Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Már hét éve

-
madgie
titán
Az más, GH2-re kuporgatok, ritkítani kell az obiparkot. Vagy azt adom el, vagy a halszemet. Megnéztem a képeimet, az utóbbi fél évben ötször, ha volt vázon a zoom.
szerk: egyébként csak kézből tudtam eddig képeket lőni a kettővel (14/2.5 vs 14-45 OIS), f3.5 körül egyformán élesnek tűnnek, a pancake 2.5-nél már kicsit mos a sarkokban, de belefér.
szerk2: hogy rárabolnának már a halszemre!

-
nord_
veterán
Gyönyörű lett ez az új Oly!

Látva a képeket, és a beépített kis markolatszerű kiemelkedést, nekem ugyan nem kéne rá se a felső, se az alsó grip. (A kettő együtt meg aztán főleg nem... nem kicsit néz ki bután a két csavar egymás alatt.)
Sőt, nekem még az ezüst is tetszik! -
madgie
titán
LCD-nek jobbnak kell lennie, még a NEX-énél is*. Állóképben szerintem is bitang lesz ,az új stabi is jónak tűnik.
*NEX-hez képest borzasztó fakó a GH1-é, ami igazából nem akkora gond, a NEX-féle csalóka volt: az olyan képet is szépnek mutatta, ami kuka

nord_: az ezüst szerintem is szép (a fekete is, de az mikor nem?), a 45/1.8-cal szép páros lehet

-
Tulku
veterán
Igen, pontosan ezt írtam, csak nem tudok ilyen szép nyelven

Vagyis, (GH2 vs OMD) előnyök:
- időjárás állóbb váz
- grip
- jobb jpeg motor
- gyorsaság - sorozat
- vázstabiKátrányok:
- videó képességek
- ár
- nem kihajtható lcd (van akinek ez nem hátrány)
- szenzor (made by Mercutio, bár megkockáztatom, hogy még így is jobb állóképe lesz, mint a GH2-nek, még raw-ban is)
- nincs beépített vaku (van akinek ez sem hátrány)Lcd és evf minőség szerintem forma-forma, biztosan több ficsör lesz benne, kinézet pedig erősen szubjektív, bár én az oly-ra tennék...
-
madgie
titán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Szerintem ez a gép messze van a komoly videóképességektől. Még az hagyján, hogy nincs 24p, de csak interlaced videó van full HD-nál... no meg a 30 fps out of sensor is két évvel ezelőtti időket idéz. A GF1-em tud ennyit, sőt...
Ennek a gépnek AVCHD 2.0 kellett volna, Full HD/60p-vel, és akkor már talán lenyelhető volna, hogy csak 20 Mbps körüli bitrátát tud.
-
ROBOTER
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Mekkora egy tahó már aki az új kamerát így kezeli.
Azért az Oly is békaphattya, hogy kihoz egy ilyen kamerát komoly videó képességekkel, és közben nincs rajta mikrofonbemenet. Tehát ott az új vaku a folyamatos fényű lámpával, de ha külső mikrofont akarsz, akkor a vakupapucsod foglalt.
-
ROBOTER
addikt
Be van jelentve odaát.
Egy előnye van, hogy nem tudok elaludni. Megnéztem ezt a videót és rájöttem, hogy ezen a szinten én is tudok angolul.
Mekkora poén már, hogy a youtube további videóként az OMD koncertfelvételeket hozza fel. Electricity.

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Á, nem árulom én azt. Ha majd kell, szólj. Próbakép vagy akármi. Talán akkor nem felejtem el

-
madgie
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Huhh, neked még lógok egy sorozatszámmal! Bocs, teljesen kiment a fejemből

-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Már leírtam, semmi újdonság

Kimégy, lefagysz, nyomod a gombot, otthon összerakod

Ez volt ma az első próbálkozás, "csak" 71 darab 25 másodperces kép összefűzve. Darabjaiban jobban néz ki, így összerakva felejtős. Aztán rápróbálkoztam a sarkcsillagra is... elsőre nem fűztem sok reményt hozzá, mert telihold van és alig pislákoltak abban az irányban a csillagok. 114 darab 30" képet lőttem el, hátha mégis jó lesz, bíztam a kis 14-es palacsinta fényerejében. Bevált

-
madgie
titán
No csak kipróbáltam a 14/2.5-öt éccaka

-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
De biza, de ha megnézed mennyivel szebb színeket és szemcsézettséget hozott ki az Oly ugyanabból a 12MP-s szenzorból is, ami a Panákban is volt, akkor JPG-ben sejthető, hogy elég jó dolgot hoznak ki belőle.
A multi-aspectet kellett volna a kezükbe adni, annak a dinamikája már elég tisztességes alacsony ISO-n is, de szvsz majd talán 2 év múlva kiadja a kezéből a Pana amikor már minden szenzor rég lelépte

Messer22: Jaja, az azért irreális elvárás, hogy az Oly lelépje, vagy megközelítse a Panát videóban.
-
Tulku
veterán
Tudom, hogy senkit nem érdekel, de MOV-ot ment, max 4 gigát, max 20 mbit/s bitráta és 60i...hát ez fenyképező lesz, és videóban nem csap oda a GH2.nek...
A pár nappal tett jóslatom második része bejött, az elsőre várni kell egy kicsit.
Aszongyák "csak" 1000 dodó lesz a váz? Az tényleg nem egy eget rengető ár...
-
Dare2Live
félisten
Kintvan az E-M5 Full specs [link]
Van olyan fontos, hogy linkeljem...

-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
300k-ért már adnak mellé egy GH1-et is

-
Tulku
veterán
Érdekes, a sima 5-ös nekem is "recsegősebb" fíling mint a c3 vagy az 5n...
Nem tudom miért, talán azért mert 5n-em van?
Komolyra fordítva, tényleg nagyon precíz építési minőség, arra nem lehet panasz...az obi más kérdés, hozzáteszem hogy a kitzúmja a pana "erősebb" zúmjának minősége, nem a 14-42-é.
Peregrinator: régi jó 45-200? Olcsóbb is, elég jó is...
-
törölt tag
Ma a munkahelyemen kültéri fotózás volt, a céges Canon EOS 20D / EF-S 17-85mm gépet használtam, de tartalék gépként ott lapult a zsebemben a GF-2 / 14mm F2.5.
A GF-2 végig a zsebemben is maradt, ugyanis egy mozgó járművet kellett fotóznom, ezért nélkülözhetetlen volt a zoom. A nap végén megnéztem a jelenlegi Panasonic MFT optika kínálatot, és megállapítottam, hogy nagyon kéne egy 5x átfogást biztosító alternatíva, mert a 14-42mm és a 14-45mm túl rövidek, a 14-140mm pedig több mint 250 körmöci aranyat kóstál ugyebár. Tehát egy 14-70mm nagyon jól jönne mondjuk fele annyiért

-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Hm, átgondoltam!
Elnézést, elég lehúzósra sikerült a vélemény, de ettől még ez a 'fílingem' volt/van, legyen akármennyire csúcs a belbecs, sajnálom. Én sem örömömben, hanem megdöbbenésemben írtam. Az obikat pedig sehol nem szokták fényezni... -
nesa
veterán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
43rumors
-
sebgutkopf
őstag
Már csak pár óra és meglesz a nagy bejelentés. Hírért nem fogok fennmaradni, de reggel amint lehet biztosan megnézem mit hoz az Oly.

-
sebgutkopf
őstag
Nex 5: apám, valami nagyon olcsó kínai kacat fíling,
Ezt a kijelentésedet nem ártana újra átgondolnod. Sok rosszat el lehet mondani arról a gépről úgy, hogy senki nem szól közbe, de hogy "olcsó kínai kacat" azt nem. Tisztában vagy vele, hogy egy fém vázas gép építési minőségét szarozod (amit pont minden teszt fényez), ami soha nem nyikorog, nyekereg, erős és olyan kijelző van rajta, amiről az Oly összes mft gépe még ma is csak álmodik? (Talán az E-M5.)
A kevés kezelőszrv nem a minőség kategóriába tartozik. Ha azt mondod, hogy ennyi gomb neked nem elég, azt elfogadom a te véleményed, de ez amit írtál egyértelműen badarság.Sorry, de nem tudtam elmenni mellette.

-
-
nord_
veterán
Nem olyan nagy gond az. Amikor D300 + MB-D10-et használtam, a markolatban lévő aksihoz is csak így lehetett hozzáférni, hogy leszedtem a marcsát. Nyilván, nem ez a legkényelmesebb mód.

Ha az Oly okos, úgy is megoldhatja, hogy az aksit lehet tölteni a vázon keresztül is, mint egy mobiltelefont. Egyébként nem is értem, ez miért nem terjedt el... kissé ósdi hatású, hogy állandóan ki kell venni a gépből a cuccost a töltéshez. -
Nagyon úgy beszélsz, mintha már előrendelted volna....
Sztem, ha csak ennyi problémád van, akkor örülhetsz 
Egyébként mielőtt összehasonlító képeket láttam volna, sokkal nagyobbnak gondoltam. Most így már állatira nyálcsorgatós a cucc.Tegnap amúgy matattam Saturnban (számomra) új gépecskéket...
Nex 5: apám, valami nagyon olcsó kínai kacat fíling, minimál kezelőszervek, rémes objektív, úristen! Ezt valaki megveszi??
Fuji X10: hm, igen tetszetős küllemre, kár hogy le volt merülve az aksi benne! Nagyon zsír. Eltartott egy darabig, míg rájöttem hogy hol nem tudom bekapcsolni
-
FEDman
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Hehe, hát ilyen szempontból mindig jobb az egybeépített markolat az opcionálisnál, ez tény.

Engem most inkább az foglalkoztat, hogy ha csak az egyiket rakom fel az alsó rész nélkül, akkor tudok e majd úgy akksit cserélni, hogy ne kelljen hozzá levennem a markolatot?
Mert annak mondjuk nem örülnék..Persze ha teszem azt fel a váz oldalról fogadja az akksit meg a kártyát akkor a gond letudva. Meglátjuk, hamarosan ez is kiderül.
-
FEDman
addikt
-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Csakmer a kep szabadkan keszult.
En ilyet csak kepen latok, mert felenk nemjar hokotro

-
nesa
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szabadkán?
-
Tulku
veterán
Nem célja...
Teléiben, zúmjaiban mindben benne van a stabi, fixei pedig megtarthatók viszonylag kis zársebességgel (14, 20), ráadásul elég fényerősek is.
Gyanítom, ha csinál egy ilyen fixet mint az oly (60-80 mm körülit) abban is benne lesz a stabi.szerk: Madgie gyorsabb volt...
Még egy dolog: oly videóban azért is elég gyengusz, mert a stabija bekapcsolva elég komoly "yello" effektet csinál, nagyon kíváncsi vagyok hogy küszöböli ki ezt az új csúcsgépük. Bízzunk benne, hogy találtak rá gyógyírt! -
Ijk
nagyúr
Az a 75 f1.8 elég kívánatosnak néz ki.
Az új vázat illetően pedig nincsenek illúzióim, drágább lesz a fujinál, az E5-nél valamivel olcsóbb. -
Gondwana
addikt
Szombaton hülyegyerek otthonhagytam az ND szűrőt, vasárnap reggel óta rá van gyógyulva a 14 f/2.5-re jól!
(szerk.: tudom, hogy alulexp, még nem volt érkezésem korrigálni - de 1/60s f/5.6-tal mennyivel dinamikusabb lehetett volna...) -
sphe
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ezt tényleg érdekes hallani. A 16os nex kitobinak is van egy elég nagy szórása. Én tök jól jártam vele.
(mármint nem a 16ossal) -
sphe
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
Ne flamelj, ezt mások is olvassák. Ahogy a nex fórumon is mostanában diskurálták nem csak a fotóson, hanem az épp aktuális obin is múlik a milyensége - van minőségi szórása a kitobiknak, de ez (a kicsivel) átlag (feletti) felhasználóknak nem biztos, hogy érzékelhető. Az enyém nekem pont jó, a netes tesztek szerit is árához képest megfelelő.
-
Messer22
senior tag
válasz
Marseille199
üzenetére
jó az mint kitobi, inkább a 14-45-öt tolták el és túl jó lett. a bibi a cég szempontjából az, hogy ennek az obinak a birtokában kisebb a hajlandóság a fejlesztésre az új obik vásárlására, így kijöttek egy butított verzióval, amit még gyártani is olcsóbb.
kb a többi márka kitobija is hasonló szinten van.
-
Mercutio_
félisten
De - emlékeim szerint - FEDman szinte csak fixen 14mm-en használja, ez esetben jó áron eladni a 14-45-öt és venni egy 14/2.5-öt se elvetendő ötlet

Sajnos nincs se 14-42-m, se 14-45-öm, így nem tudom összehasonlítani a képminőséget, de nekem jobbnak tűnik így első néhány kattintás után is a 14-es fix, talán madgie csinál nekünk egy sufnitesztet?
bár a 14-45 elvileg jobb mint a 14-42... 
-
ROBOTER
addikt
Na közben kiderült, a vakun az a második reflektor egy folyamatos fényű LED. Alapvetően gondolom videóra van, de talán be lehet kapcsolni állóképnél is.
-
Messer22
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
te most melyik 14-42-ről beszélsz?

Nekem a 2. pana van. (full fekete)
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
130Ł angoloktól, így nincs vám
mondjuk a forintot elég sz*rul váltják, de még így is kb. annyi volt mintha megveszem miklósrabi-tól amit hirdetett. -
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Már 4 napja lehetett tudni, hogy érkezik egy 75/1,8 meg egy 60/2,8 macro, ezek után már nem volt olyan nehéz beazonosítani őket méret és forma után.

Grat a 14-eshez, lassan már kezdem rosszul érezni magam, hogy már csak nekem nincs még ilyenem.

-
FEDman
addikt
Az a korábban pletykált Pana 12-50/2,5-3,3 OIS lett volna igazán fincsi!

Egyrészt nagyon kellemes az átfogása, másrészt kevés fényben egy kistelénél nekem a 2,8 is kevés, úgyhogy ott így is úgy is fixet használok.
Mondjuk mostani állás szerint valószínű erre még várhatunk. A Pana most 12-35/2,8-on dolgozik, az Oly most hozta ki a fényerőtlen 12-50-et, ezek után a közeljövőben nem számítanék ilyesmire.
No nem mintha túl sok ok lenne panaszra. Ha ilyen nem a méret, csak a teljesítmény számít felállásban gondolkozunk, akkor pl én ellennék egy Pana 12-35/2,8 + Oly 75/1,8-as párossal is.

De mivel jelenleg ezeknek az árát esélyem sincs kiköhögni, így részemről nem olyan sürgős a történet.

-
Mercutio_
félisten
Bakker milyen szemetek van nektek, hogy ezt a feliratot ki tudjátok olvasni, én nézegettem, nagyítottam, de csak a homályt látom, meg, hogy pofás így ránézésre

Most hozta meg a postás a 14/2.5-ös obit, besza-behu milyen pici és könnyű, még a 20-ashoz képest is
kipróbálni nem tudtam még, mert eléggé átfagyott szegényke, most akklimatizálódik az előszobában 
-
nord_
veterán
Szerintem képminőségre már nincs gond az alapzoomokkal se (pl. 14-45).
A mostanság szokásos kettőnyócas 24-70-ekkel az a problémám, hogy ha már alapzoom, akkor az legyen már olyan, hogy portréra is jó! Tudom, kicsit hosszabb lenne, de F4-gyel vagy 3.5-4.5-tel, 2.8-4-gyel, mint pl. a Canon/Nikon 24-85, 28-105-ök voltak sokkal jobban kihasználhatók. 24-70 mellé úgyis kell valami, akkor meg előnye nincs a 24-70 2.8-nak, mert kétobis lesz a játék. Így inkább legyen 24-85 vagy -100 F4 és mellé egy 20 1.7 vagy 25 1.4. Így itt is kétobis szett lesz, viszont az alapzoom kellemesebb átfogásával és a fix miatt a fényerő pluszhoz is jutunk.
-
ROBOTER
addikt
12-35-re gondolhattál, ami pontosan 24-70 egyenérték, ami az összes gyártó választékában megtalálható. Akárcsak a 35-100 -> 70-200.
Egyetértek azzal, hogy jobban használhatóak a kicsit megnyújtott zoomok, de ilyenkor van a méret, vagy a minőség, vagy a fényerő sérül.
Én most garantálhatom, hogy elmebeteg ára lesz.

-
válasz
szaby_gyerek
üzenetére
Bezony-bezony, nagyon kellene egy nemcsak fényerős, hanem átlag fölötti optikai minőségű alapzoom...
Megmondom őszintén, hogy várom is meg nem is a Pana 12-30-at. Meglehetősen kicsi az átfogása, az f2.8 még megbocsájtható lesz abban az esetben ha a minőségre nem lesz panasz. Aztán még a kérdés: hogy a szokásos módon piszkossul túlárazza-e a Pana, vagy nem. Böszme áraik vannak.
Valakinek nincs valami konkrét híre, hogy mikor dobják piacra???
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

)