Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz andersen10 #18154 üzenetére
allatkertbe tuti vmi telet vinnek esetemben 14-150.
a 9-18on en is gondolkodtam, mint "altalanos" zoomon kirandulaskor, kiegeszitve a 20as es a 45os fixszel. lehet nem ezekkel lehetne megorokiteni mindent, "dokumentalni" az egeszet, de hogy a megmarado kepek izgalmasabbak es jobbak lennenek, abban is biztos vagyok. a turazoom is hiaba rugalmas, ha a vegen tobb kepet hagyok meg a 20as fixtol. nagyon odavoltam a nagylato fixert, mert nem gondoltam, hogy belterben is jol hasznalhato az ekv 35 koruli, igy ellennek a 9-18 fenyerejevel, mert vesz eseten belelog mar a hagyomanyos zoom tartomanyba.
asszem a 14-45 is megy eladasra. titkon azt remeltem tole, hogy kapok vmit a fixek kepminosegebol es a zoom rugalmassagabol, ehelyett inkabb kaptam vmit a turaobi kepminosegebol, es a fixek rugalmatlansagabol. nem rossz obi, csak a 20assal a 14-150 sokkal jobban hasznalhato paros. nagyon jo a 20assal flangalni, de azert jo erzes, ha vmit nem tudok vele megoldani, akkor ott van egy nagy atfogas. a fenyeros ekv 35 mellett okafogyotta valt egy normal (14-35, 14-45 etc) zoom, tobbnyire ugyis lustasagbol tekergeti az ember, es gyakran eszre se veszem, hogy a zoomnal is a 35mm kornyeki beallitasra tekerek osztonosen. egy ekv 120-150ig meno gumiobi mar erdekesebb lenne - jobb kepminoseggel tarsitva - mint a 14-150. vmit vmiert.
most mar rendszer szinten is igy nezem a felhozatalt (ekv ertekeken szamolva):
1. 35mm <f1.8 fix
2. altalanos zoom, min 120-150mmig
3. fenyeros portre ~85-90
4. ? nagylato zoomazt hiszem ennyivel le tudnam fedni a mostani erdeklodesi kort meg mielott kiadok sok penzt egy mft vazert, majd azert vegigscannelem a konkurens felhozatalt (fuji foleg), hogy mennyibol lehetne hasonlo parkot kihozni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gorgo
őstag
válasz andersen10 #18154 üzenetére
Egész tűrhető az a 9-18, nekem egyetlen "bajom" van vele csak. Kár, hogy az a 90° látószög átlós, mert így épületeknél mindig az a pár fok hiányzik, ami ahhoz kéne, hogy befogjon egy derékszöget...
Kíváncsi lennék, hogy esetleg GH2 multiaspin 9:16 mellett megvan-e a 90 fok vízszintes látószög... Valakinek tapasztalat??
Meg persze vannak egyéb dolgai is, de ettől egész jól használható. Bár azért lehet, hogyha behülyülök és látok egy 7-14 Lumixot 250 körül, akkor lecserélem arra.[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest