Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Egy újabb valag kép természetesen a 12-50-el meglőtt hol ide hol oda fókuszált bemozdult kép.

Mindenesetre arra jó, hogy csekkoljuk az alap iso-s zajt.
Az 1 EV-vel alulexponált képeket felhúztam 3 EV értékkel. Természetesen Raw-ban kikapcsolt zajszűrés mellett.

-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Már eddig is piszkosul vékony AA szűrő volt az összes mFT gépben, szóval ezen a téren túl sok mozgás tér már nincsen.

Még mindig sok kérdőjel maradt az OM-D-vel kapcsolatban. Ami biztos, hogy zajban és dinamikában is előreléptek. Kérdés már csak az, hogy ezt egyrészt hogyan érték el, másrészt hogy kellett e emiatt esetleg egyéb területeken kompromisszumot kötni.
Lassan jó lenne látni egy korrekt tesztet is, normális obival.
Van már sok kép, de mondjuk úgy, hogy nem a legprecízebb oldalak ontják az OM-D képeket.

-
persze, mert a haverod ugyanilyen szerencsétlen volna bármilyen más géppel is. a d5000 elég ronda, meg kicsi a keresője, meg rossz helyen forog az lcd-je, de ezektől függetlenül is egy abszolút funkcionális jószág. a nikon a d100 óta nem csinált rossz vázat, az az igazság. olyan nagyon más sem.
-
eeXaa
addikt
válasz
hegyimorc
üzenetére
...igazából a beállításokkal bajlódik, hol ez, hol az nem jó... volt hogy fél napig sötétszürke képeket lőtt vele, és ketten sem jöttünk rá a miértre... nem szeretném részletezni, igazából látni kellene.. mellesleg 1 éve van dslr je... szóval lehet ez is közrejátszik...
-
eeXaa
addikt
..haveromnak d5000-se van, ...hát nem szeretnék annyit szenvedni vele.... csodálkozik csak hogy miket tud a g2, persze azzal nyugtatja magát, hogy dehát ez azért nikon, és hogy ők csak fényképezőt gyártanak... persze nem hitt a fülének amikor elárultam, hogy az egyik leglényegesebb dologért(szenzor) a sony ajtaján kell kopogtatni...

-
Superbad
tag
Szerintem inkább az új handycamét tesztelte.

-
Mercutio_
félisten
válasz
Superbad
üzenetére
Ha még mindig nem jutottál hozzá jelezd, és holnap estefelé feldobom valahova (11MB)
FEDman: Egyértelműen látszik a difi mgasISO-n a G3-hoz képest, de nem lehet, hogy az AA-szűrő az eltérés oka?
PRO-peller: Szerintem jó lesz neked ha a D3100-at választod......meg nekünk is

-
FEDman
addikt
-
madgie
titán
"de gondolom ezt az OMD-n korrigálták..."
Ebben én nem lennék biztos
De reménykedjünk, hátha!Mit összeremeg a kezetek! Nem isztok ti eleget
Kézből, kirakaton keresztül 45/1.8 ETC módban. Te tudod, mi az ETC, de másnak egy kis kép róla, mennyit vág ki a képből. -
Tulku
veterán
Azért videónál nem jön rosszul az a szenzorstabi...GH2-m úgy remegett a 45 1,8-al kézből mint a nyárfalevél...ideges voltam mint állat; hihetetlen részletgazdag, dinamikus, kontrasztos, gyönyörű film, de mintha valaki állandóan cibálná az elejét.
Persze az eddigi oly-k úgy yello-ztak stabival hogy ihaj, de gondolom ezt az OMD-n korrigálták...
-
FEDman
addikt
Ne hagyd, hogy a nagyon hasonló zoom átfogás megvezessen, a micro 12-50-nek semmi köze a ZD 12-60-hoz. Előbb utóbb biztos lesz ZD-nek tényleges micro-s megfelelője, de ez még nem az.

