-ról...
)És biza (ha volt, ha nem) be kell vallanom, hogy szebb mint a G3...ez van.
És minden szubjektív, ami ízlés dolga...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fali konzol lapos tévékhez
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Arc Raiders
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Formula-1
- Opel topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- Tamron 11-20mm f/2.8 Di lll-A RXD Sony E
- 32GB CORSAIR Dominator Titanium RGB DDR5 6400MHz CL32 KIT garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

pedig csak bő évtizedes cucc

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dolgozok majd rajta!