Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#32501) FEDman válasza nord_ (#32490) üzenetére


FEDman
addikt

"Vagy éppen a 4/3-os gépeknél lehet legjobban tapasztalni, hogy az ekv érték ilyen szempontból mennyire nem jelent semmit sem. A 25-ös objektív lehet, hogy ekv.50-nek felel meg, de érzetre mindenképpen egy nagylátó képét adja."

Most az egyszer nem értünk egyet, mFT-n a 25mm-nek perspektíva torzításban pont olyan a képe, mint FF vázon egy 50mm-es obi.

Sőt, egy ha egy FF 24mm-es obit teszel konverterrel mFT vázra akkor az is pont olyan lesz torzításban, mint FF-en egy 50-as.

Hogy miért? Gondolom azt tudod, hogy minden obi a kép széle felé egyre jobban és jobban kezd torzítani. No most egy FF 24mm-es obi is hiába eredetileg egy erős nagylátó, ha mFT vázra teszed akkor pont a legjobban torzító részek esnek le és így végeredményben torzításban pont olyan lesz, mint egy FF 50-es. :)

[ Szerkesztve ]

(#32502) nord_


nord_
veterán

b.vr, FEDman, köszi!

Fedman,
Most az egyszer nem értünk egyet
Ahogy írtam, ezt régebben olvastam, elmentettem és most jutott eszembe rákérdezni. Tehát ez nem az én irományom. :)

(#32503) nord_ válasza hegyimorc (#32500) üzenetére


nord_
veterán

Akkor GX7 bemutatóra kell várnom... Pedig az Oly 17, 45 páros a nekem való kombó. :)

(#32504) wavrekordz válasza hegyimorc (#32483) üzenetére


wavrekordz
csendes tag

Szigorúan markolat nélkül... nekem az E-M5 méret abszolút ideális, sőt lehetne még téglább is :)
Ilyen szempontból nekem az Olympus RC35 az etalon, a kicsi fém tégla... imádom kézbe venni, megőrülök érte :)

Zárt logikai rendszerben minden igaz állítás tautológia.

(#32505) k1csi válasza nord_ (#32490) üzenetére


k1csi
senior tag

Figyeljük meg, hogy telénél nem rajzol el a lencse a kép szélére kerülő kör alakot. Pont amiatt, mert a látószöge kicsi, ahogy közeledünk a nagyobb szögek felé, annál jobban elrajzolja az objektív például az arcokat a kép szélén. Hiába ad croppon a 17 mm akkora látószöget, mint a ff-en a 28, az elrajzolás a cropon nagyobb lesz, mint a full érzékelőn.

Ezt miből gondolod?

A kör azért nem lesz kör a széleken mert a rektilineáris vetítés arra van kihegyezve, hogy a párhuzamos párhuzamos maradjon, a merőleges meg merőleges.
Gondolatkisérlet: Néhány méterre szemben állsz egy végtelen nagy fallal egy hengerrel a kezedben. Ha a hengered merőleges a fallal a metszet kör lesz. Minél jobban elfordítod a metszet egyre inkább megnyúlik abban az irányban ahova elfordítottad. Minél jobban közelíted a 90 fokot (180 fok látószög) egyre nagyobb és nagyobb lesz a metszet.
Azaz az, hogy mennyire fogja széthúzni a kört a rektilineáris obi a látószögtől függ nem a szenzor méretétől, legalábbis amíg a szenzor meg a téma aránya olyan, hogy a szenzor arányaiban elhanyagolhatóan kicsi egészen biztosan.

http://www.tawbaware.com/projections.htm

http://mathworld.wolfram.com/GnomonicProjection.html

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#32506) wavrekordz válasza nord_ (#32490) üzenetére


wavrekordz
csendes tag

Ezt a témát egyszer már nagyon körberágtuk a zindex fórumon és röviden semmi értelme, mert egész egyszerűen nem igaz... józan paraszti ésszel belátható, hogy a leképezés során semmi nem változik, csak rövidebb a gyutáv, rövidebb a képátló, a szögek viszont változatlanok.

Zárt logikai rendszerben minden igaz állítás tautológia.

(#32507) FEDman válasza nord_ (#32502) üzenetére


FEDman
addikt

Ja, akkor már értem miért volt ilyen zavaros. Őszintén szólva nem tudom mi volt ennek az írásnak a lényege. Egy részét egyszerűen nem is értettem, a másik része meg simán nem igaz. :)

(#32508) nord_ válasza k1csi (#32505) üzenetére


nord_
veterán

Úgy látszik, jobban ki kellett volna emelnem, hogy NEM én írtam. ;)

(#32509) b.vr válasza k1csi (#32505) üzenetére


b.vr
őstag

"A kör azért nem lesz kör a széleken mert a rektilineáris vetítés arra van kihegyezve, hogy a párhuzamos párhuzamos maradjon, a merőleges meg merőleges."

Szerintem amúgy jóra gondolsz (legalábbis a linkjeidből azt gondolom) de ilyet ne írj már :) Gondolj csak egy összetartó sínpárra (pedig ugye azok párhuzamosak) vagy egy szögben fényképezett ablakra, asztalra, akrmire (azaz bármire aminek a szögei meg a valóságban merőlegesek, miközben a képen a legkevésbé sem)

Az egyeneseket igyekszik megtartani egyenesnek - és e mellett konkrétan a tengelyre merőleges síkokban (de csak ezekben) pedig valóban a párhuzamos párhuzamos, és merőleges pedig merőleges (ún. egyiránypontos perspektíva)

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#32510) ROBOTER válasza nord_ (#32490) üzenetére


ROBOTER
addikt

Nézd, vedd figyelembe, hogy hullafáradt vagyok. :)

Amennyiben a mondandód arra utal, hogy az azonos képszöget eredményező összeállításokban az ún. vonalperspektíva eltérhet, akkor ezt felejtsd el.

A perspektíva (annak az a része, ami a tárgyak takarását, a vonalak összetartását illeti) tisztán geometria. A fénysugarak egyenes úton terjednek. A megfigyelő és a megfigyelt tárgyak térbeli helyzete számít, semmi más. Ugyanabból a pontból nézve a tárgyak takarása és az élek összetartása nem változhat. Pont ezért közeli tárgyaknál jelentős különbségek adódhatnak abból, hogy az egyes objektíveknek máshol helyezkednek el a fősíkjaik, ezért az állványos teszt (gépváz rögzítve) hamis eredményt ad. De az a méteres tartományból kilépve már nem jelentős.

Emlékszel erre?

Természetesen a háttérmosás más mértéke különbözővé teszi a képeket, de a vonalperspektíva nem változhat.

[ Szerkesztve ]

(#32511) FEDman válasza MLaca (#32475) üzenetére


FEDman
addikt

Épp azon dolgozom, hogy bemutassam én hogyan képzelek egy E-M1/GH3 kategóriás "munka" gépet.
Már biztos írtam erről, de most nekiálltam összedobni róla PS-ben egy méretarányos ábrát. Kíváncsi leszek ki mit szól hozzá. :)

(#32512) k1csi válasza b.vr (#32509) üzenetére


k1csi
senior tag

Hagyjuk, ez messze vezet, de leginkább sehova.
A szemléletes példámban amit próbáltam hozni a végtelen fal volt a tengelyre merőleges sík.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#32513) Studi válasza FEDman (#32511) üzenetére


Studi
addikt

Végülis a felülről belenézős EVF-ed bejött, ha picit más formában is. :C :)

(#32514) FEDman válasza Studi (#32513) üzenetére


FEDman
addikt

Ez most nem az ötletről mint inkább praktikumról fog szólni egy teljesen más kategóriában.
Konkrétan egy GH3/E-M1 méretű nyúzni való váz lesz. :)

(#32515) nord_ válasza ROBOTER (#32510) üzenetére


nord_
veterán

Naná, hogy emlékszem. :)

Köszi, sejtettem, hogy ez a helyzet, ezért is mentettem el az index fórumról annó valaki más által elkövetett hsz-t, hogy megerősítsetek, hülyeséget olvastam (zárt topik, van, aki innen ott is tag, ő találkozhatott vele).

(#32516) b.vr válasza k1csi (#32512) üzenetére


b.vr
őstag

"Hagyjuk, ez messze vezet, de leginkább sehova."
?
Nem vezet ez messzire, hiszen az idézett állításod hamis: "a rektilineáris vetítés arra van kihegyezve, hogy a párhuzamos párhuzamos maradjon, a merőleges meg merőleges."
Ehhez elég ha megnézed a linkeden az illusztráción a _térburkolatot_: az egyenesek egyenesek, de a párhuzamosak nem párhuzamosak, a merőlegesek nem merőlegesek.
Mint írtam nem erre, hanem arra van "kihegyezve" hogy az egyenesek egyenesek maradjanak (és csak speciálisan a tengelyre merőleges síkokban marad a párhuzamos párhuzamos, a merőleges merőleges)

Ettől még amit linkeltél az jó, és ahogy kezdi ("Rectilinear projection is instantly familiar to anyone who has used a camera...it is the projection used by almost all camera lenses") az egyben rámutat arra miért írtam korábban hogy a mostani téma szempontjából zárjuk ki például a halszem-objektívet.

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#32517) eeXaa


eeXaa
addikt

...Előrebocsátom, nem vitatkozni szeretnék erről, de "a munkagép" terminus számomra még mindig nem tisztázott.
Én a munkagép = munka, (csúcsminőség) hallatán divat, riport, stock, eseményfotózásra gondolok, ahol az m43 ill. 4/3 nemhogy az élen járna, hanem sehol sincs, (ha pedig lenne, szivesen látnék olyanok munkáit akik tényleg pénzt is keresnek ezekben az ágakban) ennek legfőbb oka a szenzorméret, és a fényerősebb telék hiánya, ez utóbbi persze idővel pótolható.
..itt a fórumon úgy látom a munkagép mint fogalom inkább utal olyan vázakra amiknél az ergonómia, testreszabhatóság, strapabírás alapkövetelmény, tehát ilyen téren van top pro váz a kissebb szenzoros rendszereknél is, és mindez társulva a kiváló képminőséggel, alkalmassá teszi hogy pénzkereső eszközzé váljon.
Tehát ebből arra következtethetek a fórumon olvasottakból, hogy a szenzorméret, nem számít, ha munkáról, van szó, márpedig a való élet teljesen mást mutat. Amit én látok az hogy ha nem illusztratív, mellékes dologról szól "munka" mint fényképezés hanem csakis a képek minőségéről, akkor FF, ha a gyorsaság is fontos, ha nem akkor közép,ill nagy formátum.
..akkor most hogy is van ez?

(#32518) FEDman válasza eeXaa (#32517) üzenetére


FEDman
addikt

Egy fényképezőgépet nem egyedül a szenzor mérete teszi munka géppé. Sőt elsősorban nem az. Sokkal inkább az hogy mennyire bírja a gyűrődést, mennyire lehet ütni vágni, milyen az állóképessége, mennyit bír egy töltéssel, magyarán használat szempontból mennyire alkalmas a feladatra.
Ezen felül persze az elérhető képminőség is nagyon fontos szempont. Ennek viszont egyrészt nem a szenzor az egyetlen ismérve, másrészt mag van rengeteg féle feladat, rengeteg féle igénnyel. Van ahová nem létszükséglet az FF szenzor, aztán van olyan is ahová meg az FF is kevés.

Meg aztán ez stílus kérdése is lehet. A Fuji X100 nem profi, nem FF, még csak nem is rendszer gép, csak egy fix obis kompakt, mégis találkoztam már olyan profival aki X100-al lőtt végig egy komplett esküvőt és piszkosul jók lettek a képek. :)

(#32519) b.vr válasza eeXaa (#32517) üzenetére


b.vr
őstag

"a munkagép" terminus számomra még mindig nem tisztázott"

Munkagép az amivel hatékonyan és az elvárásoknak megfelelően el tudsz végezni egy adott munkát. Nem kell ezt túlmisztifikálni :)
Konkrétan eseményfotózásra (főleg mert nagyrészt ebből weben lesz illusztratív képanyag) meg szerintem pont tök jó a m43 (írtam is ezt már), főleg ha nem akarod így végigszenvedni mondjuk a Szigetet. Erre már egy Pana 12-35 + 35-100 kombó is tök jó, de főleg majd az Oly 12-40 + 40-150 + 300. És nem kell beleszakadni, plusz meg tudsz mozdulni az emberek között is.
Nyilván egy portré vagy divatfotósnak meg nem lenne ideális választás (ezt is írtam a fenti linken) De ez ilyen dolog, nincs mindenre egyformán ideális gép. Sokféle munka, sokféle "munkagép" :)

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#32520) eeXaa válasza FEDman (#32518) üzenetére


eeXaa
addikt

..valószínűleg nem lehet olyan élesen meghúzni a határt, ahogyan az én fejemben él, csak mindig szebesülök azzal ha profi "munkát" látok, hogy az nem valamilyen crop-os szenzorral készült.

#32519: ...értem én, és nincs is ezzel gondom, hogy mi a célszerűbb, vagy hogy mi topiclakók mit gondolunk erről, hanem arra gondolok ami a való világban zajlik... (ne haragudj, de ezt minden irónia nélkül mondom)

[ Szerkesztve ]

(#32521) b.vr válasza eeXaa (#32520) üzenetére


b.vr
őstag

"csak mindig szebesülök azzal ha profi "munkát" látok, hogy az nem valamilyen crop-os szenzorral készült."

hmm...

Én mostanában (különféle okokból) a Nikon 1-ben kezdek kicsit elmerülni, ami ugye még "cropposabb" a m43nál is. Ajánlom ezt a cikket (illetve a szerző más írásait), szerintem érdekes és tanulságos olvasmány :)
(külön bónusz hogy a cím utalás az egyik kedvenc filmemre)

Amúgy a cikk apropója hogy épp _nyomtatott_fotóalbumot_ (könyvet) készít egy halászkikötő életéről, és erre számára miért a nikon 1 a legjobb _munkagép_ :) És közben persze szóba kerül sokminden más, kimondottan a fotózással mint munkával kapcsolatban is. Tényleg érdemes elolvasni.

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#32522) FEDman


FEDman
addikt

Most hogy túl vagyunk az Olympus első profinak szánt fényképezőgépének, az E-M1-nek a bejelentésén és lassan kezdenek az élmények lerakódni gondoltam megmutatom én is hogyan képzelek el nyúzni való E-M1/GH3 méretű vázat.

Már eddig is sokat beszéltünk arról, hogy egy ilyennek váznak milyennek kellene lennie, hogy úgy döntöttem össze is dobom az elképzeléseket. Már csak azért is, mert az E-M1 bitang jól sikerült kis váz lett, egyedül a külsejével nem tud mindenki megbarátkozni. Míg az E-M5 szinte mindenkinél egyből telitalálat volt, addig az E-M1 már sokkal megosztóbb.

Nekem speciel amúgy tetszik az ahogy kinéz az E-M1, de ettől függetlenül szerintem is lehetett volna akár sokkal bátrabb is az Olympus. Ahogy korábban írtam is ebben a kategóriában jó lett volna egy E-M5-nél lényegesen nagyobb teljesítményű akksi és ezzel párhuzamosan, ennek megfelelően egy a jelenleginél még komolyabb markolat se lett volna rossz.

Főleg úgy, hogy ezzel a vázzal az Olympus a még megmaradt hűséges FT tulajokat is megakarta szólítani. A hybrid AF-fel és a sokkal jobb kompatibilitással valószínű ez sikerülni is fog.

No de mivel kedveskedhetett volna még nekik az Olympus?
Hát naná azzal ha mindezt egy E-1 forma mFT vázba csomagolja.
Ami ráadásul még az előbb említetteken is segítene, de erre majd visszatérek.

Első körben emlékeztetőül itt egy méretarányos összevetés az E-M1 és az örök klasszikus DSLR E-1 között.

Azon túl, hogy a micro váz mellett kis buci az E-1, az is jól látszik, hogy a nagy öreg adott méreten belül milyen ügyesen gazdálkodott a hellyel. Azzal, hogy bajonettet eltolták szélre több hely maradt egy komoly vastag markolat kialakítására.

Komolyan nem is értem, ahogy a Panánál az L1, úgy itt az E-1 forma világának átültetése mFT vázba olyan szinten adja magát, hogy meglep hogy mindig még nem lépték meg.

A Panasonic azóta hihetetlen hosszú várakozás után végül meglépte azt, amit megkellet neki. Talán az Olympus is egyszer így fog tenni, de addig is míg ez nem történni meg jobb híján összedobtam én a mini E-1-et! :)

Máshogy fogalmazva készítettem egy méretarányos ábrát arról, hogy hogy festene egy mFT váz az E-1 formatervével:

A rövidebb bázistávnak megfelelően lecsökkentettem a váz vastagságát úgy, hogy közben megtartottam a komoly markolatot.

Ezen felül, hogy a realitások talaján maradjunk a magasságát és a szélességét pont akkorára lőttem be, mint amekkora a jelenlegi OMD E-M1.
Azaz ez a két mFT váz egy fotóstáskában pontosan ugyanakkora helyen férne el. Ehhez képest viszont jól látszik, hogy a magasabbra húzott válla és a szélre tolt bajonettje miatt lényegesen komolyabb markolatot lehet kialakítani. Ez nem csak jobb fogást eredményez, de így egy nagyobb teljesítményű akksit is könnyedén elnyelhet. Azaz lennének előnyei egy ilyen kialakításnak.

A végére már csak érdekességképpen összedobtam egy méretarányos ábrát arról is, hogy hogyan festene egymás mellett az mFT E-1 és a jó öreg FT E-1.

Az alsó képen az is jól látszik, hogy jelen esetben a vékonyabb váz még kifejezetten előnyös is lehet markolat szempontból. Értem ez alatt, hogy még a nagyon nagy kezű fotósok se fognak úgy járni, hogy az ujjaik túlzottan körbeérnek. :)

(#32523) b.vr válasza FEDman (#32522) üzenetére


b.vr
őstag

Húha, hát ez számomra semmivel sem szebb, sőt... :DDD

Nekem amúgy tök oké lenne, ha egy GH-3 vázba (nem kell hogy magnézium meg fagyálló meg 150 méterig vízálló meg mittomén) betennék ezt a hibrid fókuszos szenzort plusz a csúcs-stabit, és adnák mindezt 1000 dollárért/euróért - a karácsonyi akciózáskor már venném is :D

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#32524) FEDman válasza b.vr (#32523) üzenetére


FEDman
addikt

Hát mindjárt gondoltam, hogy te egyből rá fogsz érezni a "lényegre". :DDD

Komolyan ha egyszer mi véletlen egy hullámhosszon leszünk azt bevésem a naptáramba, mint piros betűs ünnep. :)

Itt most csak a méretek arányok és a funkcionalitás, az elrendezés volt a lényeg. Ha nem én bénázom ezt össze PS-ben, hanem kap egy rendes formatervet akkor nyilán szebb lehetne ennél..

(#32525) Dare2Live válasza b.vr (#32521) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Rengeteg hezitálás, akarok e fixezni, gép és obipróbálgatás, képnézegetés.... után.... 3hete megláttam egy Nikon 1 V1 + 10-30 + 30-110 kitet 96KHufért.... és lecsaptam rá.

Ez így elég is lett volna, lehet meg kellett volna állnom.... 96K és kész.

DE eladónak volt nagyon jó áron egy SB-N7e + video miatt (zabálja a helyet és V1en nagyon jó) lecseréltem a 8GBs memokarit egy 32GBs Sandisk ultrara, meg vettem új táskát (5K) mert dslresben lötyögött, meg 2db UV szürőt ne kelljen obisapkával szorakozni és aszem evvel a köv sok évre megvagyok foto és videora is. :)

És most, hogy eltelt pár hét kezdem úgy érezni, hogy jól döntöttem. :)

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#32526) b.vr válasza FEDman (#32524) üzenetére


b.vr
őstag

Bocs de Te kezdted így: "Már csak azért is, mert az E-M1 bitang jól sikerült kis váz lett, egyedül a külsejével nem tud mindenki megbarátkozni." Most mellé teszed ezt - mégis mit vártál? :DDD

Amúgy meg: "Itt most csak a méretek arányok és a funkcionalitás, az elrendezés volt a lényeg." , erre írtam hogy ott van pl a GH3, az ebből a szempontból teljesen oké, a formáját tekintve pedig ugyan nem gyönyörű de legalább nem is ronda. Teljesen korrekt design. Egyedül a "tartalmát" kellene kicsit feltuningolni az e-m1-ből átemeltekkel - az meg nem a photoshopon múlik :)

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#32527) b.vr válasza Dare2Live (#32525) üzenetére


b.vr
őstag

Én még csak körüljárogatom a témát, nálam prioritásban azért még van pár dolog ez előtt (én másodgépnek szánom, olyan dolgokra, amelyeket jelenleg m43on nem tudok megcsinálni - talán az e-m1-gyel igen, csak épp erre nem szánnék 1500 eurot :) )
Talán most hétvégén keresek egy helyet ahol kézbe lehet venni és nyomkodni a V1-et, aztán majd szerintem lesz is pár kérdésem, főleg a fókuszrendszerrel kapcsolatban. Majd felhozzuk valamelyik topicot :)

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#32528) FEDman válasza b.vr (#32526) üzenetére


FEDman
addikt

Igen, ezt arra értettem, hogyha az Olympus maga kihozott volna egy szépen igényesen formatervezett E-1 forma mFT vázat az biztos sokaknál betalált volna. De nem hozta ki így jobb híján én lapátoltam össze egy ilyesmit PS-ben. Ennek megfelelően nincs rendesen kidolgozva, csak koncepció vázolása volt a lényeg.

No de semmi gond, biztos én nem fogalmazok kellőképpen világosan. :)

(#32529) MLaca


MLaca
őstag

én kész vagyok teljesen, ebből baj lesz :P

http://mlzphoto.hu/

(#32530) Mercutio_ válasza FEDman (#32522) üzenetére


Mercutio_
félisten

Engem Meggyőztél.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#32531) Freddy76


Freddy76
addikt

Ma megfogdostam a gx7-et. Kell.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#32532) nord_ válasza Freddy76 (#32531) üzenetére


nord_
veterán

Hol találkoztál vele?

(#32533) Freddy76 válasza nord_ (#32532) üzenetére


Freddy76
addikt

Allee, panashop. Tévét vettem, rákérdeztem, volt, megfogdostam. Nagyon símult a kezembe, első blikkre nagyon kezes masinának tűnik, a gombkiosztás jó, nyomáspont jó. Mást nyílván nem tudtam megnézni.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#32534) SzaZso007 válasza rbalint88 (#32443) üzenetére


SzaZso007
tag

Köszönöm a segítő szándékú válaszokat!

rbalint88, Studi, gorgo - Köszi! :R

rblaint88 - abban igazad van, hogy - "a 14-42 pz nem egy nagy szám üveg, abban a power zoom az extra, nem a képminőség" - viszont azt tapasztalatból mondhatom, hogy a videózáshoz egy G5/G6 vázzal bármelyik PZ-s obi kiváló választás. A váz tetején lévő funkciógomb fícsőr teljesen (majdnem) handycam-mé varázsolja az együttest. Könnyű, kiváló a stabilizátora, gyors mozgásoknál a kép nem esik szét + a hangja, na az ami nincs! Számomra ez mind nagyon nagy előny. :)

Még egy kérdés: Másik gyártó nem is rendelkezik stabilizált zoom objektívvel mft-s fronton?

(#32535) scarabaeus válasza SzaZso007 (#32534) üzenetére


scarabaeus
őstag

Egyelőre nem, de a Tamron ígért év elején egy 14-150-est.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#32536) kenguru99 válasza Freddy76 (#32533) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Bevállaltad az 50 collos tv-t?

[ Szerkesztve ]

(#32537) Freddy76 válasza kenguru99 (#32536) üzenetére


Freddy76
addikt

Végül nem...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#32538) Lassú Víz válasza MLaca (#32529) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Had ázzon a szomszéd?

Azóta lopkodom a kosztpénzt mióta februárban megszellőztették, hogy jön egy ilyesmi ;]

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#32539) rbalint88 válasza Freddy76 (#32537) üzenetére


rbalint88
addikt

Két hét múlva kicsi lesz már :D Mi is 40-est vettünk, mondván elég az, meg némmámekkora, aztán két hét múlva már ott voltunk, hogy jöhetett volna a nagyobb is.

(#32540) gorgo válasza Freddy76 (#32533) üzenetére


gorgo
őstag

Nekem engedték matatni a GH3-at ott....

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#32541) Freddy76 válasza gorgo (#32540) üzenetére


Freddy76
addikt

Ez nem bemutató darab volt, valaki megrendelte. Vagyis nem volt közszemlére téve...

Rbalint: tudom, én is az 50-est venném. De a feleségem nagyon ágált, őt egyszerűen fizikailag zavarta az 50-es mérete. Másrészt most volt egy lélektani határ, ami fölé nem mentem, és inkább vettem egy hangcuccot és egy dvd lejátszót is mellé... Meg is kaptam a plazmás topikban, hogy 42 colos tévét nézni, meg dvd-t kötni a tévére blu-ray helyett mekkora vicc már... Azért ott is van kemény kockulás ahogy elnézem, a házimozis szekciónak is megvannak a maga klánjai... De no offense, sokat segítettek.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#32542) .mf válasza MLaca (#32529) üzenetére


.mf
veterán

Szóval már összeírtad a listát, hogy mely országokkal nincs kiadatási szerződés? :DDD

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#32543) Danniel válasza Freddy76 (#32541) üzenetére


Danniel
tag

Pont írni akartam, hogy milyen jót mosolyogtam, hogy beírtad nagy örömmel, hogy vettél egy plazmát, erre ahelyett, hogy hátbaveregettek volna, hogy nem lcd-t vettél, megkaptad, hogy b*zi, aki 50 inch alatti tévét (vagy hozzá dvd lejátszót) vesz :D
Amúgy ne hagyd, hogy elvegyék az örömödet, Te tudod, hogy mik az igényeid és aszerint vásároltál. Nem kicsit megszállottak abban a topicban az emberek. Bár ez az ilyen technikai kütyüs topicokban így szokott lenni...
Nekünk három éve van egy pana plazmánk (42X20) és imádjuk. Nálunk egy hónap volt az az idő, aminek el kellett telnie ahhoz, hogy azt mondja az asszony, hogy tényleg az 50-eset kellett volna venni. Pedig mennyire ellenkezett, amikor a boltban azokat néztük :)

http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/

(#32544) Freddy76 válasza Danniel (#32543) üzenetére


Freddy76
addikt

Á, nem hagyom. Szerintem is az 50-es kellett volna, de majd meglátjuk...

Ami most fontosabb, az a gx7. Várom az első felhasználót, aki beszámol az élményekről...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#32545) TayRol válasza MLaca (#32529) üzenetére


TayRol
veterán

most csak az ára kellene. aztán később az egész.:)

(#32546) xtremetuning válasza Freddy76 (#32541) üzenetére


xtremetuning
addikt

"a házimozis szekciónak is megvannak a maga klánjai." :D

Én semmi ilyet nem tapasztaltam.... :DDD

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#32547) MLaca válasza Lassú Víz (#32538) üzenetére


MLaca
őstag

a szomszéd már megkapta a szigetelést. mákom volt, hogy egy régi ismerős "ócsóé" megcsinálta.

http://mlzphoto.hu/

(#32548) MLaca válasza .mf (#32542) üzenetére


MLaca
őstag

nem, de rajta vagyok :Đ

http://mlzphoto.hu/

(#32549) MLaca válasza Freddy76 (#32544) üzenetére


MLaca
őstag

dehát ott a cikk, "ha nem videózni kell, király".

http://mlzphoto.hu/

(#32550) Studi válasza Freddy76 (#32541) üzenetére


Studi
addikt

Mert technofóbok. Nekem egy 42"-os Samu plazmám van, ráadásul gagyi, 1024x768-as felbontáson. A Remény rabjai egy Junoszton is fantasztikusan jó film, az Avatar meg 80"-on, fullhightech hangrendszerrel is szar lesz. Kicsit túlmisztifikálják manapság a képet, és háttérbe szorul a tartalom. :(

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.