Ellenben már most vannak olyan obik mFT-re, amik FT-re sose voltak:
12/2 - 14/2,5 - 20/1,7 - 45/1,8 - 75/1,8 -
madgie
titán
No igen, én meg azt nem tudom sokszor elképzelni, mire jó a képstabi (mivel normál telét nem használok soha)

"tapicska az e-m5-ön is van"
Van hát. Egy év múlva visszatérünk rá, ha azonos ársávba kerülnek. Egyébként tényleg a tapicskára épül az egész, emiatt nem is kényelmetlenebb sokkal, mint a GF1, lévén a zanzásított jobb oldalhoz ritkán kell hozzányúlni. Esküszöm eszembe jutott ma, hogy a GF1-et "kettősíteni" kellene.
-
madgie
titán
Külsőleg ronda, az a fránya tapcsika viszont mekkora már! A 45/1.8-cal szépen, gyorsan megfogja a mozgó témát is (nem 120-szal repesztő autót). Nálam az E-M5 egy dologban kérdéses még: az AF hatékonysága, főleg sötétben. Eddig az Oly-nak nem nagyon ment ez, az E-P3 is hiába volt villám, ha sötétben úgy viselkedett, mint a nyolc éves Pana kompaktom

Ja, másik G3 téma: szvsz azért sz*r a DxO mérésekben az alacsony dinamikája, mert ott is zajos a lelkem. Nem foltokra kell gondolni, számomra egészséges, de alacsony érzékenységen mai szemmel nem megszokott szemcsékre (LR-nál). És mivel nincs agyonszűrve, így a DxO mérésein nem is teljesít olyan jól.
-
válasz
ROBOTER
üzenetére
hmm, megnézegettem most jobban, és tényleg, a nex-7 például elég csúnyán elpáholja az om-d-t iso 3200-on. a pénznél, a térképnél, mindenhol nagyon látszik. persze 24 mp kontra 16. de ugyanez igaz iso 800-on is, és a nex-5n-re is... de a canon g1x is jobb pár helyen, bár ott már minimális a különbség.
milyen képek ezek? látom, hogy ott van alatta a raw-ra link, meg azt, hogy a képeken "Std" zajszűrés van. az oly-nál mondjuk az elég borzasztó, off vagy maximum low a nyerő. persze ez tárgytalan, ha ezek raw képek és az std a lightroom és társai zajszűrését jelenti.
-
ROBOTER
addikt
Mármint más kivágott részleteknél az Olynál van bőven mosómasamosodája.
Pedig ritka kivétel, de eddig ez az egyetlen tesztoldal, ami átlóra illeszti a 4:3 és 3:2 arányú képeket, így mivel mindkét kamera 16 megapixeles, azonos méretűek pixelben a tárgyak. Az összehasonlítás így könnyű. Pl. a papírpénzen már komoly különbség van.
ps.: A Canon G1X obija tényleg ennyire vegyes? Már a múltkor is a kép széleit néztem egy másik tesztnél.
-
Tulku
veterán
válasz
PRO-peller
üzenetére
Pro-Peller: egy váznak szerintem nem csak egyirányú kiterjedése van...szélesség, vastagság...
Parci: Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy nem bixelbuzulásból áll a fenyképezés, a cél, hogy szerethető, nekünk tetsző, (ájlájk) gépünk legyen és tessen nekünk amit csinál...pont egy GH2-est akartam eladni neked, a szavaid belém ivódtak...nem tudom miért de olyan fotós ars poetica-vá vált bennem az a pár mondat...
Persze tudom, hogy itt nem a lapkáról van csak szó, hiszen kinézetében, fogásában, gyorsaságában, ficsörökben újat hoz, vérfrissítést ad az mft-nek, tovább megyek, lesz egy példa amit minden fórumon, beszélgetésnél fel lehet hozni, tkp az élharcos.Megértek én mindent...

Fedman: sokáig írtam...
-
FEDman
addikt
válasz
PRO-peller
üzenetére
Gondolom nézted a vázak vastagságát is, és akkor az obikról még nem is beszéltünk.

-
-
FEDman
addikt
válasz
PRO-peller
üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az E-M5 a kétrészes markolat nélkül nem nagyobb egy G3-nál?

-
PRO-peller
senior tag
A videjó miatt is jobb lenne a G3 14-140-nel. De ez már így pláne a fellegekben jár. Haj: legyen ami kihullik.

Ami az E-M5-öt illeti, nem éppen a kompaktságra törekszik. Nem tudom, h egyáltalán mire törekszik ez a váz a széles mezőnyben? Illetve tudom, h mit tud, de nekem nem elég ahhoz, h az árát képviselje.Mégis: miben a legjobb nem csak mft-ben gondolkodva! Mert nem csak mft-ből áll a világ...
? Hiszen nem is egy csöppség. Szóval az átlagnál nagyobb mft-s váz csak a szenzorával virít? Mondjuk az tényleg ok. Illetve a máshol nem lelhető tulajdonságokat keresem.A G3 kit az én olvasatomban 150k-t sem ér, de már nagyon közelít a célhoz!
D3100 kit helyett ezt inkább. -
Tulku
veterán
Ezt bizisten nem értem...nem szabad venni

Adott egy váz ami olyan amilyen, de íbéjről 120-130 körül megvásárolható.
Abszolúte kezelhető iso értékek, baromi gyors, pontos...hát nem szép, viszont kicsi, és van fogása (pl1-nél határozottan jobb)
LCD-je nagyon tapizható, meg merem kockáztatni, hogy dettó mint a GH2. Két dedikált gomb, a gyors LCD-n pedig egy valag további. És pillanatnyilag a 3 EVf-es gép közül az egyik az mft fronton.S most hasonlítgatjátok egy 300 ezres géppel, ami nem baj, de szerintem nem azonos kategória, akkor sem ha azonos a lapkájuk. PL1-et sem hasonlítgattuk a P3-hoz, mert ugyan azonos a lapka, de nem azonos súlycsoport.
OMD mindenben jobb mint a G3 viszont legalább dupla árban...
Fedman: Ez roppant figyelemre méltó az 5n-nel...ebben tényleg nem a G3-GH2 lapka van...
-
FEDman
addikt
Nos akkor lássuk ezt a szenzor kérdést.

Az F-N feltette a szokásos iso sorozatát. Jó szokásukhoz híven letölthetőek a Raw-ok is.
Le is húztam gyorsan az E-M5 és a G3-as Raw-okat.Az egyenlő feltételek miatt mind a kettőt Corel AfterShot Pro-val konvertáltam, a zajszűrést teljesen lehúztam róluk.
Sajnos elég alulexponáltak, különösen az Oly, de azért a lényeg azt hiszem látszik így is.

-
Gondwana
addikt
válasz
andersen10
üzenetére
(egy mivel lettél gazdagabb?)

Szerk.: de a 36 az R(everse) vagy csak előre villan? -
andersen10
aktív tag
Ma voltam az oly boltban. Nincs info az e-m5 magyaro. bevezetéséről. Aki most foglal, annak ha meg lesz az ár és az időpont felkínálják az előrendelésre konvertálást (nem kötelező of course). Lesz bemutató szervezve és teszt gépek is jönnek majd. Csak nem tudni mikor....
(és nem mellékesen gazdagabb lettem egy Olympus 81-el !)
-
Messer22
senior tag
G3/EM-5 szenzor

-
Tulku
veterán
No akkor mert Madgie-nak már tetszik:
G3 a szegény ember OMD-je!

Pro-peller: Neked kinőtt a hajad?
(150-ért vettem Magyarországon G3 kitet
) -
nagyon odarakták magukat ehhez a stabihoz. azért vagyok optimista, mert eddig a legjobb stabi, amit használtam, történetesen az e-3-ban volt. oké, ott a fogás is durván jó amúgy is, de akkor is, brutálisan hatékony volt. a nikon vr 2 kevésbé győzött meg, pedig az is nagyon jó. a pen vázaké meg kifejezetten szar, sőt, bugos is, 1/60-1/80s körül még ront is. de deklaráltan nem volt egy jó valami.
most viszont azt állítja az oly, hogy a legjobb, meg 5 fé. ám legyen.
-
FEDman
addikt

Ennyit arról, hogy tele obiknál a szenzor stabi nem olyan hatékony, mint az optikai.

-
Ez egy álmodozó topik, nem is mft.

-
ha nikon lenne, az lenne az új megváltó eljövete, de így is örülök neki, mindig benne van a pakliban, hogy sikerül megszeretnem és megértenem a lájtrúmot, és akkor máris zsír.
meglátjuk, hogy mit fognak kérni érte, attól tartok, én sem megjelenéskor leszek reális megrendelő......
-
-
FEDman
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Hát e téren azért a G3 is nagyon rendben van.

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest